impo adlı kullanıcının mesajları

    Sezgin bey, gürültü seviyesi Air Wolf'den biraz fazla demeniz ilgimi çekti.Bizim kullandığımız modelde gürültü oldukça fazla.
    Bu arada silahı kullanmadığınız zamanlarda Steyr'in tavsiye ettiği gibi tüpü gevşeterek saklamanız regülatör pullarının sürekli baskı altında kalmasını önleyip ömrünü arttırabilir.

    Ben eylül ayında olası bir Ankara yarışması ihtimalini göz önünde bulundurarak 18 Ağustos olarak oy kullandım.
    Filintalar ve Havalı Kuvvetler'den bu organizasyon için zaman ve emek harcayacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
    Bende elimden geldiği kadar bu organizasyon için yapılacak görev dağılımında üzerime düşeni yapmaya çalışacağım.

    Sayın Kostok eline sağlık.Fotolar videolar süpermiş.Çok merak ettiğim, sular altında kalan Koray'ın köyünü görmek çok güzeldi.Ülkemizde gerçekten gezilecek, görülecek ne çok yer var.Domuz avcılığında gösterdiğimiz istikrarı balık avındada tekrarladık ve sıfır çektik.Balık avı sonrası bir duş alıp rahat yatakta uyuma isteği ağır basınca gezinin yayla kısmına katılmayıp arkadaşları satarak döndüm ama görüntülerden yaylanında harika geçtiği anlaşılıyor.Bu geziye vesile olan ve rehberlik eden,Münevver'in torunu bipli Koray'a ayrıca teşekkürler. :)

    Yarışmadaki hedeflerin
    uzaklıkları ve zorluk derecelerini gösteren Troyer puanlarına baktığımızda oldukça zor bir yarışma olduğunu görüyoruz.Puan hesaplanırken kullanılan
    formül şöyle:
    mesafe(yarda) / vuruş noktasının çapı (inch) yapıyoruz ve bu rakamı atış stili
    ile extra katsayı varsa onlarla çarpıyoruz.Serbest kulvar katsayısı 1, diz
    çökerek atış katsayısı 1,5, ayakta atış katsayısı ise 1,75. Ayrıca 45 yardadan
    uzak hedefler 1,125 extra katsayı ile çarpılıyor.
    Kabul görmüş zorluk derecelendirmesi ise şöyle:


    0-10 Troyer puan Çok kolay
    10-20 Troyer puan Kolay
    20-30 Troyer puan Orta zorlukta
    30-40 Troyer puan Zor
    40 Troyer puan üstü çok zor olarak kabul ediliyor.
    Tablo şöyle:



    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/a/img7/3826/izmirtroyer.jpg]


    Konuyu yanlış yere açmış ve fiyat yazmayı da unutmuşsun.


    Evde hanıma söylediğim rakamlara göre hepsinin maliyeti toplasan 500 lirayı geçmez.O yüzden satmamak en iyisi. :rolleyes:



    nazar değmesin pek güzel kombo olmuş, güle güle kullan. Dünyadaki en donanımlı EV2 ler içinde üst sıraları zorlar bu silah Taylan.


    Senin yerin Şampiyonlar Ligi artık



    Ülke puanı düşük, ön elemede yerler bizi. :wacko:

    EV2'nin üstüne Nikko Diamond 10-50x60 takarak field target için en iyi kombinasyonlardan birini oluşturdum.
    Silah Air Arms EV2 MKII ve üstünde Joe Korick regülatör var. 8,44 gr peleti ortalama 885 fps ile atıyor ve 200-130 bar arası 55 regüle atış yapıyor.
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/a/img809/7158/71400089.th.jpg]
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/a/img708/1211/30311092.th.jpg]
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/a/img163/8178/14980213.th.jpg]
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/a/img23/9554/60316787.th.jpg]
    [Resim Engellendi: http://imageshack.us/a/img832/5521/34833241.th.jpg]

    Sanırım yarışma sırasında silahlara hava basılması olayına biraz farklı bakmak lazım.Asıl kural bence yarışmacının atış hattını terk etmesi ile ilgili olmalı.Benim bildiğim yarışma sırasında hava takviyesi yasak değil, atış hattını terketmek yasak.Zaten Steyr, Anschutz gibi markaların hızlı dolumlu tüp yapmama sebepleri bu sanırım.Yarışmacı yedek tüpünü yanına alarak yarışma sırasında atış hattından ayrılmadan silahına takviye yapabiliyor.Bu kural güvenlik açısından hakemler ve yarışmayı organize edenler için önemli bence.Yanlışlıkla doldurulmuş bir silahla atış hattından ayrılıp hava basmaya giden bir yarışmacı olaki bir kazaya sebep olsa başta yarışmayı düzenleyenler çok zor durumda kalır.Ben yarışmacılardan çok hakemlerin işini kolaylaştırmak gerektiğini düşünüyorum.Ufak scuba tüplerle arada doluma ihtiyacı olan arkadaşlara hattı terk etmemek şartıyla bir kolaylık sağlayacak ara çözüm bulunabilir belki.

    İzzet abinin değindiği zaman sorununu düşününce toplam hedef sayısının 50'ye düşmesi bencede gayet iyi olmuş.
    Daraltılmış hedef kullanılacaksa hangi ölçüden kaçar tane olacağını ve mecburi stil atış adetlerini belirledikten sonra bilgilendirirseniz antrenman yapanlar için faydalı olur.
    Tekrardan kolay gelsin.

    Emre bu grupmanı yaparken kendi silahımın dürbününden izledim. Air Wolf 40 fpe'lik yüksek güç modunda baracuda'yı çok iyi atıyor.

    Alper, güle güle kullan.Alınabilecek en iyi 4,5 silahlardan birini aldın.Oturup sincaplara nişan aldığında ft silahının vücutla uyumunun farklı birşey olduğunu daha iyi anlayacaksın.Göbeğide biraz erittinmi önünde durulmaz senin.

    İzzet abi eline sağlık.
    Fuar gerçekten çok büyük ve gezilip bakılacak o kadar çok şey varki.2 gün gezdik, çok yorulduk ama değdi doğrusu.Kaçırdığımız şeyler olduğunada eminim.İnternette gördüğümüz ve iç çektiğimiz pek çok şeyi elleme imkanı bulduk.Silahları seven herkesin bir kez görmesi gerek bence.İzzet abinin yurtdışı gezi tecrübesi ve rehberliği sayesinde oldukça makul bir harcamayla IWA'yı da görmüş olduk.
    Havalı silah markalarının hemen hepsi vardı.Rus bulpuplar güzeldi.Resimden anlaşılacağı gibi Edgun'a tav oldum.Hatta Ed'e fuar bitimi 6,35 olanı satarmısın diye bile sordum ama maalesef kabul etmedi. ;( Havalı silah reyonları içinde en hareketli ve büyük olanlar FX ve Evanix diyebiliriz.Her iki markanında pek çok yeni modeli olması etkili muhtemelen.Air Arms ve Daystate oldukça sönüktü.İngilizler bu sektörü yavaş yavaş elden kaçırıyor gibi geldi bana.Birde Alman-Avusturya müsabaka silahlarının reyonları renkliydi.Ben Feinwerkbau'lara bayıldım.Kalite ve işçilik konusunda aşmışlar.Silahların iç kesitlerini gösteren teşhir resimlerini çekmiştim, bir bakın mutlaka.Özellikle Feinwerkbau X800 FT modeli acayip bişey.Aklımda kalanlar şimdilik bunlar.