impo adlı kullanıcının mesajları

    Mehmet abi, yarışmalar yapılırken yaylı-pcp, yada güç kategorilerine ayrılmadığı için sıralamalarda bunu kompanse edecek bir formül aklıma gelmedi maalesef.Belki ileriki yarışmalarda farklı kategoriler ve katsayılar belirlenebilir.


    Alıntı

    Bugün, 11:03
    Yazan TheNightHawk
    Taylan bey kendi adıma teşekkürü borç bilirim . Saygılarımla


    Rica ederim.Faydalı olduysa ne mutlu bana.

    Kişisel
    başarı analizi yaparken ülke çapında katılımla gerçekleşen toplam 5 yarışmanın
    yarısından çoğuna yani en az 3 yarışmaya
    katılan kişileri baz aldım..Bu sıralamayı klasman olarak kabul edersek 31 kişi
    klasmana girdi.Yarışmacıların katıldıkları müsabakalarda aldıkları puanı
    yaptıkları toplam atış sayısına oranlayarak başarılı vuruş yüzdesi buldum ve
    sıraladım.İlk 2 yarışmada troyer hesaplamadığımız için o yarışmaların zorluk
    derecelerini bilmiyoruz.O verilerde elimizde olsaydı her yarışmaya bir zorluk
    katsayısı verip daha adil bir sıralama çıkarabilirdik ama maalesef o bilgilere
    ulaşmak imkansız.Müsabakaların devam etmesi halinde bu sıralamayı baz
    alabiliriz.Şu an klasmanda görünmeyen yarışmacılar ilerideki yarışlara
    katılarak klasmana girebilirler, yada tam tersi şu an klasmanda olup ileriki
    yarışmalara katılmayanlar klasmandan düşebilirler.Fazla yarışmacı sayısının
    organizasyonu sekteye uğratmasına karşı belkide klasmanda belli bir sıraya
    kadar olanlar yarışa direk katılırken geri kalanlar müsabaka öncesinde eleme
    atışları yapabilirler.Farklı bir çok varyasyon düşünülebilir.Unuttuğum kişi
    yada yanlış hesapladığım yer varsa lütfen düzeltin.

    Tablolara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.


    https://docs.google.com/file/d…JMXpwSTQ/edit?usp=sharing

    Yaptığımız yarışmalarda takım ruhunun gelişmesi, rekabetin artması ve başarı yada başarısızlığın bireysel olduğu kadar takımlar arasında da paylaşılması daha hoş olur diye düşünmüşümdür hep.Ankara yarışmasını takımlar bazında incelediğimizde şöyle bir tablo çıkıyor.
    Yayınlanan sonuç listesini baz aldığımızda, 54 kişi yarışmış, bunlardan 40 tanesi bir takım üyesi.
    A Takımı 15 kişiyle katılmış 11 kişi barajı geçerek 2. tura kalmış.15 kişi toplam 520 atış yapmış ve 343 puan toplamış.Ortalama vuruş yüzdeleri %66
    Adana Tim 7 kişiyle katılmış 5 kişi barajı geçerek 2. tura kalmış.7 kişi toplam 240 atış yapmış ve 125 puan toplamış.Ortalama vuruş yüzdeleri %52
    Filintalar 5 kişiyle katılmış 2 kişi barajı geçerek 2. tura kalmış.5 kişi toplam 140 atış yapmış ve 70 puan toplamış.Ortalama vuruş yüzdeleri %50
    Havalı Kuvvetler 7 kişiyle katılmış 4 kişi barajı geçerek 2. tura kalmış.7 kişi toplam 220 atış yapmış ve 120 puan toplamış.Ortalama vuruş yüzdeleri %54,5
    FTBRTURK 5 kişiyle katılmış barajı geçen olmamış.5 kişi toplam 100 atış yapmış ve 30 puan toplamış.Ortalama vuruş yüzdeleri %30
    EFELER 1 kişiyle katılmış barajı geçen olmamış.1 kişi toplam 20 atış yapmış ve 7 puan toplamış.Ortalama vuruş yüzdeleri %35


    Buna göre takım sıralaması şöyle:
    A Takımı %66
    Havalı Kuvvetler %54,5
    Adana Tim %52
    Filintalar %50
    Efeler %35
    FtbrTurk %30

    Alıntı

    Taylan abimizin üzerindeki Ata'(oğlu) nın baskısı O'nu heyecana itti ve tetik hatası yaptı, tebrikler.İstanbul birincisi Taylan abimizi de kutluyorum.


