impo tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    Alıntı

RaptorX tarafından
    tamam Taylan senin hedefi kullanalım, yalnız 10 puan dairesinin çapını büyütmüşsün
    hedef A4 kağıda basılacak, her hedefe 1 atış yapılacağından puanlamada problem olmaz. ama herşey arazide belli olur, deneriz problem varsa haftaya değiştiririz.

Açıkçası gamo hedefin 10 puanlık göbeğiyle aynı olsun diye 12 mm yaptım.Ama istediğimiz gibi değiştirebiliriz.Program harika , istediğin gibi oynayabiliyorsun ölçülerle.

Alıntı

RaptorX tarafından
    Taylan dipçiğe bişey yaslamadan atsak daha iyi olur, zaten 32x-50x dürbünle destekli atıyoruz. Birde bizde arka destek yok

Bu arada 10-9 puan arasındaki çizgiyi bozmadan 10puan atan 10x alsın, beraberlik durumunda "x"i fazla olan kazansın. Puanlamayıda mesela:

1. 47
    2. 49 (x)
    3. 50 (2x)
    4. 46
    toplam 192 (3x) gibi yapalım.

Tamam , arka destek yok.Alışırım artık birkaç ayda ;#^+. "X" da iyi fikir.

Bencede çok zevkli olur.Ama şu arkada desteğe izin kuralını bir daha düşünsek. u½%; Acayip alıştım gerçekten.Ama çoğunluğa uyarım tabiiki.
    Erdem'in yaptığı 20'li hedef , her hedefe tek atış , puanlama konusunda büyük kolaylık sağlar.Gamo hedeflerin ve diğer 50 metre hedeflerinin merkez 1/2 inch , diğer dairelerde 1/2 inch mantığıyla A4 için bir hedefte ben çizdirdim programa.Beğendiğimizi kullanalım.

Bugün sonunda Tunç'la 50 metrede 2 tane zevkli puanlı yarışma yaptık.İlk yarışma 5 tane 5'şer atış.
    Ogen: 47+47+45+48+48=235
    İmpo: 46+41+48+44+50=229
    Son yaptığım 50 puan kazanmama yetmedi.
    [Resim Engellendi: http://s5.directupload.net/images/100404/temp/8abqouhf.jpg]

2.yarışma 4 tane 5'şer atış.
    Ogen:45+45+47+47=184
    İmpo:47+49+48+43=187

Maç 1-1 bitti ama Tunç averajla şampiyon oldu.Neyseki 2.lerde şampiyonlar ligine gidebiliyor.

Bu da T-12'nin orjinal ceket namlulu Whisper modeli.
    [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/100403/temp/cuhx6ax9.jpg]
    Yeni çıkan Whisper'larda "Smooth Twist" denen yeni bir namlu kullanılıyormuş.Daha az hava harcadığı ve daha isabetli olduğunu iddia ediyorlar.Namlularda bildiğimiz yiv-set yok.Gelecekte tüm havalılarda bu namlunun yaygınlaşacağını tahmin edenler var.Ben Taylor'un uzun zamandır uğraştığı bir projeymiş.Galiba Amerika'ya gönderilen Royale 400'ler de bu namlu ile gönderilmeye başlanacakmış.Hız verileri ve 50 yard grupmanı şöyle.
    [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/100403/temp/4s2fv9k9.png]
    [Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/100403/temp/ak26dpqx.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/100403/temp/57u3mnb9.jpg]
    Bu da namlu başlangıcı.
    [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/100403/temp/uzio67zi.jpg]

Tunç , sendeki bu kedi sevgisini çözemedim ama neyse.
    Bu haftasonu 25-50 ve 75 metrede her mesafede 2'şer tane 5 atış , tomlam 6 kartonluk yeni bir yarışma yapsak.6 kartonun puanları toplamına bakarız.İşin içine biraz paralax katalım.Ödülde gazoz kapağı madalya olsun.Ama rüzgar değişken olursa , güneş doğudan doğarsa yada üstümüzden helikopter geçerse şarlarım.Peşin söyleyeyim.

Air Wolf'un MCT modeli gerçekten çok başarılı.Bir ara benimde hayallerimi süslüyordu.Ama elektronik oluşu çok büyük dezavantaj.Yazılımı ile ilgili problemler çıkarabiliyormuş ve bu tür bir sorun olması halinde silahın İngiltere'ye gidip yeniden programlanması gerekiyormuş.Bence İngilizler için uygun ama bizim için çok riskli bir silah.
    Bana göre şu anda Türkiye'de olmayıp,olsada alsam denebilecek silah Theoben'in sihirli parmaklarının değdiği Fx Royale 400'dür.Ülkemizde satışa sunulup kullanılmaya başlandığında ciddi ses getireceğini tahmin ediyorum.

Ayrıca atışlar arasında kaynak noktanızdaki en ufak bir değişiklik, dürbünün paralax ayarının tam olarak yapılmaması halinde kesinlikle vuruş noktasını etkiliyor.Sağa yada sola giden atışlar eğer rüzgar yoksa bence genelde bu sebepten.Kaliteli bir dürbün kullanmama rağmen hala parallax hassasiyeti daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum.

Yabancı bir forumda gördüm dikkatimi çekti.Marauder'lerde atış sırasında tüpten gelen çınlamayı kesmek için vinil denen malzemeden 5 cm kadar keserek rulo yapılmış halde tüpün içine sokuyorlar ve tüpün ortalarına kadar malzemeyi itiyorlar."Depinger" dedikleri bu basit işlemle çınlamanın tamamen kesildiğini iddia etmişler.Bu çınlamanın ses dışında başka olumsuzluğa yol açıp açmadığını bilmiyorum.Ben AA'da atış yaparken dikkatli dinledim benim tüfekten çınlama sesi gelmiyor.Farklı marka silahlarda böyle bir sorun yaşayan varsa belki işine yarayabilir.

