8100dy adlı kullanıcının mesajları

    Ziganada böyle problemler olduğunu bilmiyordum :( o zaman tabiki güvenilir ve iyi olanı almak lazım...Sarsılmaz professional,k2 ve kılınç modelleri güzel silahlar bu silahlarında problemi yok yanlız fiyatları çok pahalı....Alternatif olarak beretta,tonfoglio,Springfield hs2000 modeli...üstüne biraz daha eklenirse diğer modellerde alınabilir.

    K2 benimde hoşuma gidiyor,kılınçta güzel silah...Reklam yapmış gibi olmayayım ama ben Ziganayı tercih ederim,sesi ve gücü yerinde bir silah ve ayrıca çok şık

    Yerli markalar tercihinizse Tisaş Ziganaları öneririm,kullanıcıları gayet memnun..Sarsılmazında Professional modeli mevcut bu modelde çok güzel...Bunlar dışında ithal silahları düşünürseniz ülkemizde kendini kanıtlaış bir çok marka ve ürünleri mevcut...

    O kadarını bilmiyorum namlulara bir işlem yapılır mı? Şunu yeni öğrendim bu tür silahların yeni üretimi pek fazla yok....Zamane kurusıkısıymış bunlar :D kapsül de çekirdek olmaz hani varya kovanın arkasındaki iğnenin vurduğu yer kapsül derken ondan bahseiyorum...Yinede yeni üretimler olursa güzel,tam koleksiyoncu işi...

    bence bir sorun daha var hadi silahı getirdin peki mermileri nasıl getireceksin malum kurusıkı kapsülleri olmuyormuş bence hayalden başka birşey değil


    Kapsüller bildiğimiz tüfek kapsülü...Yani ülkemizde temin edilebilir sanırım,Hiç olmadı 100 tanesi 20dolar falan....

    Tırnaklarına Göre Mermiler: Örnek Resimler İçin Resmin Üzerine Tıklayın

    Rimmed (Tırnaklı): Bu tip fişeklerde tırnağın çapı kovanın taban çapından daha fazla oluyor. Tırnağın hemen önünde ufak keskin bir alan bulunuyor Ve çekme oluğu bulunmuyor. Bu tip fişekler daha çok toplu tabancalarda kullanılıyor. Örnek: 30-30
    Semi-Rimmed (Yarı Tırnaklı): Yarı tırnaklı fişeklerde tırnak kovan tabanından çok az daha büyük oluyor. Ve tırnak kovan tabanı arasında belirgin bir kesik alan bulunuyor. Çok seyrek görülen bir fişek.

    Rimless (Tırnaksız): Bir tırnak var ve kovan tabanıyla aynı büyüklükte. Fişek aynı zamanda çekme oluğuna sahip. Hem tabancalarda, hem tüfeklerde çok sık kullanılan bir fişek. Örnek: 9mm Parabellum

    Rebated (İndirimli): İndirimli fişeklerin kovan tabanından daha ufak bir tırnağı ve çekme oluğu bulunuyor.Bu seyrek görülen fişek, geniş kovanların standart yuvalarda kullanılması için üretilmiş. Örnek: .50 A. Express

    Belted (Kemerli): Kemerli fişekler tırnağın hemen üstünde belirgin bir kemere ve kemerle tırnak arasında çekme oluğuna sahipler. Kemerli fişekler genelde Magnum tüfek mermilerinde kullanılıyor. Örnek: 7mm Remington Magnum
    Burun Yapısına Göre Mermiler

