ambrosia tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    Bu tür buluşmların devamı adına bence de çok güzel bir gündü. Exador ile yanyana atış yapmayacağım. Tam konsantre oluyorummm, tam tetik düşücereğim...bammmm..one abi öle...nasıl bir ses o öle :) ben tüfeğin sesini azaltıcam diye evde neler yapıyorum. Allah kolaylık versin Exadora ;)

    Gerek dostluk gerek bilgi paylaşımı ve atış keyfi olarak gerçekten de güzel bir gündü. Sizleri aramızda görmekten bizler daha çok mutlu olduk. Ayaklarınıza, tetik parmaklarınıza sağlık....

    ""Bugün arazide aldığım bu sevindirici haber ile birlikte normalde pazarları atışa gitmiyorken, sizlerin gelmesinden dolayı pazartesiye pili bitik bir şekilde iş başı yapmayı göze alıyorum :)

    Not; Abi bize de simit getirir misiniz ?


    Airgunsnipers
    9-Vasili (Kemal Abi)
    10-booze
    11-pirana(bako)
    12-james ryan
    13-ambrosia
    14-......

    Herhalde benim anlatım sorunum var. Daha öncede söylediğim gibi "vuruş noktası" dan bahsetmiyorum . Benden, dürbün seçiminde öneri almak isteyen arkadaşlara da zoom yaptıkça vuruş noktasının değişmemesi en önemlisidir derim.

    Benim bahsettiğim konu mil dot kullanımı ile alakalı idi. Chairgun programına göre, 10 metrede sıfırlama yaptık diyelim.100 metreye 3X büyütme ile baktığınızda hedefin bir dot aşağısından nişan alırken 9X ile baktığınız da da 3,5 dot aşağısından baknız gerekmektedir diye biliyorum.

    Hedefe zoom yapıldıkça, mildot aralarındaki mesafe kısalmaktadır. Sonuçta chairgun a göre her iki büyütmede , 10 metrede yapmış olduğunuz sıfırlama ile hiç bir clik ayarı yapmaksızın, 100 metreki hedefe, seçtiğimiz merminin balistik katsayısı ve dürbün yükseklik değerlerinide girdikten sonra, merminiz ortalama 38-40 cm aşağıya vuracaktır. 3X ile de atsanız 9X ile de atsanız vuruş noktanız değişmeyecektir.

    Mildot olayında ise aşağıdaki tablo sanırım bu sefer ne demek istediğimi anlatmama yardımcı olacaktır.Eğer hala yanlışım varsa açıklayarak benide doğru yola sevk ederseniz memnun olurum.

    [Resim Engellendi: http://img156.imageshack.us/img156/5263/3xzf2.th.jpg]

    [Resim Engellendi: http://img156.imageshack.us/img156/1777/9xkg9.th.jpg]

    Tüm bu mermi sorunları umarım çok yakında Mustafa Abi ve ekibi tarafından Katresu Bünyesinde çözülecektir. (FX mermileri merakla bekliyoruz, sonuçta JSB nin imzası var) kaliteli mermi kullanımı ile atışlarınız daha düzgün ve isabetli olacaktır. Fiyat farkı elbetteki olacaktır, ancak bu sizin ne yapmak istediğiniz ile paraleldir. Sağa-sola atacaksanız ucuz mermi, grup,istikar,güç ve isabetlik istiyorsanızda hali ile pahalı ama kaliteli mermi kullanmalısınız.

    Merhaba Erdem Abi,

    Field target (arazi atışları) konusuna bende yakından ilgi duyuyorum.Daha önce benim de bu musabaka hakkında bir kaç sorum olmuş ancak bizler için çok yeni olduğu için bir cevap alamamıştım. Buna göre böyle bir yarışma yapılır ise en genel sorum olan, dürbün ayarlarımızı not ettiğimiz bir belgeden bakabiliyormuyuz ? Veya ezberimizi güçlendirmemiz mi gerek ?

    Ve birde aşağıdaki soruları merak ediyorum. Bilgi sahibi olan varsa bu konuda bir şeyler yazabilir mi ? Yada bahar buluşmasında yapmayı planladığınız FT musabakasında uygulanıcak kurallar nelerdir.

    Daha önce açtığımbaşlık adı altında şuları yazmış ve sormuştum. Kırmızı ile yazdıklarımı Erdem Abi nin bilgisinden yola çıkarak cevaplarını bulduklarımdır. :

    Field Target (Arazi Atışı) Nedir ?Dünyada "havalı tüfekle" yapılan yarışmalar arasında bana göre en zevklisi "Field Target" gibi gelmeye başladı. Bu konu hakkında araştırma yapıyorum ancak ingilizcemin yetersizliği, üşengeçliğim ve vaktiminde az olmasından dolayı oturupda okumak ve çevirme zahmetinde bulunmaya da açıkçası üşeniyorum. Bu sebeple aşağıdaki sorularımı cevaplandırmanızı ve benimde sormayı unuttuğum sizin de ekleme yapmak istediğiniz soruları ve cevapları rica ederim. Sanırım bir çok arkadaş da bu konuda bir şeyler öğrenebilirler. bahar buluşmalarında bu tarz bir müsabaka olursa katılan kişi bilgi sahibi olarak katılabilir.

