apz adlı kullanıcının mesajları

    Kardeşim ben de senin gibi öğrenciyim.Gençsin kanımız deli akıyor olurda sana toplu bir şekilde saldırmaya çalışsalar yada karşında tartıştığın tek bir kişi cesaretsizse ve silahına davranırsa hoş sonuçlar çıkmaz.Toplum içinde yanında silah olması (havalı,ateşli,ateşsiz) büyük sorumluluk gerektirir.Bundan 10 yıl önce desen bir şey diyemem ama bu devirde farkındasındır,insanlar aşırı saldırgan,mutsuz,gülen insanımız yok ;ekonomik ve terör sebeplerinden.

    evet maalesef siz de haklısınız

    Metroda taşımayı atışa ulaşım amaçlı taşımayı bir nebze anlarım ama avm de havalı silahla gezmenin ne manası var ? Sadece kendiniz için düşünmeyin.Serbest olsa metroda,avm de sen bana mı yan baktın diye kavgaların çıkma olasılıkları ülkemizde çok fazla.Onlarca kişinin içinde dayak yiyen biri havalı silahına davranıp gayet yeterli zarar verebilir.


    havalı silah üzerinde taşımak için değildir.


    Başta da belirttiğim gibi öğrenciyim. Özel aracım olmadığı için atış yapacağım zaman mecburen silahımla metroya girmek zorunda kalıyorum. Avm'ye girmeyi zorunluluk olduğundan değil merak ettiğimden sordum. Ancak metroyu kullanmadan ulaşım sağlayamıyorum.
    Ayrıca yanımda taşımaktan kastım belime takıp da gezmiyorum elbette :) kapalı kutusunda kutu da sırt çantamda duruyor. Polimer silahı taşırken fark edilmiyor bile zaten, metal silah taşırken sorun olacaktır diye düşündüm.

    Havalı silahın yanımızda faturamız olduğu ve kullanıma hazır olmadan kapalı bir şekilde durduğu sürece taşınabildiğini biliyorum. Ancak metro, avm gibi girişlerden geçerken arandığımızda veya metal dedektöründen geçtiğimizde üzerimizdeki silahın bulunması durumunda ne yapmalıyız? Bu tarz yerlere havalı silah ile girmek yasak mıdır?


    Öğrenciyim ve havalı tabancamı yanımda taşırken metro, avm gibi yerlere girmem gerekiyor.

    Co2 tabancalara özellikle blowbacklilere yaklaşmamanızı öneririm.Ülkede stoğu pek yok ama yurtdışında 60 dolar olan crosman 2240 ı öneririm.Co2 tüplü,isabeti keskin,pcp tarzında bolt kollu ve modifikasyona aşırı açık.Yurtdışından alım işi hakkında bilgim yok umarım alınabilir böyle bir cevher.Türkiye de ise fiyatları 450-500 arası ve kaç üretimidir Allah bilir

    yurtdışına çıkmadan silah getirtmek sıkıntılı bi iş gibi geldi biraz, pek bilgim yok ama. Modeli araştıracağım yine de

    Hobide hemen hemen yeni biri olarak ikinci tabancam, seri atış özelliği nedeniyle CO2 tüplü bir model olsun istiyorum. Bütçeme uygun aralıkta bu iki modelin uygun olduğuna karar verdim.
    Sizlerin de bir fikrini almak istedim. Hangi modeli tavsiye edersiniz, artıları eksileri nelerdir ya da benzer fiyat aralığında başka tavsiyeleriniz var mıdır acaba?

    Başlıkta bahsi geçen merkezav ve avnette sitelerinde alışveriş yapmak güvenli midir? Stok durumu, iade koşulları, ulaşılabilirlikleri, satılan ürünlerin durumu vs. nasıldır?
    Daha önce alışveriş yapan veya alışverişe şahit olan tecrübeli abilerim/ablalarım cevaplarınızı bekliyorum.

    Bir arıza yaşamadım,yağını bakımını eksik etmezsen ömürlük bir silah olur.İlk aldığımda namluda pasımsı lekeler vardı.Yağlamayla hepsinden kurtuldum ve 300-400 atışa bir namluyu wd 40 la temizleyip sonrasında kurulayıp,silah yağıyla yağlayıp en son kurularım.Şuan memnunum, ve arıza çıkartabilecek bir silah olduğunu düşünmüyorum, duymadım da

    Anladım çok teşekkürler ilgin için. Yağlama işlemiye ilgili video/yazı detaylı anlatımı falan var mı? Yoksa kullanım klavuzunda yazar mı bu bilgileler? Kusura bakma baya acemiyim bu konuda da :D

    Evde de kullanabileceğim bir silah olursa daha iyi olur. Dediğin gibi Zoraki bu noktada da daha iyi. Cevabın için teşekkürler. Ne zamandır kullanıyorsun silahı, ilk arızası ne kadar sürüyor acaba merak ettim :D Bakımı falan nasıldır onu ds hiç bilmiyorum gerçi

    Değerli üstadlarım öncelikle merhaba. Adım Adem, forumda da bu hobide de yeniyim.
    Öğrenciyim dolayısıyla bütçem kısıtlı. 200-300 lira civarı havalı silah arıyorum.
    İsabetinin yüksek ve dayanıklı(az arıza çıkartacak, bozulmayacak) olması başlıca aradığım özellikler. Bu şartlar altında pompalı pnömatik tabancaların kendime daha çok uyacağı sonucuna vardım kendi kendime :D Yanlışsa önerilerinize de beklerim tabi. Aklımdaysa iki tabanca şekillendi şimdilik:
    Hatsan Mod25 Supercharger var 200 lira gibi bir fiyatıyla. Hatsan biraz korkuttu ama beni açıkçası, sık bozulması ve firmanın ilgisizliğiyle ilgili şeyler okudum forumda. Silah hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
    Ve Zoraki Hp01 evet fiyatı dediğim aralıkta değil ancak bu silah da çok övülmüş. Gerek isabet ve güç oranı gerek dayanıklılığıyla beni etkiledi gerçekten. Ancak ne dersiniz silahı alıp bir süre aç kalmama değer mi sizce? :D:D Zoraki alırsam Ultrasının 4,5mm liğini almayı planlıyorum.
    Bir de bu aletlerle evin içinde atış yapılabilir mi tehlikeli olur mu acaba?
    Tabancalarla ilgili yorumlarınızı ve varsa başka tabanca tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler!