ambrosia adlı kullanıcının mesajları

    Teşekkürler bravo. Haber bekleyeceğim. Benimde aklımda daha değişik fikirler var ancak aradığım materyalin ne yazık ki "yeşil" rengini şuan için bulamıyorum.


    Vee işte PVC yarım parmak boru ile daha çok "paintball" için kullanılabileceğimiz bir modaratör. Uzun zamandır yapmayı planladığım ve mantık olarak da aynısını yabancı sitelerde de bulduğum bir modaratör yaptım. Tüfeğimde zaten gizli bir modaratör olduğu için sesi ne kadar kestiği hakkında tam değer olmadığı kanaatındayım. Biraz büyük bir görüntüsü var kabul, ama tüfeğimin mevcut sesini, 100 bar ile yarım güç kullanarak yaptığım testlerde, sesi yarı yarıya azaltmayı başardım.


    Not: Daha önceki yaptığım modaratörde uzun mesafede sapma yapabilceğinden şüphelendim ve merminin içine girdiği koridoru daha büyük olması gerektiğine inandım. Sonuç 10 metrede vuruş noktasında değişme olmadı. Bakalım 50 metre ve üzerinde ne olacak...


    Home made ; tripod
    Home made ; kamufulaj
    Home made ; modaratör
    Home made ; atışlar
    Hava şartları, atış yok, can sıkıntısına çare hep home made oldu...



    airgunturk.com/attachment/1618/airgunturk.com/attachment/1619/airgunturk.com/attachment/1620/airgunturk.com/attachment/1621/

    Valla nickiniz gibi bravo diyorum. Benimde ilk başta amacım arazide tüfeğe gelecek darbeleri minumuma indirmekti daha sonra bu olay beni sardı açıkçası. Eminim elinizde iken de tüfek elinize tam oturuyordur, tıpkı elinizde lastik-kauçuk bir eldiven var gibi.Tamamı bittiğinde görmek isteriz. Ancak bende bu şekilde yapmak istersem sanırım baya bir pahalıya mal olur gibime geliyor çünkü bende kullanılmış dalgıç kıyafeyi yok :(


    Bu mesajı okurkende modilatör yapmıştım onun boyasının kurumasını bekliyorum ;)


    Ellerinize emeğinize sağlık.

    Kullanılan Malzeme : Eşimle beraber gittiğimiz bir dükkanda, bayanların kullandığı şal gibi bir şey gördüm. Yeşil renk olmadığı içinde boyadım ama tonunu tutturamadım. Orjinal hali yumuşacık olan bu şalı (normal kumaş boyası tutmadığından) sprey boya ile boyadım ve sert bir hale geldi. Şekil olarak güzel ama sprey boya hem kokuyor hemde atış yaparken rahatsızlık veriyor. Tüfeği ve dürbünü kullanmanda fazla kısıtlama olmuyor.


    Birde modüler fotolarını koymak istedim.


    Merhaba,


    Tüm beğenen ve öneri veren arkadaşlara öncelikle teşekkür ederim.


    Bu kamufulaj; araziye gittiğinizde, oradaki organik malzemeleri de arasına serpiştirme imkanı sağlıyor, çünkü ağ şeklinde örülmüş ipliklerden oluşuyor. Bugün eşimde yün satan bir dükkana gittik ve orada bir ip gördüm ancak yeşil rengi yoktu. Bu ipten bulsa idim sadece tüfek için değil kıyafet içinde satın alacaktım. İpi başka yerlerde aramak adına satıcıya adını sordum. Satıcı "jungle" (balta girmemiş orman) diye sorarsanız bulabilirsiniz dedi. Beğendiğim ipin adı "jungle" olduğuna göre bitince tam süper olacak sanırım .


    Bu tür kamufulajları siz sevgili arkadaşlar ile paylaşarak hem yapmak isteyenlere esin kaynağı olmasını, hemde sizin önerilerinizi dikkate alarak daha iyisini yapmaya çalışıyorum. Havalar kötü olunca hali ile insan tüfeği ile başka şeyler yaparak avutuyor kendini. Karıncalanma ve paslamnaya gelince de; sadece kamufulaj için değil, her arazi dönüşünde özenle tüfeğimi temizliyorum zaten. Araziye gidemediğim de evde çalıştığım durumlarda da periodik olarak bakımını yapıyorum. Tüm kullanıcı arkadaşların da silahlarına gereken bakımı yapacağına inanıyorum.


