dragunow adlı kullanıcının mesajları

    Bu tip polemiklere ve üsluplara genelde cevap veren birisi değilim lakin sabırda bazen bir yere kadar.... 1. si cümleleri düzgün okumanızda fayda var 10 atışta belki iki tanesi denk gelir lafıyla 10 atışta iki taanesini denk getrebilirim lafı cok farkılıdr.
    2.si ise ben hiç bir zaman sniper düzeyinde bir atıcı olduğumu söylemedim hatta atıcılık konusunda her ne kadar çalışsamda gerçek bir yeteneğimin olmadığının farkındayım yani kısacası çapımı bilmekteyim ama siz şu kullandığınız üsluba bakılırsa tek yivli bilgisi ve atış tecrübesi olan nadir???? şahisyetlerden ve bu işleri başkalarının ne bildiğini yada ne kadar bildiğini BİLMEDEN alay eden yorumlar yazabilecek birisisiniz anlaşılan.... size kolay gelsin

    Bu silah yıllardır bizim gibi sitelerdeki hobidaşlarımızı meşgul eder durur hakkındaki temel bilgiler siteden siteye kopyalanıp paylaşılır o bilgilerdeki en temel ve cezbedici bilgi ise 2700m etkili menzilli? bazı kaynaklardada 2400m etkili menzil ibaresidir bu silahla ilgili kafama takılan bir kaç soru mevcut..
    1. Şu aralar keskin nişancı rekorlarına baktığımızda (ki geneli afkanistan ve ıraktaki kanadalı ,ingiliz ,amerikan askerlerinin atışlarıdır ve ne kadar gerçekçidir bilinmez??) 1800m barrett m 107, 2430m mcmillan tac 50 ;,750 Grain Hornady A-MAX very-low-drag adındaki özel 50 bmg mühimmatıyla gerçekleştirildi bunlar gibi bir çok rekor atışının arkasında m200 ne gariptirki yok?
    2.100m deki hassasiyeti 0.7moa olarak belirtilmiş az cok youtube ta her silahı deneyen bi amerikalı (kel olan:) )adamın 2500 yard atışlarında yaptığı grupman yaklaşık 74 cm idi zaten çeşitli kaynaklarda bu mesafedeki grupmanları aşağı yukarı 70cm civarında gösteriyor.
    3. 40.8 kalibreli 77mm kovan boyuna sahip ve yaklaşık 11000 joule lik bir enerjisi olan mühimmat? 1800m+ atışlarındaki rakiplerinden nerdeyse bir dragunov svd nin enerjisi kadar bir farkla düşük enerjiye sahip ama hassasiyeti 50 bmg mühimmatı kullanan rakiplerinden daha yüksek orası kesin.
    4.2000m ve üzerindeki rekor atışlarına baktığımızda en azından bu atışlerı yapan askerlerin videoları mevcut (çokça) hedefin ve nişan alınan dürbündeki mildotların hesaplamalarına büyüklük farkına baktığımızda basit bir örnekle açıklamak gerekirse 2430m atışını yapan adam 2. atışında vurduğunu ve hedefin 15 feet yani yaklaşık 5m üstüne ve 15 feet soluna nişan aldığını söylüyordu?
    5.Günümüz teknolojisiyle ve balistik imkanlarıyla 2500m gibi bir mesafeden rüzgarsız bir havada en iyi grupmanı yapan tüfek 70cm nin üzerinde bir mermi dağalımına sahipse 2000m ve üzeri hassas atış kelimesi ne kadar uygun olur bir silah için ( en azından günümüzde)2400m den yapılan 5 atışta 1 isabet oda düşmanın bacağına yada omuzunun sol yanına gelebiliyorsa bu mesafelerden günümüzde gerçektende hassas atış yağıldığını söyleyebilirmiyiz merak ediyorum haliyle yorumlarınızıda bekliyorum.
    saygılar.

