"V"ForHonor adlı kullanıcının mesajları

    BB kullanmadan önce BB kullanacağınız namluda yiv/set olmamasına dikkat etmenizi öneririm. Zoraki çok isabetli bir silah olmasının yanı sıra hassas bir yiv/set' e sahiptir ve BB bu yiv/set' i bozar. Yiv/set i bozulan silahın da isabet oranı düşer ve mavzer benzeri isabeti özellikle uzun mesafede düşer.


    Tavsiyem alacağınız silahın namlu yapısına göre mühimmat seçmeniz olur ...

    Tercih tabii ki sizin. Ben daha önce Steyr kullanmadığım için onunla ilgili bir yorumum yok. Adınıza hayırlısı olsun diyelim : ) ...

    Öncelikle tüfeğiniz hayırlı olsun. Mod 135 (Yaylı modeli) bir dönemler vazgeçilmezimdi. Hatsan' ın en kuvvetli tüfeklerindendir.


    Vortex modeller yay kullanmadığından tepme salınımsız tek yönlü olacak ve kaliteli tek parça bir ayak ve Loctite (en kuvvetlisinden) ile güzel sonuçlar alınabileceğini düşünüyorum. Mevcut NP XL 1100 tüfeğimle çift ayak ve Loctite ile şimdiye kadar oynama problemi veya hedef şaşma yaşamadım. Hali hazırda Gamo Hunter IGT kullanırken de tek parça ayak ve Loctite ile oldukça mutluydum.


    Dampa salınım yaparak çok yönlü tepen yaylı tüfeklerde oldukça işe yarıyor olsa da, Vortex gibi (Nitro Piston) tüfeklerde çok da işlevsel değil diye düşünüyorum ...

    Merhaba, daha önce birçok Co2 kullanmış biri olarak susturucuya çok ihtiyaç duyacağınızı düşünmüyorum. Öncelikle susturucusuz kullanıp ihtiyaç olup olmayacağını gözlemlemenizde fayda var.


    Birde neden Steyr M9-A1 almakta karar kıldınız? Walther Cp99' da 350-400 TL aralığında 2. el olarak bulunabilecek bir Co2 silahtır. Namlu Steyr M9' a göre daha kısadır ve Amerikan ordusunda dahi atış geliştirme çalışmalarında kullanılan istikrarlı bir tabancadır. Daha önce severek kullandığım bir model.


    Şimdiden isabetli atışlar dilerim ...

    Ama biz sonuçta havalıda olsa silahla uğraşıyoruz. Rütbe olursa insanlar daha çok bağlanır formumuza. Burada general olmuş biri burayı bırakıpta başka foruma yeni kullacı olarak başlamaz. Bence rütbe iyidir.

    Hocam görüşleriniz ve önerileriniz güzel fakat Türkiye' de hatırı sayılır 1-2 tane havalı silah forumu var ve bu forumda bu platformların başını çekiyor : ). Lakin mesaj sayısına veya alınan beğeniye göre rütbe artışı oldukça faydalı olur sanırım ...

    evet gps modülü ile koordinat ve hızıda kayıt ediyor. kaza yada darbe anında silinmeyecek formatta kısa bir kayıt alıyor.

    gümrük için ben vergi ödemedim. vergisiz gümrük bedeli kaç dolar oldu bilemiyorum.

    Normal standartlarda 30 Euro üzeri bir alışverişin Gümrükte vergiye tabii olması gerekmekte fakat, Gümrük vergilendirme sistemimiz o anda kontrol yapan kadronun dikkatine ve insafiyetine baktığı için 30 Euro üstü de olsa vergilendirilmeden geçebilecek birçok ürünle karşılaşabilirsiniz.


    Siz "bu kesin vergilendirecek" diyerek bir ürün alıyorsanız eğer ve bu ürün Amazon gibi vergi tutarını da ekleyip sizden peşinen alınan bir siteden gelmiyorsa, %30 ürün bedeline ekleyerek almanızda fayda var. Ürün 50 Euro ise, siz ona 75 Euro gözüyle bakın. Öncesinde de söylediğim gibi ürünü Amazon' dan alacaksanız zaten site sizin adınıza sınırlar dışında kalan ürünlere Gümrük vergilerini ekliyor.


    GPS olayı ise tamamen göreceli bir kavram. Trafik' de oluşan bir kazada (daha önce başıma geldi) gelen memurlar zaten sizin araç kameranızdaki GPS ile veya görüntülerle ilgilenmiyor. En fazla bir anlaşmazlıkta mevcut görüntüler bir önem arz ediyor. Araç kamerasındaki GPS ile ilgili de "ona bakmaya gerek yok, zaten yanlış ölçüyor" diyerek bakmıyorlar. Benim aracımın ve aracıma vuran aracın hızlarını (iki araçta da GPS vardı) yoldaki fren izlerinden çıkardıklarını söylediler.