    Soldan Sağa: 1) Wadcutter 2) Semi-Wadcutter 3) Flat Nose 4) Round Nose 5) Spitzer
    Kovan Yapısına Göre Mermiler:
    Paralel: Kovan kenarları tabandan mermi ağzına kadar tamamen düz ve aynı hizada. Bu kovanlar yarı-otomatik tabancalarla çok iyi çalışıyorlar. Örnek: .44 Magnum, .45 ACP, 9mm Parabellum
    İncelen: Kovan kenarları tabandan ağıza doğru yavaş yavaş incelir. Örnek: .458 Winchester
    Dar Boyunlu: Kovan kenarları tabandan ağıza kadar paralel fakat ağızda aniden kovan çapı çekirdek çapına düşüyor. Bu dizayn, ufak çaptaki çekirdeklerin daha çok barutla kullanılmasını ve bu sayede yüksek hızda olmasını sağlıyor. Birçok tüfek mermisi dar boyunludur. Örnek: 7mm Remington Magnum.
    Genel Bilgiler:
    Fişekleri tabir ederken Avrupalılar milimetrik değerleri kullanır. Örnek: 12,7 X 107 mm gibi. Burada 12,7 çekirdeğin mm cinsinden çapı, 107 ise kovanın mm cinsinden uzunluğudur.
    Amerika'lılar ve İngilizler'se kalibre terimini kullanır. ABD'liler 1 inch'in ( 2.54 cm = 25.4 mm) 1/100'ünü, İngilizlerse 1/1000'ini bir kalibre olarak kabul eder. ABD'liler fişeklere örnek olarak .45 derler, ya da 45 kalibre derler. Veya .30-30 diye tabir ederler. Burada .30 çekirdeğin çapı (0.30 inch) tireden sonraki 30 ise fişek ilk üretildiği sırada fişekde kullanılan grain cinsinden ( 1 Grain = 0.065 Gram ) barut ağırlıdır. inchi mm'ye çevirmek için "inch X 0.254" formülünü kullanabilirsiniz.
    Durdurma Gücü:
    Durdurma gücü (Stopping Power veya Knock-Out Power) bir merminin hedefi düşürme-durdurma gücüdür. Merminin durdurma gücünü hızı, ağırlığı ve çapı belirler. Durdurucu gücü düşük bir mermi adamı hafifçe sarsarken ya da hiç etkilemezken, yüksek durdurucu güçte bir mermi adamın ayaklarını yerden kesebilir.
    Genişleyen mermilerin, hedefi delip içeride kalma ihtimalleri yüksek olduğundan enerjilerinin büyük bir bölümünü hedefe naklederler ve daha fazla durdurma gücüne sahiptirler. Genişlemeyen mermilerse hedefi delip geçme eğiliminde oldukları için durdurucu güçleri düşüktür.
    Namlu Enerjisi:
    Namlu enerjisi bir merminin namludan çıktığı an sahip olduğu kinetik enerjidir. Genel olarak merminin gücünü belirlemek için kullanılır. Mermi ne kadar ağır ve hızlıysa, namlu enerjisi o kadar yüksek olacak ve hedefe daha çok hasar verecektir. Sık kullanılan mermilerin namlu enerjilerini içeren bir tablo için buraya tıklayın.
    E=m.v2/2 (Namlu enerjisi=(Çekirdeğin ağırlığı X Hızının Karesi) / 2
    Burada ağırlık kilogram, hız ise metre/saniye cinsinden olmalıdır. Eğer ağırlık için kg yerine gram kullanırsanız çarpımı 2 yerine 2000'e bölün. Sonuç enerji birimi Joule olacaktır.
    Örnek: 10 gram ağırlığında ve 300 metre/saniye hızındaki bir merminin enerjisi:
    E=(10*(300*300))/2000=450 Joule


    Alıntıdır..Daha detaylı bakmak için Word dosyası ekledim....


    http://rapidshare.com/files/149543807/mermi.doc.html

    Mermilerin Yapısı


    Kovan: Kovan, mermide çekirdek, barut, ve kapsülü bir arada tutan parçadır. Kovan aynen bir vazoya benzer; üstü açık, altı kapalıdır. Kovan, mermi bireylerini bir arada tutmaktan başka atış anında genişleyip yuvayı geri tepen gazlardan korur. Kovanlar genelde pirinçten (%70 bakır %30 çinko) yapılır. Bazı kovanlarda bu alaşıma destek olarak pirinçten daha dayanıklı olan nikel eklenir. Aynı zamanda çelikten yapılan kovanlar da vardır.


