ambrosia tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Bana kalırsa ; Arkadaşlar Türkiye den ve hali ile Türkiye de satışta olan veya satışa çıkacak tüfekleri sormak istediler. Sonuçta yurtdışından tüfek getirmenin problemleri ve zorluklarını hatta imkansızlığı defalarca konuşuldu.

    Ayrıca vermiş olduğunuz linkteki tüfekler CO2, PCP değil.

    Merhaba Arkadaşlar,

    Öncelikle sizlere küçük bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ustalarımız sadece bilgi ve tecrübelerini yazmıyorlar. Bu bilgi ve tecrübelerini Türkçemizi ellerinden geldiği kadar güzel kullanarak, imlaya ve noktalama işaretlerine dikkat ederek, yazılarının daha net anlaşılabilmesi için yazıyorlar. Bizler de orta jenarasyon bunlara dikkat etmeye çalışıyoruz ve siz gençlerin de Türkçemize bizlerden daha fazla sahip çıkmanızı bekliyoruz.

    Gelelim sorularınıza. Bende bu işe ilk başlarken direk soru sormaktansa, araştırma ve geçmişte yazılan yazıları okuyarak bilgi sahibi olma yoluna gittim ve halen daha öyle yapmaya çalışıyorum. Dilerseniz geçmiş yazıları önce bir okuyun ve bu yazılarda bulamadığınız cevapları yeniden gündeme getirin. Böylece araştırarak bilgileri hem daha iyi sindirir, hemde zamandan kazanmış olursunuz.

    Şu anda MKE kamu da kullanılan 7,65 leri değiştirme yolunda. MKE ya gittiğimde oradaki bir görevli devlete ait bir bankanın müdürü ile telefon konuşmasına şahit oldum ve hayırdır diye sordum. Aldığım cevap "Tüm kamu artık standart 9 mm ye dönüyor" diye cevap aldım. Bu tabancaya sahip olduk diyelim peki NATO standartı 9 mm iken bu tabancanın mermisini nereden bulabiliriz ? Diyeceksiniz ki bu tabanca satışa çıksın mermiside bulunur. Tamam geçmişte şanlı bir ulus olduğumuz kesinlikle doğru ancak şu ana bakmak gerekir diye düşünüyorum ve zırh delen, çelik yelek tanımayan bu tabancayı devlet MKE tarafınca satışa çıkartması sizce ne kadar mantıklı olur ? Kendimce sahip olabiliceğim hayyaller kurmayı tercih ediyorum çünkü hayllerim idealim oluyor. Örneğin silahdiyarında bir tüfek var, sanırım farketmediniz siz bunu da almak istersiniz. Silah diyarındaki Bey ile daha önce görüştüm ve MKE haricinde nasıl getiriyor nasıl devir yapıyor bilmiyorum. Genelde bu işleri emekli başkomserler yapıyor ve yüksek meblağlar tutuyor.

    http://www.silahdiyari.com/?p=urunler&kid=29&mid=201

    artık nerede kullanırsınız bilemem

    Benim tercihim Sig Sauer P 250

    http://www.sigsauer.com/Default.aspx

    Gerçi biraz konu dışı olacak bu sebeple konuyu açan ve emek veren arkadaş kusura bakmasın lütfen.

    H&N Field Target in 6-7 metrede mermer üzerine etkisini sizler ile paylaşmak istedim. Crono olmadığı içinde değerleri tüfeğimin güç orantısına göre mermilerin altına yazdım. Fotoğraflar önden ve arkadan olmak üzere çekilmiş olup, 4. foto 2 adet mermiden geriye kalan ve bulabildiğim parçalarına aittir.


    [Resim Engellendi: http://img159.imageshack.us/img159/8523/65013723ls2.th.jpg]

    [Resim Engellendi: http://img159.imageshack.us/img159/794/23912511en5.th.jpg]

    Bizler tüfeklerimizi kar yağışı altında kullandık. Hatta kundak ile metal aksamı arasında, dürdünün ön merceğinde buzlanma oldu. Dediğiniz gibi, atış sonrası da ilk işimiz evde güzelce bakım yapmak oldu. Hem tüfeklerimiz hem biz etkilenme yaşamadan atışlarımızı yaptık. Ancak yağmurda atış derseniz, şahsi fikrim kar altında atış yaparım ama yağmur yağdığında evimde oturup susuzluk sorununa çözüm olması adına daha çok yağması için dua ederim.