    Sorularım :

    1-Field Target Yarışmalarında toplam kaç hedef olur ve toplam kaç atış hakkınız vardır ?

    2-Field Target Yarışmalarında en yakın hedef kaç metre ve en uzak hedef kaç metrede olur? 9-50 metre

    3-Field Target Yarışmalarında hedefler belirli bir sıra izler mi ? Yoksa bir önceki atıcının yaptığı atışın aksine hakemin belirlediği rastgele hedeflere mi atarsınız ? Yarışma direktörü veya direktörleri belirler

    4-Field Target Yarışmalarında hedefler her şekilde ve her yerde olabilir mi ? Evet

    5-Field Target Yarışmaları kaç etaptan oluşur?

    6-Field Target Yarışmalarında puanlama nasıl hesaplanır? Vurduğunuz hedef 1 ıska veya hedefin düşmemesi veya boşa atılan herhangi bir atış 0 (sıfır) puan
    7-Field Target Yarışmalarında kullanılan hedeflerin özellikleri ve içlerindeki hedeflerin çaplarının büyüklüğü ne kadardır ?

    8-Field Target Yarışmalarında atış pozisyonunu kim belirler ve hangi tür atış pozisyonları kullanılır ? Zorluluk olmayan atışlar haricinde destek kullanamdan atış pozisyonları atıcıya bağlıdır.
    9-Field Target Yarışmalarında kullanılan tüfeklerdede bir güç veya hız sınırı var mıdır ? Genel anlamda var. Ülkemizdeki katılım sayısına göre ayarlanabilir.
    10-Field Target Yarışmalarında zaman tutulur mu ?

    11-Field Target Yarışmalarında atışlarda hakem başınızda bulunuyor mu ve kaç hakem oluyor? Evet

    12-Field Target Yarışmalarında tüfeklerin cinsine göre katogori yapılıyor mu yoksa her tüfek aynı katogoride yarışıyor mu ? Katılımdaki sayı oranına bağlı

    13-Field Target Yarışmalarına ferdi katılınabildiği gibi takım olarak da yarışabiliniyor mu? Evet

    14-Field Target Yarışmalarında tüfeğimizi sıfırlamamız için belli bir süre var mıdır ? Sıfırlamasının bozulduğuna inandığımız tüfeğimizi yarışma sırasında "mola" kullanıp kontrol edebilir miyiz ?

    15-......?


    Not: Aiggunturk ün amble mi de "American Airgun Field Target Association FTA" nın amblemi ile benzer olduğundan, Mustafa Abi nin FT ye olan ilgisini de tahmin edebiliyorum.

    http://www.freewebs.com/westfield_arc/…20shooting.html


    [Resim Engellendi: http://img176.imageshack.us/img176/7027/dsc0255pa9.th.jpg]

    [Resim Engellendi: http://img176.imageshack.us/img176/671/ftmatchlike7sn8.th.jpg]

    Sanırım anlatımda bir kusurum oldu. Benim anlatmak istediğim ve sizinde bana özel mesajınızda belirttiğiniz gibi bir dürbünü kaliteli yapan başlıca etmenlerden (ki bana göre en önemlisi) zoom yapıldıkça vuruş noktasının kesinlikle değişmemesidir.

    Bahsi geçen konu mildot kullanımı olduğundan; mildot dürbün sahibi olupta,mildot kullanarak atış yapıyorsanız; (örneğin 100 metre) 3X ile bir dot aşağıdan vurduğunuz hedefe 9X zoom yaptığınızda bu sefer de 3,5 dot aşağıdan almanız gerektiğini belirtmek istedim. Chairgun a göre 3X ile olsun 9X ile olsun, ortalama 40 cm aşağıya vuruş yaparsınız.


    Ben dilimin döndüğü kadarı ile mildotın kullanımı ile ilgili kendimce bilgi vermek istedim. Yanlışım varsa düzeltmenizi rica ederim.

    Teşekkürler.

    İşin aslı dürbün konusuna epey kafa yordum ve günlerimi aldı diyebilirim. Sadece masa başında değil arazide de bu testlerime devam ediyorum. Bu sebeple bir-iki kelime ile anlatım yapılabilecek bir konu değil gibi geliyor bana. Ama basitçe örnek verecek olursam ;merminin çıkış hızı, dürbün yüksekliği ve kullandığınız muhimmatın değerlerine göre ;10 metrede sıfırlamasını yaptığı tüfeğiniz ile 100 metreye 3X ile büyütme ile bakarsanız "bir" nokta (dot) aşağıya nişan alırken, 9X ile bakarken de yaklaşık 3,5 dot aşağıya almanız gerekmektedir. Yani zoom yaptıkça dürbündeki nokta aralıklarının mesafe değerleri azalacaktır.

