ErenBaba adlı kullanıcının mesajları

    Trapmak'ın ayak basarak atılan modelini tavsiye ederim. Parmağınızla bile kolayca kurabilirsiniz. Ayağınız ile basarak plak fırlattığınız için, aynı anda nişan alıp atış da yapabiliyorsunuz. Başkasının fırlatmasına gerek kalmıyor.

    Bahsettiğiniz makineyi nette görmüş ve incelemiştim. Fiyatı diğerlerine nispeten yüksek ancak makine daha kaliteli duruyordu.

    Eyvallah, hocam. Çok hayra geçti yorumların. Esasen ben de bu modele bakıyordum. Diğerlerine nispeten daha sağlam görünüyordu. Diğer taraftan "n11.com" dışında bir yerde de satışı yok. Biraz daha araştırıp bu ay içerisinde bir tane alırım ve eylül gibi kullnmaya başlarım diye hesap ediyordum ama plak kırma işi canımı sıktı. Trap atışı yapmak, bu atış türünde kendimi geliştirmek ve yerel yarışlara girip biraz tatmin duygusunu yaşamak istiyorum. Hayırlısı artık. Tavsiyelerini beklerim. Hayırlı günler diliyorum.

    Yoo, henüz almadım. Hala arayıştayım. Tavsiye için teşekkür ederim ancak canım sıkıldı şimdi. Mümkünse kullandığınız makinenin markasını ve modelini öğrenebilir miyim?

    Bu sabah Aras Kargo'dan arandım. Bana gönderilmiş bir kargo olduğunu, öğleden sonra dağıtım yapamayacaklarını söylediler. Tüfeğim dışında beklediğim herhangi bir kargo yoktu ve Hatsan servisi anlaşmalı kargolarının MNG olduğunu söylemişti. Ben de zaten servise MNG ile yollamış ve herhangi bir ücret ödememiştim. Aras Kargo şubesine gittim ve gördüm ki tüfeğim gönderilmiş. Gerekli evrakları imzaladım ve tam çıkmak üzereydim ki 8.70 TL ödemem gerektiğini söylediler. Hiçbir şey söylemeden o ücreti ödedim ve tüfeği aldığım gibi çıktım. 8.70 TL için kimseyle husumet yaşamaya değmez ki bu meblağı ödemekle hiçbir şey kaybetmem ancak rahatlıkla söyleyebilirim ki Hatsan bir müşteri kaybetti. Yerel av bayilerinden birine Hatsan'ın Plugger modeli av tüfeğini tedarik etmesi durumunda alacağımı söylemiştim. Kargodan çıkar çıkmaz bayiyi arayıp kesinikle sipariş etmemesini, almayacağımı söyledim.


    Eve az önce geldim. Tüfeği kendi özgün kutusunda göndermiştim aynı kutuyla geri geldi. Hatta içerisine köpük falan koyup da yollamışlar. Ben birkaç farklı arızasından dolayı göndermiştim. Kestikleri faturada dürbün saç ayağı vidalarının değiştiği, genel bakım yapıldığı yazıyordu. Vortex değişimi dışında ücretlendirilen bir şey yok. Tüfeğim ahşap kundaklıydı. Üzerinde vortex değişimi esnasında olduğuna kanaat getirdiğim birkaç çizik ve zede var. Dürüst olayım pek mühim değiller. Vortex tüpü dediğimiz metal tüpün üzerinde ise "Ben buradayım." diye bağıran bir çizik var. Henüz atış yapamadım. Bu sebeple tüfeğin son hali ile ilgili yorum yapamayacağım. Bayramdan sonra deneyip burada sizlerle paylaşırım.


    Benim Hatsan servisi ile tecrübem bu şekilde. Umarım aydınlatıcı olmuştur.

    Ülkede bulunan çoğu manuel makine çin malı olduğu için aliexpress gibi yerlerden bile satın alabilirsiniz.Manuel olup Türkiye'den satın almak istiyorsanız tavsiyem sanırım en çok kullanılan sterling markası olacaktır.

