mbdeniz adlı kullanıcının mesajları

    abi ben laf solemek amacıyla yazmadım.ayrıca laptopun klavye ıngılız klavye olunca,noktalı ve benzerı ısaretlı harflerı koymakta epey ugrastırıyor.

    :D İlahi, nasil klavye o? İngilizcede ı harfi var mıdır?


    Yıllar öncesinde Türkçe karakterler görünmüyor diye ö-o, ş-s, ğ-g, ı-i, ü-u, ç-c olarak değiştirip yazmaya başladım. Bazı forumlar başta olmak üzere özellikle yahoo gruplarında çok sorun oluyordu. Bunlara bir de yurtdışı akrabalarla yazışma derdi eklenince öyle alıştım. Şimdilerde bu kötü alışkanlığımı kaybedip (hızlı yazmadığım sürece) olması gereken haline getirmeye çalışıyorum. Arada el alışkanlığı (15 yılı buldu), klavyede yanlış tuşa basma ya da basamama hatası derken bende hata yapıyorum.
    Sanıyorum bu kötü alışkanlığım bana kısa mesajlarda (Sms) yaradı. 2008'e kadar Türkçe karakter kullanıldığında birden fazla mesaj ücreti ödüyorduk.


    Neyse konu dağılmasın. Mümkün olduğunca Türkçemizi koruyalım.

    Pardon arkadaşlar ters yazmışım. Ölçü 1 kap Nişasta, yarım kap su olsun. (0.5 yerine 1.5 yazmışım :) ) Ben genelde çocuklara deney amaçlı göstermek için 3 bardak nişastaya 1.5 bardak su ölçüsünde koyuyorum.
    Temmuz 2008 sayısında Bilim Çocuk dergisinde vardı. Gerçi dergi belli bir oran vermemiş. Oradaki açıklamaya göre nişasta parçacıkları suyun içinde çözünmeden eşit olarak dağılıyor ve bir süspansiyon oluşturuyor. Süspansiyon içindeki nişasta parçacıkları suda asılı kalıyor.
    Yapacaklar için 2 uyarım var.
    1. Mutlaka Mısır nişastası kullanınız.
    2. İşiniz bitince atmak için lavabo vb. yerine çöp kutusunu kullanınız. (Karışım derginin dediğine göre su borularını tıkayabiliyormuş.)


    Dergiden alıntı:
    Nişasta ve suyu karıştırdığınızda, nişasta parçacıkları suda eşit bir şekilde dağılır. Bu karışımı yavaşça hareket ettirdiğinizde, nişasta parçacıkları, aralarında bulunan suyun etkisiyle birbirlerinin üzerinden kayar. Çünkü, parçacıkların birbirlerinin üzerinden kayabilmesi için yeterli süre bulunur. Böylece karışım, sıvı gibi akıcı hale gelir. Oysa karışımı hızla hareket ettirdiğinizde, yani avcunuzda kuvvetlice sıktığınızda nişasta parçacıkları birbirine yapışır ve katı gibi görünür. Çünkü bu sırada, nişasta parçacıklarının birbirlerinin üzerinden kaymalarını sağlayacak süre yoktur.


    Birde link vereyim bilgi için:
    http://www.hammaddeler.com/ind…amp;id=166&Itemid=165


    Bu da farklı video linki ;)
    http://www.liveleak.com/view?i=5fd_1233703588

    Kalkmak isteyen varsa bana telefon numaralarini ozel mesajla ulastirabilir. Istedikleri vakit arayabilirim. Ben 2 haftadir uykusuz gidiyorum oraya. Geceleri uyumam pek bu yuzden kalkmakla ilgili derdim yok. Telefonunuz aciksa arayip uyandiririm :)

    Selam Anıl, tesadufe bak bende ilk havali tabancami (Gamo pt-80) aldim. Hayirli olsun, ilerde araba aldigimda bende tufege gecmeyi planliyorum. Ama atis alani sorunu oldugundan henuz yakin zamanda dusunmuyorum.


    Bu arada az zaman kaldi. Kimseye tek tek yazip soramiyorum. Sabah erken vakitte oraya gelebilmek guc. Kucukesattayim. Aracinda bos yeri olan arkadaslardan yol guzergahini etkilemeyecek sekilde Kucukesat-Bakanlik vs. yerlerden gececek olan varsa lutfen bilgilendirin. Aksi takdirde aracimi sattigima ilk kez pisman olacagim :))

    Aslinda iki seyi kapsiyor bulundugu yer itibariyle. Birincisi alirken deneme olarak 1 tup bitirildigi yani sifir denildigi ve ikincisi kargonun bana ulasma vakti icin.
    Ulasim o vakitte benim icin imkansiz sanirim. Kucukesat Dortyol kavsagina yakin mesafede oturuyorum. Size sanirim ters yerdeyim. Arabasinda yeri musait olan bir arkadasimiz varsa ve yolu uzerindeyse, yurunecek kadar daha merkezi bir yere mesela Bulvar uzerinde bakanliklara gelebilirim.
    Az vakit kalmis hazirliksiz yakalandim. Pek soda sisesi bulamam sanirim ama en azindan tanisir sohbet ederim. O vakte kadar kac soda icersem onunla da silahi test etmis olurum :)



    Basligi takip edecegim. Sevgiyle kalin.

    Selamlar, muhtemelen ikinci el olarak aldigim Gamo Pt-80 2 gun sonra elime gececek. Bu benim ilk havali silah tecrubem olacak.
    Bu sebepten bulusmaniz hakkinda ayrinti verebilirseniz sevinirim. Bende katilip bu spor hakkinda bilgi sahibi olmak isterim.