16 Kasımda Airsoft çular da buluşuyor. Üstelik bu tarih epey önceden belirlenmiş.
Ne yapıcak şimdi iki tarafada takılanlar ?
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
16 Kasımda Airsoft çular da buluşuyor. Üstelik bu tarih epey önceden belirlenmiş.
Ne yapıcak şimdi iki tarafada takılanlar ?
Mustafa Abi,
Bundan bilmem kaç ay önce Evanix leri getirmeni rica edenlerin sanırım başında geliyordum. Her ne kadar teknik olarak inceleme fırsatım olmasada (ki zaten o kadar bilgim yok, bu işi üstadlara bırakmak en doğrusu) yaptığım araştırmalar sonucunda Evanixlerin nokta atışı veya grupmandan ziyade, gücü ve kullandığı muhimmatdan dolayı direk av tüfeği olarak değerlendirildiğini düşünmüştüm.
Yine bundan bir kaç ay önce bir arkadaşımızda Evanix AR6 (revolver) görme imkanım olmuştu. İlk olarak elime aldığımda nedense kundak tipi hoşuma gitmiş, üzerindeki boyanın kalitesi biraz endişeye mahal vermiş ve özellikle de tetiğin bana göre olmadığını hissetmiştim.
Dünyada da Evanix le ile youtube "cronicash08" rumuzlu bir atıcının yaptığı modifiye ve atışlarını izlemiştim. Uzun mesafeye atışları deneyen ve oldukça iddalı olan bu şahısın yapmış olduğu grupmanlar beni pek tatmin etmedi açıkçası.
Hele ki benim için olmazsa olmaz olan crono ölçümlerinde ki 10 atışlık hız değerlendirme tablosudur. Tabi bu kişinin kullanım amacına göre değişir. Kimi 1 tane atayım, benim amacım av (yurdışı) der. Örneğin ; 5. atışta geldiğin de "acaba kaç FPS ile atış yapacağım" sorusuda atış tekniğinde ki kombinasyonu artıracaktır. (200 bar ile başlayıp 5. atışta; kaç Barlık bir hava, hangi mermiyi, kaç fps lik ateşlemek. Uvv zuzu! birde bunu hesaba katmak gerek)
Bu da avlağı vurmada hesap edilmesi gereken bir durumdur diye düşünüyorum. (Tüm bu söylediklerim yurdışında Havalı TÜfek ler ile av yasağı olmayan ülkeler için geçerlidir)
Sözün özü ; uzun zamandır ara verdiğim ve verdiğimiz havalı tüfeklere, imkan olsada piyadasaki tüm PCP tüfekler ile atış yapma fırsatı yakalayarak geri dönüş yapsak ![]()
Elinize sağlık güzel çalışma olmuş ve crononuz da hayırlı olsun (aman diyim dikkatli kullanın sonra üzerindeki grupmanlarıda burada yayınlarsınız
)
Benim sormak istediğim, 162,167,182 gibi çok ara değer BAR ölçümlerini nasıl yaptınız. Benim tüpün üzerinde monometre 5 er 5 er artıyor (teşekkürler Iron Arm) buna rağmen bu kadar net göremiyorum. Yoksa dijital bir monometrede mi aldınız ?
Elinizdeki imkanlar oranında (silah ve muhimmat) yapılabilecek en iyi grupmanlardan birini çıkarmışsınız.
Tebrikler ve de emeğinize sağlık ![]()
Süper gruplar... ![]()
Hocam o kardeş site olan ve bizlerinde üye olduğu airgunsnipers sitesinde .
Yani, oraya üye olanların gittiği rutin atışlar. Haberinizin olması için önce oraya üye olmanız gerekiyor.
Rütin buluşmalar ayrı, büyük buluşmalar ayrı.
Burada bahsi geçen buluşma ;
"Büyük Buluşma" (herkesin geldiği, mangalların yapıldığı, dostluk, tanışma nın daha ayyuka çıktığı durum)
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız, belasız kullanman dileği ile...
