ambrosia adlı kullanıcının mesajları

    Mustafa Abi,


    Bende Diablo Exact ile aynı formasyona sahip diye biliyorum. Sonuçta bizler Air Arms s410 lar ile bu pelletleri kullanmaktan son dererece memnunuz. Ayrıca seninde bildğin gibi 50-100 metre grupmanlarımızda var ancak buraya inandırıcı etkisinin olmayacağı endişesi ile koymak istemedim açıkçası.

    Merhaba,


    Bu grupmanı buraya koyarken iki konuya dikkat çekmek istedim.
    1. Air Arms 16 grn. 5.5 Pellet ların da iyi grup çıkartması.
    2.Sıfırlaması iyi yapılan bir dürbünle ilk kez grup yapan eşiminde atışlarını paylaşmak.


    Her hedefe 5 'er atış, yatarak ve destekli yapılmıştır.


    not: Yakın mesafeden yapılan gruplarda küt başlı pellet kullanımı ile grupmanı daha gerçekçi değerler ile elde edebiliriz.


    [Resim Engellendi: http://img385.imageshack.us/img385/6605/dsc6183zy4.th.jpg] [Resim Engellendi: http://img385.imageshack.us/img385/4945/aa202055020205512020552sm5.th.jpg]

    Aslını ararsanız ben ısrarla bir compound almak istiyorum. Mesaiden sonra gravatımı bile çıkarmadan yapabiliceğim bir spor ve hobi olarak görüyorum. Okçuluk konusunda evet bilgim yok ama mercanda bir dükkana girip de bir tane alıp çıkmayı düşünmüyorum.


    Çalışan kesimdekilerin de bu sporu hobi olarak yapmasını hoş görmenizi ve bizlere destek olmanızı bekliyoruz. İnternetde yaptığım bir araştırma sonucunda HOYT ların Türkiye distübirörü firmaya ulaştım ve o firma da bana "Metin GAZOZ" hocamızın ismini verdi. Bizim gibi inanılmaz amatör kişiler ile bile saolsun çok ilgilendi. Bizler tüm okçuluğa yıllarını vermiş kişilerden destek bekliyoruz.


    Sonuçta Tozkoparan Hocam ben makaralı bir HOYT almaya niyetliyim. Aynı zamanda ateşli silah ve havalı silah kullanan biriyim bu sebeple benim hedefleri 12 den vurmak için malesef yeterli yıllarım kalmadı ve takdir edersiniz ki yaşımızda geçti. Baktığım oklar hem hedef hem av için olanlar. Şahsen cuma günü Boğaziçi Ünv. sinde antramana gittim ve sadece gerekeren baktığım recurve ve compound bow arasında makaralı ok kesinlik kazandı. HOYT un sitesine girdiğimde fotolarına baktığımda!! En çok beğendiklerim Avanger-Vectrix-Ultralar. Tabi birde fiyat var. Sanırım bana en uygun olan fiyat-hedef-av için avanger gibi geldi. Siz ne dersiniz ?

    Eline sağlık çok güzel atışlargerçekten, tebrikler.Biz daha çok 5 li grup çalışması yapıyoruz. Daha verimli olduğuna inanıyoruz. Böylece her mermi (pellet) nerden vurmuş daha net görebiliyoruz. Yani 1. mermi ile 12 . mermi nereden geçti anlamak zor geliyor. Benim birde sorum olacaktı; aldığın dürbün 10 metreden sıfırladıktan sonra 8 X ile baktığın nokta 32X le de baktığında yine aynı yeri vurabiliyormusun? Yani vurma noktası büyütmede oynama yapıyormu ?
    Teşekkürler.

    Merhaba,


    Gruplar bir tabanca için oldukça iyi sayılır. Lazer kullanmasan bence daha iyi olur. Çünkü hedef kağıdında elinin titrediğini (ki bu çok normal) görmek bir kere psikolojik olarak insanı etkileyebilir ve atışa kendini hazırlayamayabilirsin. Sıkımda kurtulim dersin sanki. Red Dot kullanmanı tavsiye ederim. Yada Gez-göz-arpacık en güzeli.

    Mekan süperr!!! Yerdeki kum, ıska geçildiğinde merminin nereye gittiğini görmek için son derece müsait ve tabi şişe cenneti de çok iyi. Atışlarda gayet başarılı hele "anı yakalama" adına fotolarda çok güzel olmuş. Ellerinize tetiğinize gözünüze sağlık.

