b ve s adlı kullanıcının mesajları

    çok güçlü tüfeklerde çap büyük olursa daha iyi. ben jsb 13 gr olan saçmayı kullandım. çapı 5.52 ama namluya çok rahat sürülüyor. gerek gamo pelletler ve gerek krm pelleti çap olarak kullandığım jsb den daha büyük çapa sahip pelletler. ölçtüm mü? tabiki hayır ama pelletin namluya daha zor sürülebilmesinden kolayca çapın daha büyük olduğunu anlayabilirim. gamo hunter 440 tüfeği ile yaklaşık 4000 atış yapmışımdır. en zevk alarak kullandığım pelletlerden biri krm dir. yaklaşık 70 metreden 15 çarpı 30 cm çapındaki hedefi hemen hemen her atışta vurabilmektedir. yaklaşık 12 metreden 1 cm gibi bir grupman yapabiliyor. öte yandan jsb 13 gr ile yapılan grupmana inanamazsın kesinlikle üç atış tek delikten geçiyor bazen üç atış olduğunu anlayamazsın bile. ve merak ettiğiniz parçacık meselesine gelecek olursak ben sık sık tüfeğin namlusunu kontrol ederim bu kadar sürede bir kez olsun(en ucuz pelleti de kullandım) namluda pellet parçasına rastlamadım. saçma alaşımlı değil ki kendisi sert. adamın tabiatı böyle. bu arada benim tüfeğim daha zayıf tabi.

    krm match tavsiye ederim. çok sert olduğundan iyi yiv tutuyor ve ezilme riski de yok. ayrıca ucuz ve isabetli. en azından benim gamo tüfeğim o saçmayı sevdi diyebilirim. bir kutu alıp denemekle bir şey kaybedilmez diye düşünüyorum. kısa mesafede iş görebilir.

    1- havalı tüfekle tilki vurmak yasalara göre suç

    2-100 metre için iyi bir pcp almalısınız yaylı ile zor işler onlar .

    3- o tüfeği iyi bir dampa olmadan dürbün ile kullanmak zor.

    4- eğer 4.5 kalibreden zevk almadıysanız benim şahsi düşüncem (tartışmaya açık) başka kalibre yaylı almamanız yönünde bence pcp alın o para ile.

    selem yukarıdaki hedefe hiç ateş ettiniz mi merak ettim de. geçen hafta sonu arazide ilk defa keyfimce ateş etme şansı buldum. bulduğun kürek ucunu ip ile ağaca astım hafif rüzgar vardı. bu yüzden hedef sürekli ekseni etrafında dönüyordu. yaklaşık 70-80 metreden ateş etmeye başladım hedef vurulduğunda metalden gelen ses çok acayip keyif veriyor. hedef bir de dönerken vuruluyor ya acayip bir keyif. kesinlikle bu tür hedefler eğlencelidir. hala denemediyseniz bence hemen deneyin iyi eğlenceler.

    Okudum kral olduğunuda nerden nasıl temin ederim onu bulamadım

    açıkçası biz de orijinal conta aradığımızdan yada daha doğrusu ne aradığımızı da bilmediğimizden bir satıcıdan gamo conta bulamadık. bize bir hobidaş kral contasını uyabilir diye hediye olarak göndermişti. ben sorunmun yay kökenli olduğunu öğrendiğimden contayı kullanmadım. benim tüfeğe uyup uymadığını da tam öğrenemedim. eğer conta bulamazsanız bir conta size gönderebilirim.

    selam sevgili dostlar bir süre önce tüfeğimi biraz yağladım. böylece dizelleme denen benim ilk defa tanıştığım mesele ortaya çıktı. benim tüfek abartısız hem ses olarak ve hemde güç olarak ateşli tüfek oldu. benim kulak sorunum var. bu dizelleme ne zaman biter tahmini bilen var mı yada tüfeği söküp iyice silsem bir faydası olur mu?

    Arkadaşlar bu konuda resimleri olan contalardan banada lazım oldu nerden nasıl temin edebilirim?

    Hammerli firefox 500 bir tüfek geçti elime onun ölçülerine uyuyor gibi gözüküyor.

    selam üstat bana manurhin üstat göndermişti. sanırsam kral contası olmalı.

    Aşırı sesin kaynağı gresden dolayı oluşan dizelleme.Bence tüfeğinizde dizelleme yapacak petrol türevli gresler kullanmayın.Silikon(sentetik) gres kullanabilirsiniz.Sanayiden filan bulmanız çok zor,en az 1 kg şeklinde satılıyor.Ben technosub diye aksu avdan aldığım gresi kullanıyorum,oldukça memnunum.Ne dizelleme,ne ses işi olmadı.Hem yaptığınız plastikle çevreleme işi dizellemeden dolayı anlamsız kalıyor.He illa dizelleme isteğiniz varsa arada pelletin arkasına vazelin,makina yağı,zippo yakıtı gibi maddelerle yapabilirsiniz.