    GPS' den ziyade siz iyi bir görüntü kalitesini öncelikli tutun derim. En azından 2-3 Mt. önünüzdeki bir aracın plakasının okunabilir olması bu gibi durumlarda hayati önem taşır ...

    Merhabalar, forumun yeni yüzü herkese hayırlı olsun ve emeği geçenlerin de eline sağlık diyelim.


    Bir ricam olacak; ilan verme kurallarını forum bildirimleri arasına sabitlerseniz eğer ilgili konuya daha kolay ulaşılır ve her başlık altında tekrar tekrar soru sorulmaz kanaatindeyim.


    Tekrardan yeni forum yüzü herkese hayırlı olsun ...

    Scuba ile pcp yi hızlı doldurursanız ısınmaya bağlı olarak genleşme sonrada soğudukça basınç da biraz düşme oluyor değil mi?

    Şimdiye kadar hiç ısıtacak hızda doldurmadım. Hatta çok yavaş doldurduğumdan bazen can sıkıcı bile olabiliyor ve "acaba ne hızla doldurursam ısınır" diye kendi çapımda testte yaptım ama 100 Bar' dan 200 Bar' a kadar 15-20 sn' de doldurduğumda bile ısınma olmuyor.


    Sanırım ısınma yapması için çok kısa süreli bir dolum yapmak ve Scuba vanasını ciddi şekilde açmak gerekiyor. Belki yüksek hacimli 400+ cc. tüplerde hızlı dolum yapmak istenebilir ama benim gibi bir Galatian v.b tüplü Pcp' lerde hızlı dolum pek elzem değil.


    Isınma sebebiyle düştüğünü değil de, dolum sonrası Scuba tahliye vanasını açtığımda bir basınç düşüşünü gözlemledim. O sebepten ben 205 Bar gibi ayarlıyorum. Zaten tahliye sonrası zaten 200' e kadar düşüyor ...

    Benim tüfeğimde kırmızı kısma geçiş sınırı 200 bar olarak gösteriyor ama ben 200 bar' a ayarlayarak dolumu bitirdiğimde ve dolum aparatını çıkarttığımda 195-198 bar' a düşüyor tekrardan ve bende şimdilerde 205 bar gibi (resimdeki gibi) dolumu bırakıyorum. Dolum aparatını çıkarttığımda 200' e falan düşüyor.



    [Resim Engellendi: http://st2.myideasoft.com/idea/bi/82/myassets/products/887/5109.jpg?revision=1457527282]


    Şimdiye kadar bir zararını görmedim ama red line' ı zorlamamak lazım yes.gif ...

    Hafifliği ve IGT sistem olması dışında Hunter 1250' den güç olarak daha zayıf bir tüfek sanırım. Zira fabrika verilerine göre 5,5 mm pelleti 240 ms ile atıyormuş.


    Yeni nesil Hunter 1250' ye göre sanırım tek avantajı Nitro Piston olmasından dolayı yeni düzenlemeye göre mevcut hızını düşürmeyecekler. 2010' da Hunter 1250 tüfeğimle neredeyse 22 mm. MDF' yi zorlanmadan delebiliyordum. 2012' de sattığım tüfeğimi özlediğim için 2016' nın başında tekrar almıştım fakat bırakın MDF' yi delmeyi 18 mm suntaya saplanıp kalıyordu. AksuAv' dan Yusuf bey' in söylediğine göre yaylılar için yeni bir düzenleme gelmiş ve ithal tüfeklerin yayları sınırlara uygun olması adına değiştiriliyormuş. Geri gönderip yerine Benjamin NP XL 1100 alarak Hunter 1250 hasretimi sonlandırmıştım. Hunter Exteme' de durum nedir bilmiyorum ama yaylı olduğundan onunda kısıtlamalara takıldığına eminim. Güçlü bir tüfek istiyorsanız ya IGT (bu sistem Gamo' nun fakat 800 FPS üstüne çıkamıyor sanırım), Nitro Piston (Benjamin) ya da Türk malı Hatsan, Kral gibi yaylılara bakmanızda fayda var sanırım.


    Daha önce Gamo Hunter IGT' de kullandım ve oldukça hafif fakat Hunter 1250' ye göre çok zayıf bir tüfekti. Üstteki tahmin edeceğiniz üzere Hunter IGT ve alttaki Hunter 1250 ...


    airgunturk.com/attachment/37004/


    airgunturk.com/attachment/37005/

    Ayak olarakda 22 mm yerine 11 mm deneyin bence biraz daha avantajli olabilir diğerinden.


