emrullahy0 adlı kullanıcının mesajları

    "Taşmı ? 8|
    zarar görür elbette. namlu içini ve crownu iyi bakman lazım ." hocam nasıl bakabilrim acaba? ona göre bakım yapayım ugraslarım bosa gitmesin.Doğruyu söylemek gerekirse metalle ugrasmak zor ve sabır isteyen bir iş ;namlusu iyi durumda degilse cok ugrasmayım diyorum kendimce.

    Hocam uzun zaman önce gelmisti belki 7-8 yil once olabilir. geldiginde zaten yıpranmıştı;birde benim elime gecince iyice yipranmıs yay falan kırılmış piston keçesi dağılmıs ;fakat en çok merak ettiğiim namlu durumu nedir acaba?.yani yivler fln silinme durumu nasıl öğrenebilirm .eskiden kurşun bulamayınca taş fln atardık :D tabii simdiki aklımla söyleken bile utanıyorum: ama çocukluk işte. acaba namlu zarar görmüsmüdür.yokya geri kalan hiç sorun değil .zaten sanayideyim .geri kalan bütün parcalrı yeniden yapabilirm.

    Merhaba ; uzun zman önce bi dostumun verdiğin ta-ka marka bi havalı tüfek vardı elimde;bunu onarmak istiyorum , öncelikle yayı kırılmış ve pistol keçesi bozulmuş;bazı parçaları yıpranmıştı yeniden yaptım ;fakat pistol keçesini nasıl bulabilirm alırken nelere dikkat etmeliyim ;birde yay için orjinal yaymı yaptırsam yoksa daha esnek bir yaymı yaptırsam karasızım;birde bu pistol keçesini nerde ne fiyatı ne kadara bulabilirm ;ilginiz için teşekkürler.

    İlgili herkese şimdiden teşekkür edeirm.
    Bir kaç aydır geniş kapsamlı bi araştırma yapıyorum .fakat umduğum sonuşlar genelde ingilizce olarak çıkıyor ;fakat ingilizcem iy omadığı için verimli sonuç alamıyorum;
    Araştırma sırasında bu forumda gerçekten fikirlerine güvenle gerçekleştirebileceğim saygın üstadları gördüm ve üye oldum.ben bir namlu projesi geliştirmek istiyorum;amacım Tamamen Türk yapımı u<zun mnezilli silahlar üretmek.Bu pprojeye namlu yapımı hakkında bilgi toplayarak başlamak istiyorum. yaptığım araştırmalarda Namlu yapımında birden çok yöntem oldugunu gördü m;ben bana uygun 2 yöntemi gözüme kestirdim;bunlardan ilki Dövme yönntemli namlu yapımı;bu kısımda gercekten umdugun şeyi yapabilecegimi düsünüyorum;fakat Amerikalı silah üzerticilleri bun çok kaliteli olmayacagini söylüyor;ikinci yontem kesme yöntemi;fakat bu yontemin dövme yöntemine göre daha pahalı olacaktıtr;kesici çelikleri en kalitelisini bulmasm ve işlemem zaman ve masrafa sebep olacak;üstadlarıma sormak istedigim bu 2 yöntemden hangisi gerçekten daha kalityei uzun ömürlü olur.
    Bir diğer sorum amerikalılar yine denemyimlerine baglı olarak yiv açma sırasında yiv boytlarını hesaplama formulleri gelistirmiş.bu formullerin tamanımı bulabilercegim bir döküman bir kitap bulabilrmiyim.formullere ilgili üstadlarımla görüşmeyi çok istiyorum.Lütfen ilgili sanatkarlar biraz zamn ayırıp bir kaç cevap verirlerse mutlu olurum.Herkse tekrar teşekkürler.[Resim Engellendi: http://s6.directupload.net/images/091028/mnhhh52k.jpg]