[Resim Engellendi: http://s2b.directupload.net/images/100317/temp/c5k84baf.jpg]
Bu da Thumbhole-ceviz kundak bir AA.Bence maddi imkanı zorlayabiliyorsanız mutlaka ceviz kundak tercih edin.
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
[Resim Engellendi: http://s2b.directupload.net/images/100317/temp/c5k84baf.jpg]
Bu da Thumbhole-ceviz kundak bir AA.Bence maddi imkanı zorlayabiliyorsanız mutlaka ceviz kundak tercih edin.
Birileri dayanamayıp sıfırlama yapar bu tabelalarda diye konuşmuştuk.Dayanamamış demekki.
AlıntıBugün 13:08
ogen tarafından
Abi bu ne yaa adam yemiş bitirmiş bu işleri. Ne kadar berbat atmışız şimdi daha iyi anladım
C.Tesi günü o soğukta en kralı gelse çuvallardı.Kaç gün geçti hala ısınamadım.
Tunç bu hafta bari 25 yada 50 metre yarışma yapalım yahu.Sana bahsettiğim 25 yard yarışma yapanlardan birinin Fx Royale ile yaptığına bak.Adam 58 yıldır atış yapıyormuş , kim bilir kaç yaşında. ![]()
[Resim Engellendi: http://s4b.directupload.net/images/100309/temp/3pghzlet.jpg]
Royale 400 için yorumlar çok olumlu.Müthiş isabetliymiş.Sanırım isabet konusunda 1 numara kabul edilen Theoben'in desteği Fx'e yaramış.Bu modelde yapılan 6 atışın stabilitesi ne alemde acaba.İsabet Royale 400 gibi ise müthiş tutulur büyük ihtimal.Fakat işin kötü tarafı muhtemelen Airguns of Arizona Fx'in 1 yıllık üretimini şimdiden kapatmıştır.Adamlar amerika'da 1500-2000 usd'lik silahları leblebi gibi satıyor. ![]()
Alıntıanemon tarafından
nerdesinizbu kadarmıyız nerde millet başlık açılalı hiç bu kadar ilgisiz kalmamıştı ...huuuuu reytingler düşmeye başladı forum da kopmalarmı var..
Yusuf buralardayız.Benim 7 Mart sallantıda , o yüzden "6 Mart, kan şekerim çok yüksek, düşürmek için atış yapmam lazım buluşması" peşindeyim.
Biz yarın sabah 8:30 da Yolcu (Ali) ile buluşup direk geçiyoruz.Ataşehir tarafından gelmek isteyen varsa alabiliriz.
Taner bey , 180 bar hava ile biraz önce tüm güç kademelerinde 3'er atışlık ölçüm yaptım.16 grain pelet kullandım.Fikir verir umarım.
1/5 güç= 464-459-462
2/5 güç= 735-721-723
3/5 güç= 843-843-840
4/5 güç= 898-900-895
5/5 güç= 935-933-929
Düşük güç kademelerinde atış adetini nasıl etkiliyor derseniz , bir sefer yarım güçle deneme yapmıştım , atış sayısında tam güce göre çok fazla bir artış olmamıştı.En düşük güçte atış adeti ne kadar artar bilmiyorum ama sanırım güç ayar düğmesi hızı azaltarak atış adetini arttırmaya pek katkı sağlamıyor.Örneğin Fx Gladiator'de okuduğum kadarı ile gücü kısınca atış adeti katlanarak artıyor.Teknik açıklamasını belki bilen olabilir.
Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama hedefin orta noktası yerden 75 cm olursa en sağlıklısıymış.Mantıkta sanırım genelde masaların yüksekliği 60 cm , 10-15 cm de desteklerin yüksekliği olsa namlu ve hedef arasındaki açı oldukça az olur.Ama o kadar da önemli değil zaten.
Kerem bildiğin çatılara döşenen izocamların ön ve arkasını folyo ile kaplayıp tabaka olarak satıyorlar.Dediğin köpük şişince öndeki mdf'yi patlatır.
Tunç Evanix'i getirirse tank zırhı gibi bişey yapmak lazım. ![]()
Kerem eline sağlık.Yarın fırsat bulursam Bauhaus'a gidip mdf kestiririm.Sac'la mdf arasına izocam'lı yalıtım malzemeside almayı düşünüyorum.Mdf'yi delip direk sac'a çarpan kurşun parçalanıp geri sekerek hedef kağıdını bozmasın diye.Hem çarpma esnasındaki seside keser biraz.
