impo tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Silahı aldığımdan beri hava şartları ve mesafe yetersizliğinden doğru dürüst bir deneme yapamamıştım.Rüzgar azalıp yağmur durunca birkaç tane 100 metre denemesi yapabildim.Yaptıklarımın en iyisi bu.CTC 2,5 cm ölçtüm.
AA S410 100 metre , 5 atış , 18 grain Aa pelet.
[Resim Engellendi: http://s6b.directupload.net/images/100213/temp/h9zordbi.jpg] -
Çok güzel bir programmış.Teşekkürler.

-
Güle güle kullanın.Ustanında eline sağlık.Sanırım AA kundağı örnek alınmış.Ön taraf hakkındaki eleştirilerin haricinde çekilen beyaz şeritler biraz daha ince olabilirmiş bence.
-
Alıntı
Yaşlı Kirpi tarafından
Atışın yapılacağı yer belli mi ??Büyük ihtimalle geçtiğimiz haftalardaki buluşma yeri olan Reşadiye'de olacak.Önceki buluşma başlıklarında kroki vardı diye galiba.
Bu arada Bülent abi benden önce davranmış.
-
Reis, kız arkadaşın zevkli bir bayanmış.(Üstüne alınabilirsin.)
Birlikte tüfek seçebileceğin kadar kafa dengi birini bulmuşken sakın elinden kaçırma.
-
Anlaşılan Tunç'un dilinden kurtulamayacağız.Adam vurdukça vuruyor.Bari C.Tesi Tunç'a dondurma getireyimde makaraya alınmaktan kurtulurum belki.
[Resim Engellendi: http://s12b.directupload.net/images/100211/temp/6uddfi3s.jpg] -
Görüntü olarak Gladiator'ü daha çok beğeniyorsan kesinlikle onu al ve kurtul bencede.Hiç kullanmadım ama görüntü kısmını saymazsak incelediğim kadarı ile özellikle stabilite ve atış sayısı olarak AA'dan oldukça iyi.Güç AA'dan biraz fazla , isabet ise bence aynıdır.
-
Çok iyi bir seçim yapmışsınız.Güle güle kullanın.
-
-
Hava sıcaklığı ve diğer koşulları yok sayıp sadece her iki mesafedeki bulduğum hızlara göre Chairgun'da hesaplattığımda 0,033 çıkıyor.Aklıma gelen tek şey yayınlanan diğer değerlerde bu şartlar gözardı edilmiş olabilir.Dediğim gibi farklı koşullarda başka ölçümlerde yapmak lazım.Ama ortam ısısı katsayı üzerinde çok etkili.
-
Maalesef pazar günü benden de pas.Bob bile geçemiyorum.Programı yaptık bile.
Ama cumartesi hava güzel gözüküyor.Birşeyler yapılabilir. -
Forumda Samsun'lu bir arkadaş vardı aslında.Hatırladığım birkaç kişiye istedikleri gibi gayet güzel kundaklar yapmıştı.
-
Hay ben bu Saint Valentine denen papazı.... Ne diye karşı geliyorsun imparator'un emirlerine.Şimdi kalp kırmadan tüyebilirsek ne ala.Yoksa olduk layt filinta.
Buluşmaya gidemezsem evde hedef çalışması yaparım.Yeni hedefim.
[Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/100209/temp/92tsm8p4.jpg]Not:Gayrımüslim arkadaşlar lütfen alınmasın.Tepkimin dini bir tarafı yok, sadece işgüzar papaza kızgınım.
-
Geriye birde 20 derece gibi bir sıcaklıkta ölçüm yapmak kalıyor.Bu elimdeki değerlere hava sıcaklığını 15 derece bile girsem BC müthiş değişiyor.Ama koşullar neyse onu hesapladım.Aklımda daha sıcak havada bir ölçüm ve daha düşük hızlarlada aynı değeri verip veremeyeceği var.Ben düşük hızlarda aynı değeri vereceğinden şüpheliyim.Ama bence kış aylarında AA'larda tam güç için Chairgun'a 0,040 değerini girebiliriz.
-
18,1 grain AA pelet'le yaptığım BC hesaplaması:
2 krono kullanarak yaptım.1. krono namlu ucuna takılan, 2. krono Prochrono 40 yard mesafeye koydum.Her iki krono arasındaki kalibrasyonu yaptığımda namlu ucuna takılanın 12 fps düşük ölçtüğünü gördüm.(Bu 5 atış ortalamasıdır.)Aradaki 12 fps'yi namlu ucu krono değerlerine ekleyerek değerler şöyle.0 Yard 40 Yard
882 758
883 764
883 757
887 755
882 757
888 762
888 761
886 764
895 767
880 759Namlu çıkış ortalaması:885,6
40 Yard ortalaması :760,4
Hava sıcaklığı 4 derece , rakım yaklaşık 60 metre , internetteki bilgilere göre nem %75 , basınç 1019 idi.
Eğer verileri programa doğru girdiysem BC değeri 0,040 çıktı.
16 grain ilede ölçüm yapmıştım ama onları bulamadığım için hesaplayamadım.Fakat Erdem bey'in 16 grain için bulduğu değerle neredeyse aynı çıktı.Ballistic Coefficient (Velocity)
Input Data
Near Velocity: 885.6 ft/s Far Velocity: 760.4 ft/s
Chronograph Separation: 40.00 yd Drag Function: G1
Temperature: 4.0 °C Pressure: 1019.00 mb
Humidity: 75.0 % Altitude: 60.0 m
Std. Atmosphere at Altitude: No Pressure is Corrected: Yes
Output Data
Atmospheric Density: 0.07921 lb/ft³ Speed of Sound: 1094.9 ft/s
Ballistic Coefficient: 0.040 Time of Flight: 0.146566 s -
[Resim Engellendi: http://s12b.directupload.net/images/100207/temp/hi3tbthx.jpg]
Şu ayakta desteksiz atışı asla beceremeyeceğim galiba.Karavana olacağı fotoğraf'tan bile belli.Vurdum desem resmi gören inanmaz zaten.
[Resim Engellendi: http://s5b.directupload.net/images/100207/temp/9vm8nfwn.jpg]
Atatürk'ün izinden gitmeye devam. -
Falcon'ların dipçik kısmı benziyomuş gerçekten.
-
Alıntı
siyahtemas tarafından
Benim için klasik av tüfeği görüntüsü görüntüsü gerçekten çok itici, evin duvarları onlarla dolu. Yeni alacağım s410 için gerçek sniper (dragunov mesela) görüntüsü verebilecek bir kundak yapabilecek birilerini tanıyorsanız, çok yardımınız dokunur...Haydaaaa.Yapma abicim yahu.Klasik görüntüden uzak, ama attığını vursun istiyorsan bunun ilacı Gladiator yada Revo.
-
Hava şartlarına rağmen yinede toplanabildik.Siyami'nin (AVCI) babaannesi'nin vefat haberi hepimizi üzdü.Tekrar başı sağolsun diyorum.Hem bu kötü haber yüzünden AVCI ve Jimih'in aramızdan erken ayrılmak zorunda kalmaları hemde hava şartlarının çok kötü oluşu yüzünden puanlı atış yarışmasını erteledik.Federasyonun belirleyeceği bir tarihte yaparız artık.Bahadır bey'de sağolsun günün sonunda müthiş bir manzara izlettirdi bize.Herkese teşekkürler.