8100dy tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Arkadaşlar elimde birçok silahın tanıtım videosu var fakat formatları ne bilmiyorum...Neyse bu gün izlerken g3 ve alternatifi hatta g3 ün modernize edilmiş hali olan Hk g41 i gördüm farkları seri,3 atış ve tek atış modunda olması,kovan atan haznenin kapaklı olması ve 5.56 kalibrede olması yiv sağa 4 dönüşlü bence g3 e alışkın bir ordu olarak alternatif gösterilebilir zaten Amerika modernize etmiş m16 gibi birşey fakat tabiiki farkları çok... Hk 416 daha iyi tabiki...

[Resim Engellendi: http://img10.imageshack.us/img10/6674/hkg41pic2.th.jpg]

merhaba dostlarım güzel bir konu bukonu cok tartışıldı aslında 7.62 mi 5.56 mı tartışmasından cok benim düşündügüm ve savundugum fikrim butüfegin piyade tüfegi olması yanı sıradan askerlerin kullanacagı birtüfek bakın dünyanın en gelişmiş tüfegide olsa insan faktörü enbüyük etken dir bence türk askerinin genetik yapısına uyacak bir silah olmalı kalibre sonra düşünülmeli agır hantal bir silahla kimse cephede olmak istemez artık karbon namluların konuşuldugu bu devirde bikere cok uzun ömürlü bir silah olmalı ak 47 gibi calışmalı kesinlikle isabet yüzdesi çok iyi olmalı 5.56 öldürmez diyen dostlar hiç 5.56 yemişbirini görmüşlermi sanmam şuan h&k 416 mke üretimine başladıdiye biliniyor ama bu tüfegin mehmetcik 1 diye servis edilmesinden korktum nedenide acaba bu canım tüfegin orasını burasını degiştirip içine etmezler. mke bukonuda cok sabıkalı onun için inşallah testlerden gecer h& 416 bildiğinizgibi amerikan piyade tüfeginin dahada geliştirilip servis edilmiş hali bence iyi tercih 5.56 da yeterli cünkü piyadenin maksimum girdigi çatışmalar 200m gecmez busilahta optikbir elemanla 700 metrelerde ölümcül bir canavardır ama özel birliklr için kesinlikle 7.62 uzun menzil tüfekler olmalı diye düşünüyorum yani amaca göre silah haşunuda unutmadan silah nakadar iyiolursa olsun mühimmat cok önemli artık balıstık taktık mermiler üretiliyor bu mke nin ürettigi mermilerle bu cokzor gibi geliyor insallah düzeltir :whistling::him:s

+1

G3 eski,tutkluk yapan bir silah ve değişmesi gereken bir silah ayrıca ölümcülden kastım bir G3 ile aynı kalibreye sahip,aynı sınıfa ait silahları karşılaştırtığınızda ne demek istediğimi gayet açık bir şekilde anlarsınız....Ki kullananda çok iyi bilir,ben G3 ü savunmuyorum yorumları okuyan arkadaşlar sanırım farkındadırlar....

Bence G3 ü fazla tartışmaya gerek yok senelerdir ordumuzun bünyesinde bulunan hemen her birlik kullanmıştır ve bence G3 görevini yerine getirmiş ve getirmektedir,G3 kötü bir silah değil fakat hantal ve içinde bulunduğumuz arazi şartları için bence biraz elverişsiz,fakat ölümcül... Önceki sayfada bir arkadaşımız bixi den bahsetmiş evet bixi 7.62 mühimmata sahip,gaz tepme sistemiyle çalışan bir silah,Bixi ye bir alternatif ise Mg3 daha ölümcül,Teröristlerin bile karayılan diye sokulacak delik aradıkları bir silah amma velakin Tutukluk yapması ve namlu şişmesi çok görülen bir silah bixi ise aynı keleş gibi...Arkadaşlar gerilla silahı yoktur,ona bakarsanız m16 da bir gerilla silahıdır sırf vietnamdaki arazi şartlarında amerikan ordusunun elindeki m1,m14 lerin arazide elverişsiz ve kullanışlı olmasından dolayı ihtiyacen çıkmıştır.Keleşin gerillayla özdeşleşen tarafları ucuz,bakımı kolay,basit ve tutkluk yapmayan bir mekanizması olmasından kaynaklanır,haaa Dünyada bir çok ülke keleş üretir ama en iyi Keleş Bulgar keleşidir ;) ayrıca keleşler yağ tenekesi gibi hemen küf tutar fakat çalışır :) Ayrıca Türkiye 80 lerden beri nizamı harp içersindedir daha önceleride vardır fakat o dönem şehir içi çatışmalar yaşanmaktadır....

