dragunow adlı kullanıcının mesajları

    özel yapım bir pcp icin 270m deki bu etkiler cokda imkansız değil su anda bir modifiye air arms ile bile 200m den şişe kırılabiliyor.sonuç olarak airarms ın standart 5,5 leri 300m/sn fazla uzağa gitmeye gerek yok getirilmesi düsünülen evanixlerin 5,5 leri yaklaşık 400m/sn bi hıza sahip eger modifiye ederek 6,35 namlu ve tüpün 5 10 atışta bitme noktasına gelmesi problem olmaz sa bu tip modifiyeli bi evanix te bu mesafeden şişe kırabilir diye düşünüyorum. Ama hassasiyet konusunda sonuna kadar katılıyorum bu mesafeler 30 32grn lık havalı tüfek mermileri icin biraz fazla olur.
    saygılar.

    kusura bakma kardeş kızmıs gibi bi izlenim oluşturduysam.Dediğin gibi yatırımcıları bu taraflara yönlendirmek her iki taraf içinde cok iyi olur.


    mausere gelince inşallah sanada atmak nasip olur.:D sadece mermisini standart g3 mermisiyle yan yana koyduğumda bile muazzam bi fark olduğunu görmüştüm. Atışlardada gücünü ziyadesiyle hissettiriyordu fakat nişangah sistemi nekadar iyide olsa natural atışlarda 100m ve sonrası için epey çalışmak gerekiyor.


    saygılar.


    sideprensi07


    klasik 7,65 lerin namlu çıkış hızları 250 ile 290 arası genelde gördüklerim 270m/sn


    etkili menzil konusu ise birazdaha izafileşiyor bi bakmısın 35m bir sitede bir bakmısın 50m bir sitede ama enerjisi itibariyle tahminimce 50m ve altıdır.


    klasik 9,19 larla kıyaslarsak 320 den 370m/sn + - 10m/sn civarıdır bunlarında etkili menzili 60m den 100m ye kadar cıkıyordu tabi uç örneklere girmeye gerek yok ortalamaları ve kıyasları bu şekildeydi bildiğim kadarıyla


    saygılar

    Arkadaşlar mod 125 ve mod 60 modelleriyle yaptığımız modifiyeler neticesinde eğer bu klasmandaki hatsan tüfekleriyle uğraşmak isteyen arkadaşlar varsa bir kaç hatırlatma yapayım dedim... bizim düstügümüz yanlışlara sizde düşmeyin...


    1. tranfer deliği genişletme meselesi:biz her iki tüfegi hatta kral cfx tede bu modifiyeyi denedik: sonuç tranfer deliği 5mm lik matkapla yapmıştık ve zamanla gördükki o kadar zahmete deyecek bir hız artışı gözlenmedi. hava kaçırma ihtimali oldugunu düsündük ama bu seferde gücün düsmesi gerekirdi ama o da olmadı cok kaba bi tahminle modifiyesiz iken atışlarımızda kullandığımız suntaya girisi modifiyeli halindekine nazaran biraz daha az(önemsenmeyecek derecede)


    2. silahınızı lk modifiyede kesinlikle yeşil gresi onu bulamazsanızda petrol ofisinin kırmızı gresini(ki oda gayet iyi sonuç verdi) kullanın fakat işlemden sonra ör: mod 125 de namludan 50cm alev çıkması yada arka arkaya iki sobaborusunu delmesi veye 100m den cok az bi alçalmayla 10ltlik yağ tenekesini önlü arkalı delmesi, yada modifiyeli bir mod 60 ın normal bir mod 125 gücünde görünmesi sizi yanıltmasın bu güçler ilk atışlarda aşırı dizelin sonuçları kısa bir süre sonra güç düşüşünü rahatlıkla farkedeceksiniz .


    3. sonuç olarak bu kadar kısa sürelik bir zevk icin hatsannın sadece tetik aksamıyla bile uğraşılmaz (kac kere toparladığımızı hatırlamıyorum ama tavsiyem tecrübesiz ve malzeme eksiği olan arkadaşların denememesidir)fakat mustafa abininde önceki konularda dediği gibi pistonlularda az da olsa dizel etkisi ve piston ici ve dısındaki sürtünmeyi azltan gres yağı cok önemli kullanıcının atış sıklığına göre bir bakım periyodu belirlemesi gerekliör:bu işlemleri yaptığımız dejavu93 arkadaımızla ilk greslemeden yaklasık8 ay sonra tüfegi actığımızda piston cevresindeki gresin acınacak durumda olduğunu gördü. ve ortalama bu atış temposuyla 8 ayda bir iç bakım yapmaya karar verdik.


    saygılar.

    klasil 9*19 parabellum mermileri su anda encok kullanılan 9mm tabancaların en vazgecilmez mermilerindendir.340ms, 320ms namlu cıkıs hızları ise 9*19 tabancalar icin gayet normal ve bu mühimmatla gercekci olan hızlar yarı otamatiklerde bu mermilerle pek yüksek hızlara ulasmak zaten pek mümkün değil.


