ambrosia tarafından yazılan gönderiler

    Değerli arkadaşlar,

    2 gün önce yaptığımız FX T12 ile ölçümler.

    • Silah FX T12 ve tüpdeki basınç 200 bar.(silah standart ayarında, yay gevşek)
    • Mermi FX Diabolo 16grains .22
    • Toplam 2 şarjör 24 Pellet
    • Yoplam 24 atış ve 2 tane boş sıkış tüpdeki hava 150 Bar a düştü


    Değerler fps cinsindendir :

    933 - 931 - 932 - 933 - 931 - 929 - 930 - 929 - 931 - 930 - 929 - 931
    932 - 928 - 930 - 928 - 929 - 931 - 928 - 929 - 930 - 928 - 929 - 929

    :!:

    Değerler süper cidden. Regülatörlü bir tüfek ile aynı nerede ise...

    Ne grupmanlar yapılır ;avci;

    933 - 931 - 932 - 933 - 931 - 929 - 930 - 929 - 931 - 930 ile 100 metrede (sıfır rüzgar ve tüfek kaynaklı sabit gibi düşünür isek) atış yapılırsa ; 0,7 mm fark eder !!!

    Freefloat elbetteki daha hassas oluyor. Önemli olan"Namlunun tüpe kesinlikle değmemesidir"

    Steyr, AA gibi markalarda namlu tutucu kullanmakta bir sakınca görmüyor. AA s410 xtralarda namlu tutucu var. Peki nasıl oluyorda buna rağmen hassasiyeti devam ediyor ?

    Basit ; o ring ;şrofls;.

    Ayrıca namlunun ceketi ile namlu arasında da bişicik var. Gerçi ben tüfeği toplarken onu kaybettim :( Ama İlker Abimi ve Hızlı kardeşimi öpüyorum. Hassasiyet 10 numara 15 metre 5 atış nerede ise tek delik. Efsane geri döndü ;şrofls;.

    not: Yanlış anlamayında, Şimdiden orasını burasını kurcalayalım fikirleri geliyor. Elinizdeki mevcut kaliteli tüfekleriniz ile neleri yapabildğinize bakıp, belli bir yerlere gelip de farklı şeyler istesek diyorum, nasıl olur ?

    Eline sağlık Engin,

    50 metre için tüpünün çok dolu olmasına gerek yok. İlk atışlarda böyle isen yakın zamanda ne biçim grupmanlar yaparsın sen.

    Heycanın bu aralar ayyuka çıktığını, gece olduğunda tüfeğine iyi geceler dokunuşu yapıp yattığını tahmin ediyorum. ;)

    Tüpün olduğunda da , 8 atış 14 atış değilde, net 5 li ve 10 lu atışlardan şaşma ki ortada bir değer olsun.

    Haifi T 12 in ve cüssen ile de bu atışları desteksiz de zorlanmadan yapacağına eminim.

    Değerler süper !

    Zamanında "Kontrolsüz güç güç değildir" demiştim. Gerçi bu cümlem bir reklamdan alıntı idi. Bu cümle insanların kafasına yatmış olacak ki bir çok yerde gördüm. Tüfeğin gücü artılırken stabilliğinide aynı oranda kaybeder (regülatörsüz). Ancak Modlanmış T12 in atış aralıklarındaki FPS oranları inanılmaz stabil. Bu değerler artırıldığında ise tüfeğinizi gücü yükselirken aynı zamanda mermi çıkış hızları arasındaki farkda artacak ve grupman/isabet gibi değerlerde çok büyük farklılık gösterecektir.

    T 12 in standart hali ve inceden hafif modlanmış hali bence ideal. ;d;

    not: mrt.trn ninde nasıl ki yurtdışındaki sitelerden alıntı yapıldığında link veriliyor ve isim veriliyorken, başka sitelerde, bizlerin araştırmalarından alıntı yaptığında etik olarak ve kibarlık anlamında, alıntı yapıldığı yeri ve kişiyi belirtmesinide rica ederiz.

    Ncstar değil de sana bütçene oranla Leapers öneririm. Biraz daha dersende hawke lerden de memnun kalabilirsin. Fiyatına göre netliği v.s. çok iyi bir dürbün. Ben bile bu kadarını beklemiyordum. Erdem Abi nin BSA sını da tavsiye ederim ama 300 $ limitin var.

    Biraz nostalji yapalım :)

    Birzamanlar uzun mesafe atmak yerine daha küçük hedeflere 50 metrede atmak fikri vardı. Şimdilerde güçlenen tüfekler ile mesafelerde uzuyor, atıcılar artıyor.

