b ve s adlı kullanıcının mesajları

    benim at 44 tüpü iki uçtan da hava kaçırıyordu. dolum yerindekini değiştirdim. baskı altında uzun süre kaldığından sertleşmişti. sökerken conta kırılıp dağıldı. kömürleşmiş. yedek oringi vardı. taktım oldu. valfi de söktüm. valf için conta bulamadığım için contayı sökmeye çalışmadım. valfin yuvası kirlenmişti. iyice temizleyip tüpü toplayınca hava kaçağı geçti.

    Tüfegin ayarı iyice bozuldu ve tetik basildiktan beş saniye sonra ateş etmeye başladı. Tamda servise yolluyordum ki hatsani bir arayayım dedim. Konuştuğum kibar beyefende bir bucukluk Altan ile tetik ayarıyla oynamamı istedi. Hemen alyani alıp kurcalamaya başladım ve sorun çözüldü. Hatsana ve yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyorum.

    Bir de kısa mesafe kullanırken düşük zoom ile kullanmak gerekiyor yüksek zoomda ne yazık ki netliği bozuluyor. 10 metre 7x zoom ile bulanık olur. 10_15 metre gibi 3_4 x zoom ile net görüntü veriyor.

    IMG_20190806_164057

    selam elinize sağlık. tablodaki grupmana bakarak silahın sevdiği pelleti tespit edip, bu pelletle kullanmanın ne kadar da önemli olduğu çok açık ortaya çıkıyor.

    Dürbün ayakları içine çok ince parça koyarak turretlerin kurtarmadığı kısmı tolere edebilirsiniz.

    Selam tarrerler artı kılı yeterince çeviriyor. Artı kıl sola iyice çekildikten sonra turret bir iki tur boşta dönüyor. Boşta dönmesi beni rahatsız etti yoksa dürbün ayarı oluyor. Kullanılır durumda inşallah kullanacağım. Ah şu kavit nöbetler çalışmalar hastalar. Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.

    Sorun ile alakalı değil ama dürbünlerde montaj öncesi ikinci el olanlar için ayna yardımı ile artikili sifirlayabilirsiniz buradaki kolaylık bastan sona klikleri saymaktansa bu şekilde hızlıca ortalaması yapılır montaj yapildiktan sonra da sıfırlama yapmak biraz daha kolay olur

    selam ayna ile daha önce sıfırlama yaptım. fakat bu sefer çok uğraştım fakat aynada gölgeyi bir türlü göremedim. bu yüzden yapamadım. belkide dürbünğn ön tarafı düz olmadığı içindir.

    Yakından incelemek lazım dürbünü ne kadar sabitleyip çeviriyorsunuz bilemem. Onun dışında aldığınız kişi ile konuşun derim o daha iyi bilir

    Selam dün iyice sabitleyip baktim. Sağ sol ayarı oluyor. Sadece artikil sağa iyice dayandıkran sonra klikler bir miktar boşta dönüyor. Bir defa sıfırlayıp öylece kullanacağım . Netliği güzel. Kıl ince ve mildotlari net. Sadece biraz ağır . Yardımcı olduğunuz için teşekkürler.

    Dürbün ayarı ise mevzu; klikler görevini yapıyor olabilir ama kullandığınız pellet ve tüfek kaynaklı sorun olup başka bir tür pellet kullanarak denemenizi tavsiye ederim. Siz turetleri çevirdikce turetler (ayar yerleri) aşağı yukarı yavaşça hareket ediyorsa klikler de sıkıntı yoktur

    Selam dürbünü daha tüfeğe takmadım . İkinci el olarak yeni aldım . Sorunu var mı diye bir bakayım dedim. Sabitleyip klikleri çevirince artı kılın önce hareket edip daha sonra klikler döndüğü halde hareket etmediğini gördüm. Artı kılın hareketi klik sonuna kadar citlarken değilde daha kısa sürede tamamlanıyor ve daha sonra boşa düşüyor gibi.

    selam arkadaşlar konu başlığındaki optima dürbünü kullananlar yardımcı olursa sevinirim. 2. el optima bir dürbün aldım. artı kıl bir miktar kliklere cevap vermekte olup akabinde klikler döndüğü halde artı kıl hareket etmiyor. boşta dönüyor. dürbünde sorun mu var yoksa ben mi bu dürbünü kullanmayı beceremedim. yardımcı olursanız sevinirim.