    Alper, biliyorsun benim oğlan İstanbul'da 45 kişi içinde 18. olduysan 75 kişi içinde 30. bile olamazsın demişti.Sonuçta ilk 15'e girme karşılığı iddiaya girmiştik.Yarışma sonrası Erdinç'in kupasıyla çektirdiğim resmi göndermiştim ve müthiş bozulmuştu.Dün okul dönüşü benle resmen konuşmuyordu.Biraz dalga geçtikten sonra gerçeği, yani 6. olduğumu ama yinede iddiayı kazandığımı söylediğimde kaç kişi katıldı diye sordu.55 kişi deyince, gelmeyen 20 kişiden en az 10 tanesi seni geçerdi, yani 16. sayılırsın, iddiayı ben kazandım dedi.Diyecek bişey bulamadım. ^^


    Alıntı

    Ayrıca impo Taylan abiye de yarışmada silahını kullanmamı teklif ettiği için özellikle teşekkür ediyorum. Hiç hazırlık yapamadığım kendi silahımla yarışmış olsaydım yaptığım puanın üçte birini ancak yapabilirdim. Benim derecem onun hakkıdır.


    Evren, tekrar başın sağolsun.Mekanı cennet olsun.
    Silah konusunda da, biraz alışık olsan çok daha iyi skor yapacağına eminim.İlginç tarafı aynı silahla sende bende ilk tur 14, ikinci tur 16 puan yapmışız.

    Şampiyon gibi yarışıp hepimizi duman ederek kazanan Beton Erdinç'in hakkını teslim ettikten sonra bana göre bu yarışmanın bir diğer kahramanıda Ülkü abidir.
    İlerleyen yaşına, geçirdiği ciddi ameliyat sonrası onca kilo ve güç kaybına,ağır tedavi sürecinin yan etkilerine rağmen onca yolu bizlerle gelip aslanlar gibi tüm atışlarını yaptı ve ağzından bir kelime şikayet çıkmadı.Yok çok sıcaktı, yok şekerim düştü, yok oram tutuldu gibi sürekli mızıklanan biri olarak Ülkü abi bana ciddi bir ders verdi.Hayata ve hobiye bağlılığından ciddi ders aldım.Teşekkür ediyorum.

    Herzaman olduğu gibi çok eğlenceli ve dostça bir yarışma oldu.Farklı hedef dizilimleri olsun, Ankaralı dostlarımızın bizleri ağırlaması olsun herşey 10 numaraydı.Kendi adıma çok keyif aldım.Emeği geçen tüm A Takımı'na teşekkürler.

    Steyr'le uzun bir süredir 15,89 JSB gri kapaklı peletleri kullanıyordum ve silah gayet isabetli atıyordu.Son kalanlarıda yarışmada kullanması için Rehşan'a verdikten sonra elimde kalmadığı için yine JSB'nin 15,89 kırmızı kutulu olanlarını kullanayım dedim.50 metrede yaptığım atışlarda grupmanlar oldukça kötü çıktı.Bu isabet bozukluğunun peletle bu kadar ilgisi olamaz sonuçta bu da JSB diye düşünüp neredeyse silahın regülatör, çekiç yayı, hızı v.s ayarları ile oynamayı düşündüysemde aklıma yanımda bulunan oldukça eski tarihlerde aldığım 5,51 AA 16 grain peletleri denemek geldi.Bu peletlerle aynı şartlarda yine 50 metre grupmanı tatmin edici olunca sorunun pelet namlu uyuşmazlığı olduğu meydana çıktı.Her nedense Steyr kırmızı kutulu yeni nesil JSB'leri güzel atmıyor.


    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/a/img689/5363/62u2.jpg]

    Arkadaşlar, bildiğiniz gibi Reşadiye atış alanımız bizlere Çekmeköy Belediyesi tarafından spora destek amacıyla tahsis edilmiştir.Hiçbir siyasi kaygı taşımadan bizlere bu hobiyi yapabilmemiz için bu alanı tahsis eden ve desteğini esirgemeyen Çekmeköy Belediye Başkanı Sn Ahmet Poyraz'a çok teşekkür ederiz.Sizlerinde başkana mail yoluyla kısa bir teşekkür mesajı göndermenizi rica ediyoruz.Kendilerine spora yaptıkları desteğin ülkenin dört bir yanından gelen kişilercede taktir edildiğini göstermemiz bizler için çok önemli.Lütfen yarışmaya katılan katılmayan herkes birkaç dakikasını ayırıp bir mesaj yazsın.