    Hocam ayak konusunda 11 mm' nin bana avantajı ne olabilir acaba? Ayrıca o dürbündeki bal peteği bende var ama o petek petek şeyden nasıl göreceğim? Hiç takmadım aslında denenebilir.


    Dübünün kutusundan çıkmıştı ...

    Evet bu gün atış kontrollerimi yaptım ve problemin dürbün ayaklarının benim kızaklara büyük gelmesi olduğunu anladım. Aşağı / Yukarı problemi kalmadı ama sola çekmeye devam etti ve akabinde Gez' i takarak kızağın, tüfeğin namlusunun sağlamlığını teyit ettim.


    airgunturk.com/attachment/36989/


    Şimdi bana yansımaya ve güneşe engel olacak birde Sunshade gerekiyor. @karamurat hocam yardımın gerekebilir bu konuda;


    https://www.aliexpress.com/ite…2114.01010208.8.81.UwwmqI

    https://www.aliexpress.com/ite…2114.01010208.8.68.UwwmqI

    https://www.aliexpress.com/ite…2114.01010208.8.51.UwwmqI

    bunları buldum. Almalı mıyım yoksa başka bir şey önerir misin? ...


    Öncelikle incelemeniz için teşekkürler.


    Tahminimce bu pelletler 5.5 mm değil de 5.52 mm olanlardandır ve ben 5.5 mm yerine bunları kullanmayı tercih ederim. Sanmıyorum uzun vadede silaha zarar vereceğini, hali hazırda namlular çelik olduğundan pellet atış sırasında namlu içerisinde Yiv/Set' e uygun bir yol izler ve aerodinamik açıdan daha iyi işler çıkartabilir. Zira sizde bunu uzun mesafelere atarak tecrübe etmişsiniz. 5.5 mm pelletler de namlunuzdaki Yiv/Set' e temas az olmasından dolayı yalpalayarak gider ve uzun mesafelerde kötü sonuçlar alırsınız. Bu olay BB atan silahlar ile pellet atanlar arasındaki farka benzer bir durum.


    Uzun kullanım sonrasında (örneğin 500 pellet) namlunuzu temizlemenizde fayda var. Zira namlunuza tam oturduğunu söylediğiniz pelletler Yiv/Set' e oturmadığı için muhtemelen namlu içini temiz bırakır. Fakat bunlar pellet' den istenen işi yapar ve hedefini bulur. Tabii bunun da ceremesi namlu temizliği olur ki, o da bu işin tuzu biberi ...

    Rica ederim.
    Dediğim gibi çok ufak nokta ( mercimek kadar ) hedef belirleyin daha avantaj oluyor grupman için.
    isin dogrusunu söylemek gerekirse bende sonuçları merak ediyorum.

    AksuAv' dan Yusuf bey' de sizin gibi sonuçları merak ediyor. Açıkçası bende çok merak ediyorum :/ ...

    Ben grupman yaparken noktayi mercimek tanesi kadar ciziyorum. Nekadar küçük olursa grupman okadar iyi olur.


    Hocam az önce dediğiniz gibi optik merkezlemeyi yaptım teşekkürler. Birazda video izledim. Bu arada optik merkezi ciddi bozmuşum : ). Bakalım yarın birde elimdeki diğer dürbün ve gez ile farklı grupmanlar çıkartacağım ...

    1305 fps 18.13 gr ile 68 fpe yapiyor yanlış ölçüm. 20 mt muhtemelen iyi bir destek kullanmadiniz gibi geliyor bana çünkü o mesafesede regulatorsuz bir pcp ile çok daha iyi grupman yapilabilir diye düşünüyorum.
    Elimden toplamda 8 pcp geçti hepsiyle daha iyi grupman yakaladım sizin resimdeki grupmana oranla (sehpa destekli yaptim hep grupmanlarimi yanlış bilgi vermiş olmayayim)

    FPS ölçümü yanlış olabilir hocam zira çok farklı sonuçlar aldım programdan (Chrono Connect).


    Aslında destekli atış yaptım fakat nişan aldığım nokta 1 TL çapında bir noktaydı ve farklı yerlerine nişan almış olabilirim. Açıkçası o sırada aklım dürbünü nasıl ayarlayacağımdaydı. Aşağı atmasını;


    https://www.aksuav.com.tr/default.asp?git=9&urun=4278


    linkteki ayakla halledebilirim sanırım ama sola çekmesini bu ayakla halledemem. Tüfeğin gezini taktığımda problem yok ama dürbünü taktığımda böyle oluyor. Dürbünü değiştirmeyi düşünüyorum ama tüfeğin kızağında mı problem var diye de düşünmüyor değilim.


    Yarın farklı denemeler yapacağım inşallah ...