umutunal1982 adlı kullanıcının mesajları

    Hayırlı olsun
    Mod 56 da kundak ve namlu moderatörü haricinde bir farkı yok
    Bence mod 54 daha mantıklı bir model
    zaten 54 ağır bir tüfek birde 56 nın 600 gr kundak ağırlığı ve fiyat farkı aynı mekanizmada biraz alakasız duruyor.

    Teşekkür ederim, sağ olun :thumbup:

    Yeni tufeginiz hayirli uğurlu olsun.
    Is gören av ile alis verisim oldu.
    Gercekten elinden gelen yardımı hic esirgemeyen mükemmel bir esnaftir kendisi.

    Teşekkür ederim temennileriniz için, bu alış verişte ,şüphesiz ,sizin rolünüz büyüktür. Ayrıca üşenmeyip cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

    Arkadaşım kimseyi kötülemek veya zan altinda bırakmak gibi bir niyetim yok ama bazilari 2. Eli vitrin ürünü diye kakalayabilir.
    Daha önce böyle vukuatlar duyduk.
    Siz zaten isimde vermemissiniz dolayısıyla kimseyide hedef göstermiş olmuyoruz.
    Eğer o tüfeği alacaksaniz gercekten iyi kontrol edip dikkatle alın derim ben kendimce.

    Bu uyarın için çok teşekkür ederim. Bahsi geçen firmayla alakalı forumda hiç de olumlu sözler edilmemiş. Vitrin ilanı adı altında yapmışlar yapacaklarını. Zaten dükkanda inceleyip de farkına varacak kadar tüfekle alakalı bilgim yok. Diananın magnum 350sini kullandım ama bugüne kadar mod 54 kullanmadım. Dolayısıyla ikinci el olup olmadığını anlayamam. Alırsam en iyisi diananın Türkiye distribütöründen temin etmek olacak. Tekrar teşekkürler.

    Emir abiye katiliyorum.
    Belki benim dediğim gibi 2. El değilde fazla hirpalanmis veya korozyona ugramis cizilmis de olabilir.
    Yada iyi tarafindan bakalim 10 numara silah da olabilir.
    Çok iyi inceleme ile alinmasi gerekir.
    Fiyat konusuna gelince benim yaylı hic ilgi alanima girmiyor o yüzden bu yüksek fiyatlari görünce sastim kaldım.

    Vitrin ilanıdır ama kaç yıl vitrinde kalmış belli değil, bayiyi aradım tüfeğin üretim yılını sordum, bilmiyorum dedi. Bulunduğum yere 1 saat uzaklıkta, bugün gidecektim vaktim olmadı. Bir iki ay kullanılıp da ikinci ele düşmüşse ve temizse bunu anlayamam. Satıcının vicdanına kalmıştır. Aslında yaylıya göre fiyatı çok yüksek, havalı kullanmayı seviyorum ama pcp zahmetine katlanamayacağım için bu tüfeğe yöneldim.

    diana mod 54 adı üzerinde airking dir. Verilen her kuruşu hak eden bir silahtır. Ben yıllardır müsabaka tüfeği olarak kullanılanıyorum üzerinde yatagun dampa ve 10x40-50 vector var bence gelmiş geçmiş tüm yaylı silahlar dan farklı yapıdadır.

    Zetax, Adanada bir av markette mod 54 vitrin ürünü olarak 2670 tlye satılıyor. Avdoğada 3000 tl civarı. Vitrin ürünü almakta sıkıntı olur mu? Bugün Adana'ya gelip bakacaktım ama fırsatım olmadı. Bir de bu yeri muhakkak biliyorsunuzdur, fiyatta yardımcı olur mu?

    Maddi imkanın yeterliyse düşünmeden al (5.5) isabet çok güzel 15-17 metreden sigara wurmuşluğum War. Alternatif olarak tepmesiz model 54 ten başka yaylı yok diye biliyorum.

    mod 54 ile 460 arasında kaldım. Arada 850 tl civarı fark var ve mod 54 daha ağır. Maddi olarak mod 54 biraz aşıyor beni. 460 magnum dürbün ayarı konusunda kuşkularım var

    Konuda yerimi alayım. İnşallah arzu ettiğiniz tüfeğe kavuşursunuz. Şu an için cometam dan memnun olmakla birlikte, ilerde sanırım pcp ye geçmek yerine çok kaliteli bir yaylı almayı düşünüyorum ben de.

    Ramazan Bey, dürbün sıfırlaması kaç atışta bozuluyor.
    Tüfeğin tepmesi nasıl?
    Namludan kırmalı olduğu için namluda boşluk oluşuyor mu? Benim mod 125 vortekste namluda çok boşluk oluyordu. Namlu bağlantı vidasına loctite sürerek sabitledim.
    Benim Hatsan mod 125 vortex veya torpedo 150, yatagun dampa+ iç tarafını iç lastikle şimleme yaparak, Hawke vartage 3-9-*40 Ao dürbünle 15-20 atış sonrasında ayar bozuluyor.

    5,5 mm Benjamin NP XL 1100 tavsiye edebilirim. Daha önce 1-2 hafta kadar Mod 125 Vortex kullandım fakat XL 1100' ü onunla karşılaştıramam. Çift ayak + biraz Loctite ile şimdiye kadar (az atış yaptım) ayağı hiç oynamadı. Zira tepme tek yönlü olduğundan oynayacağını da sanmam. Daha önce uzun süre kullandığım Hunter IGT modelinde de aynı sistem çift parça ayak kullanıyordum ve 1.000 atış hiç tekrar sıfırlama yapma gereği hissetmedim.


    XL 1100' ü Vortex ile değil de uzun süre kullandığım Hunter 1250 ile karşılaştırmak isterim. Hunter 1250' ye göre daha az teper, en az onun kadar isabetli ve kuvvetlidir. Kabzasından ötürü de kavraması keyifli bir tüfek. Gel gelelim çok uzun ve ağır bir tüfektir, desteksiz atışlarda gücünüzün kuvvetinizin yerinde olması gerekiyor. İllaki bir Diana Mod 54 değil ama fiyat / performans olarak verdiğiniz paranın hakkını verebilecek bir kaliteye sahip olursunuz. Tabii ben çok fazla atışta yapmadım ama dürbün sıfırlama maceramda ortalama 30-50 Mt. arası oldukça iyi sonuçlar aldım.


    Bendeki tek parça (üstünde gelen ayak) ile yerinden oynamadığına göre sizdeki Yatagun Dampa evladiyelik olur ...

    XL 1100 yi incelemiştim, Özellikle sabit namlulu ve gez ve arpacıklı olursa daha iyi olacak.

    Arkadaşlar merhaba, pcp tüfeklerinin zahmetine katlanamayacağım için 100-120 metre atış kabiliyeti olan özellikle dürbünle kullanım olanağı sunan bir tüfek arayışına girdim.Dürbünle . Bugüna kadar hatsan mod 125 vortex, torpedo gibi tüfekler kullandım ama bunlarla dürbünü ayarda tutmak çok güç. Elimde yatagun dampa ve çeşitli dürbünler var. Dürbünle kullanacağım için tepme olmaması veya çok az olması ön planda. Bu arayışa Diana mod 54 biçilmiş kaftan. Ancak fiyatı 3000 tl civarı. Bu tüfeğin atış hassasiyetine sahip, geri tepmesi az olan hangi tüfekler alınabilir?