    Bir yabancı vidyoda da 1/1 oranda silikon gresle,silikon spreyi karıştırıyorlardı,tavsiye ediyorlardı.

    selam ben dizelleme olmamasını istiyorum amacım. mümkün olan en az sarsıntı ve gürültü ile gücü mümkün olan en üst seviyelere çıkarmak benim merak ettiğim konu neredeyse ateşli tüfek sesi kadar yüksek olan sesin kaynağının ne olduğu.

    merhaba sevgili dostlar. yaylı tüfeğim ile ilgili daha önce yaşamış olduğum bir sorun nedeni ile tüfeğimi açıp yayını değiştirmiştim. daha sonra bu tüfek sökme takma olayı alışkanlık yaptı. en son yaptığım işlemler ile tüfeğimin gücünü yay değiştirmeden arttırmak istiyordum. tüfeği söktüm. pistonun içerisine, pet şişeden dik dörtgen şeklinde kestiğim ve silindir haline getirdiğim parçayı pistonu bir tur kaplayacak şekilde pistonun içine koydum. sonra da iki adet pulu da pistona koydum. pistonu ve contayı bir miktar sarı renkli bir gres ile yağlayıp. tüfeği topladım. yaptığım ilk atışta muazzam bir ses geldi ve ortalığı bir yanık kokusu kapladı. tüfeğimin gücü muazzam artmıştı. ard arda iki adet kitap koymuştum ön taraftaki tamamen delinmişti yaklaşık 25mm kadar. merak ettiğim iki konu var

    1-aşırı yüksek sesin kaynağı yağ mı

    2-aşırı güç artışı yapılan işlemlerden kaynaklı mı yoksa o beklenmedik sesin kaynağının da etki si var mı

    şimdiden teşekkür ediyorum.



    bu arada o aşırı ses ve koku nedeni ile tüfeği yeniden söküp yaptığım işlemleri geri aldım ve pistonu elimden geldiğinde silip yeniden tüfeği topladım. bu hali ile daha atış yapamadım.

    Yeni üyelerden eski üyelere ve aktifliğe göre er, onbaşı , çavuş , astsubay gib gibi rütbeler versek. Bakıyorum herk s ya vip ya yeni üye. Böylece herkes kim daha eski yada tecrübeli kim daha yeni daha kolay görür. Güvenir soru sorar.

    eski olmaya göre değil de mesaj sayısına göre olsa daha doğru olur zira çok eski olup katkı sağlamamış üye de olabilir. düşünsene general olmuşsun ama haberin yok.

    IGT hiç araştırmadım, parçaları nereden temin ettiniz acaba? Gerekli modifikasyonlar için ekipmanım var. Teşekkür ederim fikir paylaşımınız için.

    gamo hunter 440 ın iki çeşit tetik tertibatı vardır. yeni çıkanlar ıgt uyumludur. hiç bir değişiklik gerekmez ssadece yay tutucuyu ve yayı çıkarıp yerine ıgt yi koyuyorsun forumlarda video var ama hunter 440 olarak çıkmıyor. başka modellerde çııyor.

    Anladım,müsait olduğunuz ilk vakit standart güç sınıfı yayını taktırmayı ihmal etmeyin bu halde çok düşük güç keyif verirde power halindeki kadar veremez.

    aksu avdan hatsan yay istedim cumaya inşallah gelir. yayın ölçüleri uzunluk hariç aynı gibi bir denerim. tahminimce uzun gelecek, biraz keserim 40-42 spirlik ile kurulursa çok eğlenceli olacaktır.

    5,5mm kaç grain atıyorsunuz ki 480 fps atıyor merak ettim çok düşük bir güç.

    üstat bizim yayı biraz araştırdım yabancı forumlarda bizim yay 7.5 j gücünde yay 35 spir ama spirler çok sık yani birbirine çok yakın tüfek kurulurken yay çok sıkılmamış oluyor. bu yay 35 spir ama normal yaydan yüzde 30 civarı daha kısa.

    verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim bizi büyük bir müşkülden kurtardınız.

    Bende en son 1 aylık tüfeğimin keçesi hasarlıydı.İstemişken keçe,yay ve namlu oringi de istedim.Bir yay göndermişler hafiften paslı ve kullanılmış.Aksu avdan aldığım binlik yay ise ambalajlı kutusunda benim paslı yaydan 3 cm daha uzun

    Sen bilirsin hatsan,bu sondu zaten

    selam elinizde hatsan yay varsa milimetrik olarak çapını bize söyleme imkanı var mı.

    tüfeği söküp takabilmek için mengene gibi bir şey lazım. alet yoksa açamazsınız. açsanız bile bozulan parçayı tamir etmek meseledir. sadece bir süre onunla uğraşmayın isterseniz. sinirler düzelince bakarsınız.

    tetik bu hali ile de iş görür görünüyor. savaş yarasına benziyor. bu tüfeğe karizma katmış. tüfeğiniz içindeki mekanizmada bir sorun olmalı bu yüzden kurulmuyor. muhtemelen bozulan parça fabrikada bulunmuyor. tüfeğinizi sökmeden anlayamazsınız. bu hali ile bir kapalı kutu gibi ama sökülünce doğru teşis o zaman koyulabilir. bu nedenle bir ustaya göstermek gerekir. bu süreci biraz sakin halletmek gerekir. yoksa psikolojik olarak yıpranır insan.