    Erdem Abi,

    Karışla valla canın sağolsun da benim en sonda "hediye" ederim yazımıda atlama ama ;) Şu son jenerasyon tüfekler ile ilgili yazını da okudum. Hani şu hava basıncına sıcaklığına göre bile merminin çıkış hızını ayarlama davası...Abi peki atıcılık nerde kalacak ?? Yakında uzaktan kumandalı da yaparlar herhalde :)

    Hergün bu PCP tüfek seçiminin seçenekleri çoğalıyor. Ama sadece seçiyoruz. Bir gelsin bakalım kim ne alacak. Havalı tüfeğin fotoğrafını beğenen biri "Mustafa Abi bunuda getirsin" diyor. Çok değil daha geçen sene kaç çeşit PCP tüfek alabiliyorduk? Şimdi KatreSu bünyesi ile seçeneklerimiz çoğalırken ve işin başında iken biraz abartılmaya başlandı sanırım. Pyramidair ın fiyatları ile bile mukayesesi yapılıyor. Tabiki de gelsin hepsi gelsin. İmkan olsa da hepsinden birer-onar tane alsak. Ama çok erken daha...Bir söz vardır ve bence biz bunu yapmalıyız ve gerisini bu işe maddi manevi çok şey koyan zamanında Kemal Abi ve gelcekte Mustafa Abi başta olmak üzere geçmişte ve gelcekteki kişlerin tecrübe,bilgi ve seçimlerine bırakmalıyız.

    "Bir işe Türk gibi başla, İngiliz gibi bitir."

    Havalı tüfeklerde "Amacımıza göre havalı tüfek seçimi" desek daha doğru olmaz mı ? Tabi ki havalı tüfek seçerken başka etmenlerde var. Örneğin; isabet, güç, estetik, ağırlık v.b. gibi. Kimi stabil atış için üretilmiş, kimi av için, kimi uzun mesafe için, kimi de olimpik atışlarda dürbün kullanmadan atış için...

    Anladığım kadarı ile öncelik hep güçte! Bir zamanlar bir reklam vardı, "kontrolsüz güç, güç değildir". Buradaki "kontrol" kelimesini ben "attığım hedefi vurmak" anlamıyla özdeştiriyorum.

    Kusura bakma ama Erdem Abi Air Condor bana çirkin geliyor ½bay£bay`; Ayrıca Air Condorun tipini sevmeyen sadece ben değilim ki, ithalatı problemli diye biliyorum. ;hirr; Ama dersen ki " Air Condor Türkiye giriş yapsın,sana bir tane Air Condor hediye edeceğim" hayır da demem ;)

    Benim beğendiklerim (model belirtmeksizin, sadece üretici firma başlığı ile) ; Air Arms, Steyr, Daystate ve Walther


    bence bu fiyatlar bayağı yüksek pyramdair"da 600 dolar parekende mustafa abiye 750 euro toptan bu adam bunu alıcak vergisi gümrüğü izini derken kaça satıcak kar yapmadanmı satıcak


    Öncelikle Mustafa Abi nin ve sizlerin affınıza sığınarak konuya cevap yazmak istedim. Mesleğim gereği toptan ve parakende olarak, gerek yurt içi gerekse yurtdışından mal (ürün) alıyorum. Malesef işler sandığınız gibi kolay olmuyor. Şahsi bir birey olarak bile, hangimız yurtdışından bir "havali tüfek" siparişi verebildik ??? Dürbün getirtene kadar göbeğimizi çatlatmadık mı ???

    Birde forumda, daha önce yazılan yazılarda Mustafa Abi açıklamada bulunmuş. Pyramid Air in aylık siparişi bizim yıllık siparişimizi neredeyse 2 ye katlayacak pozisyonda diye biliyorum. Yine elma ile armutu mukayese ediyorsunuz. Sevgili hardtürk, eğer dersen ki ben senede 100.000, aylıkta ortalama 10.000 adet siparişim olacak derseniz, adamlar değil 600 $ a 60 $ bile satabilirler.

    Ayrıca yine, FX ile Evanix leri sadece fiyat olarak karşılaştırma yapmak bence yanlış olabilir...Ve diğer tüm havalı tüfekleri...

    Sonuç olarak, Mustafa Abinin getireceği tüm tüfekleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Bahsi geçen tüm tüfek markalarının ülkemizde ciddi anlamda bir çığır açacağı kanısındayım.


    Ülkü abinin müsadesini isteyerek sorunu ben yanıtlayayım:
    Kullanılan dürbünün objektifi büyük olduğunda mecburen ayak yüksekliğide artacağından dürbün yüksekliği artar. Ancak 32mm ve 60mm objektif çapına sahip 2 dürbünü yüksek (60mm dürbüne uygun) ayakla kullanıyorsan dediğin geçerli olur. Bu durumda 2 dürbününde namlu ekseninden yüksekliği aynı olur.

    +1

    Teşekkürler Erdem Abi, yanılmamışım. Ülkü Abi nin açıklamaları bizlere yol gösteriyor bizde aklımıza takılan soruları onun bilgi ve tecrübelerine güvenerek dile getiriyoruz.

    Aşağıdaki fotoğraflar sadece örnektir. Bu ölçekler tüm ayaklar için geçerli değildir !

    airgunturk.com/attachment/2189/
    airgunturk.com/attachment/2190/

    Ülkü Abi,

    Yazının en sonundaki grafiğe göre dürbünün çapınin büyüklüğü merkezi etkilemiyor sanırım (Line of sight) Yani 50 mm de olsa 60 mm de 42 mm de olsa.Olay dürbünün tube unda değil mi ? 1" veya 30 mm . Yanılıyor muyum ?

    Teşekkürler.

    Bak hiç söylemiyorsun İlker Abi...133 de ayakta 1 şişe patlattı ....Oleyyyy sesleri ve şaşkınlık fena idi...İlker Abi mütevazi bir şekilde "tesadüf" dedi...Ardından bir tane daha...İlker Abi hayatta iki kere tesadüf olmaz....Elindeki tüfeğin ağırlığı ve desteksiz bir atış için oldukça etkili bir atıştı valla... ;d;

    Ecyad Arkadaşımız da bizler ile birlikte atışlara katılıyor çok yakın zamanda oda geliyor Dikkat.. ;)

    Valla Exadorun tüfeğinin sesine en yakından şahit olan bendim...İlker Abi nin 6,35 için de ne diyelim..Onlar havalı tüfek mi cidden yoksa şaka mı yaptınız ???

    +1

    Ülkü Abinin bu tezine tamamen katılıyorum. Hatta bu hesaplamarı bizlerde yapıyoruz. Himalayacrispy ninde uzun mesafe yerine kısa mesafe küçük hedefe atarım düşüncesi de doğru. Sonuçta 50 metrede kapak vuran biri kendini 250 metreden gerçek bir atış değeri ile karşılaştırabilir. Ancak mesafe uzadıkça havalı tüfek ile yapılan atışlar hava basıncı,rüzgar v.s gibi doğal etmenler ile merminin ağırlığı, balistik katsayısı gibi teknik konuların birleşimi ile zorluk derecesi artıyor. Bunun sebebi de "obüs" atışının devreye girmesidir.

    Sniperlarında Ülkü Abi nin dediği gibi 150 metre üzerindeki ortalama 1.5 metre yukarısına nişan aldığımız hedef değerleri ile sniperin 650 metrede aldığı değer hemen hemen aynıdır. Hedefler ile mesafeler de doğru orantı kurulduğunda atışların hesaplanma karekteristikleri de benzerdir. Sniperlar da sonuçta obüs atışı yapıyorlar. Bizler de...Kullandığımız cisim yerçekiminden etkilenen bir obje..lazer değil ki...