drog adlı kullanıcının mesajları

    50 - 60 USD lik bir bıçağa 250 TL gerçekten uçuk bir rakam. TÜRKİYE' deki satıcısından özellikle almamak lazım ki bazı şeyleri anlasınlar. bu tür şeyler arz-talep meselesi, arz olduğu sürece daha bizi çok keklerler.

    Çok teşekkür ederim Mustafa Bey.
    üstten 2. resimdeki Dış O-Ring Glad. için değil de Revo için heralde.
    Eğer FX Glad. ta Dış O-Ring kullanılıyorsa onu da alayım.
    İçe takılanı Sepete attım. Daha alınacak çok şey var.
    Saygılarımla.

    rifling hook tabir edilen kesme cakisinı ülkemizde temin etmek mümkünmü herhangi bir yasal sıkıntısı varmı acaba

    namlu yapmada kullanılan kesme çakısı yasal değildir. namlu üretmeye yönelik tüm aparatlar yasal işleme tabiidir, yani suç teşkil eder.

    yiv-set bulunan namlularda geriye gaz kaçağı olduğundan güç kaybı da olmaktadır. yiv-set olmadığında da mermi dönerek gitmediği için isabet olmamakta hatta bir süre sonra mermi takla atmaktadır. yiv-setin turu ve sayısı ne kadar fazla ise mermi namlu içinde o kadar çok yorulacağından, hızı azalır.


    israil silah üreticileri namlu gaz kaçağı sorununu bir şekilde çözmek için yeni bir namlu yapma tekniği bulmuşlardır. reklam olmasın diye silah markasını vermiyorum, çoğunuz biliyordur zaten.


    * yüksek ışıl işlemden geçirilen namlu, gene ışıl işlemle 1.3 veya 1.6 kat döndürülmektedir, yiv-set açılmamaktadır. kabaca yiv-seti olmayan mermiyi sıkan 4-5 veya 6 gen düz namlu yapılmakta, yapılan namlu ısıtılarak döndürülmektedir. bu şekilde yiv-set olmadığı halde mermi yiv-set varmış gibi dönerek gitmektedir ve gaz kaçağı olmadığından merminin menzili ve kuvveti artmaktadır. bildiğim en son ve en ileri namlu yapma tekniği budur.

    Dünyanın en iyi 9u brownıng demekle çok kestirme iddalı bir yazı yazmışsınız.Bu kanıya nasıl vardınız yüzlerce 9mm tabancaların hepsini denedinizmi?
    cz75 veya herhangibir cz serisinin yada sigsauer'in browningden eksileri nelerdir? her tabancanın diğerine göre eksisi yada artısı olabilir ele uyumundan tutun gücüne isabetine,sağlamlık ve kalitesine kadar emin olun browningden çok daha üstün 9mm tabanclar var.

    sevgili dostum 7.65 mm de gelmiş geçmiş en iyi tabanca Beretta 81 F Chetah tır.


    Gelelim 9 mm yorumlarıma. 9 mm de de gelmiş geçmiş en iyi tabanca Browning MKIII tür.


    Dünyada üretilmiş 9 mm tüm tabancalar mekanizma olarak Browning, Beretta, CZ, Luger ve Makarov un varyantıdır. 3-5 yerini allayıp pullayıp yeni bir silah üretilmiş olmuyor bence. Sadece küffarın deyimiyle Copy olur.


    1) Tabanca seçerken özellikle Laylon mu? Metal mi? önce ona karar vermek gerekir. Ben bu konuda gelenekselciyim, yani metalciyim. Laylon tabancaların sonu genelde hüsrandır.


    2) Mekanizmalı Mı? Toplu mu? En iyi Kişisel Savunma Silahları Toplu Tabancalardır. İlle de mekanizmalı istiyorsak aşağıda vereceğim nedenlerden dolayı 9 mm de Browning MKIII ü tercih etmek en mantıklısıdır.


