Tunç , güle güle kullan.Hayırlı olsun.
impo tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Bende 9:00 - 9:30 arası oradayım.
-
Gökmen fazla kaçırıp bizi vurma pazar günü.Ben termosta kahve getireyim bari.
-
Mehmet bey bencede Filintalar'a bir AA daha yakışır.Umarım gönlünüzce olur.
-
Bu çocuklar bizim camlarada taş atıp kaçıyolar.Vay keretelar sizin orayada gelmişler demek.
-
Eşimin babası rahatsız Çanakkale'ye gidecek.Ata'yı c.tesi akşam amcasına satabilirsem bende varım.
-
-
Yivli ateşli tüfeklerin bile genellikle 100 metre civarı sıfırlandığını düşünürsek havalı silahlarda 170 metre sıfırlama olamayacağını söyleyebiliriz.Silahın gücüne göre 25 ile 50 metre arası sıfırlama yapıp silahınızın çıkış hızını , peletin ağırlığı ve balistik katsayısını biliyorsanız Chairgun balistik programından 170 metrede attığınız peletin ne kadar düşme yapacağını bulup eğer dürbün click'leri yeterse (ki muhtemelen yetmez) programın öngördüğü sayıda click dürbününüzün ayarını yukarı alarak atış yaparsınız.Rüzgar yoksa , girdiğiniz veriler doğruysa ve temiz kalpli iseniz dualarınız kabul olur hedefi vurursunuz.
-
Bir dahaki buluşmaya senin tel maşa'nın korkulu rüyası Benjamin'i de getiriyorum.Yandın Kerem.
-
Çok güzel bir buluşma oldu.Güzel sohbetleri için herkese, köfteler içinde ayrıca Mustafa bey'e teşekkürler.Polat bey'le tanışamadık ama bir dahaki sefere umarım.Başınız sağolsun.En azından Glock arkadaşımızla tanışmış olduk.
Bülent abi benim tüfeğin resmi katalog çekimi gibi olmuş, bayıldım ve hemen bilgisayara kaydettim.İngilizlere yollayalımda tanıtım broşürlerine koysunlar.Yusuf bey'in eline sağlık. -
Alıntı
HK yaptı yine sihirini
Hagi'den sonra seyrinden en keyif aldığım yabancı.Adam Oz Büyücüsü gibi.
-
Hayırlı olsun , güle güle kullanın.Ben Harry Kewell adını koydum tüfeğime.Onun gibi sihir yapsın diye.
-
Benim 57 gram çekiç ve standart yay ile 18 grn 3/5 güçteki atış değerleri ilgimi çekmişti.İlk atışı dışarda bırakırsak 28 fps aralıkta 905 fps ortalama ile 33 fpe'lik 3 şarjör.Bu benim standart haldeyken şarjörler arası güç ayar düğmesi ile oynamadan elde edemediğim bir stabilite.Son gelen sanırım 62 gram çekiç ve 1,6 mm yay ile 1 şarjör stabil 43 fpe yakalanmış.Silahta bu opsiyonun olması bana göre yeterde artar bile.Bu çekiç-yay kombinasyonu ile hızı 30-33 fpe'lere çektiğimizde elde edilecek değerler nasıl olacak acaba.
-
Benim içinde uygun.Hava atışa müsade etmesede sohbet olur.
-
Tunç ne tarafta yeni keşfettiğin yer?
-
Alıntı
ogen tarafından
Bildiğim kadarıyla S410 ların içinde regülatör var ve 140 bara ayarlı. Peki regülatörü iptal etmeden 140 barla 1200 fps hızlara 16 gr peletle çıkmak mümkünmü?
Tunç AA'larda regülatör yokki.Benim fikrim , regülatörsüz , 270 cc tüp hacimli, çalışma basıncı 200 bar olan bir silahta yakalanabilecek mükemmel değerler; 30 fpe'de 20 fps hız aralığında 30-35 atış , 35 fpe 20 fps hız aralığında 20-25 atış ve son olarak 40 fpe ile 15 atıştır.Bunun üstü bana göre biraz fantazi olur.Bu tamamen benim fikrim tabi.İlk gelen denemelerde de açıkçası bu neticelerin sinyallerini gördüm.Tekrar ediyorum , 20 fps atış aralığında bu rakamlar elde edilirse ciddi bir başarıdır ve bana göre biraz duyulursa yurtdışından ciddi ilgi toplar.
-
Açıkçası Mustafa bey'in çekiç ağırlığının arttırılması ile ilgili teorisini ilk duyduğumda çok mantıklı gelmişti.Çekicin hafifliğinden dolayı silahın harcadığı havaya göre özellikle 200-185 bar arası verebileceğinden daha düşük hızlara ulaştığını düşünüyordum.Fakat kafamı kurcalayan şey yıllardır bu işi yapan AA'nın neden bunu uygulamadığı oldu.1. şık ağır çekiç orta ve uzun vadede valf üzerinde arıza meydana getirebilirdi ki Mustafa bey PCP lerde sistem olarak bunun problem yaratmayacağını söyledi.Benim kendi fikrim ise muhtemelen üreticinin FAC bir silah olmasına rağmen kullanıcıya istediği zaman 10-12 fpe'lik bir güçle de kullanabilmesini sağlamak için daha hafif bir çekiç kullanarak efektif hava/güç denklemini bozduğu oldu.Çünkü yurtdışında FAC sınıf olmasına rağmen çoğunlukla düşük hızlarda kullanan çok insan var.Ağır çekiçle gücü ne kadar kısarsanız kısın 10-12 fpe lere inmez gibi geliyor bana.Bu da seri üretimde tercih edilmeme sebebi olabilir.Ayrıca biraz daha kalın yayla hızın yükseleceği kesin ama stablite üzerindeki etkisinide merak ediyorum.Belkide en güzel tarafı silahta kalıcı bir değişiklik gerekmemesi.İstendiği zaman orjinal çekicin takılabiliyor olması.Özellikle amerika,ingiltere gibi ülkelerde de ciddi ilgi görebilir.En kötü ihtimal bir tane daha çekicimiz olur.

-
Çok başarılı.Bence farklı denemelerle daha da ilginç güzel veriler gelecektir.
-
Harika.Yeni verileri bekliyoruz.
-
Açıkçası değerler harika.Yaklaşık 38 fpe.Yay değişince sizin öngördüğünüz 50 fpe lere çıkar büyük ihtimal.Fakat yayı değiştirmeden ağır çekiçle 16 grain ile 950 fps lerde havayı çok efektif kullanıp daha düşük aralıkta daha fazla atış yapılır diye düşünüyorum.Denerseniz çok sevinirim.Elinize sağlık.Çekiç ağırlığı konusundaki teorinizin en başından beri doğru olduğunu düşünüyordum.