impo tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Kesinlikle sağlıklı ölçüm için çift krono lazım.Gladiator , AA ve hatta başka modeller için kaynak bilgi olsun diye uğraşır ölçeriz diyorsanız ben namlu ucu kronoyu Ankara'ya gönderebilirim.Onu namlu ucuna diğerinide ölçüm yapılacak mesafeye koyarak ölçüm yapılabilir.Böylece hangi silah için hangi ağırlık ve hangi pelet en verimli belli olur.

Erdem bey bunların kesin etkisi olur.Ben şimdi BC değerine kafayı taktım.Biliyorsunuz 16 grain için 0,032 , 18,1 grain için ise 0,034 gibi değerler veriliyor.Fakat bana göre bu değer farklı hızlarda değişkenlik gösteriyor.O yüzden aslında en azından herkesin kendi silahı için bu popüler ağırlıktaki iki mühimmatla BC ölçümü yapması ve ona göre peletini seçmesi gerekir diye düşünüyorum.Böylece balistik programlarındaki dürbün ayar tabloları çok sağlıklı olacaktır.Fakat bunun için 2 tane crono gerekiyor.1. namlu çıkış hızını ölçecek diğeri belirlediğimiz mesafedeki hızı.Maalesef bende namluya takılan cronolardan var ama bir tanede F1 crono gerekiyor.Bizim buluşmalarda bu cronolardan kimsede olmadığı için birşey yapamıyorum.

Erdem bey bu değerlere göre sizin silahınızda 195 bar ile 150 bar arası en verimli bölge gözüküyor.Benimkinde ise bu bölge yaptığım ölçümlere göre 185-140 bar arası.Ben 190 bar başlayıp 1. şarjörün ilk 5 atışını tam güç sonraki 20 atış gücü 9/10 yapıp 3. şarjörün son 5 atışını tekrar tam güç yaptığımda oldukça stabil 30 atış yapabiliyorum.Sanırım sizde aynısını 200 bar başlangıçla yaparsanız 920 fps civarı ortalamayla 3 şarjör atabilirsiniz diye düşünüyorum.Uygulamada pek pratik değil ama olsun.Diğer başlıkta Serdar bey'in değerleride sizinkine çok benziyor.Paylaşım için teşekkürler.Elinize sağlık.

Namlu ceketinin ucundaki kısmı söküp oraya bir tarafı cekete giren diğer ucu da 1/2 unf aparat monte edildiği taktirde ilave moderatör takılabiliniyor olması lazım.

Mustafa bey , ağır çekiçlerin en düşük güçte 30 fpe civarı kullanıma izin vereceğini öngörürsek , ağır çekiç ile düşük ayarda havayı daha efektif kullanacağını öngörüyor musunuz?Örneğin benim tüfeğim 190-140 bar arası güç ayar düğmesi ile çok minik bir oynama ile oldukça stabil 30 atış yapıyor.Ama genede sizin hesabınızada güvendiğim için çekiç ağırlığını neden daha düşük yaptıklarına kafa yoruyorum.Bunun sebebi acaba silahın 12 fpe güçle de kullanılmasını sağlamak içinmidir.Eğer öyleyse çekiç ağırlığı/efektif hava kullanımından feragat etmiş olabilirler.

Erdem bey elinize sağlık.Müthiş olmuş.Hele son resimdeki flyer grubun içine girse şeş kapısını alıyormuşunuz.Rüzgar varmıydı? Birde crono sonuçlarınıza baktım , grupları 200 bar dolum sonrası ilk 2 şarjörle mi yaptınız?

Alıntı

TheNightHawk tarafından
    parallax tekerleğinin bir kısmını şarjör girecek kadar keserseniz sidewheel kullanabilirsiniz. Birisi yapmıştı görmüştüm. Sidewinder ların parallax ları sıkıntı yaratmaya müsait, eğer bir gün bozulursa ve dürbünü satmak isterseniz şimdiden talibim

Şimdi tekrar baktım parallax tekeri 10 cm , keserek olacak gibi değil.Ancak 5 cm lik bir teker olursa kurtarır gibi.Ben baktım ama bulamamıştım , Hawke'ye uyacak ufak tekerlek var mı? bilginiz varsa çok makbule geçer.

Nikko Nighteater ve Hawke Sidewinder'lar bu sınıftaki dürbünlerin en çok tutulanları.Bir üst sınıf Leupold'lar var ama fiyat 2'ye katlıyor.Nikkoların geleceğini bilsem kesinlikle bu riske girmezdim.Yatagun fiyatları yurtdışı fiyatları ile hemen hemen aynı.Neyse kısmet.
    İlk izlenim netlik gayet iyi , parallax doğru gösteriyor fakat tekerleksiz parallax düğmesi biraz sert.AA'lara parallax tekeri uymaması çok kötü , büyük kolaylıkmış.Bir de SR 12 reticle programı ile çeşitli mesafe sıfırlamasına göre simule görüntüleri yazdırıp ufak ufak kesip hazırladım.Eğer düzgün çalışırsa clicklerle oynamadan örneğin 40 yards sıfırlayıp yanlış hatırlamıyorsam 80 yards'a kadar atış yapabilirim.Fakat deneme fırsatım olmadı.