ambrosia adlı kullanıcının mesajları

    Türkiye de "Havalı Silah ile Av Yasaktır" konusunu sanırım bilmeyenimiz yok. Ayrıca, şu güzelim ceylanı öldürmenin ne zevki var anlamıış değlim!!! Şahsen amaç yemek veya zararlı hayvandan korunmak değilse, sadece öldürüp yanında poz verip arkanızda hayvanın cesedini bırakmanın nesi güzel anlamış değilim, gerçek anlamda avcılık ile ilgilenen arkadaşlar kusura bakmasınlar lütfen, sözüm meclisten dışarı!!! Avcı zevk için avlanmaz kanaatındayım. Avcılık ile atıcılık arasında seçim yapmalıyız. Havalı tüfek ile ancak atıcı olunur. Aşağdaıki fotoğraf bir FT (field target) yarışmasından alınmıştır.


    [Resim Engellendi: http://img530.imageshack.us/img530/2416/99910708xw8.th.jpg]

    Merhaba,


    Öncelikle havalı tüfek konusunda çok yeni olduğum belirtmek isterim. Buradaki üstadlarımız, tecrüberli arkadaşlarımız varken de pek yazmak istemedim açıkası. Yinede düşüncemi sizler ile paylaşmak istedim;


    Bahsi geçen konuya daha değişik bir açı ile bakmak istiyorum. Nedense çoğu arkadaş silah seçiminde hep delicilik ve tahribatı ön planda tutuyor. Mermi seçiminde bile yine bu iki sebep ön planda. Örneğin gamo TS 18 ler uzun mesafe atışları için üretilmiştir ancak mermi resmen 50 metre üzeri atışlarda yön değiştiriyor !!! Bir çok hunter ve tahribat mermileri ortaya çıktı ancak havada yön değiştiren bu mermiler hedefi bulmayacak ise, arkadaki alakasız bir hedefe çarpıp hasar verse bile, yine de şahsen kullanmak istemem. Mermi seçimlerinde bile hasar amaçlı değil hedefi bulan mermileri kullanmayı tercih ediyorum.


    Arkadaşlar neticede silahlarımız bir "havalı tüfek" tir. Açıkçası 10 metreden sıfırladığım tüfeğim ile ,50 metreden attığım hedefin alakasız yerlerine değip yine de tahrip ediyor ise ben o tüfeği de (tıpkı mermi seçiminde olduğu gibi) bir daha kullanmak istemem. Tabikide güç önemli bir etken, ancak tüfek seçerken ilk etapta ; İstikrar(düzgün bir namlu)+güç+estetik(ağırlık v.s.) etkenlerini ön planda tutarsak daha iyi olur kanaatındayım.


    Deep in dediği gibi seçiminiz bu sınıf için oldukça güzel bir tüfek. Hayırlı olsun. Attığınız mermiler hep hedefleri bulsun.


    Hedefleri parçalayan değil hedefleri bulan tüfekler daha çok bu hobiyi sevmenize sebep olur.


    not: Mermi-pellet-diabolo-saçma v.s. bu sitede kullanılan genel adını tam bilemediğim için havalı tüfek mermisini kısaltıp, mermi olarak adlandırdım.


    Airking sahibi arkadaşlara faydası olabilir : http://www.straightshooters.com/ourtake/ottest54.html



    airgunturk.com/attachment/758/


    airgunturk.com/attachment/759/