impo tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.
    Alıntı

hgfdsa tarafından
    çok tesekkürler elinize kolunuza saglık

16 grain ile yaklaşık 50-55 fps daha hızlı atar.Fikir vermesi bakımından.Ayrıca 16 grain ile de kapsamlı bir ölçüm yaparım ileride.

Alıntı

RaptorX tarafından
    Taylan bey veriler için teşekkürler. ben bu haftasonu

Erdem bey tüfeğinize en kısa sürede kavuşmanızı dilerim.Sizinde silah ile ilgili deneyimlerinizi merakla bekliyorum.

Bugün Tunç (Ogen) ile benim tüfeğin hız ölçümünü yaptık.18 grain AA pellet kullandık.Basınç değerlerini manometre yanıltmasını göz önüne alarak 5 barlık aralıklarla yazdım.

195-200 bar arası dolum:

855-855-854-853-854-861-867-855-855-854 kalan basınç 180-185 bar.
    855-866-878-879-875-875-878-892-881-892 kalan basınç 165-170 bar
    897-897-889-891-887-886-881-878-878-874 kalan basınç 150-155 bar
    874-872-869-868-861-859-851-848-845-845 kalan basınç 140 bar

180-150 bar arası en verimli alan gibi gözüküyor.31-32 fpe aralığında 20 atış yapılabiliyor.
    Ya da: Eve gelince şunu denedim.En yüksek hıza ulaştığı 175-180 barda 3/4 güç yaptığım zaman hız 850-860 aralığına indi.
    195 bar dolum 1 şarjör , 3/4 güce alıp 2 şarjör , yine tam güce alıp 1 şarjör daha.Bunu not alarak ölçmedim ama bu şekilde 850-865 fps yani 29-30 fpe aralığında 40 atış yapılabilecek bence.

Ben ve oğlum Ata geç de olsa katıldık buluşmaya.Bülent bey bizi Çekmeköy'de çok güzel bir yere götürdü.Gerçi bir ara keçiler benim hedefliği yedi ama neyse.Hava,ortam,arkadaşlık gene 10 numaraydı.Tunç'un da yardımlarıla hız ölçümü yapıp tüfeğin huyunu suyunu daha iyi öğrendik.Ölçümleri başka bir başlıkta yayınlamayı düşünüyorum.
    Tam bir bilgisayar, playstation ,yu-gi-oh delisi olan oğlumu zorda olsa ikna ettim gelmeye ama o da Crosman 1077 si ile bayağı bi keyif aldı.

Alıntı

Hayırlı olsun, tradisyonel ingiliz zevki (ve kalitesi) tabi bu silahlar.Dunhill veya rothmans sigarası barbour burberry oxford jaguar aston martin bentley veya holland holland purdey boss gibi av silahları vb gibi İngiltere kökenli markaların yarattiğı sahiplik duyguları lezzet ve konforu bu markada da hissetmek olası.Biraz aristokrat bir zevklere hitap eder bunlar.

Çok haklısınız ama ekonomik kriz İngilizleri oldukça etkiledi.Bu hobi ile alakalı markalara bakarsak BSA'yı Gamo satın aldı , Daystate İtalyanların Marocchi av tüfeği üretici firması tarafından alındı , yine en büyük markalardan Theoben'ın Fx ile flörtü gözleniyor.Bu markayıda yakında Fx satın alırsa hiç şaşırmam.Şu anda Air Arms safkan İngiliz kalmış gözüküyor.
    Bu arada av tüfekleri ile ilgilenenler bilir İtalyan Marocchi firması bazı av tüfeği modellerini Türkiye'de Ata Arms'a yaptırmakta.Ben av tüfeğimi Ata Arms'ın fabrikasından almıştım.Biraz sohbet etme imkanım olmuştu.Hatta 20 cal. tüfek ellerinde olmadığı için İtalya için ürettikleri Marocchi markalı tüfeklerden birini vermişlerdi bana.Bakarsınız bir süre sonra Türkiye'de imal edilmiş Daystatelerden alma imkanımız olur.

Arkadaşlar AA alan arkadaşlar bir süre sonra namlu temizliği yapmak istediklerinde misina yada ip gibi metodları uygulamak istediklerinde muhtemelen benim gibi sorunla karşılaşacaklar.Harbi ile temizleme yapmak narin olan havalı silah namlularında pek aklıma yatmadığı için geçen yıl Napier'in namlu temizlik setini almıştım.AA kataloğunda da bu ürünün tavsiye edildiğini okuyunca namluyu bir temizleyeyim dedim.Fakat ucunda kement olan dışı naylon kaplı kabloyu susturuculu kısımdan aşağı salmak istediğimde yaklaşık 10 cm kadar sonra kablonun ilerlemediğini gördüm.Bunun sebebi namlu çapından daha geniş olan susturucu çapı nedeniyle gönderdiğimiz esnek misina , kablo , ip gibi şeylerin kademe farkı yüzünden ortalanamayıp namludan içeri girememesiydi.Neyseki dün gece aklıma temizleme ipini namluya kılavuz ile ortalayarak sokmak aklıma geldi.Bildiğimiz meyve suyu pipetlerinden bir tanesinin içine namluya sarkıtacağımız ipi sokup kolayca namlu pelet yükleme yuvasından çıkmasını sağladım.Hem pipet plastik olduğu için susturucuya yada namluya en ufak bir zarar verme riski yok.Dikkat edilmesi gereken tek konu pipetin tamamının içeri kaçmamasına dikkat etmek.Gerçi kaçsa bile silahı ters çevirirsek büyük ihtimal dışarı düşecektir.
    [Resim Engellendi: http://s10b.directupload.net/images/091128/temp/renqaul3.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s11.directupload.net/images/091128/temp/j6zc9eww.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s10.directupload.net/images/091128/temp/gsgzdr5l.jpg]