    Sivil bir kullanıcının 600m ve ötesi atış yapması boşa fişek israfı gibi bir cümle biraz fazla iddalı olur.Avcılıkla alakalı söylediklerinize tamamen katılmakla birlikte bu işi ciddiye alarak uygun mühimmat ve düşük moa lı bir tüdekle 600m ve üzeri atışlar yapan pek çok sivil mevcut ama dediğim gibi bu söylediğiniz av ile ilgiliyse kesinlikle katılırım lakin amaç hedef atışıysa; örneğin ben 300 winchester magnum mühimmatı kullanan, üzeirnde en az 24 büyütmeli bir dürbün barındıran bir tüfekle 1200m bel atışı büyük bir zevkle atarım elbette 10 atışın 2 tanesi belki denk gelir(benim acımdan en azından) ama bu mesafelerdeki atışların zevkini bana 200m den sigara paketi vurma atışları vermez aynı şekilde avcı olmamakla birlikte 300m nin üzerindeki av atışlarınıda dediğiniz gibi gereksiz bulurum.
    saygılar.

    Bu tip tüfeklerin tek temini MKE dir ikinci elleri saymazsak tabi.. mühimmat konusuna gelirsel evet 308 winchester en kolay temin edilebilecek mühimmattır fakat 338 lapua mühimmatıda MKE nin tekelinde olup sattığı mühimmatlardandır. fiyatı pahalı ,stok sorunu olur vs. elbette bunlar gibi sorunlar ortaya çıkabilir ama benim ilk tercihim kesinlikle av yapmayacak birisi olarak 338 lapua olurdu.. 1500m rüzgarsız bir hava metalden bir bel hedefi :thumbup: 8.50* 70mm lik mühimmatı namluya sür..... :rolleyes: en büyük hayallerimdendir.
    saygılar.

    408 chey tac pek mümkün olmasada 338 lapua mühimmatı kullanan tüfekler türkiyede mevcut hatta alıp kullananlarda var.
    Tepme konusuna gelirsek kişisel kanaatim tepmesinden rahatsız olunur diye tüfek alınmamasının pek doğru bir tercih olmayacağı zaten uzun menzil atışları saatlerce sürüp yüzlerce atışı kapsayacak çalışmalar değil en azından türkiyede pek mümkün değil(max 200 mermi) benim tercihim eğer bir yivli tüfek alacaksam ki bu av için olmazdı 338 lapua mühimmatı kullanan tüfekleri tercih ederdim konu magnum sınıfıysa 300 winchester magnum yerine 7000 joullük 338 lapua mühimmatı.
    Bide bahsetmeden geçemeyeceğim adamlar 50kg lık kadınlara barrett m107 verip çatır çatır attırıyorlar sıska 20 yasındaki gençler s&w 500 magnumla karpuz patlatıyor açıkcası şimdiye kadar gördüğüm ve gerçektende tepmesi rahatsız edici olur hassas atış ta pek mümün olmaz dediğim yivli silah furyası az çok heerkesin videolarını izlediği 577 t rex, 680 nitro, 700 nitro express serisi tüfekler işte bunların tepmesinden korkmak lazım :thumbup:
    saygılar.

    Esasen şu anda türkiyede satılan her türlü havalı tüfeğin gücü nispetinde yapabileceği en iyi grupmanı(minimum atıcı hatası ile) özellikle havalı silah sitelerinde görsek eminimki yazılan dünya kadar yorumdan çok daha etkili olur kanısındayım.Bu sektörün içine girmiş hassas atış, grupman, stabilite gibi kavramları bilip önemseyen insanlar yeni bir silah geldiğinde direkt olarak 50m 70m 100m grupmanlarını merak edip bu grupmanlara göre alacaksa alır.Elbette fiyatı 4000tl olup 50m den 5cm lik grupman yapacak bir pcpyide almak isteyen olabilir ama genel olarak üst sınıf bir silah alacaksak yapacağı grupmanlar hakkında fikir sahibi olmak isteriz.
    Naçizane düşüncem imkanı olan arkadaşlarımızın mümkün mertebe tüfek masası gibi min. atıcı hatasına mahal verecek aletlerle en azından sürekli konuştuğumuz tüfeklerin 50,70,100m grupmanlarını ayrıntılı bir şekilde yayınlamaları.
    Bu konuda örneğin raptorx un steyr lg110 ile yaptığı grupmanlar benim iki silah konusundaki hassasiyet düşüncelerime büyük ölçüde yön verdi en azından air ranger ile 300m den çanak vurma testinden çok daha etkileyici ve somut bir kanıt oldu benim için.
    İşin aslı air ranger, fx serisi,air arms, steyr bu silahların yukarıda yazdığım(hatta 100m+ setyr sahiplerinden beklentimizdir 150m mesela...) mesafelerdeki yapacakları grupmanları aynı atıcıyla ayrıntılı bir teste tabi tutup en hassas kimmiş yada hangisi ne kadar hassasmış grupman kağıtlarından okumak lazım aynı şey pistonlular içinde geçerli elbette sürekli; diana 350 magnum ile 100m den 4cmlik grupman yapılabilir tüfekte bu hassasiyet var şeklindeki yorumlardan ziyade net bir şekide 50m deki ve 100m deki en iyi grupmanlarını bi görebilsek herşeyden önce bu hobiye başlayacak kişiler için ;hani bir laf vardır iki saaat baklavayı anlatacağına bi tane azına at anlarsın diye...grupmanına bakar ve tutupta ne bileyim 100m den ar6 ile şişe kapağı vurmaya çalışmaz yada her vuramayışında tüh beee buda benim hatam diyerek sanki tüfek o hassasiyette atacakmışta kendisi vuramıyormuş gibi düşünüp sinir harbi yaşamaz.
    İşte bu noktada silah sahiplerine biraz iş düşüyor elbette uzak mesafelerden şişe gibi hedefleri vurmak zevkli ve güzel ama silahlarımızın hassasiyetlerini en iyi anlayabileceğimiz yerler grupman kağıtlarıdır daha da önemlisi bu silahları almak isteyecek kişilerede en iyi referans bunlar olacaktır(hassasiyet noktasında).
    saygılar.