    Serdar Kardeşim sana kargo ile yollim istersen, boya için sprey boya kullandığımdan inan kötü kokuyor ve insanın yüzüne çok batıyor.Rengi de çam ağacı gibi oldu...:(

    Yeni bir kamufulaj daha yaptım. (Beyaz bant tripotda)


    Bu seferde yılbaşı çam ağacına benzedi sanırım. u½%; Fazla beğenmediğimden tüfeğimi özenmeden paket lastiği kullanarak sardım.


    En azından seneye yılbaşında süsler, ışık takar, camın önüne koyarım g;$i .


    Kullanılan Malzeme : Eşimle beraber gittiğimiz bir dükkanda, bayanların kullandığı şal gibi bir şey gördüm. Yeşil renk olmadığı içinde boyadım ama tonunu tutturamadım. Orjinal hali yumuşacık olan bu şalı (normal kumaş boyası tutmadığından) sprey boya ile boyadım ve sert bir hale geldi. Şekil olarak güzel ama sprey boya hem kokuyor hemde atış yaparken rahatsızlık veriyor. Tüfeği ve dürbünü kullanmanda fazla kısıtlama olmuyor.


    Birde modüler fotolarını koymak istedim.


    airgunturk.com/attachment/1505/airgunturk.com/attachment/1500/airgunturk.com/attachment/1501/airgunturk.com/attachment/1503/airgunturk.com/attachment/1504/

    Dünyada "havalı tüfekle" yapılan yarışmalar arasında bana göre en zevklisi "Field Target" gibi gelmeye başladı. Bu konu hakkında araştırma yapıyorum ancak ingilizcemin yetersizliği, üşengeçliğim ve vaktiminde az olmasından dolayı oturupda okumak ve çevirme zahmetinde bulunmaya da açıkçası üşeniyorum. Bu sebeple aşağıdaki sorularımı cevaplandırmanızı ve benimde sormayı unuttuğum sizin de ekleme yapmak istediğiniz soruları ve cevapları rica ederim. Sanırım bir çok arkadaş da bu konuda bir şeyler öğrenebilirler. bahar buluşmalarında bu tarz bir müsabaka olursa katılan kişi bilgi sahibi olarak katılabilir.


    Sorularım :


    1-Field Target Yarışmalarında toplam kaç hedef olur ve toplam kaç atış hakkınız vardır ?


    2-Field Target Yarışmalarında en yakın hedef kaç metre ve en uzak hedef kaç metrede olur?


    3-Field Target Yarışmalarında hedefler belirli bir sıra izler mi ? Yoksa bir önceki atıcının yaptığı atışın aksine hakemin belirlediği rastgele hedeflere mi atarsınız ?


    4-Field Target Yarışmalarında hedefler her şekilde ve her yerde olabilir mi ?


    5-Field Target Yarışmaları kaç etaptan oluşur?


    6-Field Target Yarışmalarında puanlama nasıl hesaplanır?


    7-Field Target Yarışmalarında kullanılan hedeflerin özellikleri ve içlerindeki hedeflerin çaplarının büyüklüğü ne kadardır ?


    8-Field Target Yarışmalarında atış pozisyonunu kim belirler ve hangi tür atış pozisyonları kullanılır ?


    9-Field Target Yarışmalarında kullanılan tüfeklerdede bir güç veya hız sınırı var mıdır ?


    10-Field Target Yarışmalarında zaman tutulur mu ?


    11-Field Target Yarışmalarında atışlarda hakem başınızda bulunuyor mu ve kaç hakem oluyor?


    12-Field Target Yarışmalarında tüfeklerin cinsine göre katogori yapılıyor mu yoksa her tüfek aynı katogoride yarışıyor mu ?


    13-Field Target Yarışmalarına ferdi katılınabildiği gibi takım olarak da yarışabiliniyor mu?


    14-Field Target Yarışmalarında tüfeğimizi sıfırlamamız için belli bir süre var mıdır ? Sıfırlamasının bozulduğuna inandığımız tüfeğimizi yarışma sırasında "mola" kullanıp kontrol edebilir miyiz ?


    15-......?