    Barut: Tarih boyunca mermilerde hep karabarut kullanıldı; fakat bugün karabaruta alternatif olarak "dumansız barut" var. Karabarut (%75 potasyum nitrat, %15 odun kömürü, %15 sülfür) ateşli silahlar ilk icat edildiğinden beri kullanılıyor. Karabarut "dumansız baruta" göre namluda daha çok pislik bırakır. Bu da namlunun sık sık temizlenmesini gerektirir. Dumansız barut (nitroselüloz +- nitrogliserin) karabarutun aksine daha stabil ve kalitelidir, ayrıca hapsedilmeden tutuşturulursa patlamaz.
    Sadece nitroselüloz içeren dumansız barutlara tek tabanlı, nitroselüloz ve nitrogliserin içeren barutlara ise çift tabanlı barut denir. Nitrogliserin barutun yanmasını hızlandırdığı için çift tabanlı barutlar yüksek hızlı mermilerde kullanılır.
    Modern barutlar yuvarlak veya düz parçacıklar halinde yapılıyor ve değişik büyüklükte geliyorlar. Hafif ve hızlı yanan barutlar hızlı mermiler için, ağır ve yavaş yanan barutlarsa daha yavaş mermiler için kullanılıyor.

    Kapsül: Kapsül, mermide barutu ateşleyen parçadır. Kapsül kupa, patlayıcı, örs ve alev kanallarından oluşur. İğne kapsüle çarptığı an örs kupaya çarpar ve patlayıcıyı ateşler. Ortaya çıkan kor alev, alev deliklerinden geçip baruta ulaşır. Böylece barut yanar.
    Mermiler kapsül yerleşimine göre ikiye ayrılır:


    Rimfire: Kapsül yoktur. Bunun yerine patlayıcı tırnağın çevresindedir. Horoz buraya çarpar ve barutu ateşler.
    CenterFire: Alttaki resimde de görüldüğü gibi, kapsül, kovan tabanının ortasındadır.

    Ayrıca kapsüller yapı bakımından ikiye ayrılır.
    Berdan Kapsüller: Berdan kapsül ismini mucidi olan Amerikalı Albay Hiram Berdan'dan alır. Bu kapsüllerde örs, kovanın bir parçasıdır ve kapsülde iki adet alev kanalını bulunur. Berdan kapsüller daha çok İngiltere ve Avrupa'da kullanılır.

    Boxer Kapsüller: Boxer kapsül İngiliz Albay Edward Boxer'ın icadıdır. Boxer kapsüllerde ortada 1 adet geniş alev kanalı vardır. Ayrıca örs ayrı bir parça halinde kupanın içinde bulunur ve bu kapsüller en çok ABD'de kullanılır.

    Çekirdek: Çekirdek, patlamadan sonra namluyu terk eden parçadır. Eskiden çekirdekler sadece kurşundan yapılırdı; fakat bu çekirdekler namluya zarar veriyordu ve namlunun yivine uyum gösteremiyordu. Çekirdeğin bu problemlerini halletmek için çekirdeği metal bir gömlekle kapladır.
    Gömlek genelde tombak ( %90 bakır %10 çinko ) denilen bir alaşımdan yapılır. Aynı zamanda çelik ve pirinçten de yapılan gömlekler vardır. Günümüzde halen kurşun çekirdekler de kullanılır ama bu çekirdeklerin yapısına antinom ve kalay eklenip daha sert olması sağlanır. Günümüzde bir çok çekirdek türü vardır.
    1) Genişlemeyen Çekirdekler
    Bu tür çekirdekler tamamen gömlek kaplı olduğu için hedefe ulaşınca dağılmazlar, parçalanmazlar ve genişlemezler. Askeri alanda kullanılan tek mermi tipi bunlardır. Ayrıca namluya verdikleri zarar düşüktür. Bu tür mermilerin durdurucu gücü düşüktür, delici özellikleri yüksektir, aynı zamanda sert hedeflere çarptıkları zaman sekme eğilimindedirler.