[Resim Engellendi: http://s3.directupload.net/images/100329/temp/6vafffgj.jpg]

Alıntı

Bugün 13:41

RaptorX tarafından
    peki her hangi bir parça değiştirmeden tam güçte 850fpslerde 40 (yada 30-35) stabil atışa ayarlanabilir mi?

Silahımla hız ölçümleri için belki 1000'den fazla pelet atmışımdır.Güç ayar düğmesi yoluyla hızı düşürsemde 30 atış için bulabildiğim en iyi değer 35 fps aralığında.Örneğin benim şu an kullanmaya çalıştığım ayar 18 grain ile 195 bar ile 145 bar arası 870-905 fps aralığında 30 atış.20 atışa razı olunursa 180-150 bar arası 880-905 yani 25 fps'lik düşük-yüksek farkı yakalanabiliyor.Ama çekiç yayının tansiyonu ile oynanıp hız düşürülürse stabilite ve atış sayısı artar mı bende merak ediyorum.Fakat bence 16 grain ile 850 fps'ler isabeti 30-40 metreye kadar belki pek etkilemez ama daha sonrasında bozar.JSB ürünü peletler sanki Lothar Walter namlulu tüfeklerde 30-36 fpe ile kullanılsın diye yapılmış.Yazılıp çizilenleri okuduğumda ve en iyi markaların incelemelerine baktığımda silahlar bu güç aralığında ve en iyi neticeleri JSB üretimi peletlerle veriyor.Bence AA'ları 36 fpe'lere kadar güçlendirmek mantıklı olabilir ama 30 fpe'nin altına dizginlemek iyi olmaz gibi.Bunlar tabiki benim fikirlerim.Aslında imkan olsada kapalı ortamda çeşitli mesafelerde , çeşitli güç seviyelerinde tüfeği tamamen sabitleyerek test edebilsek.
    Bence silaha iğne yapmadan 30-31 fpe aralığında 40-45 atış imkansız gibi.Tüfeğe kıyabilirsem belki ileride Mustafa bey'e iğneye götürürüm. ?(

Mustafa bey , şöyle basıncı biraz arttırsak.Mesela 500-550 bar felan yapsak nasıl olur? :him:s
    Şaka bir yana tebrikler.Video çekebilirseniz seviniriz.Sesini duymak ve tahribatı görmek açısından.

Alıntı

bukalemun tarafından
    Verdiğiniz bilgiler için herkese çok teşekkür ederim.Sormak istediklerim var.Öncelikle Tüm ceviz modellerde kundak ile tüpün birleştiği kundağın sivri ucundaki siyah boya var mı?Ayrıca bilmediğimden soruyorum Thumbhole ceviz ile standart ceviz modelinin arasında sadece kundaktaki baş parmak farkımı var.Sayın İmpo'nun verdiği resimdeki Thumbhole modelindeki kundağın rengi de farklı gibi geldi.Eğer Yatagun stoğunda görünen ceviz kundağın rengi ve deseni de sayın İmpoo'nun verdiği resimdeki gibi ise kayın yerine bütçeyi biraz daha arttırıp stoklarda görünen ceviz kundaklıdan alabilirim.Mustafa Bey ceviz kundaklar sayın İmpo'nun verdiği resimdekinin aynısı mı?Eğer desen ve renk olarak aynı ise siparişi mi değiştirmeyi düşünüyorum çünkü resimdeki kundak rengi ve mat oluşu dikkatimi çekti.

Çok soru soruyorum ama bir yerde okumuştum ;ceketli namluların temizliğinin daha sıkıntılı olduğu yönünde yorumlar vardı.Bu doğru mu?Bir de kısmet olur da bu tüfeği alırsam tüfeğin normal şartlardaki ömrü sizce kaç yıldır.Özetlersek dikkatli ve titiz bir kullanıcı bir 10 yıl sonra da bu tüfeği ilk günkü performansı ile kullanabilir mi?
    Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Benim tüfeğin kundağının biraz daha koyu olduğu doğru.Bu konuda biraz torpilliydim açıkçası.Silahlar gümrükten çekilip kamyona yüklendiğinde Mustafa bey beni aramış ve ilk siparişi sen geçtin , ilk silahı seçmekte senin hakkın demişti.Üşenmeyip gitmiş ve hatta kamyondan indirilmesine de biraz yardım etmiştim.Hatta bende ilk başta siparişimi normal ceviz kundak olarak vermeme rağmen thumbhole kundağı görünce fikir değiştirmiş ve içlerinden en beğendiğimi almıştım.Gerçi tesadüf olarak ilk açtığım kutu en beğendiğim ve aldığım silah olmuştu.Bence üşenmeyin gidip görün ve içinize sineni alın.Fakat ceviz alırsanız ilerleyen zamanlarda renk , yağ gibi birçok istediğiniz uygulamayı yapabilirsiniz.Ceviz yapılan doğru uygulama ile her seferinde size yeni silah kullanıyormuş hissini verir.Bana göre bu silahı yıllar sonra bile aynı performansla kullanırsınız.Yıpranan , hasar gören parçalar olsa bile parça problemi çekmeyeceğiniz , işçilik kalitesi çok yüksek bir silah.

Namlu temizliği yaparken meyve suyu içtiğimiz pipetleri kılavuz olarak kullanıp misina'yı öyle salın namludan.Aksi taktirde takılıyor.Bu konuda bir başlık açmıştım diye hatırlıyorum.