Alıntıeblemis tarafından
Birileri gaza getirmedikçe zor oluyor zaten bu işler, her takıma lazım böyleleri.
Bu arada link verdiğim konu da pek olaylı bir konuymuş Kamuran abi. İçeriğini okumamıştım, sen "hey gidi günler" diyince okuyayım dedim. Erdem abi'yi fena kızdırmışlar.
Bahsettiğiniz eski konuyu merak edip okudum.Booze nick'li arkadaşı tanımıyorum ama affına sığınarak yazdığı bir cümleyi aşağıya kopyaladım.Gülmekten gözümden yaş geldi.
"son 2 senede yaşadıklarımdan sonra Atatürk'ün tek katılmadığım özlü sözü şudur "sağlam kafa sağlam vücutta bulunur"
AlıntıMMG tarafından
Ben diyorum ki güzel Türkcemiz varken neden yabancı dil kullanma ihtiyacı duyuyoruz ?Ben 3 dil ögrenmiş bir insanım (ana dilim hariç) ve bu dillerin konuşulduğu ülkelerde bir ile altı ay yaşadım. Bu ülkelerdeki insanlar her zaman kendi dillerini kullayorlar ve seni (senin dilini yada başka ortak dili bilse dahi) kendi ana dillerini kullanmaya zorluyorlardı. Biz ise güzel Türkçemiz varken başka dilleri kullanmaya eğilim gösteriyoruz ki bu durum beni üzüyor.
Şimdi anladım Muhammed.Söylediklerinde yerden göğe haklısın.
Muhammed , ben anlamadım tam olarak ne kastettiğini.Biraz açar mısın?
Alıntıguzelce tarafından
delikmi açılacakmış anlamdım bülent bey nedir bu delik meselesi
Güzelce , şimdi o delik meselesini anlatmak uzun sürer , burada olmaz.Pazar günü Bülent abi sana uzun uzun anlatır. ![]()
Bahadır haftasonu yarışmada 50 tam puanı kapınca yeni tüfek aramaya başladı bile.Fakat bence her zaman eski modele göre radikal değişiklikler yapılan üretimlerde ilk çıkanları almak risklidir.En iyi otomobil markalarının bile yeni kasa-model çıkardıklarında araçlarında her yıl yüzlerce parçayı şikayetlere göre değiştirdiklerini unutmamak lazım.Hatsan'ın pcp'ye ilk geçişteki silahlarındaki şikayetlerle aynı modelin şu anki şikayetleri arasında bile dağlar kadar fark vardır kesin.Şahsen ben Hatsan pcp alacak olsam yeni model yerine 1,5 yıldır ürettiği modelleri alırım.
Alıntıyolcu tarafından
Benim gelmeye niyetim vardı ama arkadaşlara İzmir'e giderken araç lazım olduğundan yaya kaldım.
IKEA'da buluşan yoldaşlar olursa onlara katılabilirim, olmadı başka sefere de görüşebiliriz.
Ali , bende Ataşehir'de oturuyorum.Ne taraftasın? Bu arada Karamürsel görüyorum memleketini.Gidip geliyor musun hala? Gençlik yıllarımda yazlarım Karamürsel'de Dalyan Sitesinde geçti.Depremde bütün anıları ve birçok tanıdığımızı kaybettik.
Yedirme , içirme işi kolay da , dansöz isterim diye tutturursa yandık! ![]()
Tunç , başlığı hiç açmayacaksın zannettim.Bu hafta Nigel Allen beni izlemeye gelecekmiş.Çok heyecanlıyım.Hep futbolcuları gelip izleyecek değiller ya.
Bu arada "Tunç Level" çalışmaları nasıl gidiyor?
Kalabalık ve eğlenceli bir buluşma oldu.Bahadır'a (Siyahtemas) sevgilerimi sunuyorum.Mükemmel bir yer kazandırdı bizlere.Bugün Zoraki'nin tabancasıyla atış yaptım biraz.Çerçekten çok güzel bir silah.Benim krono ile hız ölçümlerini yaptık.Yolcu (Ali)'de hızları yazdığız kağıt vardı.Foruma bunları girerse merak edenler bilgi sahibi olabilir.Zoraki firmasını kutlmak gerek , çok güzel bir silah üretmişler.