erboga adlı kullanıcının mesajları

    Max ayarda yeni bir sıfırlama yapıp deneme yapma düşüncem var,belki ozaman güç düştüğünde daha stabil kalabilir.


    Basınç arttıkça üst vurması normal aslında ama sola kayması garip geldi esas,belkide mikron düzeylere bir yamukluk var bu açığa çıkıyor yiv ve setlerde bilemiyorum.Sorunu çözemezsem fabrikaya gönderirim olmazsa..

    Merhaba,forumdan bir abimizden yeni aldığım tüfeğimi tanımaya uğraşırken bir konuda yardımınızı rica ediyorum.

    Tüfek 40 mt sıfırlanmış halde alındı,bende ofiste 12 metre alanımda yaptığım denemede güç ayarı orta konumdayken isabet benim hatam hariç gayet iyi,sağ alttaki grupman.

    Ancak gücü en üst seviyeye getirdiğimde ciddi seviyede sol üst vuruyor.yaklasık 50 metre seviyelerinde cok hassas olmayan grupman denemesinde yaklasık 15 cm üst ve 3cm civarı sol vuruyor.

    Ayar değişimi dısında herşey aynı,pellet,basınc,atıcı vs.

    Buna ne sebep oluyor olabilir,pcpye acemi oldugum için yardım rica ediyorum..



    [Resim Engellendi: http://i.hizliresim.com/Az5JpX.jpg]

    Su ara bende jumbo almak istiyorum ancak yeni cıkan 500 versiyonu kafanı ciddi şekilde karıştırıyor.250 bar hacim ve daha büyük tüp kağıt üstünde iyi ancak kutu içeriğinde basit de olsa dürbün çıkmaması masrafı arttırıyor.Aradaki farka değermi diye ciddi ciddi düşünüyorum,çünkü bir süre sonra farklı tüfekler denemek yada daha güclü bişeyle değiştirmek için muhtemelen elden çıkarmak gerekecektir.Pcp ye yeni gececek biri için masrafı arttırmadan yetecek bir tüfek derseniz eger bosuna 500 liralık versiyona daha fazla verip bir de dürbün almaya ugrasmayayım diyorum..

    Yayı söküp takmak benim için mümkün değil malesef.Yıllardır kullanıyorum hiç tamir görmedi,açılmadı benim tüfeğim.Güç olarak da hala gayet iyi ancak ses ve kullanım kolaylığı açısından bir tane de pcp almayı düşünüyorum,bakımda olur da daha güçlü bir yay takabilirsek daha keyifli olurmu diye düşünmüştüm aslında.Tüfek 4.5 mm sentetik kundak ancak satmayı düşünmüyorum,pcp olsa dahi kullanım pratikliği açısından cfx gibi stabil ve sağlam bir yaylı envanterde bulunmalı şahsen..

    Sökmüşken daha sert bir yay takıp bahaneyle guclendirmek mümkün olur mu ki acaba? Boyle birşey konustunuz mu yapacak firmayla

    Hayırlı tezkereler şimdiden.2 sene önce Kastamonuda kısa donem yaptım askerliği,2. hafta gece intikal eğitimlerinde -37 dereceyi gördük o yüzden Sivas'a hazırlık yapılabilecek biryer :) Çok yüksek ihtimal Gölköyde olacaksın Metehan,rahat edersin uzun dönem kimse olmayacak,alt devre üst devre olmayacak herkes aynı anda gidip dagılacağı için kendin gibi arkadaşlarınla olacaksın,hırsızlık,devrecilik,sorun sıkıntı en az seviyede yaşarsın.Bot seçerken hurafelere kanma numaraları sivil botlarla aynı ama değiştirmek istersen de yardımcı olurlar merak etme.Silahın seyyar dipçik denk gelirse iyi kontrol et sağlam olmayabiliyor,göze dikkat! Muhtemel 10 mermiden az atacaksın ama olsun,o sogukta beklemekten atış yapma hevesi kalmayacak :) Eğer eğitim silah vs kaytarmak niyetin olursa ki hiç sanmıyorum senin için,yemekhaneci olmaya çalışabilirsin yoksa görev almanı pek tavsiye etmem,sorumluluk istersen çavuş olunabilir.Yemekler genelde soğuk olacak ama sıcak ekmek denk getirirsen çok lezzetlidir kaçırma :) Genel olarak soğuk dışında pek bir sorun yaşamayacaksın,hayırlısıyla gidip gelirsin umarım..