    30 metre de yapılan bu atışlar ve gruplar gerçekten çok başarılı, tebrikler!!!


    HW hiç kullanmadım, bu sebepten nasıl bir tüfek hiç bir bilgim yok açıkçası. Sadece pellet lara yorum getirebiliyorum. Fotoğraflardan anladığım kadarı ile de HW 97 en çok gamo hunter ı sevmiş . Benjaminden daha iyi grup çıkarmış gibi gözüküyor ilk etapta.



    Benjaminin grupmanı da çok iyi (fotoğraf 4).

    Gayet başarı bir atış. Kuyruk tabiki de havaya kalkacak, sonuçta can veriyor hayvan ve bu atış için bir takım yorumlar yazacaktım ki bilimsel olarak Tozkoparan olaya son noktayı koymuş.


    Bu atışın ve bu kadar bilimsel bir açıklamanın ardından sadece bize izlemek kalıyor. Atıcıya da Tozkoparan a da tebrikler.

    Bizden çok yaşayacaksın Nighthawk;bu hafta Airgunsnipers ve Airgunturk buluşmasında kesme şeker denemeyi planlıyoruz. Beyaz olması biraz sorun. Beyaz kapak en zor vurulan kapak olmuştu açıkçası.Bu sebeple de şekerleri, sprey boya ile de renk vereceğiz.


    Kamerayı ben çekerken sabit bir yere yerleştirdim. Booze dediğim gibi benden daha cesaretli çıktı. Sekme konusunda haklısın. Denemek isteyen arkadaşlar kamerayı sabitleyip hedeflerden uzak dursunlar."Warning" giftini sonuna yerleştirmemdeki sebep de bu idi ama pek ifade edememeşim sanırım.

    Merhaba,


    Kısmetse Yarın "17/01/2008" günü iş çıkışı Milli takım antranörü Bey ile tanışma fırsatımız olacak. Ayrıca yurtdışından değil Türkiye de distirübütorlüğü olan bir firma ile de görüştüm. Gerçekten benim gibi meraklı ama bir o kadarda bilgisiz biri ile ilgilendiler sağolsunlar. Benim amacım hobi zaten. Tam tersi kötü bir başlangıç yaparak değil iyi bir başlangıç yaparak kesenin ağzını açıp zevk almayı hedefliyorum. Umarım Air gun, Air soft "ki çok isterim" , "uçurtma" gibi hobilerime de "okçuluğu" da en kısa sürede katarım. Hafta sonları hangisine gitsem diye düşünürüm.


    Öncelikle boyuma kiloma göre bir ok almam gerektiğini öğrendim. Valla ne yalan sölim gönlüm Compund Bow larda . İş çıkışı çalışan kesime hitap eden yaylarmış. Sitede umarım yakın zamanda "okçuluk" forumlarında da yazacak kapasiteye gelirim.


    İlgilniz için teşekkürler.

    Booze un 50 metre destekli atışlarını görmek isteyenler aşağıdaki linkten izleyebilirler. Aslını ararsanız gazozuna kapıştığımız ve kaybettiğim için benim videoyu koymak istemedim ama dayanamadım. Yine de siteye koydum ? Neden mi booze un aynı zamanda cesaretini de görmenizi istedim. Benim gibi bir acemiye bile güvenip o kadar hedeflere yaklaşılır mı ???


    Not: Fotoğraf makinasının ses de aldığını unuttuğum için "zoom nasıl yapılıyordu" gibi cümlelerimi mazur görün lütfen...


    booze

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    ambrosia

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    [Resim Engellendi: http://img385.imageshack.us/img385/1250/warning1yhou8.th.gif]

    Merhaba,


    Okçuluğa bende çocukluğumdan beri meraklıyımdır. Az mı gazoz kapaklarını ezip, ok yapmaya çalıştık değil mi ? Şimdilerde yeniden ata yadigarımız olan okçuluğa yeniden ciddi anlamda eğilmeye karar verdim. Ama ne yazık ki Türk Yayı diye satılan (ki aslına sadık kalınarak 1/1 mi yapıldı bilmiyorum) ve bugünlerde yeniden ünlenen bu yayın fiyatını görünce şok oldum açıkçası. 1900 YTL gibi bir fiyat biçmişler!!! Yapmayın lütfen bu kadar da olmamalı bence. tabikide bu fiyatı ve daha üstünü hak edecek bir sanat eseridir, ancak bu fiyat gerçekten ciddi bir rakam değil midir ?