    Çoğu sitede zaten sadece Sterling marka ürünler var. Büyük ihtimalle ben de Sterling alacağım. Önerdiğiniz bir model var mı? Bu arada cevap için minnettarım. Bayramınız mübarek olsun.

    Yaklaşık iki hafta sonra Hatsan'dan aradılar. Tüfeğimin vortex dönüşümü yapılmış, belirttiğim aksaklıklar giderilmiş, gerekli ayarlamalar yapılmış. 115 TL'lik ödemeyi yaptıktan sonra kargoya verebileceklerini belirttiler. Ödemeyi mail order yoluyla alıyorlar. Dilerseniz havale yoluyla da yapabilirsiniz. Bu arada 115 TL vortex sistem için ödediğim tutar ve bu tutara KDV dahil. Burada sıkça tartışılan kargo konusuna da kesinlik kazandırayım: Tüfeğinizi garanti süresi boyunca MNG kargo ile ücretsiz gönderebiliyorsunuz. Aynı şekilde size de MNG kargo ile gönderiliyor. Kargo bedelini kimin ödeyeceğini sorduğumda kendileri tarafından ödeneceğini belirttiler. Herhangi bir şekilde ücret talep edildiğinde kesinlikle ödeme yapmayıp kendilerini aramamı söylediler. Şimdilik durum bu şekilde seyrediyor.

    İki kişiyiz, o konuda bir sıkıntı yok. Cevabınızdan sonra manuel aklıma yattı. Marka ve model önerebilir misiniz?

    O elinizdeki nakinanin calisma voltajini öğrenin 12v ise araca bağlayabilirsiniz.
    Onun haricinde 220v ise.
    12/220 v arac tipi redresor ile yine şehir dışında kullanabilirsiniz.

    Eyvallah hocam. Manuel makineler için bir yorumunuz var mı?

    Yeni bir konu açmadan önce forumu yokladım ancak aradığım bilgiye ya da tavsiyeye ulaşamadım. Atıcılığa hevesli bir kardeşiniz olarak tecrübeli forum üyelerinden trap makinelerine ilişkin bilgi ve tavsiye istiyorum. Nitekim yakın bir zamanda manuel bir trap makinesi edinmek ve atışlara başlamak istiyorum. Yaşadığım şehirde(Sinop) bulmak nasip olmadı. Gittiğim av bayileri istersem sipariş edebileceklerini söylüyorlar ancak manuel trap makinelerine ilişkin yorum yapamıyorlar. Ellerinde olmadığı için deneme şansımız olmuyor. Netten alacağım ancak hakkında detaylı bilgi edinmeden de sipariş etmek mantıklı gelmiyor. Tecrübeli arkadaşlardan manuel tarp makineleri ile ilgili tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum. Mesela manuel bir trap makinesi plağı otomatikler kadar iyi fırlatabilir mi? Hangi markanın hangi modelini önerirsiniz?


    Özellikle manuel makinelere bakıyorum çünkü emniyet gerekçesi ile şehirden çok çok uzak yerlerde kullanacağım. Elektriğe bağlama şansım olmayacak. Esasen bir büyüğümüzün elinde kaliteli ,pahalı olduğu için bu sıfatı kullandım, ve henüz paketinden dahi açılmamış bir otomatik trap makinesi var ve istediğimizde alıp kullanabileceğimi de defalarca söyledi ancak dediğim gibi elektrik meselesi sıkıntı. Araca bağlanabiliyor mu bu tarz makineler? Esasen benim atış yapmayı tasarladığım yere araç da giremiyor ancak öyle bir imkan varsa farklı yerlerde sırf tecrübe edinmek çin denemek isterim.


    Evet, yorumlarınız bekliyorum.

    Konuyu hortlatıyorum, kusuruma bakmayın. Çok beğendiğim bir tüfek. Üç farklı modeli var ve yakın zamanda bir adet edinmeyi düşünüyorum. Ancak parasını vermeden önce çıplak gözle görmek istiyorum. Yaşadığım şehirde böyle bir imkan yok. Bayramdan sonra inşallah Samsun'da yoklayacağım. Kullanan arkadaşlar da yorumlarını esirgemezlerse minnettar olurum.

