pirana adlı kullanıcının mesajları

    Eski tüfeğim 350 Magnumdu ve yaptığım denemeler içinde en isabetli pellet kesinlikle Benjamin'dir (14,3 grain). ama Türkiye'de çok nadir bulunuyor, bulanda tüm paketleri alıyor. (Ben öyle yapmıştım :) ) Ardından Gamo promagnum gelir (15 grain), üçüncü ihtimal ise Gamo prohunter dır. Bu pelletler ağırlık olarak diana highpower ve Airarms lardan hafiftir. bu sebepten daha uzun mesafeli atışlarda yapılabiliyor.


    İyi günlerde kullanmanız dileğiyle kazasız atışlar dilerim.

    Bunu denemeden bilemeyiz bence sen bir dene sonuçlarını buradan yazarsın yine . mantıklı geliyor ama dikkat et sakın dürbünüde yapıştırma. ;şrofls;.


    +1


    Bu güzel açıklama için teşekkürler İlker abi. Ayrıca jackal34 arkadaşımızada kazasız atışlar dilerim Tüfeği hayırlı olsun.

    Valla Ankara Team'i tebrik ediyorum, Ne kadar güzel her hafta bir FT yarışması tertip ediliyor. Emeği geçenleri kutlarım, Biz istanbul'da yüzlerce kişiyiz daha ilkini gerçekleştiremedik. ;şrofls;. Hatta İlker abim bile sincapları göndermiş ;rofl.; ;lol; ;kihhik, biz FT yapamıyoruz alın siz yapın der gibi, ;lol; ;kihhik, ;rofl.; ;şrofls;. ;şrofls;. ;lol;


    Herkese isabetli atışlar.

    http://www.chairgun.com/ programı buradan indirebilirsin. Namnunun tam ortasıyla dürbün gövdesinin arasını ölçeseksin, cetvel yada kumpasla ölçebilirsin, en azından yandan cetveli tuttuğunda göz kararı belli olur zaten, gerisi kolay gir chairgun2 ye yaz değerleri sana gösterecektir. ilk başta biraz karışık gelebilir belki karıştır biraz hemen çözersin, yapamazsan tekrar yardım ederim.

    Öncelikle tüfeğin hayırlı olsun Ocaydin, sıfırlamayı 10 metreye yapmanı tavsiye ederim,daha net ve basit bir sıfırlama olur, bundan sonra silahından çıkan merminin hızına göre zaten pellet bir karakteristik yol izleyecek. Bunu bulabilmek için namnu çıkış hızını ve dürbün merkez noktası ile namnu merkezi arasındaki mesafeyi bilmen gerekiyor. daha sonra chairgun2 programını kullanarak namnudan çıkan pelletinin izleyeceği yaklaşık değerleri görebilirsin.
    Mesela benim tüfeğimin namnu çıkış hızı 315 m/s, namnu ve mercek merkezleri arası 4 cm. buna göre sılahımı 10 metrede sıfırladığımda 65 metre gibi bir mesafede pellet yine aynı noktayı vuruyor. Senin silahının hızını daha düşük olduğunu düşünürsek 10 metrede sıfırlama yaptığında yaklaşık 50 metrelerde aynı noktayı vurabilirsin. yada 50 metredeki düşmesine göre dürbünden clik ayarı yaparak basitçe ayarlayabilirsin. Umarım anlatabilmişimdir. Kazasız atışlar dilerim.

    İstanbuldan sonra Ankara'dada harika bir buluşma gerçekleştirilmiş, Bölgesel buluşmalar böyle kalabalık ve eğlenceli geçerken merak ediyorum 1. Türkiye buluşması nasıl geçer. Kim bilir nekadar eğleneceğiz ;dance; ;dance; :D ;şrofls;. ;şrofls;. ;şrofls;.

    Bolt action olarak türkiyedeki tek tüfek Air Arms s410 10 pellet kapasiteli şarjöre sahip bir tüfek, fakat yandan kurmalı (side level) istersen HW 100 veya fx modellerini inceleyebilirsin. Bildiğim kadarıyla HW 100 ve FX T12 12 pellet kapasiteli şarjörlere sahipler. FX Gladyatör ise 8 pellet kapasiteli sarjöre sahip ve kurulması ise yine yandan fakat daha basit bir yapıya sahip sadece çekip bırakıyorsun, tek parmakla yapılabilecek kadar basit.

    Gerçekten harika bir buluşmaydı. herkesin gösterdiği samimiyetten dolayı teşekkürler. Yeni arkadaşlarlada buluşmak tanışmaktan memnun oldum, arkadaşlarımızın eşlerinin yaptığı atışları görünce kendi eşimi getiremediğim için pişman oldum valla. inşallah bir dahaki sefere daha fazla bir eşlerle olur. bu kadar kalabalık bir atıcı grubuna rağmem bir kaza yaşanmadan günü tamamladığımıza çok memnunum. zira benimde yanımdan çok sayıda pellet geçti. valla korkudan bi ara kendimi yere bile attım. ;şrofls;. ;şrofls;. en yakın zamanda tekrar görüşmem dileğiyle .


    [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/thumb/587.jpeg] [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/thumb/590.jpeg] [Resim Engellendi: http://www.resimekle.gen.tr/thumb/594.jpeg]
    Ecyad arkadaşımızın eşi 100 metre soda şişesine atarken.

    Maximum güvenlik herzamanki gibi ön planda. küçük bir hatırlama ; araziye gelen arkadaşlar yanınızda çöp poşeti getirseniz, etrafı bulduğumuz gibi bırakabiliriz.

    +1


    Mükemmel bir buluşma olucak yine. Umarım bu dostluklar daimi olur. sabırsızlanıyorum. ilker abim eğer gelirken sicaplarıda getirebilirseniz FT yaparız, gazoz'una ;şrofls;.

    Katagori A ;
    1-Air Arms s410 xtra
    2-Steyr LG 110 HP
    3-Daystate Air Ranger 80 ft/lbs
    4-Daystate Air Wolf 40 ft/lbs CDT
    5-Evanix AR6


    +1


    Eğer son nokta ise kime göre son nokta oda önemli benim ilk noktam airarms s410 xtra'ydı onu aldım simdi sıra son noktamda oda sleyr LG 110 onuda alabilirsen tüm noktaları tamamlamış olucam :)