    HOYT Compund Yayların fiyatları bile bu kadar değil. Açıkçası HOYT Avenger, Trykon veya Vectrıx almayı düşünüyorum ve uygun bir fiyat olsa idi Türk Yayı nı da satın alıp en azından duvarıma onurla asmak isterdim.

    BSA Avrupa 2004 FT yarışmasında ilk 5 sırayı alan yarışmacıların kullanmayı tercih ettiği bir markadır. (BSA 10-50X60 ve steyr LG100) . Booze un tavsiyesine katılıyorum, hangisinin red dot ı daha küçükse onu al. Bunu bilme ihtimalin yoksa dahi BSA almanı öneririm bende. Zaten tasko değil de tasco olsa idi o zaman ikilime düşmen normal olurdu

    Merhaba,


    Raptor X in "HAVALI TÜFEKTE AMACA GÖRE PELLET SEÇİMİ" yazısını tüm arkadaşların okumasını bir kez daha öneririyorum.


    Benim beğendiğim mermi markaları; (Ülkemizde satın alabileceğimiz modeller belli başlı modelleri olsada) Henüz bende tüm bu markaları kullanmış değilim !


    Mermileriniz ne kadar çok çeşitli olur ise tüfeğinizin karakteristik yapısını tanımanız o kadar güç olacaktır. Her merminin ağırlığı, balistik katsayısı v.s farklılık göstereceği için vuruş değerleri de değişiklik gösterecektir. Ne kadar çok çeşit mermi kullanırsanız, o oranda kombinasyonu artırmış olursunuz. Bana göre, en güzeli 2 hadi bilemediniz 3 çeşit mermi kullanmaktır. Hava şartlarına göre mermi seçimi ve kullanımı da çok önemli bir husustur. Mermilerin kalitesi 50 mt ve üzeri atışlarda kendilerini göstercektir. Örneğin; 1 YTL boyutundaki bir plastik kapak hedefe, Gamo Ts 18 ile 50 metreden destekli yapılan bir atış sonucu merminin nereye gittiğini dürbünden bile göremez iken Air Arms 16 grn. ile yapılan atışta mermi hedefi bulmuştur!!! Rüzgarlı bir havada ise 112 metreden bir şişeye yapılan atış sonrası Air Arms Air Arms 16 grn. rügardan etkilendiği için hedefi bulamaz iken Diana High Power 21 grn. ile şişeyi kırabilmiştir. (tabikide nişan alırken biraz daha üste doğru atış yapmanız veya dürbününüzün elavator (yukarı-aşağı kısmını) 2-3 klik ayarlamanız gerekecektir) Ben daha çok "Field Target" için tasarlanmış mermileri kullanıyorum.


    Not: 1-6 sıradaki mermileri Ülkemizde tüm çeşitleri olmasada bulabilirsiniz.



    1-H&N http://www.hn-sport.de/engl/index.htm ***


    2-Air Arms http://www.surplusandadventure.com/shopscr2403.html ***


    3-Crosmann http://www.crosman.com/site/ammo_co2/pellets / http://www.crosman.com/site/ammo_co2/learn_about_pellets **


    4-JSB http://www.airgunsofarizona.com/JSB%20Pellets%20Page.html ***


    5-Diana high power http://airguns.ro/Diana-Pellets-103.html **


    6-Gamo http://www.gamousa.com/Catalog.aspx?Category=3 *


    7-RWS http://www.airgunwarehouseinc.com/22caliber.html **


    8- Beeman *** http://www.beeman.com/beepell.htm ***


    airgunturk.com/attachment/761/


    airgunturk.com/attachment/766/airgunturk.com/attachment/767/ ------> TÜfeğiniz Havalıda olsa netice de bir tüfektir ve Emniyet Tedbirlerini Asla Elden bırakmayalım.


    airgunturk.com/attachment/768/


    http://www.airhunter.ru/pelletco/pelletco.htm BU SİTEYİ DE İNCELEMENİZİ ÖNERİRİM