Silence adlı kullanıcının mesajları

    Bence bunu kolleksiyon ürünü olarak evde sakla. Bu bıçak ne kesme, ne de saplamada kullanışlıdır. Bir iş yapmayı dene,yiyecek hazırla, yada sert bir zemine sapla; kendi elin nasıl bıçağın keskin ağzına kayacak görürsün. Kendini yaralamaktan başka bir işe yaramaz.Çeliğide çabuk dönen cinstendir. Hatta tam paslanmaz çelik de değil pik gibi bir malzeme, bunlar çin malı bazen walther felan markalarıda vuruyorlar. Tarafımdan kullanılmıştır. Başka marifetleri vardır ama öğrenmek başa beladır burada dile getirmiyeceğim. Meskun mahalde taşımaya gelince kanun serbest desede ne avlayacaksında kullanacaksın sorusu gündeme gelir. İnsana yönelecek tahripkar her eylem ve bunun aracı malzemeler insan vicdanında yer bulamaz. Hiç bir itilaf insana hayatına ve sağlığına kast edecek önemde değildir. İnsanda böyle bir eğilim hasıl olsa dahi, insan kendi cüzi iradesini bilmeli, haddini aşmamalıdır. Çatışma kaçınılmaz, ölçülü olmak her insan için zorunluluktur. Aksi takdirde suçluluk ve vicdan azabı bir cehennem olarak her daim kaynamakta, yutacağı yeni kurbanları beklemektedir.


    Önerim çeliği iyi olan, (metal alaşımı) hem sert hem paslanmaz, bulabilirsen paslanır olup bakımını yapabileceğin bir bıçak seçmen. Boraların alaşımı güzel ama birinci sınıfta değil. Sapı iş yapmaya uygun olmalı, sağlam kavranabilecek güç verebileceğin ele oturan birşey seçmeni öneririm. Koskoca kabar ile kampta iş yapmak komik kaçabilir. İnce işlerde büyük bıçağa hakim olmak zor olur. Tırtırlı ağzı olan bıçaklarıda halat, ip, misina gibi malzemelerde (dağcılıkta, dalışta ayağa ağ felan dolanmasında) kullanmayacaksanız önermem. Saygılarımla.

    Cevaplar gerçekten sorunun tam karşılığı, teşekkür ederim. Soruyu sorarken belki başta hesaba katmadığım şeylerin kendiliğinden gündeme geleceğini düşünmüştüm. Açık söylemedim hak payı var, ben kapalı alan tercihen poligon atışları yapmak, bir tüfek henüz belli değil, birde gamo marka antreman tabancası ile yarışmalar için kendi halimde çalışma niyetindeyim.


    Mesela tam olarak anlayamadığım noktalar:
    1)Dürbünde en küçük büyütmede bile olsa yakın mesafelerde atış yapmak (poligonların çoğu max 25m) sıkıcı, geniş görüş açısı olmadığından bazı hareketli hedef gibi aktiviteler olanaksız hale gelir mi?
    2)Dürbünle tüfek taşınmasında zorluklar varmıdır? araçta vs. zarar görür mü? Cevap evet ise? Sabit nişangah olması bir avantaj olmaz mı? ;tufey#