    Full Metal Jacket (Full Metal Gömlekli)
    Bu çekirdeklerde yumuşak kurşun tamamen (taban hariç) sert gömlekle kaplıdır. Bu tür çekirdekler hedefe ulaşınca genişlemezler ve delici güçleri yüksektir. Bu tip mermiler genelde askeri amaçla kullanılır. Polisiye ve av amaçlı da kullanıldığı görülür.

    Jacketed Truncated Cone (Gömlekli Kısaltılmış Huni)
    Çekirdeğin kurşun özü tamamen huni şeklinde ve düz burunlu metal gömlekle kaplanmış. Bu tür çekirdekler Soft Point çekirdeklere göre daha fazla delici, FMJ tiplere göre daha fazla deforme olurlar.

    Total Metal Jacket (Tam Metal Gömlekli)
    Aynen FMJ gibi fakat tek farkı FMJ'nin aksine çekirdeğin tabanı da metal kaplı. Yanda görünen kaba resimde üst taraftaki mermi dibinde kurşun görünen bir FMJ, alttaki ise tabanı gömlek kaplı bir TMJ.


    2) Genişleyen Çekirdekler
    Bu tür mermiler hedefe ulaşınca aynen bir mantar gibi genişlerler. Delici güçleri düşüktür ama dokularda daha çok tahribat yaparlar. Aynı zamanda sekme ihtimalleri düşük, durdurucu güçleri yüksektir. Bu mermilerin askeri alanda kullanılması 1899 Hague Konvansiyonu'yla yasaklanmıştır. Fakat ne var ki kişisel savunma için en uygun mermilerdir. Bu mermiler de kendi aralarında dallara budaklara ayrılırlar. Kurşun, oyuk uçlu ve yumuşak uçlu olmak üzere 3 çeşittirler.

    Jacketed Hollow Point (Gömlekli Oyuk Uçlu)
    Bu çekirdek de aynen FMJ gibi sert gömlekle kaplıdır fakat farkı çekirdeğin ucunda ufak bir delik bulunur. Çekirdek, hedefe ulaştığı an açılır ve genişler (mantarlaşır) Ve sonuçta daha kısa bir delik ama genişleyen merminin daha büyük çapı sebebiyle daha fazla tahribat oluşur.

    Semi-Jacketed Hollow Point (Yarı Gömlekli Oyuk Uçlu)
    Aynen JHP gibi fakat farkı gömlek tüm çekirdeği kaplamıyor. Çekirdeğin en üstündeki 2mm'lik bölüm açık bırakılıyor. Ve aynen JHP gibi üstte bir delik oluyor. Sonuçta çekirdek hedefe ulaşınca büyük bir genişleme ve mantarlaşmaya maruz kalıyor.

    Jacketed Soft Point (Gömlekli Yumuşak Uçlu)
    Bu tip çekirdekler de aynen SJHP gibi fakat farkı çekirdeğin ucunda bir delik yok. Gömlek merminin üst kısmı hariç her tarafını sarıyor. Bu çekirdekler JHP'den daha az genişliyorlar ama delici güçleri daha fazla oluyor.

    Lead Round Nose (Kurşun Yuvarlak Uçlu)
    Aynen FMJ gibi fakat çekirdek tamamen kurşundan yapılmış ve metal gömleği yok. Tüm revolverlar için sert, ekonomik ve genel amaçlı bir çekirdek. Kısa mesafe atışlarında isabet oranı yüksek.

    Lead Hollow Point (Kurşun Oyuk Uçlu)
    Aynen JHP gibi fakat çekirdek tamamen kurşundan yapılmış ve metal gömlek yok. JHP'ye göre daha az delici ama daha fazla deforme olabiliyor.

    Lead WadCutter (Kurşun Kağıt Kesici)
    Wadcutter çekirdekler küçük, kısa ve kalın bir silindire benzer. Kovan ağzıyla aynı hizada uzanırlar. Wadcutter mermiler kağıdı parçalamak yerine ufak bir delik açtığından genellikle hedef atıcılığında kullanılırlar.

