impo tarafından yazılan gönderiler

    Bugün kendime bir iyilik yaptım.10 Kasım nedeniyle tatil ilan edip öğlen Gebze-Mollafenari Atış Alanına gittim.Hava harikaydı ama arazi daha da güzeldi.Biraz uzun mesafe atış yapma imkanı buldum.Yaklaşık 400 m. kadar atış yapma imkanı var.Eskiden askerler burayı atış alanı olarak kullanıyormuş.Benim atış yaptığım yerin yukarısında terkedilmiş askeri tesis var.Arazinin ve yaptığım grupların (tabi ki en iyilerinin) resimleri aşağıda.

    [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/091110/temp/42cmpfzw.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s1.directupload.net/images/091110/temp/lp7fezue.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s12.directupload.net/images/091110/temp/95eg7yom.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s12.directupload.net/images/091110/temp/sv44zx84.jpg]

    Herkese buluşmalara katılmayı tavsiye ederim.2 buluşmada da arkadaşlık ve hoşgörü seviyesi çok çok yüksekti.
    Bu Fx ler, Hatsanlar benim Discovery'nin yanında çok yetersiz diyerek ortalığı biraz karıştırayım dedim ama güldük geçtik. ;şrofls;. Bülent Bey'le benim kötü atış yaptığımızda bahaneler hazır zaten.Güneş geldi , rüzgar esti , deprem oldu vs vs..

    Çok güzel bir gündü gene.Güneş biraz başımıza geçti ama rüzgar yoktu en azından.Kafein eksikliği başlarda biraz zorladı ama tesisin elemanı sağolsun sonradan imdadımıza yetişti.

    İlk grupmanlar benden olsun. Minik atıcımız Taha'nın yanında biraz madara olduk ama bu grupman bizim için iyi sayılır.
    Not:Her iki mesafe içinde 2'şer grup vardı , iyi olanını seçtim açıkçası.

    [Resim Engellendi: http://s4.directupload.net/images/091108/temp/er382f9p.jpg]
    [Resim Engellendi: http://s6.directupload.net/images/091108/temp/bpruj8m6.jpg]

    Tebrikler , grupmanlar gerçekten çok başarılı.İyi tetik , iyi namlu , atış istikrarı iyi silah , iyi bir destek , kullanılan optik malzemeyi iyi tanıma ve iyi bir atıcı.Hava da müsaade edince sonuçlar harika olmuş.

    Cevaplarınız için teşekkürler.Bahsettiğiniz 2 ve 5 delikli adaptörlerin resimlerini görmüştüm ama 5 delikli olan adaptörün fac sınıfı için daha fazla hava transferine yaradığını anlayamamıştım doğrusu.Bunun ışığında fac sınıfı hızlar için daha büyük çaplı 2 delikten hava akışını sağlamaktansa delik sayısını arttırarak daha fazla ama daha istikrarlı bir hava transferini hedeflemişler demekki.Kullanıcıların yazdıkları "shooting string" değerleri de başarılı bir sistem olduğunu gösteriyor.Diğer regülatörsüz markaların sistemlerini bilmiyorum ama bu sistem bana otomobillerin karbüratörlü motorlardan çok noktadan enjeksyonlu sisteme geçip daha az benzinle daha fazla performans almalarını anımsattı.

    Theoben Rapid silahlarının regülatörlü ve "fast flow adapter"( hızlı akış adaptörü olarak çevirdim , doğru mu bilmiyorum) olarak farklı iki seçenek sunduğunu okudum.Regülatör'ün mantığını ve işlevini az çok hepimiz biliyoruz.Fakat "fast flow adapter" kavramı yabancı geldi.Biraz aradım ama mantığını ve işlevini tam çözemedim.Anladığım kadarı ile regülatör gibi monte ediliyor fakat regülatör gibi belli bir basınca ayarlanması sözkonusu değil.Bu acaba sadece bu markaya özel bir uygulama mı? yoksa başka markalarda da buna benzer bir uygulama zaten kullanılıyor mu?
    Bilgisi olanlara şimdiden teşekkürler.

