taner.eren adlı kullanıcının mesajları

    Aziz Dostlar,
    100 liralık tüfek alıp kullanan arkadaşlarımız tabiiki İnce Mehmet kullanacak.Emin olun İnce Mehmet olmasaydı, yerine Kalın Mahmut ya da benzeri bir şey mutlaka olacaktı.
    100 liralık tüfeğe 25 liralık pellet zaten pek mantıklı olmuyor ;,;-

    Yıllardır ülkemizde bir gelenek halinde sürdürülen kurşun dökme ritüeli ise kurşun buharının solunması nedeniyle çok daha yüksek oranda kurşuna maruz kalınmasına sebep olur.


    Olmadı ama Evren Bey , ne yani şimdi kurşun döktüremeyecekmiyiz ?? ;kihhik, o kadar kullanılmış pelleti ne yapacağız ;kihhik,

    Beslenme amacı ile yapılan ava ve zararlı ile mücadele kapsamında yapılan itlafa karşı değilim.


    Ancaak ,yeni aldığı tüfeği deneyeceğim diye ,kuşları, börtü böceği katleden ,kendini doğal dengenin koruyucusu sananları da tasvip etmiyorum.


    Hele hele havalı tüfek ile avlanmanın yasak olduğu bir ülkede ,sanki ben yaptım oldu gibisinden ,kendini mazur gösterecek mazeretler bulanları ise Tanrı'ya havale ediyorum.

    Değerli Üstadlarımız ne kadar yazarlar ise yazsınlar,hem zorttirik tüfek üreticileri yanıltıcı değerler vermeye ,hemde potansiyel alıcılar kanmaya devam edecekler.Bence olası en iyi çözüm ,güzel bilgilerin olduğu bu konuyu arada bir hortlatmak :)

    ayakta atış için hafifilik nedeniyle condor seçilir mi sizce yoksa ağırlığı o kadar kafama takmaya gerek yok mu



    Ayakta tek tek atarım diyorsan Condor , yok bolt action keyfi ile arka arkaya 10 tane atarım diyorsan Daystate Air ranger :)

    AirRanger Condor ile karşılaştırılacak bir tüfek değil.Daystate Air Ranger ,doğuştan yüksek gücü ,isabetliliği ve kalitesi ile oldukça önde olan bir tüfek .Zaten fiyatı da sağladığı fayda ve keyifle doğru orantılı .



    Condor'un fiyatı sanırım Daystate'in üç'te biri ,eğer ben bir tüfeğe o kadar para yatırmam diyorsan Condor al ! mutsuz olmazsın .Ama eğer Daystate'e değer ,maddi sıkıntım da yok diyorsan kesinlikle Daystate Air ranger, mutlu olursun.



    Türkiye'de bulunan modellerinde namlu ceketi olmadığından dolayı ,eğer moderatör kullanmaz isen çok sesli bir silah.Arazi haricinde öyle yazlıkta,sitede falan kullanman zor.


    Oldukça güçlü (70fpe) bir tüfek olduğundan dolayı ,ağır pellet kullanman gerekir (21-25grn. gibi).


    Çalışma basıncı 230 bar, 200 barlık tüplerle keyif alamazsın ,300 barlık tüp ,ya da pompa için sıkı antremanlı olmak şart.


    Muhteşem bir ceviz kundağı var,benzerini bugüne kadar sadece AA'da gördüm .


    Bolt action oldukça verimli çalışıyor.Geri döndürülebilir modifiyeye müsait bir tüfek ve 100fpe'ler gibi güçlere çıkılabiliyor.


    Eğer uzun menzil senin için çok önemli ise zaten tek seçenek, iyi bir dürbün ile 200-250m rahat çalışırsın .



    Son tavsiyem ,bir Daystate Air Ranger'i incelemen ve hatta mümkün olursa atış yapman, eminim kararında büyük etkisi olacaktır

    dürbünü arpacıga yaklastırmanızda cözebilir uzaklastırdıkca daha fazla gözükür


    Bu çözüm pek uygun olmayabilir,çünki tüfek kabza geometrisi, boyu ve bizim boyutumuz ,kabza üzerinde bir kaynak noktası belirler ki , dürbünü temiz görüntü alacak şekilde bu kaynak noktasına göre konumlandırıp monte ederiz.Dürbünü kafamıza göre ileri geri almak ,zorlanmış görüntü koşulları yaratacağından uygun olmayabilir.

    1- 150 Bar Airgun işinde standart basınç değil , hatalı dolum sonucu sıkıntılı durumlar oluşabilir.


    2-150 bar doldurulsa dahi bu tüfeğinizin tam performansını alamayacağınız bir basınç


    bence o tüpü hiç kullanmayın !