    Uzun mesafeye atmak şimdi nasıl bir his ? :thumbup:

    not: Bu mesajı yazarken içimden de "Yaaa nasılmışşşş" dedim ^^

    Birde dürbün ile ilgili bir iki şey eklemek isterim. Öncelikle 150 metre üzeri atışlarda 1/8 MOA lı dürbünlerin ne yazik ki upper clikleri yetmeyecektir. Bu sebeple de mildot dan yararlanabilirsiniz. Veya Erdem Abi nin ayağını veya dürbünü monte ederken arka ringini yükseltmek gibi.

    Ben 1/4 MOA 4-12 büyütmeli bir dürbün kullanıyorum. 200 metredeki hedefler de çok zorlanmıyorum. Pirana 200 metreye 10X ile atış yapıyor. Vasili Zaitsev ise Red Dot ile ! (200 mt. üzeri)

    İlerleyen zamanlarda İkinci bir dürbün daha almayı planlıyorum.

    35X56 sabit büyütmeli 1/4 MOA lı ve upper clik 290 civarı olan bir dürbün uzun mesafede etkili olabilir ancak kısa mesafeye atmak istediğimde bu sefer de sorun yaşarım diye düşünüyorum. Ne yazik ki 10-40X50 gibi büyütmeli bir dürbünde 1/4 MOA ya henüz rastlayamadım. Bu gidişle de ;

    Uzun mesafe için : 4-12X50 1/4 MOA
    Kısa mesafe için : 6.5-24X52 1/8 MOA

    Büyütmeli dürbünler kullanabilirim. İlginç değil mi ?

    Bu mermiler av amaçlı olup benim tüfeğimde isabeti çok kötü çıktı.

    50 metrede 5-10 cm grup yapabildi.

    Mermide şekil olarak Dommed head diyorum başka birşey demiyorum ;)

    Yine JSB nin üretimi olan ve AA 16 grain 5,51 mm ile aynı olan FX FT dommed head mermiler 5,52 mm kullanmak için sabırsızlanıyorum ;)

    Fx Revolution da regülator olduğunu ve bu nedenle tüm atışlarında aynı hızların elde edilebildiğini biliyorum ama pratikte tam dolu tüple 60 atış yapılabiliyor.peki oas 60. atışın sonuda 16 gr.bir pellet yine 940 fps/sn sağlıyormu acaba ? bende revolution var fakat crono yok.ölçme imkanın olurda paylaşırsan sevinirim. ^^

    Crononuz yok ise belli bir mesafeye hedef (kağıt) koyunuz ve sabit tutarak üst üste atış yapınız. Kabaca ve biraz zorda olsa , hedef kağıdındaki mermiler arasındaki mesafeden de hız farkı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

    Erdem Abi,

    Yeni oyuncağına sonunda kavuşmana sevindim. Şimdi anlıyorum neden Daystate in kutusunu atmadığını. ½bay£bay`; Bence mod ile daha bir şık olmuş. Üstelik bazıları sesli severken, bende tam tersi ne yapsam etsemde sesi daha azaltsam derdindeyim (ellerinden öperim İlker Abi)

    Mustafa Abi nin de belirttiği gibi regülatöre kesinlikle ihtiyaç duymayan bu tüfeklerin tüp hacmi geniş olduğu için de grupmanları (isabet) daha dar olacağı kanısındayım. Biz de tüpe direk bağlarız artık ;kihhik,

    sayın akıncı37,
    öncelikle tüfeğiniz hayırlı olsun.yaylı kullanan bir insan olarak bende pcp düşünüyorum ama parasal olarak şimdilik 1000 euroyu gözden çıkartamayacağımı düşünürsek, bende at-44'e yöneldim. sizce ilk atışlarda gücü tatminkar mı ve isabeti nasıl acaba, geçi benim böle 60-70 metrede tek delik gibi bir derdim yok zaten 100 metrede attığım bir şişeyi vurup kırabiliyim yeter, yani sizce buna uygun bir tüfek mi acaba. gerçi ben acele etmicem yatagunun da galiba hesaplı pcp konusunda sürprizleri olucak anladığım kadarıyla. :) ve bir soru daha 5.5 olanını tavsiye edermisiniz.
    saygılar

    Öncelikle şu tek delik derdim yok meselesi ile iligi birkaç şey belirtmek isterim. 60-70 metreden tek delik yapmak :!:
    "10 metreden tek delik yapmak gibi bir derdim yok" derseniz de şöyle bir açıklama yapmak istedim. 10 metrede tek delik yapamayan bir tüfek ile de 100 metrede şişe patlatması kaçta kaç olur ? O da bir muamma. Birde nickini okunduğu gibi değil de, orjinal olarak doğru yazmanı bekliyoruz.
    Vasili Zaitsev