    Aslında çok güzel bir fikir.Bahar aylarında önceden belirlenen bir tarihte yapılırsa bir haftasonunu ayırabilecek kişi sayısı çok olabilir.Çokta eğlenceli olur herhalde.Birçok il bu forum altında takım oluşturdu zaten.Bu takımlar önce büyük yarışmaya katılacak atıcılarını seçerler.Daha sonra il bazında takımlar arası müsabakalar yapılabilir.Hala balon tüfeği gözüyle bakanlara silahlarımızı tanıtırız.Çok mu hayal kurdum ne?

    Geçen seferki gibi sabah saatlerinde buluşmak iyi olur bence.Öğleden sonra programı olanlar için.Bu sefer kahvaltı falan zaman kaybetmeden geçeriz.Atış yeri olarak geçen seferki yer de olur , daha düzlük ferah bir yer bilenlerin fikirleride değerlendirilir.Çoğunluğun mutabık olduğu yere gidilir.Geçen seferki paintball sahasında düzlük bulmak zor olmuştu.250 metre ayakta desteksiz grup yapmayı planladığım için bana yetmez o mesafe ;şrofls;. Şaka bir yana saat ve mesafe konusunda katılmayı düşünenler fikirlerini yazarsa ortak bir sonuç çıkarırız.

    Alıntı

    O kişiler ne düşünüyor veya ne yazıyor beni ilgilendirmiyor ki ben silahın kundağını ve dipçiğini masaya ve desteğe koyarak atış yapan adamların yaptıklarını pek önemsemem çünkü o şekil silah sabitleyerek nineminde bir süre çalışma yaparak başarılı olacağını düşünüyorum. Hele o bahsettiğiniz forumlardaki adamlar da 60 yaş üzerinde ve bu şekilde 10 metreye 50x le atış yapanlardansa hiç bahsetmeyin bile o adamlardan..

    Ne kadar haddini aşan bir açıklama bu böyle.Ben de portatif masamı, kum torbası desteklerini arabamın bagajında taşıyorum ve fırsat bulup atış yapabildiğim zaman "bench rest" tabir edilen destekli atışı tercih ediyorum.Savaşa gitmiyoruz ki , bu bir hobi sadece.Nineleri , dedeleri niye karıştırıyorsunuz ki bu işe?

    Aslında sorunuzun yanıtı basit.Çoğunluğun tercihi zaten defans amaçlı üretilen pompalı bir tüfektir.Kısa namlulu oluşları , takılma yapma olasılıklarının düşük oluşu ev için savunma silahı olarak kullanılmalarını kolaylaştırır.Ama ileride av da yaparım derseniz 60-65 cm namlulu yarı otomatik bir tüfek de alabilirsiniz.Ruhsatınız yanınızda olduğu sürece bagajda yada kılıfında takozu takılı olmak şartı ile boş olarak istediğiniz gibi taşırsınız.İstenmeyen sonuçlardan kaçınmak için de kauçuk şevrotinler iyi bir çözüm olur bence.Winchester ve Remington dünyadaki en çok tutulan pompalı tüfekleri üretirler.Winchester'ın pompalısını kullanmıştım ve çok beğenmiştim.Ama yerli üretimlerinde hakkını yemeyelim, ben yarı otomatik tüfek aldığım zaman uzun süre araştırıp Ata Av Tüfeklerinden almıştım , çok memnunum.Biber gazı vs. çok yakın mesafe etkili olabilir ama özellikle yazlık yada ıssız yerlerdeki ev savunması için yetersiz kalır sanki.

    Zaten gayet güzeldi senin grupmanlar.Yalnız bi dahaki sefere benim krono ile senin tüfekte hız ölçümü yapıp huyunu suyunu daha iyi anlamanı sağlarız.Sonrada dürbün ayarına kafa yorarsın biraz.

    Alıntı

    Bir dahaki buluşmamızda mangal partiside verelim. Böylece daha uzun kalır sohbet edebililiriz.

    Çok iyi olur.Ama bi dahaki sefere belki daha düzlük ve daha ferah bir yer aranabilir.

    Alıntı

    Bu sitede yeniyim ama konuşmalardan anladığım kadarıyla ankara team ile bir yarış durumu var gibi

    Ankara Team ile yarış olsa olsa bu hobiden keyif alma yarışı olur.Belki kendimizi davet ettiririz , belki onları burada ağırlarız , o zaman gazozuna atış yarışması yaparız.