    Bir dip not daha; tüfeklerimizin dürbün ayarında 2 adet sıfırlaması noktası bulunur. Örneğin Pirana kardeşimizin tüm değerlerini baz alırsak, 10 metrede sıfırlanan tüfeğimiz yaklaşık 60 metrede yine sıfıra tekabül edecektir.1. nokta merminin yükselirken dürbün ile kesiştiği mesafesidir ve 2. noktada merminin inişe geçerken dürbün ile kesiştiği noktadır.

    Dürbün ve atış tekniği çok ayrı bir konu olduğu için, Pirana arkadaşımızın 100 metredeki şişe konusunun devamını temenni ederim. :huh:

    video sana mı ait kardeş?güzel atış olmuş dürbün markası nedir birde atışı nasıl yaptın direk şişenin üstünemi yoksa biraz üstüne nişan alıpdamı yaptın ?saygılar


    Küçük bir hatırlatma ;

    Pirana kardeşimizin kullandığı tüfeğin mermi çıkış hızı, dürbün yüksekliği ve kullandığı muhimmata göre 10 metrede sıfırlaması yapılan bu tüfeğin 100 metreye atış yaparken uyguladığı yöntem size uymayabilir. Değerler değişkendir ve sizin kendi değerlerinizi kendiniz bulmanız gerekmektedir. Ayrıca mildot kullanan arkadaşlar bilirler ki örneğin 4X le bir dot aşağıdan vuruş yaparken 9X ile atış yaparken üç dot aşağıya çekmeniz de gerekebilir.Sizin de 100 metre ve üzeri atışlarınızın olduğunu hatırlar gibiyim. Bu sebeple sizin değerler ile Pirana nın değerlerinin aynı olmadığını tahmin ediyorum.

    Emeğine eline sağlık Pirana. Güzel atıştı ;)

    Çok güzel bir gün geçirmişsiniz. Video ve fotoğraf kareleri de çok güzel. Ellerinize emeğinize sağlık.Polat Abi az ıska geçse idin...:) Çorlu Team ı tebrik eder umarım en kısa zamanda kalablık ortamlarda buluşmak ümidi ile. Gençlere çok güzel örnek olmuşsunuz atışlarınızla, mütevaziliğinizle ve de atışların arazide olması adına...

    Anadolu yakasında Başı büyük en güzel yer gibi gözüküyor. Tabi önce gidip bir keşfe çıkmak lazım. Havaların ısınaması ile pinkik alanı olarak rağbet gören bir yer ise atış işi hayal olur. You tube a "airgun snipers turkey" yazarsanız bizim atış alanını da görmüş olursunuz. Ayazağa bizim için şu anda süper bir yer. Ne kimseyi rahatsız ediyoruz ne de kimse bizi...

    Merhaba,

    Aynı problem bizde de var. Bu sebeple bizler Ayazağaya gidiyoruz. Aslını ararsan daha yakın diyebiliriz. Bizler herhafta oraya gidiyoruz. Birde Mustafa Abi nin mekanı da sanırım Belgrad Ormanı (yanlışım varsa düzeltiniz) İstersen bir ara bizimle gel, hem tanışmış oluruz hemde mekana bakarsın.

    Arkadaşlar terim ile ilgili bir önerim olacak. Susturucu yerine "modaratör" kelimesini veya başka bir kelime kullanırsak daha iyi olmaz mı? Havalı silah nedir sorusunun cevabını bilmeyen ve amacımızın evde atış yaparken sesi minumuma indirmek olduğunu bilmeyen yeni üyeler daha farklı düşünebilirler. Sonuçta havalı tüfekler için imal edilen modaratör plastik veya alimunyumdan üretiliyor. Susturucular daha farklı malzemeden ve farklı amaçlar için kullanılabiliyor.

    Erdem Abi doğrudur. Namluya geçme. Yarım parmak boru olduğu için tüfeğin namlusuna bir kat elektrik bantı sarmak yeterli geliyor. Namluya geçirdikten sonra sıralı delikler başlıyor. Daha sonra üzerine izocam yalıtım malzemesi ile kapladım ve en dışada (sanırım elektrik süpürgesi borusu) geçirdim. 2 Adet yarım parmak PVC boruları birleştirmede kullanılan malzeme(adını bilmiyorum) ile de içine oturttum. Aslında yapım aşamasında fotolarını çekmek istedim ama iş yerinde kaşla göz arasında yaptım. Dilersen exel de bir çizim yollarım yada bunun aynısının yapımını anlatan link gönderebilirim.