canbostan73 adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar... Somali'de her gün onlarca çocuk, yüzlerce insan açlıktan ve kuraklıktan ölüyor. Haber bültenleri, bu insanlık dramının içler acısı görüntüleriyle dolu. Lütfen, hep beraber, Kızılay'ın kampanyasına dahil olalım; 2868'e en az bir adet boş mesaj atarak 5 TL değerinde bir küçük destekte bulunalım. Yardım edelim arkadaşlar! Elimizi uzatalım! 5 TL, oradaki bir ailenin bir öğününü karşılayacak! Haydi! Şimdi!


    Not: Forum yöneticileri bu konuda ayrı bir başlık açabilirlerse ve bu başlık bir süre kalırsa katılım daha yoğun olacaktır. Lütfen bu konuyu ihmal etmeyelim. Teşekkürler...

    Cevaplar ve yorumlar için teşekkürler... TX200 ile 100m mesafede Diana 460 Magnumdan çok daha üstün bir isabetlilik beklemek mümkün demek ki... Güç konusunda da ikisi arasında aşırı bir fark olmadığını sanıyorum...

    İki silah arasında güç bakımından "çok belirgin" bir fark var mıdır acaba? TX200, diğerinin yanında çok mu güçsüz kalır, yoksa güç açısından tatminkar mıdır?

    Bu iki silah arasında kaldığınızda hangisini, hangi sebepler nedeniyle tercih edeceğinizi belirtirseniz benim için son derece aydınlatıcı olacaktır. Özellikle isabetlilik ve güç bakımından bu iki silahın birbirlerine göre durumunu merak etmekteyim. Şimdiden teşekkürler...

    uzun süre mod 31 kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki(mod 34 ile mod 31 nitelik olarak aynı silahlardır), piyasadaki en isabetli yaylılardan biridir. hız, isabet, sağlamlık ve ergonomi bakımından 4.5mm de gerçek anlamda kendini kanıtlamış bir silahtır. dürbünsüz kullanımı da inanılmaz zevklidir. bence dürbüne gerek duymadan üzerindeki nişangah sistemiyle harikalar yaratılabilecek silahlardan biridir. gözünü kırpmadan alabilirsin. 4.5mm tercih etmelisin çünkü silahın gücü 5.5mm için yetersiz. ama 4.5mm ile sahip olduğu güç ve isabetlilik ciddi anlamda tatmin edicidir. 70-80 metrelerde şişeler üzerindeki etkisini ise hiç söylemeyeyim. bu silahla, 50 metre mesafeden, ayakta ve desteksiz, üst üste iki kez kesmeşeker vurunca anlamıştım silahın kalitesini. kesinlikle 4.5mm al ve dürbün kullanma. benim tavsiye ve görüşlerim bu yönde...

    Malum sitedeki son Diana 460 Magnum'u aldım. Diana Mod 31'i verip üzerine taksite girdim. Mustafa Serdar Bey, takasa silah almadıklarını bildirince üzülerek diğer siteden almak zorunda kaldım. Saygılar.

    Bir havalı silahımın namlu dış kısmının boyasında, dar bir alanı kapsayan hafif bir dalgalanma mevcut. Bu gibi dalgalanmaları gidermek için yapılabilecek bir şey var mıdır acaba? Namlu dışını önce WD-40 ile silip sonrasında ince makine yağı ile silmek ve silahı öylece bırakmak bir zarar verir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..

    Herkese merhaba.


    Yeni edindiğim Diana 460 Magnum 5.5mm silahıma namlu temizliğini ne şekilde uygulayabileceğim konusunda bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Daha önce, sabit namlulu bir havalı silaha namlu temizleme işlemi uygulamadığım için bu konuda bilgim yok. Özellikle harbi çekme işlemini nasıl gerçekleştireceğime yönelik fikirlerinizi öğrenmek istedim. İlginize şimdiden teşekkürler.

    Belki de en önemli noktayı yazmadım: Diana Mod 31 Panther ve Diana Rastatt High Power pelletin muhteşem birlikteliğini her atış gününde bir kez daha yaşıyorum. Namluya bu kadar iyi oturan, atıldığı noktaya bu kadar isabetle varan bir pellet görmedim. tahribat ve isabet konusunda bu pelletin de katkısı gerçekten müthiş. Başka pellet kullanmıyorum artık.

    Bana kalırsa, bir kez daha o atışları yapamam. Silah ne kadar isabetli de olsa, bir şekilde denk geldi diye düşünüyorum. Fırsat bulursanız bu silahla birkaç atış yapın, ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız. Daha önce bu silahı kullandıysanız hoşgörün lütfen. Ankara Team katılımcısı Cem bey de atışlar esnasında yanımdaydı ve bir süre birbirimize bakakaldık. :)

    Bu arada; Diana Mod 31 Panther edinmek isteyen arkadaşlara, gözlerini kırpmadan bu silahı almalarını tavsiye ederim. 4.5mm'lik Mod 31 kullanıyorum ve isabetlilik ve güç konusunda aynı kalibredeki silahlar içerisinde sanırım ilk beş silahtan biridir. Dürbünsüz kullanmama ve pek de parlak bir atıcı olmamama karşın kendimden şüphe ettirecek kadar performanslı bir silah. İkinci el silahlar bölümünde, Pcp almak istediğim için satılık ilanı verdim ama sanırım vazgeçeceğim. Böyle bir silahı eden çıkartmak kolay değil. İki kez üst-üste, 50 metre mesafeden, dürbünsüz, ayakta ve desteksiz olarak iki kesmeşekeri vurabilmişsem, marifet bende değil, silahtadır diye düşünüyorum açıkçası. Gerçekten müthiş bir performansa sahip.

    Bu durumda dış yüzeyi sadece ince makina yağı ile hafifçe silerek bırakmak en sağlıklısı gibi. Silahın iç aksamına hiçbir şekilde yağ sürmüyorum. Sadece namlu ve dış yüzey için yağ kullanıyorum. İlginiz için çok teşekkürler.