    Bu soruyu bekliyordum. Bu sebeple biraz daha zoomlu foto çektim (foto 2) Açıkçası; şarjör dolumu, hava basma, basınç ayarlama ve tüfeğinzide kaç bar hava kaldığını görme, dürbüne zoom yaptırma ve clik ayarları gibi durumlarda bile zorlanmıyorsunuz. Çünkü bu sargı bezi "elastik". Boşluk kalmaması içinde (foto 2) dikkat edersen, elde dikerek birleştirme yaptım ve bazı yerlerde "paket lastiği" kullandım. Kullanım olarak tek kötü yanı, yeni dürbün aldığımda bu işlemi yeniden yapmam gerekecek :(

    Tavsiyeniz üzerine tüfeği ayrı, dürbünü ayrı sardım ve sonuç...(namludaki modatör de gözüksün diye namluyu kamufule etmedim. Zaten kumaş da yetmedi :( )


    airgunturk.com/attachment/1443/
    airgunturk.com/attachment/1444/
    airgunturk.com/attachment/1445/



    Bu tür kamufulajları Air Soft Türkiye de tamamen kabul gördüğünde ve Air Soft silahlarını da almaya başladığımızda (Mustafa Abi şu işe de al atsan ne iyi olacak) bu tür kamufulajları Air Soft da da kullanmayı amaçlıyorum. Aşağıdaki linki tavsiye ederim (02:39 da predator un konu ile alakasını çözemedim ;) )


    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    HW 100 çok şık gözüküyor ve yüksek zoomlu bir dürbünle daha da bir yakışıklı oluyor. Leapersları bende seviyorum ama nereden getirtebiliriz bir fikrim yok.
    Bugün bende sportmatch ayak siparişi verdim. 10 metreden sıfırladığım tüfeğim 60 metreden (rüzgarsız) sola vuruyordu. Önce namludan şüphelendim. Acaba kaydı mı diye. Ayaklarımda sorun olduğunu gördüm. Tüfeğin kalitelisi, dürbünün kalitelisi ve kesinlikle kaliteli ayak kullanımı diye düşünüyorum. Kalitesiz ayak kullanımı bir nevi, Ferrari alıp çıkma lastik takmak gibi oluyor...


    Bol isabetli atışlar.


    Erdem Abi, muzzle ın AA s410 a uyuyorsa ben talibim ;)

    Eline koluna gözüne sağlık güzel olmuş.Bu su borusu gerçekten çok amaçlı bir boru haline geldi. Bende su borusunu modülar olarak kullanmıştım. şekil olsun diye ;) yazdığım bir forumda fotoğrafları olması gerek

    bu birtek Airarms'da oluyor ilker abi... birde bonibon reklamı cevirir gibi sallamamak lazım tabi (çıkı-çıkı çıkı-çıkı boniiibon !! )


    mesela diana high powerlar maaşallah takoz gibi... at at kullan geri dönüşümlü bir nevi :thumbup:


    +2


    ya booze çok güldürdün beni Allah da seni güldürsün...Yağlı mermi güzelde, mermi doldururken insanın eli yağ oluyor...Eeee buda balık tutarken insanın elinin balık kokması misali olsun. Yok ki bizim Hindistan Cevizi kokan yağımız... :(

    Öncelikle tüfek ile birlikte dürbünü sarma konusuna katılıyorum, ayrı ayrı denemek lazım. Ben dürbünün sıfırlamasını bozmak istemediğim için direk üzerinden geçirdim ;) Bilirsiniz ki sıfırlama kolay ama dürbünü tüfek ile birebir parelel oturtmak bana zor geliyor (içindeki artikle ı tüfek ile aynı paralellikte oturtmak)


    Ucundaki aparatda valla çıkma modülar mı airstrippermı belli değil şekil olsun diye yaptığım bir şey :) Elastik bandaj sayesinde tüfeği kurma, şarşör doldurma, dürbünün clik lerini ayarlama ve tüfeğinizdeki basınca bakma sorun olmuyor. Kumaş kapladığınızda ise ya tüfeğinizi tam kaplayamıyorsunuz yada kaplarsanızda tüfeğinizi hiç kullanamıyorsunuz :)


    Hilal Av dan tüfek için kamufulaj bant almayı düşünüyorum ancak yukarıda bahsi geçen tüfeği kurma, şarşör doldurma, dürdün clikleri, bacınca bakma sorun olur mu bilmyiorum ...