    İkiside türkiyede alınabilecek en üst klasman pcpleridir. Fakat 3 husus önemlidir.
    1.40m den şeker küpü vurmak isterim alacağım silah hassasiyet noktasında rakipsiz olsun diyorsan steyr derim
    2.Yine hassas olsun ama 100m lik sınır içinde 2cm2 lik hedefleri vurmaktansa 300 350m takılırım aynı hassasiyette atış yapmasamda elimdeki silah yine hassas ama çok güçlü olsun diyorsan daystate air ranger.
    3.Son olarakta tüfeğin şekini benimsemek kısacası eline aldığında tipsiz ama iş görüyo demek yerine hem güzel hemde iş görüyor diyeceğin yani seveceğin tipin hangisinde olduğuna karar vermen lazım bu durum kişiye göre değişir lakin şu aralar memleketteki en yakışıklı pcpler steyr lg110 ile air arms serileri :thumbup:
    saygılar.

    Ne denirki şimdi 100m den neredeyse tek delik... 100m den ak 47 ler 4 moa lık hssasiyette, o öve öve bitirilemeyen kanas:) dragunov svd 2moa....
    Youtubeden 50m lik bir video koymustum sayın raptorx bizde yapabilecekmiyiz demiştiniz cok daha iyisini yapmışsınız tebrikler havalı silah sektöründe 100m den memlekette gördüğüm en iyi grupman
    saygılar.

    Bildiğim kadarıyla hala geçerli ama yivlilerin yıllık vergisine zam yapılmıştı hatırladığım 2300lr civarı olmustu yanlış hatırlamıyorsam
    saygılar.

    Ar 6 nın horozunun çıkış hızına bukadar etkili olacağını açıkcası bilmiyordum paylaşım için teşekkürler.
    Ayrıca bt serisinden bu kadar performans açıkcası beklemiyordum helal olsun hatsana ama su 1400lr lik fiyatı 1000lr lara düşürmezlerse hala kişisel kanaatim, ithat kaliteli pcp ler yine 1. tercih olacak gibi gözüküyor.
    saygılar.

    Evanix ar6 ortalama 960fps lerde bi yannışlık olmasın ayrıca pellet te 16grn 16grn ile ar6 lar 1100fps ve üzerinde atışlar yapıyordu bildiğim kadarıyla
    ayrıca bt serisinin namlu çıkış hızları 21grn 1100fps civarında görünüyor buda 57fpe lik bir enerji??? doğruysa bu güç bt serisini;22 cal de sumatra,daystate air ranger,ar6 gibi modlanmamış haliyle ses duvarını aşan pcp lerin sınıfına sokuyor...
    bt serisini birilerinin alıp crono sonuçlarını paylaşması lazım içim rahat etmeyecek
    saygılar.

    808 fps muhtemel bir hata sonucu oluşmuş gibi görünüyor grafikte yer almasaydı daha güzel olurdu kanaatim. Air arms s410 ların atış stabilitesini oldum olası sevmişimdir(ah birazda gücü standart haliyle 1100fps civarında olsaydı...)
    saygılar.