    ahmetpoyraz@cekmekoy.bel.tr


    Bir teşekkürde bu alanın bizlere tahsis edilmesinde en büyük pay sahibi sevgili arkadaşımız Bahadır Aktuğ'a (Siyahtemas)
    Bunca yıldır defalarca kendisini zor durumda bırakmamıza rağmen pozitif yaklaşımını hiç değiştirmedi ve problemleri bir şekilde çözdü.
    İsabete önem veren yapın hiç bozulmasın dostum. :thumbup:

    Her zamanki gibi dostça ama çekişmeli bir yarışma oldu.Öncelikle İstanbul dışından gelip bizlerle birlikte olan herkese teşekkürler, ayağınıza sağlık.Farklı yerlerden gelen birbirini tanıyan tanımayan kalabalık bir topluluktuk ve centilmenlik dışı hiç bir olay yaşanmadı.Böylesi iyi insanlarla birlikte birşeyler yapabildiğim için çok mutluyum.


    Sponsor desteği veren Uçar Av-Ethem Uçar'a da çok teşekkür ediyoruz.Verdiği değerli hediyeler organizasyonu daha da renkli hale getirdi.


    Yarışma sonuçlarına gelirsek, unutulmaz bir final oldu.Rehşan ve Serdar aynı puanla tamamladılkarı için daha önce açıkladığımız kural gereği aralarında 1. kulvarda final turu yapıldı.İlk tur oturarak 5'er atış yaptılar ve her ikiside 5/5 vurdu.Eşitlik bozulmadığı için diz çökerek 5'er atışa geçildi ve yine her ikiside 4/5 vurunca aynı hedeflerde ayakta atışlara geçildi.Rehşan'ın 3/5 vuruşuna Serdar 2/5'le karşılık verince nefesleri kesen finali Rehşan kazandı.Bu kadar heyecanlı ve çekişmeli bir final bir daha olur mu bilmiyorum.Her ikiside dün müthiş formda ve konsantreydi.Helal olsun.


    Kendi adıma, planladığım gibi gençlerin önünü açmak adına bilerek rölantide bir yarışma çıkarttım.40/40 vurup heves kaçırmayayım dedim. ;kihhik,

    Son olarak bu organizasyonda birlikte çalıştığımız Filintalar ve Havalı Kuvvetler'deki arkadaşlarıma, abilerime sonsuz teşekkürler.Hep birlikte güzel bir iş çıkarttığımıza inanıyorum.

    Arkadaşlar, desteğiniz için teşekkürler.Yarışmada kullanılacak hedefler için farklı bir tasarımla şaibeye izin vermeyecek tür hedefler yaptırma konusunda düşüncemiz var ama henüz netleşmedi.Klasik sincap hedeflerle yarışma yapma durumunda Ankaralı dostlarımızdan bir miktar hedef desteği isteyebiliriz.
    Pcp ve yaylılar birlikte yarışacak fakat yaylı silahları özendirmek adına yaylı silahlar için ayrı bir sıralama yapıp bu kategorinin dereceye girenlerine de en azından bir hatıra vermeyi konuştuk ama, madalya, kupa, olası sponsor bulma durumunda verilecek ödül konuları şu an net değil.Genel anlamda pcp'lere göre dezavantajlı olan yaylı silah kullanan arkadaşları, nasıl olsa kazanamam deyip yarışmaya katılmama noktasından kurtarmamız lazım.

    Bildiğiniz gibi yaptığımız anket sonucu en çok tercih edilen tarih olan 18 Ağustos 2013 Pazar günü "2013 İstanbul Field Target Müsabakası" yapılacaktır.Filintalar ve Havalı Kuvvetler olarak yaptığımız toplantıda yarışmanın ana hatlarını belirledik ve sizlerle paylaşmak istedik.





    1-Yarışma 18 Ağustos 2013 Pazar günü Reşadiye’de yapılacaktır.



    2-Yarışmanın başlama saati 09:00’dur.



    3-Yarışmaya kayıt için son tarih 10 Ağustos 2013’tür.Forumlar yolu ile
    kayıt yaptıramayanlar Havalı Kuvvetler ya da Filintalar Grubu üyelerinden
    tanıdıkları birine gerekli bilgileri vererek yarışmacı olarak kayıt
    yaptırabileceklerdir.



    4-Kayıt yaptıraların yarışmaya başlama sıralaması kura ile belirlenerek 15
    Ağustos 2013’te ilan edilecektir.Yarışmacılar kendilerine sıra geldiğinde
    önceden hazırlanmış olan puantaj kartonlarını teslim almış ve yarışmaya hazır
    bir şekilde bulunmaları gerekmektedir.Sırası geldiğinde mevcut olmayan
    yarışmacı o tur atış yapma hakkını kaybedecektir.