    Lead Semi-Wadcutter (Kurşun Yarı Kağıt Kesici)
    Aynen LTC gibi fakat huni tabanının çapı çekirdeğin kendi çapından daha küçük. Bu çekirdek de aynen wadcutter gibi kağıdı parçalamak yerine kağıtta ufak bir delik açtığı hedef atıcılığında kullanılıyor.
    Diğer Çekirdekler
    Aslında piyasadaki çekirdek türleri burada yazamayacağım kadar fazla, ayrıca resim bulmak zor. Bütün bu çekirdek çeşitlerinin yanı sıra temeli bu çekirdeklere dayanan ama üretici firmanın değişik isimler verdiği çekirdek türleri var. Bu sebepten yukarıda belirtilen çekirdekleri bilirseniz, diğer çekirdekleri de kolayca çözebilirsiniz. Artı, aşağıda bir kaç çeşitten daha bahsetmek istiyorum.
    Jacketed Flat Point: Aynen FMJ gibi, fakat çekirdeğin ucu FMJ'nin aksine yuvarlak değil, yassı. Bu tip çekirdekler daha çok Amerika'da ve av amaçlı kullanılıyor. Fakat gördüğüm kadarıyla ülkemizde pek yaygın değil.
    Lead Truncated Cone: Aynen JTC gibi fakat çekirdek tamamen kurşundan yapılmış ve metal gömleği yok.
    Bonded Hollow Point: Aynen JHP gibi fakat farkı kurşun çekirdek özü gömleğe çarpışma sırasında ayrılmamaları için kimyasal bir yapıştırıcıyla yapışık. Bu, çekirdeğin ince bir cam veya metal yüzeyi bozulmadan delip geçmesi için isteniyor.
    Bonded Soft Point: Aynen Soft Point gibi fakat tek farkı BHP gibi kurşun çekirdek özü gömleğe kimyasal bir maddeyle yapışık. Yine çekirdeğin ince hedefleri bozulmadan delip geçmesi için isteniyor.
    Jacketed Pre-Fragmented: Bu çekirdeğin yapısı aynen JHP gibi, fakat çekirdeğin özünde katı kurşun yerine kurşundan yapılmış ufak saçmalar var. Çekirdek hedefe ulaşıp parçalanınca saçmalar dışarı fırlıyor ve her saçma hedefe bireysel zarar veriyor. Bu tür mermiler çok hafif oldukları için sıradışı hızlarda gidiyorlar.
    Frangible Bullets: Bu tip çekirdekler kendileri kadar veya daha sert bir hedefe ulaştıkları zaman tamamen toz haline geliyor. 11 Eylül'den sonra uçakları korumakla görevli yeni timler oluşturuldu ve bu timler frangible mermileri kullanıyorlar.
    Zırh Delici: Zırh delici mermilerin özünde kurşun yerine çelik, tungsten veya bronz kullanılıyor. Ve öz yine bakır alaşımlı gömlekle kaplanıyor. Bu tip mermiler rahatlıkla zırhları delebiliyor. Bu arada FMJ tipi mermilerle zırh delici mermileri karıştırmamak lazım. FMJ tipi mermiler yapım amacı hedefe ulaşınca genişlemeyi engellemektir (FMJ tipi mermiler az da olsa genişler) Oysa zırh delici mermiler adı gibi zırh delmek için üretilir.

    Model gun konusunu önceden biliyordum fakat airsoft forumumuzda bu konuyu bir arkadaşımız açmış ve bende zaten silahlara karşı virüslüyüm :) bu konuyu araştırdım...Benim anladığım...