Bence bir buluşma vakti daha gelmiş de geçiyor bile... ![]()
Discovery Channel de bir yarışma vardı. Hurdaları toplayıp binek birşeyler yapıyorlar ve yarışıyorlardı. Mekan aynı o mekanı anımsattı bana.
Bir gün Allahnasip ederde dört tekerli bir eşşek alırsam gelmek isterim.
Bence başlık (mesala) m/v 30 ft/lb güç üreten bir tüfekte kullanılacak en sessiz MODARATÖR hangisi olmalı idi. Modaratörü olmayan ve yaklaşık m/v 30 ft/lb güç üreten her marka tüfeğin sesi hemen hemen aynı db değerlere sahip olabilir diye düşünüyorum. Dolayısı ile ;
TheNighthawke +1
Gördüğüm en ilginç ve değişik atış mekanlarından biri
Valla aranızda olasım geldi.
Tebrikler valla. Sizleri uzun zamandan sonra atışta bir arada görmek güzel.
Ufak bir hatırlatma ve öneri :
[url=http://imageshack.us][img=http://img136.imageshack.us/img136/4381/111dr3.jpg]
Mavi ve kırmızı ile ölçüm yapılan değerler eşittir !
Bir patriot için mükemmel atışlar ![]()
Eşiniz ile de atış yapmanızdan dolayı ayrıca tebrik ederim. ![]()
Turnuvalar olursa EŞLİ katogorisi de olması gerekecek ![]()
Erdem Abi,
ANKARA ya bizde gelebiliriz. ![]()
İlker abinin ";director; ANKARA ANKARA DUY SESİMİZİ.. "başlıklı yazısını okumadın mı ? ![]()
Abi ne zaman 50-100 bitti de 200 e geçtiniz ..maşallah...
Valla helal olsun ![]()
Özellikle Hatsan beni çok şaşırttı. Gerçekten tebrik ederim arkadaşlar. Dürbünsüz o mesafelerde arpacık ne kadar ince de olsun, şişeyi kapatır diye tahmin ediyorum.
Tüm bunlara rağmen süper atışlar.
Zamanla tecrüben artıkça bu sorun da ortadan kalkacak...Hatta, direk tüfeği eline aldığında bile anlayacak konuma gelceksin.
Güzel ürün..
Paylaşım için teşekkürler....
Gümrüğe takılmadan gelebilirse 200 ytl üzeri diye düşünüyorum.
Engin,
USA dan bize dürbün zor yollarlar. 200 YTL olursada, gümrükte takılır.
Benden söylemesi...
1 nusübet, 1000 nasihattan iyidir ![]()
Yivsiz bir tüfekle harika atışlar.
Tebrikler. ![]()
200 üzerinide zorlarsınız siz ![]()
Olay sadece tüfekte değil bana göre. O mesafelere atmak için yeterli bilgi ve tecrübe de gerekmektedir.
Ben şahsen izleyemedim sadece ezbere başlığa göre yazıyorum. You tube da "search" bölümüne ne yazmalıyız ?
Kendi imkanlarım ile, 250 metrede 40 atışta 1 şişe kıracağıma, 170 metrede 5 de 4 yapmak daha efektif geliyor.
Güç yeterli değil. Evanix ile 50 metrede 10 cm grup yapıp daha sonra da bu mesaferde şişe patlatmak ? Tabi eğer vurabilirseniz.
Yaptığımız test atışlardında gördük ki yakın zamanda 250 metrede Türkiye de bu atışlara şahit olabileceksiniz. Ama adım adım gitmek daha doğru. Daha düne kadar bu yazılar 100 metre için yazılıyordu. Bugün 200 metre, insanlar daha sindirmeden ertesi gün "hadi 300 yapın" diyecekler...
HW 100 dediler HW 100 geldi, AA dediler AA geldi, FX dediler FX geldi, EVANIX dediler geliyor, v.s. v.s. peki sonuç ?
Buradaki en önemli soru bence, "elimdeki mevcut tüfek ile en iyi ne yapabilirim!"