    5-Müsabakanın başlamasının ardından yarışmanın düzeni ve güvenliği
    açısından müsabakanın yapılacağı telle çevrili alana, sırası gelen yarışmacılar
    ve hakemler dışında giriş yapılmayacaktır. Sırasını bekleyen yarışmacılar ve
    izleyiciler tellerin arkasındaki ağaçlık alandan müsabakayı
    izleyebileceklerdir.



    Silahında son bir dürbün ayarı yapmak isteyenlerin yarışma başlama saati
    öncesi belirlenen bölgede sıfırlama yapması gerekmektedir.Alanın yapısı itibari
    ile güvenlik açısından müsabakanın başlaması sonrası sıfırlama yada antrenman
    atışı yapma imkanı olmayacaktır.Silah ayarlarını kontrol etmek isteyenlerin
    erken gelip yarışma öncesi bu işlemi bitirmeleri önemlidir.



    6-Müsabaka 4 kulvar, her kulvarda 5 hedef olmak üzere 20 hedef üzerinden 2
    tur olarak yapılacaktır.İlk 3 kulvar serbest, 4. Kulvar ilk 3 hedef ayakta, son
    2 hedef diz çökerek olmak üzere uygulanacaktır.Son kulvarda ayakta ve diz
    çökerek hedeflerin hangileri olduğu yönlendirici tabelelarla belirtilecektir.



    7-Hedefler 9-50 metre arasına dizilecektir.Her kulvar için 1 dakika
    hazırlanma ve 5 dakika hedeflere atış yapma süresi verilecektir.



    8-Müsabakada güç limiti 30 fpe’dir.Sırası gelen yarışmacı krono masasında
    silahının ölçümünü yaptırıp yarışmaya başlayacaktır.Müsabaka sırasında silaha
    hava aktarımı olmayacaktır.



    9-İlk 3’e giren yarışmacıların belirlenmesinde sıralama yapılırken puan
    eşitliği olması halinde sadece ilk 3 sıralaması için 1. Kulvarda serbest stilde
    bir tur final atışı yapılacaktır.Yine eşitlik olması halinde aynı kulvarda
    eşitlik bozulana kadar sırasıyla diz çökerek ve ayakta final turuna devam
    edilecektir.Diğer sıralamalar belirlenirken puan eşitliği durumunda troyer
    puanına bakılacaktır.



    10-1. turun tamamlanması ardından makul bir süre ara verilecek ve yiyecek
    içecek ikramı yapılacaktır.



    11-Güvenlik kuralları daha önceki yarışmalarda zaten gayet güzel
    açıklandığı için o detayları baz alabilirsiniz.



    12-İstanbul dışından gelen misafirlerimiz atış alanının yan tarafındaki
    ağaçlık alanda c.tesi günü kamp yapabilecektir.Belirlenen kamp alanında ateş
    yakılması kesinlikle yasaktır.Mangal vs. için bu alanın 100 metre yukarısında
    piknik alanı kullanılabilir.Yine atış alanı ve mesire alanı dahilinde alkollü
    içecek tüketilmemelidir. Bu konularda özen gösterilmesi çok önemlidir.


    Arkadaşlar bende 18 ağustos olmasından yanayım ,nedeni ise , geçen pazar İstanbul av fuarın da yaban tv den görüştüğüm ali birerdinçe havalı silahlara gösterilmeyen ilgiden dolayı sitemim olmuştu, kendisine yakında İstanbul da yarışma yapılacağını söylediğimde İstanbul yarışmasına çağırdığımda geleceğini ve yarışmayı çekip yapılacak röportajlarla birlikte tv den yayınlayarak daha fazla tanıtımımıza yardımcı olacağını söyledi ,hatta bu konuyla ilgilide pazar günü fuarda yaban tv ye röportaj verdim,yaban tv de 'de birkaç gün yayınlandı.


    Onun için bence 18 ağustos daha uygun gözüküyor , konu unutulup soğumadan sıcağı sıcağına yarışmamızı yapalım. İstanbul yarışmasını düzenleyecek arkadaşlar bu konu hakkında sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım.Tüm hobidaşlara selamlar.


    Sayın CHEF65,


    Yaban TV'nin yarışma konusunda haber ve program yapması muhtemelen hobimizin tanıtımı için çok faydalı olur.Daha önce Reşadiye'deki alanımıza Yaban TV gelmiş program yapmıştı.Bu sefer field target yarışması ile ilgili yapacakları bir program bu sporun tanıtımı açısından olumlu olur.Özellikle sponsorların ilgisini çekmesi açısından etkili olur diye düşünüyorum.