b ve s tarafından yazılan gönderiler

    Selam tüfek at 44 long. Bir süre 170 bar civarı dolu olarak kalmıştı üstünü tamamlayıp tüfeği ilk defa 200 bara kadar doldurdum. Ondan sonra böyle olmaya başladı. Üç jarjor attım 150 bara geldi hala aynı bir iki boş atış yaptım ama yine birşey değişmedi

    selam kısa ve öz olmuş ama harika olmuş.

    Onu kestirmek zor. Daha tecrübeli ustalardan destek almak lazim. Solid namluya sıkışıyorsa bir sorun mutlaka vardır. Bence sorunu çözene kadar solid kullanmayin. Namlunuz da zarar görebilir.

    o tüfek standart hali ile 200 bardan 90 bara kadar 70 civarı atış yapar. bu da atış başı bir buçuk bar civarı yapar. tüpün tam dolu olduğunu varsaysak ve yüz civarı atış yaptıysanız. 50 bar gibi bir hava kaldığı anlaşılıyor. bu durumda solid pelletin namluda sıkışması gayet normal bir sonuç olur. tüfeği namlu tıkalı iken zorlarsanız kaçak oluşma durumu mümkündür. kaçak oluştuysa hafif pelletleri atabilir fakat ağır pelleti yeterince basınç olmadığı için atamayabilir. kaçak kontrolü yapmak gerek.

    bu konu açıldığı zaman da forum üyesi idim fakat o zamanlar pcp kullanmıyordum. konunun başında açıklanan bazı hususlar bana biraz yabancı gelmişti. bir süre önce pcp tüfeğimin (at 44) hem dolum yerinden hem de valfin olduğu yerden hava kaçırdığını fark ettim. fabrikayı aradım. tüfeği istediler. tamda yolluyordum ki korona morona derken aylar geçti. kargolarda 100 tl gibi bir fiyat istiyordu. tüpü tamir etmeye karar verdim. tüpü zar zor söktüm. subapın oringi vardı değişince hemen oldu. fakat valfin oringi o kadar küçük ki koca şehirde bir tane bile yoktu. valfin yuvasını iyice temizledikten sonra (biraz kirli idi) tüpüm taş gibi oldu. şimdi konuyu açan arkadaşımız valf temizliği derken ne demek istediğini daha iyi anlıyorum. namlu oringlerini de değiştirmek istiyorum fakat malesef buralarda bulamadım. artık böyle paylaşımlar olmuyor. keşke olsa.

    şuan at 44 long lw kullanıyorum. 200 bardan 90 bara 70 civarı atış yapıyor. tüfek 50 metreye kadar çok çok isabetli tek deliğe yakın diyebilirim en azından kesme şeker vurabilirsiniz. uzun mesafe çok grupman yapmadım. tek eksiği regülatörsüz olması. bence hatsan bugüne kadar kalite olarak at 44 ün üzerine pek bir şey katabilmiş değil. zaten nova serisi başta olmak üzere çoğu tüfek at 44 ün daha büyük tüplü kopyasıdır. pompa ile dolum yapacaksanız 200 barın üzerinde basınca sahip tüfek tavsiye etmiyorum.

    gamo kalite olarak biraz daha iyidir. fakat yedek parça konusunda sıkıntılar yaşadım. aradaki fiyat farkını düşünürsek at 44 derim.

    yıllar evvel hatsan yaylı almıştım sıfır mağazadan namlunun içine baktığımda neredeyse yarıya kadar yiv set eksik ti yarısı düz yarısı silik bir şekilde idi bayiye götürdüm ve fabrika ile temesa geşmişlerdi ve geri istediler sonra namlunun hatalı olarak üretildiği çıktı yenisi ile değiştirdiler .yani namunuz hatalı üretimiş olabilir

    ben şu fabrikayı anlamıyorum. ürettikleri bir namlunun içine insan hiç mi bakmaz arkadaş. bu nasıl bir üretim mantığı.

    selam tüfeğin zor kurulmasını etkileyen birkaç etmen olabilir. eğer tüfeğiniz tabii nedenlerle zor kuruluyorsa o zaman sorun yok. yok eğer daha önce kolay kuruluyor ise ve şimdi zor kuruluyorsa o zaman sorun var demektir. zor kurulmanın nedeni bir mukavemettir. tüfeğin kurulması esnasındaki hareketli parçaların bir veya birkaçı sürtünme nedeniyle rahat hareket edemiyordur.

    pek çok alanda olduğu gibi ne yazık ki bizim camiayı da enflasyon canavarı vurmuş gibi görünüyor. her zaman olduğu gibi hayallerimizi ertelemekten başka elimize geçen bir şey olmuyor. bir birimizi üzmeden, kırmadan suçlamadan yolumuza devam edeceğiz. hata varsa hepimizdedir yada hiçbirimizde değil.

    Hava kaçıran AT-44 tüpünü servise gönderdim ve hava kaçağı problemi giderildi vede temizliği vs yapılmış olarak geldi.

    tüfeği 2015 yılında almıştım.

    Hatsan servise buradan teşekkür ederim.

    selam bizim tüp de dolum yerinden hem de valfin olduğu taraftan kaçırıyor. sadece tüpü mü yoladınız. yoksa tüfekle birlikte mi.