b ve s adlı kullanıcının mesajları

    nemli coğrafyalarda bakım da çok önemlidir. krozyon oluşumuna karşı uyanık olmak lazım. tüfeklerde en sevmediğim şey krozyondur.

    aslında zor oluyor herbirinin ayrı ayrı temizliği kontrolü zor oluyor. özellikle huylarını unutabiliyorsunuz . atış yaparken tekrar alışmakta zaman alıyor. özellikle çok kullanmadığım pcplerimle bazen anlaşamıyabiliyorum.

    nemli coğrafyalarda bakım da çok önemlidir. krozyon oluşumuna karşı uyanık olmak lazım. tüfeklerde en sevmediğim şey krozyondur. istanbulda acı tecrübeyle öğrenmiş oldum.

    bazı tüplerde bir delik olur. bu deliğin görevi tüpe aşırı yükleme yapılmasını önlemektir. örnek veriyorum. tüpünüzün maksimum basıncı 200 bar ise tüpe 200 barın çok üstünde hava basarsanız tüp fazla basılan havayı o tahliye yerinden tahliye der. ancak tahliye noktası yanlışlıkla 100 bara ayarlandıysa 100 bardan sonra basılan havayı tahliye eder. ancak sizin tüfek hakkında bir bilgi sahibi değilim. tahliye deliği uygun olmayan basınca ayarlanmış da olabilir. kusurlu tüp de olabilir. bilemiyorum. ancak bazı tüplerde tahliye deliği olur. at 44 te vardır.

    öncelikle ellerinize sağlık. büyük çaplı piston çok sıkı olmayan bir yay ile bile büyük bir güç sağlayabilmektedir. hele ki çap 4.5 ise yayın gergin olmasına bile gerek yok. yine de yeterince güç elde edilebiliyor. bu durumun pek çok avantajı var. birincisi tepme azalır. bana göre tepme yaylıdaki en önemli unsurdur. tepme azalınca konfor artıyor. isabet artıyor. dürbün ile ilgili endişeler azalıyor. üreticilerin aşırı güçlü ürünler üretmedeki amacını anlıyorum. haksız da sayılmazlar. ancak bizim arzumuza göre ürünlerde üretmelerini isteriz. şahsen 4.5 kalibre, 16j gücünde biraz daha kısa pistona sahip ve daha kısa namluya sahip ve dolayısıyla daha hafif bir torpedo olsa tercih ederim. ancak zayıf kaslarımla ceset gibi bir tüfeği alıp kullanamam.

    1-Hatsan' dan tüfek aldığınızda hiç bir derdi olmasa bile hemen fabrikaya gönderin

    öncelikle yukardaki yorum çok ilginç ama genellikle dediğiniz gibi olur. 2. olarak vortexin ayarlanabilir olduğunu öğrendiğim iyi oldu. mükemmel bir bilgi. son olarak bir konuda bilginize başvurmak istiyorum. vortex hava kaçırırsa oringi değiştirmek mümkün mü.?

    yurt dışında bazı markaların en küçük vidasına kadar internette parça satışı var. diana için parça ararken internette en ufak parçasına kadar bulunan sitelere denk geldim. tetiği bırak tetik tertibatının bilyasına kadar parça bulunuyor. üstelik t 01 tetik. fiyatları da çok makul. bizde de parça satışı olsa hobi çok daha zevkli hale gelir. Özellikle de uğraşmayı sevenler açısından. parça bulunmaması sizi kısıtlıyor. Sürekli servise başvurmak zorunda bırakıyor. bu durum hem üretici için hem de kullanıcı için olumsuz bir durum.

    Zetax, Adanada bir av markette mod 54 vitrin ürünü olarak 2670 tlye satılıyor. Avdoğada 3000 tl civarı. Vitrin ürünü almakta sıkıntı olur mu? Bugün Adana'ya gelip bakacaktım ama fırsatım olmadı. Bir de bu yeri muhakkak biliyorsunuzdur, fiyatta yardımcı olur mu?

    hey gidi günler 3000 tl ye sıfır mod 54. evet hey gidi günler hey.

    selam eğer tek amacınız fareleri halletmek ise yapıştırıcı öneririm. iki üç defa yapıştırıcı sayesinde o mevzuyu halletmişliğim vardır. onları yakaladıktan sonra istediğinizi yapabilrsiniz. kedilere atmak gibi. bu iş için havalı tabanca tavsiye etmem. pelletler kapalı alanlarda tenis topu gibi sekip oynuyor. bir kaza yaşamanız mümkündür. hobi için havalı tabanca almak istiyorsanız. hw yada diana alabilirsiniz. daha önce hatsan mod 25 almıştın. kargo ile gelirken gezi düşmüş. bir iki atıştan sonra vidaları sökülüyor. orasını sık burasını bağla uğraş dur. isabeti de harkulade kötü. oyuncak fiyatına sattım gitti. yerli istiyorsanız çoğunluğun memnun olduğu zoraki düşünebilirsiniz.

    tüp içinde basınç varken valf hava basıncı sayesinde kapanır. valfin iç kısmında onu dışa doğru iten bir yay var. tüpte hava yokken valf yayın basıncı ile kapanır. ancak yay yeterince basmaz ise valf kapanmaz ve hava kaçırır. bu durumda tüp sökülüyorsa söküp valfi uygun bir alet ile çekerek hava basmanız gerekir. bu durum pek çok tüfekte görülebilir. at 44 bt 65 vb.

    havalı tüfeklerin tehlike oluşturuyor diye ruhsata bağlanması oldukça sorumsuz, iyi düşünülmemiş bir düşüncedir. bu ülkede ve bütün dünyada suç aleti olarak en çok kullanılan alet bıçaktır. hatta ve hatta parke taşı, levye, beyzbol sopası bile havalı tüfekten daha tehlikeli aletlerdir. çünkü bu aletleri taşıyanlar kavgada kullanmak için taşıyorlar ve suç unsuru olarak kullanılan aletlerdir. oysa kimsenin bir şeye zarar vermek üzere havalı tüfek taşıdığını ne gördüm nede duydum. havalı tüfeklerin ruhsata bağlanmasının tek bir nedeni olabilir. o da aç gözlü, kıskanç, insanların mutlu olabileceği hemen her şeyi lüks haline getirerek insanları mutsuzlaştıran bağımlı köleler haline getiren bir çeşit ekonomik sistem.

    Değerli abilerim şunu çok merak ediyorum optik merkeze aldığım dürbünümü tüfeğin üstüne taktım ve hiç ayar yapmadan 50 metrede sağ üstten vurduğunu farkettim. Taretlerden ayarlama yaptım atışı tam sıfırladım ama mesafe 50 m. Bu 120 metrede ne yapar aynı yerden vurmaya devam mı eder yoksa 70 m için de düşme veya sağ solyapar mı ?

    optik merkezleme yapılan tüfeğin bildiğim kadarı ile alt vurması gerekirdi. yanılıyorsam üstatlar uyarırsa sevinirim. sebebi de namlu ile nişangahın tam paralel hale gelmesidir. yer çekiminden dolayı pelletin gittikçe düşmesi gerekirdi. fakat sizin tüfek üst vurmuş. bu durumda öncelikle bir sorun var. sorun namlu yönüyle ilgili de olabilir. dürbün ayağıyla ilgili de.