    Tüfeğimi kargoya zar zor kabul ettirebildim. Bilmeyen arkadaşlar için söylüyorum: Hatsan'ın anlaşmalı kargosu MNG. Başka bir kargo şirketi ile göndermek isterseniz ödeme size ait. Gerçek şu ki kargo çalışanları silah taşıma konusunda pek de bilgili değiller. Askerliğini komando olarak yaptığını söyleyen kargo çalışanı havalı tüfeğime kısa bir göz gezdirip yivsiz olduğuna karar verdi. Latife yapmıyordu, gayet ciddiydi. Yivsiz tüfeklerin taşınmasıyla ilgili mevzuata bakıp iki kere geri çevirdiler. Geri çevirdiler derken bir şekilde ayarlayacaklarını ve onlardan haber beklememi söylediler. Bu arada ruhsat çıkarmam gerektiğini salık veren arkadaşa hiç değinmiyorum. En sonunda Hatsan servisini aradım. Oradaki arkadaşlara durumu anlattım. MNG'de üst düzey bir yöneticiye tüfeği vereceğim kargo şubesini arattılar ve bana da tüfeği kargoya teslim edebileceğimi söylediler. Sayelerinde kargo tüfeği teslim aldı. Bu arada yolu kargoya düşecek arkadaşlar muhakkak tüfeğin faturasının ve nüfus cüzdanlarının fotokopisini de hazırlasınlar. Nitekim kargoya teslim etmeniz gerekiyor.


    Bu arada kargo takip sistemine göre tüfeğim dün fabrikaya teslim edilmiş. Beklemedeyim.

    Hatsan geçen hafta Striker edge yaylıma 2 adet yay ve tetik mekanizması gönderdi. Hatsan Servis ile ilgili bugüne kadar ki tüm tecrübelerim olumlu yönde. O yüzden duyduklarınızdan ziyade Hatsan Servis ile irtibata geçip bizzat kendinizin tecrube etmesini öneririm.

    Bu hafta yollayacağım. Bu arada tüfeği aldığım bayi ile görüştüm ve Hatsan'ın anlaşmalı kargosunun MNG olduğunu, herhangi bir ücret ödemeden gönderebileceğimi söyledi. Neyse dediğim gibi tüfeği bu hafta kargoya verip servise göndereceğim. Süreci sizlerle de paylaşırım.

    vortex piston kesinlikle daha iyi diyorlar yaptıran arkadaşlar,o çifte sarsma olayı yokmuş,isabeti de daha iyi oluyormuş.

    Benim duyduklarım da o doğrultuda ama etrafımda tecrübe eden kimse yok. Ancak büyük çoğunluk servisten şikayetçi ve işin kötü yanı Hatsan dışarıya parça vermiyor diye biliyorum. Bir yerde mecbur bırakıyorlar kendilerine.

    Bir aydan uzun bir süre önce Striker 1000x modelini almıştım. İlk aldığımda tüfek muhteşem gelmişti. Gayet güçlü ve isabetliydi. Yaklaşık 1500 atış -üç hafta- sonra tüfek öldü diyebilirim. Eski gücünden eser yok. Farklı mesafelerde atışlar yaptık. 20 metrelik bir mesafede dahi saçma hedefin önüne düşüyor. Aynı mesafede nişan aldığım bir soda şisesini kıramıyor. Ses çıkarmaktan öteye geçemiyor. Ayrıca farklı marka ve model saçmalarda denedim ancak nafile. Sanırım servis yolu göründü. Burada yazılanları okuduktan sonra gözüm korktu. Ayrıca bir de vortex meselesi var. Ben sıkıntıyı yaya bağlıyorum ve tüfeğimi "vortex"e çevirmeyi düşünüyorum. Bu konuda da görüşlerinizi bekliyorum. Doğru yerde sormak isterdim ancak daha uygun bir başlık bulamadım.