    Eğer İşiniz adam öldürmekse olay ayrı. Dünyada en çok tercih edilen İlk 3 Kiralık Katil silahı 1) 22 Cal Toplu Silencer Tabanca 2) 22 Cal Mekanizmalı Ruger Silencer 3) Makarov dur. Toplu tabancalara zaten sözüm yok, mükemmeldirler. Mekanizmalıda Amerika Kıtasındakiler Rugeri, Avrupa ve Asyadakiler Makarovu tercih eder. Her 2 mekanizmalı tabanca da hatasız çalışır.


    Aşağıda en çok bilinen tabancaların şahsımın kanaatine göre hatalarını yazacağım.


    CZ 75 9 mm --> Üst kızağı çok incedir. Emniyet mandalı tabancayı hızlı kurmak istediğinizde parmaklarınıza takılarak sorun yaratır. Gene kızağın ince olması da kurulurken sorun yaratır. Beretta veya Browning kullananlara göre kızağı kurma süresi 1/2 veya 1 sn daha geçtir. Yani tabancanın namlu yatağında mermi yoksa, aynı anda tabanca çekilirse, karşınızdaki kişide diğer tabancalardan herhangi biri varsa, ilk mermiyi siz yemiş olursunuz. CZ de kasanın namlu altındaki yeri namluya paralel ve düze yakındır, eğim yoktur. Yani kasanın en uç noktasından tetiğin çalışma pimine gelen çizgi dümdüzdür. Bu nedenle geri tepme veya şahlanma Browninge göre daha fazladır. Bu olayı en aza indirgemek için kabzenin horoza yakın olan üst tarafı özellikle daha fazla oyulmuştur. Çoğu tabanca üreticisi geri tepmeyi azaltmak için bunu yapar. Bir çoğuda kabzenin kasayla olan açısını arttırarak bu hatasını gidermeye çalışır. Metal kalitesi mükemmeldir, metal kalitesi Beretta dan iyidir, Browningle aynıdır.


    Beretta 92 FS 9 mm ---> Aşırı hantal, künt bir tabancadır. Kasanın en uç noktasından tetiğin çalışma pimine gelen çizgi düze yakındır. Geri tepme çok fazladır. Bu problem 7.65 mm 81 F te yoktur. 9 mm ile ilk atışta tutturursanız ok. Seri atışta isabet oranı Browning ve CZ ye göre daha zayıftır. Kurma kolunun çekilme zamanlaması CZ den iyidir, Browning den kötüdür. Metal kalitesi ve işçiliği 3 tabanca içerisinde en kötüsüdür. Elleri küçük olanlarda tam bir fiyaskodur.


    Browning MKIII ---> Her açıdan mükemmel bir 9 mm dir. Diğer 2 tabancaya göre kurması en kolay olanıdır. Kasanın en uç noktasından tetiğin çalışma pimine gelen çizginin açısı geri tepmeyi mükemmel bir şekilde azaltır. Mekanizma olarak en iyisidir.


    Browningi bu kadar övmeme rağmen hafifliği nedeniyle ben Beretta 81 F Chetah kullanıyorum.
    Ama Kişisel savunma için sırasıyla tavsiyem;
    1) Toplu tercihen Ruger Speed Six
    2) Browning MKIII
    3) Beretta 81 F Chetah
    4) CZ 75
    5) Beretta 92 FS olur.


    Yukarıda söylediklerim kendi kişisel tecrübelerim ve şahsıma ait birikimlerden çıkarımlarımdır. Neticede her 3 tabanca da kendisini kanıtlamış, yıllarca üzerinde bir sürü değişiklik yapılmış ve kendi çaplarında mükemmelliğe erişmiş tabancalardır. Sonuç olarak Ustaya sormuşlar, " En iyi tabanca hangisidir?" diye. O da " Çalışan Tabanca her zaman en iyisidir." demiş. Saygılarımla.