Tolganer adlı kullanıcının mesajları

    Merhaba
    Pcp tüfeklerde 200 bar ve üzeri basınçlı hava kullanıldığı için dalış tankları konusunda dikkatli olmak gerekiyor. Çelik tanklar aleminyum tanklara göre daha güvenli dezavantajı daha ağır olmaları. 2. El alacaksanız tank 5 yıldan eski ise mutlaka hidrostatik teste girmiş ve boğaz kısmı mühürlü bir tank seçin (ay/yıl), scuba tankları metal yorgunluğu nedeniyle her 5 yılda bir bu teste girmek zorunda.


    Dalış yapılan tankların dış basınçtan etkilenmesi için 200 metreyi geçmesi gerekiyor tabi bu tarz dalışlar teknik veya dünya rekoru amacıyla yapılıyor o nedenle çekinmeden alabilirsiniz, tek dikkat edilmesi gereken tank çok eski olmasın dalış, nedeniyle dış korozyon olmasın bir de mümkünse 10 yılı devirmemiş olsun

    Merhaba,


    Ben de LW marka namlu kullanıyorum (Hatsan Airmax LW) şimdiye kadar 6 farklı çeşit pellet denedim bunlardan 3'ü SpotOn markaydı ama JSB 18.13gr le aldığım sonucu hiç biriyle alamadım.


    SpotOn' un son çıkardığı pars model pellet JSB 18.13gr e çok yakın bir pellet diye onu denedim ama ondanda beklediğim sonucu alamadım :(


    Son denemek istediğim bir marka var H&N belki bu pellet bu namluda istediğim sonucu verebilir gerçi amacım uygun fiyatlı bir pellet bulmaktı ama görünen o ki pek mümkün değil.

    Merhaba,


    15m kapalı alanda 4 farklı pelletle yapmış olduğum atışları paylaşmak istedim


    Tüfek : Hatsan Airmax W LW RG 5.5 .22cal
    Dürbün : Vector Optics Sentinel 4-16X50E-SF
    Moderator : Wrangler


    Pelletler;


    1. JSB Jumbo Heavy Diabolo 18.13gr
    2. Victory Sport Premium 16.20gr
    3. Spot On Dome 16.5gr
    4. Spot On Pointed 18.5gr


    Aşağıdaki her hedef kartında 10 adet atış mevcut, her pelletle 50 üzeri atış yaptım sonuçlar çok farklı değildi


    Pelletler arasında şarjöre en rahat giren marka Jsb oldu, diğerleri bir parça kuvvet gerektirdi. Pelletlere yakından baktığımda en pürüzsüz yüzeyin yine Jsb de olduğunu gördüm belkide sapma olmamasının nedenidir. En dağınık atışlar Spot On Dome 16.5gr de oldu.


    Sanırım bu tüfek en iyi sonucu Jsb marka pellet ile vermekte..