    Model gunlar aynı airsoft silahlar gibi gerçekleriyle birebir ölçüde yapılmış silahlardır fakat bu silahlar bizim bildiğimiz şekilde tüfek yada tabanca kapsüllerinin ateşlenmesi yada basıncıyla gerçek silahmış giibi falliyet gösteriyorlar,gerçek derken kurusıkılar gibi fakat daha farklı bunlarda kovan olayı ve barut olayı yok,kovanların içi boş,kapsüle iğnenin vurmasıyla bir gas etkisi oluyor...Bu konuda üstadlar bizlere daha yardımcı olurlar sanırım...ve sadece gerçek silahın zevkinin tadılması için yapılmış...Bu silahların asıl üretim amaçları sinema filmleri içinmiş :) hani filmlerde gördüğümüz adamlar şarjörlere gerçek mermi basıp ateşliyorlar ya işte bu silahlar...Fiyatları bence çook makul nedenini sorarsanız,ülkemizde silah kullanımı açısından ağır yaptırımlar mevcut ve gerçek silah yada kurusıkı silah almak bence artık baş ağrısından öte birşey getirmez...Bu silahların İnternational Shipping ( uluslar arası satışı) mevcut fakat benim kafama burada çoook büyük bir soru işareti takılıyor?????Bazı modeller airsoftlar gibi parça halinde kutularda oluyor,bazıları ise tam takır :) neyse...Bir sitede bu silahların ucuna kırmızı boya takılıp gönderildiğini okudum gümrük için :P benim soru işaretim bu kısımda işe girişiyor ve malum ülkemin gümrüğü geliveriyor aklıma sizce ne olur?2. soru işareti ise bizi almasınlar içeri :D....Bayramınızı kularım bu arada hepinizin,büyüklerimin ellerinden,küçüklerimin gözlerinden öperim.....


    [Resim Engellendi: http://img81.imageshack.us/img81/4544/chrome80jgl8.th.jpg][Resim Engellendi: http://img81.imageshack.us/images/thpix.gif]


    Buda model guns sitesi...


    http://www.modelguns.co.uk/


    http://www.modelguncollector.co.uk/index.html


    http://www.tokyohobby.net/store/product_catalog.php


    All models are fitted with red barrel plugs.... Böyle yazıyo modelguncollector da :D ;d;


    Temmuz gibiydi yanlış hatırlamıyorsam,mercan avına gittik eniştemle tabii ketezeyle balığın yeri belli,derinlik 200 mt. ama bazn kıyıya iniyoruz orasıda 100-120metre falan neyse...Ben oltayı bir saltım 1 dakika geçmedi 3 tane 2si tonga 1 mercan iri iri hemde,eniştem attı o da aldı,bir süre böyle devam etti sonraları oltayı atıyorum balık vuruyor çekerken arkasından koca koca balonları izliyorum,balığı bir çıkarıyorum tekneye yarısını yemiş,yukarı çekerken oltanızdaki balığa bile dadnıyor bu hayvanlar...

    Yatangun sitemizde yeni co2 tabancaların satışa sunulduğunu gördüm Beretta elite2 ve Smith wesson M&P modelleri,bu modeller hakkındaki görüş ve incelemelerinizi alabilir miyim? Birde Sigsauer de havalı tabanca üretimi mevcut ve Umarex firmasının Colt special modelleri ülkemize girer mi?

    Daha geçen cumartesi yakaladım kıyıdan,istesem günde 8-10 tane yakalarım 2 si 9 kilo kusur geldi hesap edin...sırf çekme zevkine yakalıyorum,herşeyi yiyorlar,yakında bizide yerler :) yemeyin ve yedirmeyin ben yakaladığım balıkları deniz kıyısına gömüyorum çünkü çöpün kenarındaki kedi,köpek vs hayvanlarıda öldürüyor!! Lütfen dikkat edelim....ve bu balığın zehirli yerleri ciğerleri....

    Çelik tel kullanıyorum bunları yakalamak için daha geçen Cumartesi 2 tane yakaladım sırf zevk için yakalayıp kafalarını eziyorum :) 2 si tam 9 kilo kusur geldi hemde kıyıdan yakaladım hesap edin,canlı yem,herşey dahil yiyorlar :D yakında bizide yerler,ayrıca dişlerine dikkat edin...