    daha önce forumdan alışveriş yaptım.aldığım ürünlerde bir sıkıntı görmedim. fakat son aylarda başka yerlerden bazı ikinci el ürünler aldım. aldığım bütün ürünlerde aldatıldım. bu durum beni çok üzdü. aslında üzüldüğüm kaybettiklerim değil. önemli bir mebla değil. öyle olsa bile daha önemli şeyler var. bizi aldatan bizden değildir, sözü bizi hep ürpertmiştir. yarın telafi edemeyeceğimiz bir duruma düşmekten korkarım ve insanların önemsiz bir şey için kendini böyle bir duruma düşürmesine üzülürüm.

    Öncelikle cok geçmiş olsun

    Uerli firmalarda bu dediğinizi bulmaniz icin çok ama çok şanslı olmaniz gerekli. Yerli firmalar arge esnasinda kullanıcı görüşü olarak onlardan istifade edenlerin abuk ihtiyaçları ile yola devam ettikçe daha cok uzun süre guzel isler olmaz. Umarim en guzel en iyi tufek ve ekipmanlar sizin olur. Cunju uzun zamandir uzak olduğum için tavisyefe bulunamam doğru olmayacaktır. Tavsiye konusu Cemal ve Alperene birakmam daha sağlıklı olur

    İlginiz için teşekkür ederim. Şu aralar hastalarla mesguluz bu korona belası hele bir geçsin bakacağız inşallah.

    Yaylı silahlarin yuksek güç iddasi olan modelleri kesinlikle tavsiye etmem gez ve arpacık atışlar keyif verir ama bu hobinin en bağlayıcı aksesuari optikler bu yuzden karar vermek icin acele etmeyin iyu düşünüp arastirma yaparak karar verin.

    Selam güçlü yaylilar konusunda size kesinlikle katılıyorum . Çöpe giden dürbünlerden iyi biliyorum. Öte yandan optik ile ilgili görüşünüz de kesinlikle doğru. Daha küçük hedeflere daha hassas atış yapma imkanı sağlıyor. Sağlık sorunları nedeniyle hafif bir tüfeğe ihtiyacım var öte yandan isabetli de olmali. Az hava ile bol isabetli atış yapacak kaliteli bir pcp olabilir. Hafif ve isabetli bir yaylı da olabilir. Yada en iyisi her ikisinden birer tane almak. Ama her halükarda kaliteli olmali. Bunu ateşli tüfekten iyi biliyorum

    Açıkçası ben tetik grubundan şüpheleniyorum ama bir yandan hatsan gibi bir firmanin tetik grubu ne kadar karmaşık olabilir diye düşünüp kendime kızıyorum. Bu yazdogimi okuyanlarin bana kizmadan once bir hw 100 ve at44 tetuk gurubuna bakmasini istiyorum.

    Ben onu araziye götürünce bir şey anlamadan bırakmam malum apartman pek müsait olmuyor.

    Dün evde bir boş atış yaptim. O kadar ses yaptı ki kulaklarım bir saat çınladı . Fırsat bulup araziye gidebilirsen uğraşacağım duruma göre yazarim.

    Ben isabet konusunda sıkıntı çekmiyorum. Teşkilat az olunca kafam rahat oluyor. Durduğu yerde hava kaçıran oring yırtan Scuba tüp tarihi kontrolü vs düşünmek istemiyorum . Yüksek basınçtan korkarım ne olur ne olmaz. 250 bar korkunç bir kuvvet allah muhafaza.

    Pompa ile dolum yapmak bana biraz zor geliyor. Fiziksel olarak biraz zayıf sayilirim. Bu nedenle düzgün bir atışın bedeli biraz ağır geliyor bana. son kararımi verdim. Yaylı ve gez arpacıga döneceğim.

    Ben sermayeyi almana yatırdım, 5 yıldır kafam rahat. İnşallah 5 yıl sonra yay değişimi yaparım.

    selam galiba biz de sizin takıma geçeceğiz durum öyle görünüyor. herşeyi elden çıkarıp kaliteli bir yaylı düşünüyorum. kalite konusunda endişem yok sadece merak ettiğim pcp ye göre isabeti nasıl. hw 97 k düşünüyorum.