ombra adlı kullanıcının mesajları

    THK'da puana göre liste sıralıyorlar. Kontenjana göre alıyorlar. Yardımlarda 2-3 puan alıyorsun. Para yatırırsan daha fazla. Ben geçen sene para vermeden kayıt olmuştum. Çıkmadı bana. Hatta yamaç paraşütü çıkmaz normal paraşüte yazalım o gelir demişlerdi. Bu senede bizim şubeden kayıt olmuyor. Sen sarıyerdeki şubemize git oradan kayıt yaptır dediler. Son 2 gün kalaydı. Müsait olup sarıyere gidememiştim.


    Ekipman işini ise araştırma aşamasındayım. Zaten geçen seneden genç kanatlara üyeydim. Ücretsiz ekipman tedariği var ise çok iyi.

    Yamaç Paraşütü için yer araştırıyorum. Eğitimi için İstanbul Büyükçekmece tarafında bir yer buldum. Finallerden sonra gidip konuşacam. Fiyatı altta linkte var. pilot eğitimi 800 kağıt öğrenci pilot eğitimi 450. Ancak öğrenci 10 uçuş pilot 50 uçuş var. O yüzden biraz para bayılıp eğitmen olayım. Hemde arada reklam alarım para kazanırım diye aklımdan geçiyor.


    Bir diğer durum ise malzemeleri 3.000 tl den fazla acaba herhangi bir kulübe yazılıp malzemelerini kullanma gibi imkan var mı? Yoksa alayım KYK ile yavaş yavaş ödesem mi? Eğer bu sporla ilgilenen arkadaş varsa benimle iletişime geçebilir mi?


    http://www.golvaoni.com/yamacparasutu.htm

    Önerileriniz için teşekkürler. HW 40'ı yabancı forumlardan sürekli araştırıyordum. Taki aklım Tanfoglio Witness 1911'e kayana kadar. Onda da co2 tüplü olması biraz kötü. Çünkü ben yazlığa yada memlekete gittiğimde uzun süre kalıyorum ve co2 tüp temin edemiyorum. Zorakiyide tüpsüz olduğu için tercih ettim.


    HW40 tan Tanfoglio Witness 1911'e kaymamın sebebi zaten pnömatik tabancam vardı. Dedim seri atış yapan tabanca alayım. Şu an Tanfoglio Witness 1911 araştırıyorum. Onuda alır mıyım bilemiyorum. Yaza belki çünkü zorakiyi de ilk aldım. 750 saçmam vardı. Hepsini kullandım. Bir daha saçma aldım. 2500 civarı. Daha 400'ü geçmedi.

    Bende Zoraki Hp01 ultra var. Aslında memnunum isabetli atışları var. Ancak 2 yönden memnun değilim.
    1.si kabze tek elle atış yapmaya müsait. Ben her zaman tabancayı (ateşli tabancaları ) 2 elimle sıkıca kavrayarak kullanırım. Kabzede altta ufak bir parça var onu söktüm. Ama yinede kabze kalın Atak arms'ın kabze opsiyonu yok.
    2.si nişangahlarında fiber optik arpacık yok gezide renksiz. Arpacıktaki kırmzı noktayı ışığı arkama almadığım sürece kırmızı nokta var mı yok mu belli değil. Bence 3-dot nişangahlı olsa çok iyi olacaktı.


    HW 40 da aradığım kriterlerin hepsi var. Hatta Zorakiyi alırken gözüme ilişmişti. Alıyım mı diye aklımdan geçmişti. Ancak HW 40'ın zorakiden biraz pahalı olduğunu biliyordum. Bende de sadece zorakiye yetecek para vardı.


    Size sormak istediğim. HW 40 ve Zoraki Hp01 ultra kullanan varsa tecrübelerini aktarabilir mi karşılaştırma olarak.

    Bence çok kullanışlı bir proje çünkü ucuza yay antremanı yapabilirsiniz. Çünkü yayı oksuz germek tehlikeli sürekli oklarınızı hedefe atıp deforme edecekseniz. Böyle kullanmak daha iyi. Havalı tüfek tarafından değilde ok tarafından bakarsak avantajlı.

    Öncelikle ne alacağınıza karar verip, fiyatları netten karşılaştırıp, gene netten almak daha mantıklı bence.

    Sizin önerebileceğiniz bir site var mı? Aslında internetten alma pek taraftarı değilim. Çünkü 5-6 lira kargo parası gidiyor. O parayla gamo pro match alabilirim.

    Öncelikle belirtmeliyim. Havalı tabancaya yeni başlıyorum. Zoraki Hp-01 ultra 4.5 modeli var. Tabancamı eminönündeki meydanavdan almıştım. Orada fazla bir pelet çeşidi yoktu. Crosman Pointed Pelet ile Örnek saçma vardı. Birer kutu aldım. Crosman'ı 15 liraya almıştım. Pahalı diyebilirim. Çünkü tabancamı en fazla 25 metreye kullanacağım. Bundan dolayı fazla para vermek istemiyorum. Zaten daha acemiyim. Mümkün oldukça çok pratik yapmak istiyorum.


    Aklımda almak istediğim peletler Gamo Pro Hunter,Crosman - Wadcutter Pelet bunu (kağıtta iyi delik açtığı için alacağım),hatta ince mehmet almayı düşünüyorum. Sizin şunuda alın diye bir tavsiyeniz var mı? Birde bunları karaköy yada eminönden nereden daha rahat bulabilirim? Mesela eminönündeki meydan avda Gamo - Pro Match Pelet yoktu. Hatta Gamo yoktu.

    Sadece arpacıkta sorun yaşadığım için arpacığımı sadece fosforlu boya ile boyadım. Telefonla çektim. Pek net olmayabilir. Fosforuda ne kadar dayanır bilmiyorum. Benim için kırmızı nokta nişan alırken belli olsun yeter.


    [Resim Engellendi: http://i1177.photobucket.com/albums/x348/sahin07/Fotoraf0356.jpg]



    [Resim Engellendi: http://i1177.photobucket.com/albums/x348/sahin07/Fotoraf0357.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i1177.photobucket.com/albums/x348/sahin07/Fotoraf0359.jpg]


    [Resim Engellendi: http://i1177.photobucket.com/albums/x348/sahin07/Fotoraf0360.jpg]





    [Resim Engellendi: http://i1177.photobucket.com/albums/x348/sahin07/Fotoraf0361.jpg]


    Buda kullandığım fosforlu boya...

    executioner bende 3-dot olarak tababancalara daha yakın olduğu için fiber optik gez ve arpacık arıyorum. Bulursan banada haber verin.


    Ben 10 m arpacığında kırmızı nokta hiç bir işe yaramıyor. Tabanca tamirden geldikten sonra kırmızı noktayı kazıyıp onun yerine yeşil fosforlu ışığın içindeki sıvıyla boyamayı düşünüyorum. Fosforun etkisi zamanla geçebilir. Ancak yeşil nokta atışlarda kendini daha çok belli edecektir..