tamer_22 adlı kullanıcının mesajları

    Hawke dürbünün takıldığı ayakları fazla sıktığımdan ötürü allen anahtarın boşa dönmesinden sökemiyorum. Nasıl sökebilirim.

    Benim tercihim 500 CC tüp hacmine sahip,uzun namlu 6,35 mm olan Sumatra oldu çok da memnunum tavsiye ederim.Asla pişman olmazsınız.

    bence her 2 side bu işle oldukça ilgilendikten sonra alınması ve kullanılması gereken pcp ler. Araba kullanmayı sıfır BMW veya mercedes'te öğrenmeye çalışmak ne kadar doğruysa tecrübe olmadan bu 2 tüfekten biriyle başlamak o kadar doğrudur diye düşünüyorum. Airranger çok özel bir tüfek. LG110 de oldukça başarılı ve isabetli bir tüfek. Erdem abinin Lg2sini kullandım tekli doldurşa sahip her atışta kolu çekip pellet koyuyorsunuz. AR de 10 lu indeksli şarjör var. Ama LG110 un tetiğini hiç bir silahla karşılaştırmazsınız sonuçta müsabaka için üretilmiş aşırı hassas bir PCP. Her nedense AR nin isabetsiz olduğu söyleniyor ama benim fikrim tam aksi yönde. polygonal yapıda oldukça kaliteli namluya sahip. Tetiği parmağınıza tam oturuyor, ayarlanabilir, boşluğu tahmin edilebilir ve tüp hacmi yüksek. tam dolu haliyle sandart olarak yüksek güçte 120 bara kadar 6-7 şarjör atabiliyorum ve 25 gr monster ile 2 hafta önce durbunu sıfırladıktan sonra Osman abiyle kesme şeker patlattık, 10 atıştan 8-9 unda kesme şekeri 50 m de buharlaştırıyor, isabetsiz olduğunu söyleyenlere karşı benim tezimde bu. Bir pcpden daha ne beklenebilirki. kaçan 1-2 atış ise atıcı hatasından. ankarada bizim tayfayla evanix, windy city, Glad, revo, AA, LG ve HW kullandım, bana göre en isabetlileri LG, HW100 ve AR. diğerleri hiçte isabetsiz değil ama aradaki isabet farkları 50 metrede ortalama 1 cm, öyle aman aman bir fark yok yani. ben ne için tüfek alacağınıza karar verirken buna göre karar verin derim.


    Yani AR Glad, Revo ve AA dan daha mı isabetli ben buna kesinlikle katılmıyorum. Bu sitede ilk defa da bunu sizden duyuyorum.


    Sumatralarla grupman olmaz mı diyorsunuz oysa ben 100 m. mesafeden 3,5 cm. grupman yapılabilirliğini okumuştum. İlk fırsatta deneyeceğim.

    Değerli Sumatra kullanıcıları. Uzun zamandır forumda Sumatralar ile ilgili hiçbir yazı yok. Acaba içimizde Grupman çalışan varmı. Ben tüfeği aldığımdan beri sadece tüfeği tanımaya çalışıyorum. Hangi pelleti seviyor, tahrip gücü nedir v.b. İçimizde Sumatra sahibi çok üstad var ama kimseden ses çıkmıyor. Özellikle grupman çalışan arkadaşımız varsa bunu ve diğer tespitlerini bizlerle paylaşırsa sevinirim. Özellikle Sideprensi07,akinsenol, turgayttt, sizin tüfek hakkında yazılarınızı bekliyorum ama henüz hiç bir yorum yok.

    Bugün ailem ve çocuklarla birlikte keyifli bir piknik yaptık. Pikniğin en keyifli yanı ise Sumatra 6,35 ile yaptığımız atışlar. Değerli üyeler grupman çalışmadım ama yaklaşık 100 m. kadar çeşitli mesafelerdeki şişeleri tek atış ile vurmam bana müthiş keyif verdi. Atışlarda Samyang pelletleri kullandım. İsabetlilik hususunda Sumatra dan doğrusu bu kadar beklentim yoktu. Çok ama Çok şaşırttı beni. Beni şaşırtan sadece Sumatra 6,35 tüfeğim değildi. Eşimin yaklaşık 65-70 m. mesafedeki şişelerden 6 da 5 isabet kaydetmesine hem şaşırdım hemde kaygı duydum. Böyle giderse beni geçer herhalde. Sonuçta keyifli bir gün oldu Sumatra ve Samyang pelletlerinde müthiş uyumu böylelikle tarafımdan test edilmiş oldu.Tek eksiğimiz bu keifli anları kaydetmek için makine almayı unutmuş olmamızdı. Birdahaki sefere sizlerle bu görüntüleri paylaşırız inşallah.Bu arada arkadaşlar aranızda grupman denemesi yapanınız oldumu paylaşırsanız sevinirim.

    Diğer pelletleri denemedim ama Samyang pelletleri bugün deneme fırsatım oldu. Pelletler tüfekle müthiş uyumlu 100 m. kadar çeşitli mesafelere diktiğim kutu ve şişeleri her atışta kırmak müthiş keyif verdi bana. En çok şaşırdığım ise eşimin yaklaşık 65-70 m mesafedeki kola kutularına yaptığı 6 atıştan 5 ni vurması oldu. Vallahi böyle giderse yakında beni geçecek gibi.

    Bugün TX 200 tüfeğim ile zevkli bir gün yaşadım. Gerçekten çok isabetli hiç de yabana atılmayacak kadar da güçlü tepmesi ise yok denecek kadar az. Gerçekten pistonlu tüfeklerin kralı.