b ve s tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

    bu tüfeğin güç arttırımı ile ilgili pek çok konu gördüm. merak ediyorum da şu 75 j gücünü 50 j ye düşürsek acaba gücü, isabeti ve atış sayısı aşağı yukarı nasıl olur. 50 j güce sahip bt 65 in isabetini gerçekten de merak ediyorum. bu konuda tecrübesi olan var mıdır. bir de acaba gücü düşürmek için çok emek sarf etmek gerekir mi. yada öyle bir imkan var mı. merak ettiğim için sordum çünkü pek çok insanın isabetinden şikayet ettiğini gördüm.

    ben de ateşli tüfek bakacaktım. bir de havalı tüfek. bir bayide şu tüfeğe bakabilir miyim dedim. satın alma belgen var mı dedi. hayır cevabını alınca baktırmadı. ben de doğal olarak kızdım ve yan dükkana geçip bir havalı tüfek ve ihtiyacım olan diğer malzemelerden aldım.

    orpedo 155 in 5.5 olanını zevkle kullandım. ve tavsiyede ederim. elime birçok tüfek geldi geçti,aralarında güç olarak aynı olan mod 125 de geldi ama benim şahsi fikrimdir içlerinde sattığıma bin pişman olduğum sadece hatsan torpedo 155 dir.

    selam nitro pistonu nazıl temin edebilirim. sanırım sizin yaylıyı dönüştürmüşsünüz.

    siz genede silahınızı kontrol edin silikon olmayan gressler silindir içi dizelleme yaparlar ki o kötüdür.

    deterjan ve su değdiği için arada wd40 ile spreyleyip temizleme yağı ile temizleyin sonra namluyu keçe ile kurulayın pas oluşumu varsa giderilmesi için

    bizim buralarda nem yok denecek kadar az bu yüzden pas riski çok düşük. ama yine yüzeysel pas bazen oluyor. su değdiği için biraz endişe ettim ama başıma gelen olaydan sonra tüfeğe yağ yaklaştırmaktan korkuyorum. şimdi normal çalışıyor.

    yaylılar dizel motora benzer havayı sıkıştırıp gönderirler sıkışmış havada ısındığı için namluda silindirde patlayacak yanacak ne varsa yakar öyle çıkar

    ciddi güç elde edilir.

    nalu içi dizellemeler çok sorun çıkartmaz ancak silindirin içindekiler sorun doğurur.

    aynen dediğiniz gibi. zaten tek sorun aşırı güç ve ses değildiki yazmayı unuttum. ortalığı korkunç bir yanık kokusu sardı. tüfeğin her yerinden dumanlar çıkıyordu belki yarım saat duman bitmek bilmedi ilk atıştan sonra. önce baktım kolum bacağım yerinde mi diye sonra tüfeği kontrol ettim.

    namluyu deterjanla yıkadınızmı?;

    bir rus sitesinde pistonu gresleyen adam görmüştüm. ben de bizim işyerinden gres aldım meğer bu kauçuk gres değilmiş. belki bir avuç yaya ve pistona sürdüm. sonrada tüfeği toplayıp deneme yaptım. güüüüüüüüüüm. zannedersin obüs patladı. bir metre zıplamışım. sonra hemen söküp temizledim. ama üçüncü defa söküp temizleyince ancak temizlendi. en son şartelim attı su deterjan Allah ne verdiyse iyi ce de duruladım pistonu ve yayı şimdi temizlendi oldu.

    tüfeğimi temizlerken silindire gres sürdüm. o zamanlar şu dizelleme olayını bilmiyordum. bilmeden dizelleme yaptım. tüfeğin pelleti. 1. öss kitabını delmiş 2. kitabı da delmiş ve duvarın kalın olan sıvasın da da bir miktar delme yapmıştı. tüfeğin sesi evin içinde öyle bir yankı yaptı ki anlatamam yaşanır ve uzun süre geçmeyen kulak çınlaması. bu iş şakaya gelmez. tüfeğimde dizellemeyi kesmek için iki defa söküp temizledim yine de dizelleme geçmedi en son sökün deterjanla iyice yıkadım yapacak bir şey yok. tekrar ediyorum şakası yok.

    forumda bir çok mod bilmem kaç alıp bir kaç hafta sonra yarı fiyatına satan insan gördüm. ama bu mod 55 te bir sır var. görüntü güzel, isabet güzel, fiyat güzel ama rağbet az. güle güle kullanın.

    güçlü tüfeklerin nadiren de olsa dürbünleri bozduğu doğrudur. fakat gözlemlediğim kadarı ile güçlü yaylılarda dürbün bozulmasının yanı sıra, daha çok dürbün ayarının bozulması söz konusu. bundan dolayı da dürbünü tüfek üzerinde sabit tutacak aynı zamanda da tepmeyi önleyecek sistemler geliştirilmiştir. bunun sonucu olarak ta tek parça ayak ve biraz geliştirilmiş hali olan dampa ayak üretilmiştir. tek parça ayakların dürbünü çift parça ayaklara nazaran daha iyi sabitlediği bir gerçektir. dampa ayak dürbününüzü tüfeğe güçlü şekilde sabitleyecek ve aynı zamanda da dürbününüzü en iyi koruyacak sistemdir. ancak bütün bunlara rağmen hiç bir dürbünün ayar kaçırmama veya bozulmama garantisi yoktur. benim ilk dürbünün kullanımdan kaynaklı değilde ıslanmaktan dolayı bozulmuştu.

    ben hunter 440 aldım (5.5 kullanıy

    .5 mm gamo kullanmadım.fakat elimdeki 4.5 ile onbeş yirmi metrede yumurta vurabiliyorum.gomo ile bunu yapamıyordum.vurduğumda şansa oluyordu.

    Belki de hobiye 5.5 gamo g-magnum 1250 ile başlamakta hata yapmışımdır.

    Neyse onun sayesinde pcp sahibi oldum.

    selam 15-20 metreden yumurta vuramamanıza şaşırdım. tüfekte bir sorun olmalı. bizim 5.5 hunter 440 ile 10 metreden jsb pellet ile yaptığım grupmanlarda üç pellet aynı delikten geçiyor bazen tek atış gibi oluyor. fıstık tanelerini her atışta vuruyor. dediğim gibi 10 metreden. 20 metreden yumurta vuramaması bence bir sorun işaret ediyor. belki de sizin tüfeğin aşırı gücünden kaynaklıdır. 440 orta güçte bir tüfek ama bazı nedenlerle yine de 4.5 kalibre olsaydı keşke diyorum.

    tüfeğin görünüşü, malzeme kalitesi ve işçiliği çok iyidir. ancak ben aldığımda 400 tl kadardı. şimdi 1000 lira gibi fiyatı var. güzel tüfek fakat bu fiyata pcp alsanız daha iyi olur. alacaksanız da 4.5 alın.