Bence Hk 416 çok iyi bir seçim,arkadaşlar bizim burada tartıştığımız kadar kurmaylar ve mühendislerimizde eminim en iyi seçimi yapmak için ellerinden gelen çabayı göstermişlerdir,Benim görüşüme göre hk 416 gerçekten çok iyi bir silah 5.56 olması sadece merminin durdurma gücü (stopping power ) ve tahribatında dez avantaj olabilir bunun yanında menzili bence gayet iyi, 7.62 hem etkili hemde düşmana gelince nefesini kesecek özellikte ayrıca 5.56 hedefe daha çabuk varırken 7.62 nin çekirdek ağırlığından dolayı varma süresi daha hantaldır.Zaten ordumuzda her an her duruma göre halihazırda aklımızın alamayacağı şekilde mühimmat ve silah bulunmakta ama hk 416 ların ben şahsen 5.56 kalibrede üretilmesini isterim,bildiğimiz gibi dünyadaki modern orduların hepsinde bu kalibre mevcut kullanımda tabiki her silahın yeri ve görevi farklıdır,Teşekkürler

Abi gerçeğini okul bitince alacam zaten hemde en kralından :) hatta iyi bir koleksiyon fikrim bile var :) bu arada Antalya/Alanya da poligon yok :( geçenlerde babama alalım bir ruhsat dedim kendisinde var tabiii :) yok sen okulu bi bitir sonra dedi,neyse benimde 2 senem kaldı :) Saolun yorumlar için,Oneshot arkadaşım bilgilendirdiğin için Telşekkür ederim Saygılarla Bu arada Colt almaya karar verdim,üstünde oynama yapacağım :)

Kalibre : 9x19 mm. Parabellum

Toplam Uzunluk : 187,5 mm.

Namlu Uzunluğu : 96.75 mm.

Boş Silah Ağırlığı : 800 gr.

Mermi ilk Hızı : 340 m/sn. (±10 m/sn.)

Minimum Namlu Atım Ömrü : 25.000 Mermi

Emniyet Sistemi: Emniyet Mandalı, iğne Emniyeti, Horoz Emniyeti

Şarjör Kapasitesi : 15

Ateşleme Sistemi : Yarı Otomatik, Çift Hareketli

Üretim Teknolojisi : Polymer Gövde, Dövme Çelik Namlu ve Kızak, Ayarlanabilir Gez, Picatinny Aksesuar Rayı

1

[Resim Engellendi: http://img370.imageshack.us/img370/2227/combatmasterrightvi9.th.jpg]

2

[Resim Engellendi: http://img370.imageshack.us/img370/3039/combatmasterblackkp4.th.jpg]

Sarsılmaz firması sağlam bir firma bildiğim kadarıyla,fakat kullanmadığım için birşey söyleyemem onu üstadlar bilirler.Fiyatı 1700ytl olması lazım,Yerli bir silah istiyorsan Tisaş Ziganayıda önerebilirim...

Yeni kanundan haberim var,benim ortam müsait :) zaten amacım koleksiyonluk biratane almak,üstünde oynama yapacam kabze,horoz vs...Tabiki namluda herhangi bir değişiklik olmayacak hem kanunen hemde akıllı bir insanın yapacağı iş olmaz (el bombası yap daha iyi,hiç değilse patlayağı anı bilirsin pimi çekince:) ) Ama dediğim gibi kararsızım colt 1911 a1 bildiğim kadarıyla birebir replica fakat insan eline almadan bilemiyor bakacaz Teşekkürler...Önerisi olan arkadaşlar ve kullanan arkadaşlar detaylı bir foto vs gönderebilir mi?

Saol,kardeş yormun için bende colt diye düşünüyorum fakat online alacağım için arkadaşlardan,kullanıcılardan yorumlarını bekliyorum...Colt dünyaca kendini kanıtlamış bir marka,walther güzel ama ne bileyim biraz küçük ve şahsen klasik tarzları tercih ederim,browning te kararsızım...Birde mermi seçme olayı,kullanılan malzeme kalitesi döküm,çelik vs bunlarda önemli....

Arkadaşlar ve üstadlar,yeni bir kurusıkı almayı düşünüyorum ithal alacam fakat kararsızım colt 1911 a1 modeli,Walther p22 modeli ve browning 14 lü modelleri arasında kaldım,kullanan,incleyen arkadaşlarım ve üstadlarımdn yardımlarını bekliyorum saygılarımla Teşekkürler

İşte bütün dünya ordularının zamanın son teknolojisiyle donatılmış zırhlılarının,toplarının,tüfeklerinin susup kaldığı,yüreklerinde cesaret ve vatan sevgisinin engel tanımadığı,ellerinde ana kınaları sürülmüş kahraman Türk askeri.... Allah hepinizden razı olsun,Ruhlarınız şad olsun NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!! Zamanında bazı şeylerin Teknolojiden,barut parçası zırhlı çeliğinden daha sağlam olduğunu anlayamayanlara en Büyük örnek....

Aslında bende bu aralar bir tane almayı düşünüyorum colt 1911 a1 modeli ve walther modelleri arasında kaldım kullanan bilen varsa önerileri nelerdei ayrıca Türkiyede satılan bu colt 1911 a1 modeli tabancanın detaylı resimlerini hiç bir yerde bulamadım elinde olan arkadaşlar bu hususta yardımcı olabilir mi Teşekkür ederim :)

Slm,bütceni biraz daha arttırıp örneğin 400-450 ytl arası colt,walther,browning vs.. markaların orjinal kurusıkılarını alabilirsin,orjinallerinin gerçekten tek farkı namlularının kapalı oması bildiğim kadarıyla bence ithal kurusıkılara bakmalısınız ;) Arkadaşların dediği gibi kurusıkı silahlar tehlikeli değil,onu kullanan insanın bilincinde bir sorun yoksa silahın hiçbiri tehlikeli değildir ama yinede tedbiri elden bırakmamak gerekir,kurusıkı silahların bir insana çevrilmesi demek karşındaki insanın nefsi müdafa hakkına sahip olması demektir...Teşekkürler