impo tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    Alıntı

bukalemun tarafından
    Verdiğiniz bilgiler için herkese çok teşekkür ederim.Sormak istediklerim var.Öncelikle Tüm ceviz modellerde kundak ile tüpün birleştiği kundağın sivri ucundaki siyah boya var mı?Ayrıca bilmediğimden soruyorum Thumbhole ceviz ile standart ceviz modelinin arasında sadece kundaktaki baş parmak farkımı var.Sayın İmpo'nun verdiği resimdeki Thumbhole modelindeki kundağın rengi de farklı gibi geldi.Eğer Yatagun stoğunda görünen ceviz kundağın rengi ve deseni de sayın İmpoo'nun verdiği resimdeki gibi ise kayın yerine bütçeyi biraz daha arttırıp stoklarda görünen ceviz kundaklıdan alabilirim.Mustafa Bey ceviz kundaklar sayın İmpo'nun verdiği resimdekinin aynısı mı?Eğer desen ve renk olarak aynı ise siparişi mi değiştirmeyi düşünüyorum çünkü resimdeki kundak rengi ve mat oluşu dikkatimi çekti.

Çok soru soruyorum ama bir yerde okumuştum ;ceketli namluların temizliğinin daha sıkıntılı olduğu yönünde yorumlar vardı.Bu doğru mu?Bir de kısmet olur da bu tüfeği alırsam tüfeğin normal şartlardaki ömrü sizce kaç yıldır.Özetlersek dikkatli ve titiz bir kullanıcı bir 10 yıl sonra da bu tüfeği ilk günkü performansı ile kullanabilir mi?
    Şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Benim tüfeğin kundağının biraz daha koyu olduğu doğru.Bu konuda biraz torpilliydim açıkçası.Silahlar gümrükten çekilip kamyona yüklendiğinde Mustafa bey beni aramış ve ilk siparişi sen geçtin , ilk silahı seçmekte senin hakkın demişti.Üşenmeyip gitmiş ve hatta kamyondan indirilmesine de biraz yardım etmiştim.Hatta bende ilk başta siparişimi normal ceviz kundak olarak vermeme rağmen thumbhole kundağı görünce fikir değiştirmiş ve içlerinden en beğendiğimi almıştım.Gerçi tesadüf olarak ilk açtığım kutu en beğendiğim ve aldığım silah olmuştu.Bence üşenmeyin gidip görün ve içinize sineni alın.Fakat ceviz alırsanız ilerleyen zamanlarda renk , yağ gibi birçok istediğiniz uygulamayı yapabilirsiniz.Ceviz yapılan doğru uygulama ile her seferinde size yeni silah kullanıyormuş hissini verir.Bana göre bu silahı yıllar sonra bile aynı performansla kullanırsınız.Yıpranan , hasar gören parçalar olsa bile parça problemi çekmeyeceğiniz , işçilik kalitesi çok yüksek bir silah.

Namlu temizliği yaparken meyve suyu içtiğimiz pipetleri kılavuz olarak kullanıp misina'yı öyle salın namludan.Aksi taktirde takılıyor.Bu konuda bir başlık açmıştım diye hatırlıyorum.

Royale 400 için yorumlar çok olumlu.Müthiş isabetliymiş.Sanırım isabet konusunda 1 numara kabul edilen Theoben'in desteği Fx'e yaramış.Bu modelde yapılan 6 atışın stabilitesi ne alemde acaba.İsabet Royale 400 gibi ise müthiş tutulur büyük ihtimal.Fakat işin kötü tarafı muhtemelen Airguns of Arizona Fx'in 1 yıllık üretimini şimdiden kapatmıştır.Adamlar amerika'da 1500-2000 usd'lik silahları leblebi gibi satıyor. :him:s

Alıntı

anemon tarafından
    nerdesinizbu kadarmıyız nerde millet başlık açılalı hiç bu kadar ilgisiz kalmamıştı ...huuuuu reytingler düşmeye başladı forum da kopmalarmı var..

Yusuf buralardayız.Benim 7 Mart sallantıda , o yüzden "6 Mart, kan şekerim çok yüksek, düşürmek için atış yapmam lazım buluşması" peşindeyim.

Taner bey , 180 bar hava ile biraz önce tüm güç kademelerinde 3'er atışlık ölçüm yaptım.16 grain pelet kullandım.Fikir verir umarım.