    1,700ytl ye bu silah yerine benim tavsiyem zigana t veya zigana sport fiyatları asagı yukarı aynı ama saglamlık, menzil(t ve sport modelleri klasik 9mm lerden biraz daha uzun namlulu) ve sekil itibariyle cok tatmin edici bi silah.


    saygılar.

    evet özellikle alman nazilerinin kullandığı ve dünyaya sağlamlığıyla nam salmış makaralılar bu tiptedir özellikle meşhur eski parabellumlarrın tipide bu lugere cok benzemekte.


    45 liklere gelirsek naçizane benim düşüncem bu tip AMP mermileri kullanan zigana c45 inden smit wesson yarı otamatik 45liklere colt lardan, llamalara 45 lilerin namlu cıkıs hızı genel 9*19 lardan üsük olabilir ama 50 m civarındaki atışlarda tahrip gücü muazzam delicilik bağlamında demiyorum. bu mesafelerde durduruculuğuda fazlasıyla tatminkar zaten 50 m de bile tabancalarda hassas atıs pek mümkün degil yani en azından kücük nesneler icin .Ama bu zevk meselesidir bir yerde 100m atısıda yapılabilir ayarlı geze sahip bi browning ile ama benim icin 50m ve altı mesafeler tabanca icin en ideal mesafelerdir bu mesafelerde klasik 9*19 mermilerinin yerine 45lik amp leri tercih ederim tabi gönül isterki,


    22 callerde amt auto mag


    FN five seven 5.7*28 mermiler icin


    Llama 7. 65 ler icin


    sig sauer p 250 klasik 9*19icin


    colt peacemaker 45 ilk lie icin


    38 lik ler icin kısa namlu smith wesson


    357 magnumlarda deseart eagle


    44 lüklerde uzun namlu smith wesson


    50 callerde 10 inc lik namlu uzunluğuna sahip smith wesson 500 magnum


    tabi bunları almaktan ziyade zati pek mümkün degil vergilerini vermek icin bi de şirkete sahip olmanız gerekli


    saygılar.

    tek kelimeyle rezalet .Evet domuz gibi avlarda güclü tüfeklerin kullanıması hayvann daha az can cekisme ve bilincini kaybetme yönünden tercihen ön sırada olması gerekir fakat su icen hayvana kursun sıkılmaz .avcılıgında bi adabı olur.


    saygılar.

    ülkü abi merakımı mazur gör :) bi aralar hatırladıgım kadarıyla 45 lik colt ile evdeki duvara kücük bir delik actıgını yazmıstın.simdide makaralı parabellmdan sonra bu modellerde tek gececegim ikinci tabancayı koymussun. tabanca koleksiyonunu bi teshir edebilirmisin özellikle su colt 45 ligin peacemaker modelimi cok merak ettim


    saygılar.

    elinize saglık. Günümüzde kendi kültüründen utanıpta ,olmayan amerikan kültürlerini benimseyip amerikalı coniler gibi yasamaya çalısan gençlerin özellikle okuması gereken gerceklerden biri.


    saygılar.

    einsteinin olmasa bile sör isaaca newtonun kemiklerini sızlatır. kısa bir acıklama ile yercekimi ivmesi olarak bilinen ve ekvatorla kutuplarda 0,3 gibi bir degisime ugrayan 9,81 m/sn lik hız sayesinde havasız bir ortamda bir cisimi diyelimki mike tyson cmkareye 350 kg basan yumruklarının verdigi gücle bir cismi fırlattı. yada bir arbalet 50 kg lık gücle bir oku fırlattı. cisim hmax ına yani cıkabilecegi max yükseklige cıktıgı zaman serbest düsme gerceklestirir.ve diyelimki bizim mike tyson un attıgı tasın elinden cıktıgı andaki yada 90 derecelik acıyla atılan bir tüfekgin mermisi 300joule olsun atıldıgı yükseklige serbest düşme sonucu geldigi zman aynı kinetik enerjiyle yere vurur. fakat su andaki dünya ortamında bu dediklerimiz imkansızdır.eger sürtünmesiz bir ortamda 22callik ve60 joulle namludan cıkan bir mermi yere düserken yine 60 joullük bir enerjiye sahip olurdu(bbu degerler dik acıyla yapılan atıslar icin gecerlidir 90 derece)


    saygılar.

    bence su anda en iyi 9-19 lar zigana t ve zigana sport haaa 45 lik dersen zigana c45 ligi kesinlikle önermem ama özellikle zigana t cok saglam ve uzun namlulu bebek gibi bi tabanca fiyatıda gayet makul.


    saygılar.