    Bu tüfeği daystate air ranger ve fx lerle 70m den rüzgarsız havada aynı atıcıyla kapıştıracaksın ;şrofls;. grupman farkı azda olsa steyr 1 adım önde gibi gözüküyor. Tipide şahane :thumbup: birkaç ay sonra 50 lik bir dürbünle 50m den aspirin atışları görürüz inşallah..
    saygılar.

    Çekirdekte yiv set olmaması benimde dikkatimi çekti lakin ortada kaval namlu olma ihtimalide var
    ortalama 9*19 çekirdekler 115grn civarı olduğuna göre gördüğümüz çekirdek(tabi doğruysa) 200grn yada üstündedir diye tahmin ediyorum bu çekirdekle bu kadar kitap delmek için 350fpe civarında güç yeterli bir güç olurmu? kişisel kanaatim büyük ansiklopedilerden 9*19 mühimmatına kurşun geçirmez ceget yapılabiliyorsa ki bi dönem bu memlekette yapılıp test te edilmiş(sonuç başarılı)750joule lik bir enerji bu işi görür diyeceğim lakin 357 magnum fanatikleri topa tutacak beni ;şrofls;. ama 45lik ACP mühimmatının bu kadar kitabı delemeyeceğinden eminim nerden baksak bi 600 joullük enerji lazım diye düşünüyorum tabi böyle bir çekirdek normal tabanca mermisi enerjisine ve ağırlığına sahip olsa bile penetrasyon kabiliyeti şekli itibariyle daha fazla olacaktır aynı sivri uçlu pelletlerin düz uçlulara göre daha delici olması gibi tabi bu kadar işi ileriye götüren bir adam niye korono testi yapmamış neden çekirdeğin yapısından ve silahının ürettiği enerjiden bahsetmemiş açıkcası en fazla kafamı kurcalayan soru bu bende böyle bir pcp olsaydı bu tür denemelerde muhakkak temel bilgileri verirdim eğer amacım silahın gücünü göstermekse.....
    saygılar.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.


    Bu video gerçekse adam resmen standart 650grn lik 50bmg çekirdeğini pcp ile attı???
    bu tip kitap penetrasyon testlerinde 9*19 yarı otamatikler bile bu kadar sayfayı delemiyodu garip tabi olay gerçekmi değilmi hala tam anlayabilmiş değilim işin aslı??
    saygılar.

    En basit ifadeyle dizel etkisi diyebiliriz buna, lakin mazot zippo yakıtı gibi patlayıcı özelliği yüksek maddeleri denememenizi tavsiye ederim tüfeğin ömrü açısından sakıncalı sonuçlar doğurur 5 kez atış yaparsınız bişey olmaz lakin belkide altıncı atışta tüfek elinizde kalır kısacası değmez...
    saygılar.

    Keser döner sap döner gün olur devran döner....... insan insanlığını unuttuğu anda hayvandan aşağı bir mahlukat oluverir lakin hala akıl yürütebilen bir mahluktur..... akıl varsa zulmün bedelininde olduğunu bilirsin, o vakit geldiğinde insanların nefretini besleyen şeyin merhametleri olduğu anlaşılır mazluma olan merhamet yerini zalime olan nefrete, amansızlığa bırakır......
    saygılar.

    Yaklaşık 5 sene önce bi kral modifiye işine girmiştik ;şrofls;. şimdi bu tüfeklerde yay hazne uzunluğu kendi klasmanındaki tüfeklere göre biraz daha düşüktür biz daha uzun bir yay takabilmek çin yayın arka kısmındaki plastikten 2cm kadar kesmiştik. Bunun dışında bu güçteki tüfeklerde aşırı dizel etkisi öle mod 125 gibi azından alev çıkarırcasına olmuyor ne yazıkki.. bi seferinde epey gres kullanmıştık pistonda lakin ilk attığımızda güçlü bir patlama yerine transfer deliğinden gres fışkırmıştı ;avci; ayrıca transfer deliğini genişletme olayıda pek bir işe yaramadı(yaptık ordan biliyorum 8) )işin aslını söylemek gerekirse kral magnumda,kral cfx te yapacağın modifiyeler güç konusunda pekte tatmin edici sonuçlar doğurmuyor ne kadar modifiye edersen et tüfekteki güç artışı ve tepme dampa kullanmanızı gerektirecek kadar fazla olmaz.
    saygılar.