1/5 güç= 464-459-462
    2/5 güç= 735-721-723
    3/5 güç= 843-843-840
    4/5 güç= 898-900-895
    5/5 güç= 935-933-929

Düşük güç kademelerinde atış adetini nasıl etkiliyor derseniz , bir sefer yarım güçle deneme yapmıştım , atış sayısında tam güce göre çok fazla bir artış olmamıştı.En düşük güçte atış adeti ne kadar artar bilmiyorum ama sanırım güç ayar düğmesi hızı azaltarak atış adetini arttırmaya pek katkı sağlamıyor.Örneğin Fx Gladiator'de okuduğum kadarı ile gücü kısınca atış adeti katlanarak artıyor.Teknik açıklamasını belki bilen olabilir.

Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama hedefin orta noktası yerden 75 cm olursa en sağlıklısıymış.Mantıkta sanırım genelde masaların yüksekliği 60 cm , 10-15 cm de desteklerin yüksekliği olsa namlu ve hedef arasındaki açı oldukça az olur.Ama o kadar da önemli değil zaten.
    Kerem bildiğin çatılara döşenen izocamların ön ve arkasını folyo ile kaplayıp tabaka olarak satıyorlar.Dediğin köpük şişince öndeki mdf'yi patlatır.
    Tunç Evanix'i getirirse tank zırhı gibi bişey yapmak lazım. ;şrofls;.

Alıntı

eblemis tarafından
    Birileri gaza getirmedikçe zor oluyor zaten bu işler, her takıma lazım böyleleri.
    Bu arada link verdiğim konu da pek olaylı bir konuymuş Kamuran abi. İçeriğini okumamıştım, sen "hey gidi günler" diyince okuyayım dedim. Erdem abi'yi fena kızdırmışlar.

Bahsettiğiniz eski konuyu merak edip okudum.Booze nick'li arkadaşı tanımıyorum ama affına sığınarak yazdığı bir cümleyi aşağıya kopyaladım.Gülmekten gözümden yaş geldi.

"son 2 senede yaşadıklarımdan sonra Atatürk'ün tek katılmadığım özlü sözü şudur "sağlam kafa sağlam vücutta bulunur"

Alıntı

MMG tarafından
    Ben diyorum ki güzel Türkcemiz varken neden yabancı dil kullanma ihtiyacı duyuyoruz ?

Ben 3 dil ögrenmiş bir insanım (ana dilim hariç) ve bu dillerin konuşulduğu ülkelerde bir ile altı ay yaşadım. Bu ülkelerdeki insanlar her zaman kendi dillerini kullayorlar ve seni (senin dilini yada başka ortak dili bilse dahi) kendi ana dillerini kullanmaya zorluyorlardı. Biz ise güzel Türkçemiz varken başka dilleri kullanmaya eğilim gösteriyoruz ki bu durum beni üzüyor.

Şimdi anladım Muhammed.Söylediklerinde yerden göğe haklısın.

Bahadır haftasonu yarışmada 50 tam puanı kapınca yeni tüfek aramaya başladı bile.Fakat bence her zaman eski modele göre radikal değişiklikler yapılan üretimlerde ilk çıkanları almak risklidir.En iyi otomobil markalarının bile yeni kasa-model çıkardıklarında araçlarında her yıl yüzlerce parçayı şikayetlere göre değiştirdiklerini unutmamak lazım.Hatsan'ın pcp'ye ilk geçişteki silahlarındaki şikayetlerle aynı modelin şu anki şikayetleri arasında bile dağlar kadar fark vardır kesin.Şahsen ben Hatsan pcp alacak olsam yeni model yerine 1,5 yıldır ürettiği modelleri alırım.

Alıntı

yolcu tarafından
    Benim gelmeye niyetim vardı ama arkadaşlara İzmir'e giderken araç lazım olduğundan yaya kaldım.
    IKEA'da buluşan yoldaşlar olursa onlara katılabilirim, olmadı başka sefere de görüşebiliriz.

Ali , bende Ataşehir'de oturuyorum.Ne taraftasın? Bu arada Karamürsel görüyorum memleketini.Gidip geliyor musun hala? Gençlik yıllarımda yazlarım Karamürsel'de Dalyan Sitesinde geçti.Depremde bütün anıları ve birçok tanıdığımızı kaybettik.