Abicim daha bi uyardı he ![]()
ilkertozluklu tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
1 sene önce av tüfeği aldım. 2. tüfek için tekrar satın alma belgesi işlemlerini baştan mı başlatmam gerek? Birde neden 16 ga. neden 76 namlu tercih ettiniz sorabilir miyim? Tek kırmalar ejektörlü yapılabiliyormu? Şok seçeneği var mı? Fiyatlar ne kadar? Hangi firma? Nasıl irtibata geçilebilir?
7 soru ve 6 soru işareti var

-
-
Eline emeğine sağlık RaptorX. Sayende daha neler görcez bakalım.

-
T12 Hayırlı olsun
Uygun bir dürbün bulacağınıza eminim. Elinizdeki dürbünü ile de bir süre idare edebilirsiniz. Bu arada ikinci elllerde bir dürbün denk gelebilir. -
Güç olayına takılmaya gerek yok bence. T12 tabanca gibi ses çıkarıyor. Gücü görünce Daha fazlasına gerek olmadığını anlarsınız.
-
Daha önce forumda Dominatör tüpündeki yarıktan bahsedilmişti. Aynı vakaya tekrar rastlanmış! 300 barlık tüpün içinde kocaman bir yarık var. Satın almış olanların tüpü kontrol etmesinde yada ettirmesinde fayda var!!!
-
Bir arkadaşımda bunun turuncusu var. Oğlum nerden nerden buldun bu külüstürü dedim
Garajdaydı benim bu dedi
Saat gibi valla heryere gidiyorum dedi. -
Dün T12 ye bir daha aşık oldum desem yeridir. Hava sıcak olmamasına rağmen 965 ft/sn. 190 bar çıkış hızı verdi
Tetik ve çekiç sistemindeki işçilik hayran bıraktı beni kendine. Bu kadar hafif ve güçlü başka bir tüfek yoktur herhalde! Bence seçeneklere dahil edilmeli. -
Eline sağlık. Bir kutu premier domed in var üzüldüm şimdi

-
Orta okula giderken babam almıştı. O zaman çok zevkli motordu. Kısa sürede garajdan çaldılar.Bende 350 Jawa ya terfi ettim böylece

-
Ben çok beğendim. Yaratıcı olmuş PCP lere göre.
-
Havalı tüfekten çıkan pellet bildiğim kadarıyla ilk önce yukarı doğru sonra aşağı doğru yol alır
Yanlış bilgi..
Namluların yere paralel olacağı belirtilmiş. Bu durumda pelet namludan yere paralel çıkar. Namlu 1 metre yüksekteyse, hedefte 1 metre yüksekte ise ve arada 50 metre mesafe varsa namluyu yukarı doğru hizalayıp atış yaparız. Bu yüzden çizimlerde pelet yolu yukarı eğimli çizilir. Sebebi 50 metrede pelet yerçekimi ivmesinden dolayı düşme yapacaktır. Bunu gez-arpacık yada dürbünle telafi ederiz.
-
Havada peleti bir defa gördüm o da arkadaşımın Raiderini 225 bara kadar doldurduğum zamandı.(cahillik!) Tüp basıncından dolayı valf az açılıyor olmalıki, ilk şarjörün çoğunda peletleri gölge bir ortam olmasına rağmen dürbünden görmüştüm.
-
Aslında değişkenler çok çok fazla.
-
Hepsi aynı anda düşer.
-
Bugün hava güzel
150 barda FX pelet ile 778- crosman premier ile 788 fps gösterdi. Böylesi daha iyi:) -
Sean Orsmond abinin 97 k sının dipçiğindeki yükselticiden bana da lazım. Normal olarak kaynak yaptığımda gözüm dürbünün altında kalıyor.
-
Az önce camdan tek atış yaptım Raiderle. Krono 840 fps gösterdi
(160 bar FX pelet) Setuskur vida tamamen sıkılmış vaziyette olduğu için şaşırdım. 1 hafta kadar önce yarım santim daha uzun bir setuskur vidayı bir iki diş tutturup, üstüne de kısa setuskuru koyup tüfeği toplamıştım. O zaman kaç fps idi acaba
İki ayar arasında müthiş fark olduğunu ev içinde kimse yokken yaptığım tahribat atışlarından biliyorum. Crosman 2100 için hazırladığım hedefi, Raiderden sonra güçlendirmiştim. Tüfek bu haliyle yaptığım hedefi delemiyor. Modlanmış haliyle; National geographic dergisi + crosmanın hedefi + en arkadaki fiskos masası üstüne de iz yapıyordu. ( üst kısın normal tahtadan çok daha sert ) Apartmandayım tüfek oldukça gürültü yapıyor oyüzden çok atış yapamadım. Krono nun yanlış gösterme ihtimali varmı
En çok 650 fps çıkar diye düşünmüştüm. -
140 bar ile 110 bar arası stabilite mükemmel görünüyor. 20 atış. Eline sağlık Eblemis. Benim için iyi örnek oldu. Her tüfek aynı değerleri yakalarmı belli olmaz tabi.