Kar98 adlı kullanıcının mesajları

    Arkadaşlar bu sıkıştırılmış havanın içindeki nem zamanla tüfeğin tüpü içerisinde korozyon yapıyor mu? Bunların kontrol zamanı veya kullanım ömrü var mı? Malum çok ciddi basınç sözkonusu.

    Bu mangal işi hem katılımı arttırıyor hemde buluşma aralıklarında zamanı kısaltıyor.

    Tam bizim hobinin ilacı.

    Geçen sene fabrikadaki arkadaşlara 7-8 tane pcp si olan arkadaş var atışa gidelim diyorum ses çıkmıyor. Mangal dedik iki arkadaş kafa kafaya verip katılım full hem gelirken hepsi tüfeklerini getirmiş. Geçen sene yaptık 3-4 parti şimdi nezaman başlarız yine diye soruyorlar.

    aynen öyle, zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız, hemen gün biter :D

    Süpertact kullanıyorum. Güzel bir reddot ile çok keyifli, en güzel tarafı sırt çantasıyla taşımak basit. Sağlam ucuz moa değeri düşük bir reddot arıyorum. En iyi yanlarından biri atış dengesi. Orta ve üst yaylılar çok şahlanıyor. Tetik ayarı hassas olunca isabet çok güzel, ama kurması biraz sıkıntı veriyor 150 atış sonrası,

    Ben Hawke en ucuz modelini aldım. 1000 atışta pert oldu. Tepmesi kuvvetli olduğu için dürbünleri tahrip eden bir tüfek, Sağlam ve nispeten ucuz bir reddot tavsiyesi olan varsa banada lazım, gez göz ile keyifli gelmedi bana,

    Ben , 4.5 mm ile 5.5 mm arasında sadece namlu farkı var zannettim ve hw 77 5.5 tüfeği şüphe ile aldım. İyiki 5.5 almışım çünkü yayı daha uzun. Weihrauch a attığım maile cevaben bana ilettikleri kısaca şu; her tüfek kendi çapına uygun güçte ekipmanla üretiliyor . 13,43 grain ile çok iyi performans veriyor. Kimi sadece poligonda atış yapar 4.5 yeter, kimi arazide atar 5.5 ister rüzgardan az etkilensin yada tahrip gücü çok olsun. Size tavsiye: mod55 ile başlayın hoşunuza giderse daha kaliteli modellere yönelin, mod55 i bir arkadaşına hediye eder atış grubu yaparsın kendine..

    işte atış yaptığım silah budur, :thumbup: Numan bey e ait. Tabancayı pek sevmem ama bu kendine hayran bırakan bir makine bence. Numan bey in elinde çok silah vardı.Eminim en çok bununla keyifli atışlar yapmıştır. Ne söylesem az, tecrübe etmek lazım.

    Resmi yollardan geliyorsa kabaca toplama yansıyan %25 (banka masrafı,nakliye,vergi, gümrük, gümrükçü) masrafları var. 30 liralık bir ürün bu vergiler ve kdv eklenince 45 tl ye yaklaşıyor. satıcının giderleri de satıcıdan satıcıya göre değiştiği için bize böyle rakamlar yansıyor.
    %30 kar eklendiğini düşünürsek 60 tl ye yaklaşan bir fiyat çıkar. ürünü bir tane değilde fazla getirdiğini düşünürsek 30 a değilde 25 e alır o zamanda 50 tl civarı bir satış rakamı çıkabilir.


    Gayri resmi yollardan getiriliyorsa bu hesap değişir elbet :)


    Not:hesaplanan oranlar kabaca ve tahmini çıkartılmıştır kesin bilgi olarak baz alınmasın.

    Evet haklısınız, bu maliyet kalemlerinden hiç haberim yok. En iyisi alıcı ve satıcı için makul rakamlar olsun iki tarafta kazansın zarar etmesin.

    tüfeklerin ağırlığı konusunda bende hemfikirim. 3800 gr civarında yerli yaylı tüfek kullandım ama şuan kullandığım 4200 gr ithal tüfek daha dengeli ve hiç off kolum ağrıdı vs sıkıntı çıkartmıyor.(tüfek ağırlığını masaya verilmiş atışları kastetmiyorum) Yaylıda ağırlık avantaj ama pcp ler hafif olsa isabete çok fazla negatif etkisi mi olur bilmiyorum. Uzman arkadaşlar daha iyi bilgi verirler. Dürbün ile Max 3000 gr dipçik katlamalı taşıması kolay çantası küçük bir pcp bence güzel olur.

    evet, al sat yapanlar iyi para kazanıyor gibi, alixpres fiyatını öğrenebilir az bir kar payı kazanmasına müsade edip alınadabilir .Kendiniz getirip gümrük işi postası kontrole takılırımı takılmazmı kafanız ağrımaz. Mesela 30 tl ye kendim alixpres den alıyorsam, 40 tl ye burdan alırım, ama 60 tl ye almam, rakam ufak olabilir ama niye yüzde yüz kar etsin benim sırtımdan?

    bence önce bütçenizi arttırın, sonra tac87 adlı bir site var, orjinal kaliteli ürünler var, ihtiyacınız olan bıçağı keşfedin ve o tip yerlerden alın. Garanti ve distribütör konusu önemli. Dandik ürün sonucunda kaza ile yaralanma riskini en aza indirmek lazım. Emniyet kilit sistemi kabza kalitesi vs önemli konular. Ben kendi adıma 80 tl yi ne olduğu belli olmayan bir ürüne vermem, az daha ekler orjinal olduğu kesin ürün alırım. Forumdaki tecrübeli avcı kampçı arkadaşlar daha iyi bilgi verirler, İyi akşamlar

    opel astra h kasa 1.3 turbo dizel tavsiye ederim, az km li illaki bulabilirsiniz. Yedek parçalar ucuz, kafası çalışan her usta anlar, fren sistemi çok başarılı, güvenlik ekipmanları dolu bir araba. Boş paket almayın sadece.

    hw77 tavsiye ederim, hem gez arpacığı var, istersen dürbün ile kullan, kaliteli isabetli. Daha önce diana 460 magnum, bir kaç hatsan kullandım, çok güçlü olmasın ama dengeli istikrarlı olsun, atışta keyifli zaman geçirmek güzel, keşke ilk tüfeğim weihrauch olsaydı, zaman ve para kaybı yasamazdım. Ben acemi atıcıyım, ucuz tüfek ile hobiden soğumak üzereydim, kaliteli tüfek ve jsb pellet ile şu an keyfim yerinde. Sökme takma modifiye işi eline yatkınsa daha ucuza keyifli atışlar yaparsın. Sakın internetten bakıp sipariş verme, imkan yarat ve tüfeği eline al omuzla bir kaç dakika elinde dursun, ağırlık denge vs test et. Benim gibi acemi atıcının tavsiyeleri bu yönde. Forumda uzman arkadaşlar daha iyi bilgi verirler. Ama önce eski konuları biraz zaman ayırıp okuyun, tüm cevaplar orda mevcut...

    ben tüfek alımında Zetax Emir bey in ve Gepard Arda arkadaşımın tavsiyelerine uydum ve çok memnunum. Size tavsiyem üstadların tecrübelerini göz ardı etmeyiniz. Paranızı maksimum fayda (fiyat performans kalite servis) sağlayacak şekilde değerlendirmenizi öneririm. Mümkünse alacağınız tüfeği omuzlayın yüzleyin, internetten yakışıklı görünür ama ele alınca hoşunuza gitmez belki, ağırlık dengesi, tepmesi, kurma zorluğu vs..