b ve s adlı kullanıcının mesajları

    bence forumun geçmişe nazaran daha az hareketli olmasının iki temel nedeni var. bu iki temelin altını bu nedenlere bağlı olarak doldurabiliriz.

    1. neden: 2009 ve sonrasındaki 5-6 yılda pcp ler yeni yeni piyasada yaygınlaşmaya başlamıştı. Ortaya çıkan bu yeni ürün merak oluşturdu. insanlar ortaya çıkan ürünü tanımak istediler. sınırları öğrenilmeye çalışıldı. insanlar farklı şeyler denediler, uzun namlu, kısa namlu, yüksek güç, düşük güç, regülatör, büyük kalibre, küçük kalibre vs.vs. . yapılan bu çalışmalar forumda paylaşıldı. yeni bir şey olduğu için merak edildi ve ilgi gördü. bügün hemen hemen yapılacak yeni bir şey kalmadı gibi. bu yüzden ilgi azaldı.

    2. neden: toplumdaki sosyal ve ekonomik sorunlar dolayısıyla:

    a- milletin alım gücü düştü. bundan dolayı hobiye istenilen bütçeler ayırılamıyor.

    b- ruhsal bunalım ve gerginlik nedeniyle hobi beşinci altıncı planlarda kaldı.


    Bu durumlar sadece bizim hobimiz için de geçerli değil. bütün hobilerin etkilendiği bir dönemden geçiyoruz. bahse konu sorunların tez zamanda geçmesini temenni ediyoruz.

    Ben yukarıdaki oringi takınca oldu. Taktiktan sonra üç defa sorunsuz hava bastım. Tabi sokme takma olayında başka oring de parçalandı. Onu da değiştirmek zorunda kaldım. Fakat bu oring ile ilgili bir sorun olmadı.

    Beş ay önce almıştım. Firma şimdi n 11 de satmıyor. İcerideki oringin diğerlerinden bir farkı yok . Pompa ile gelen yedek orink takılırken parçalandı. Benim aldığım oringin bir farkı yok. Hatsandan bahsediyoruz İçeriye özel bir oring takmalarını beklemek aşırı iyimserlik olur. Bazen doğru bilinen yanlışlar oluyor . Örneğin yedek oringi çikardigimda sert olduğunu gördüm. Bu durumda o oringin sert bir oring olması gerektiğini düşünebiliriz. Oysa o oring yıllarca orada beklediğinden sertleşmiştir. Orijinali yumuşaktır. Sert bir oringi o mile takamazsınız. Takarken parçalanır. Takılması için biraz esnek olması gerekiyor .

    en içteki çubuğun ucundari oring ölçüsü 3.68×1.78 miş . n11 den aldım. değiştirdim. sorun giderildi. 3.68 iç çapı olabilir. fakat değiştirmesi çok zor oldu. öncelikle sökmek için tamirciye götürüp hortum sarıp mengeneye sıkıştırıp zar zor açtım. içerdeki ince çubuğun girmiş olduğu boru iki uctan pasın kaynak gibi yapışması dolayısıyla nerdeyse kapanmıştı. mil çıkmıyordu. özel bir işlem ile piston çubuğunun girişini açtım. birde oringi mil çubuğuna taktıktan sonra subuğu pompanın üst kısmından değilde alt kısmından oring sonradan girecek şekilde yerleştirmenin yararı var. o kısımın girişi huni gibi olduğundan oringin girişte zarar görme ihtimali daha düşük. yatırım tavsiyesi değildir. :)

    Lw namlular standart hepsi aynımı yoksa tüfeğe göre özelmi zira bende lw hatsan vardı hiç bir pelleti sevdiremedim şuana dek kral kadar isabetli namlu geçmedi elime solid atmıyorum tabi solidde iş farklı

    Bende at 44 var lw çok çok iyi 18.gr jsb ile müthiş isabetli. Yerlilerden spot on 16.5 seviyor. Spot on ile arada bir kaç uçan kaçan pellet oluyor ama. namluda iki farklı noktada namlu tutturma yuvası açmışlar tahminimca bu namlu başka tüfeğe de takılıyordur. Bir de isabetle birlikte namlu malzeme kalitesi yani dolayısıyla ömrü de önemlidir. Benim için tercih sebebi kalite .

    Yalnız Breakerla karşılaştırırsak ondan kaliteli Zeon, ben Px4 ve Px5'e göre malzeme kalitesinde hüsrana uğradım..


    Zeon

    Zeon

    Çok güzel görünüyor. Güle 🌹 e kullanın. Huğlunun av tüfeklerini yıllarca kullandık. kalite olarak iyidir. Zeon şuan kesinlikle favori bir ürün. Bence çok yakışıklı.Malzeme kalitesini tüfeği hafifketmek için istemeyerek zorunlu olarak düşürdüklerini tahmin ediyorum.

    eldeki tüfekler fazla kibirli olup bagaja girmediğinden makam koltuğunda seyahat ediyorlar. Yerimiz daralıyor. Efendilerden kurtulup daha mütevazi bir arkadaş arayışımız vardı. Bu yuzden uzun zaman zeon u bekledik.lw breaker olurmu diye de düşündük. Zeon Beklediğimden biraz daha ağır. Atış sayısı tüpe oranla az ise de benim için yeterli. İsabeti de tatmin edici görünüyor. Şuan garip bir durgunluk var. Üç haftadır hava bastığım tüfeği kullanamadim. Bugün kullanmazsam havayı tahliye edeceğim. İleride durgunluk geçerse duruma göre bir çare düşüneceğiz.

    Aldığım günün ertesinde fabrikaya gönderdiğim tüfektir kendileri :) Px4 ve Px5'e göre malzemeden kısılmış, görünüş olarak çok güzel fakat malzeme kalitesi olarak sınıfta kalan bir tüfek.. 2 haftadır serviste bekliyor, bana gelen tüfek çok kötü boyanmıştı tüfeği söktüğünüzde dışı seni içi beni yakacak bir Zeon :) Aldığıma pişmanım.. Tek sevindirici yanı namlusunun çok kaliteli olması..

    ah o namlu yok mu o namlu. o namluyu kral breaker e takabilseydim. tek tüfek olarak kullanırdım.

    sık sık tüfek değiştirmeyi sevmiyorum. bir tüfek alayım ve mümkün olduğunca uzun süre kullanayım diye düşünüyordum bir süre önce ancak koşullar bir türlü el vermiyor eldekileri de kullanmaya. bu yüzden vaz geçtim başka tüfek almaktan. 5.5 in gücünü bu yüzden merak etmiştim. belki ileride eldekileri satıp sıfır bir tane alırım.

    Ben hafif diye tercih ettim. Optima ile desteksiz olarak at 44 longu ağırlığından dolayı kullanamiyordum. Yeni aldığım dürbün ile kullanabiliyorum. OPtimanin ağırlık dışında artı yönleri çok. 1. Mildotlu. 2. Paralaks ayari var. 3. 30 mm boğaz çapı nedeniyle daha aydınlık.4 görüş açısı daha geniş. 5 gerektiğinde ışığı var. Ancak elinizdeki dürbün varken bence buna ihtiyacınız yok. Benim aldığım vector bunun yerini tutmaz ama benim kullanım amacima daha uygun olduğu için onu tercih ettim.