ilkertozluklu adlı kullanıcının mesajları

    Bayayhan ben sadece klasik yayı satın alarak başladım hobiye. Tüm bildiklerim google sayesindedir. Bir yerlerde Türk yaylarının yapımı hakkıda video ve yazılar vardı. Başlangıç için kemankes.com 'u önerebilirim. Şu an ok alacak bütçe bile ayıramıyorum. Bir taraftan T12 içimde sancıyor.Eser silahlar gelicek ve forumda inadına ucuz silahlar satılıp duruyor. Bazıları yurdumuzda satılmayan modeller. En güzel bilgiler civardaki okçuluk federasyonundan alınır diye düşünüyorum. Bir tek şunu söyliyim; Müthiş keyifli!

    Arkadaşımla beraber kullandık. 30metrede süper isabet sağladık hatta :) Kirişi bıraktığımız gibi hedefte. Yanında 6 adet alüminyum ok gelmişti. Kırdıkça tamir edip kullandık ama onunda sonu geldi. İş yerinde tutuyorum soğuktan atışa gidemedik o yüzden fotoğraf ve gözlem yazamıyorum fazla. Yaptığımız atışlarda mesai arasında iş yeri bahçesinde oldu. Güzel bir hastalık :) x;.z

    Doğru insan yazmadan edemiyor :)


    Hatsanın arızaları; göz göregöre kalitesiz malzeme kullanmaktan, mühendislik bilgilerden yoksun üretimden, dış piyasa için kalite kontrolden geçemeyen ürünlerin yurt içinde satılmasından kaynaklanır. Biri 1cm diğeri 1,5cm. grupman yapsa 25 meterede, kıyaslama olur. Aynı sağlamlıkta ve mühendislik hesaplarıyla yapılmak koşuluyla?

    Çamurlanır falan diye yazıyorsun hala. Çamur atıyoruz yani ? Dediğini anlıyorum şahsen, yanlış anlama yok. Sürtüşme amacım yok hepimiz aynı hobinin çekim alanında olduğumuz için buradayız. Hatsan alanların şikayeti yok demenin de alemi yok çünkü şikayet var. Niyetin iyiyse forumu iyice baştan sona oku sonrada yazdıklarına bak.

    Her Türk Asker doğar! Tabi tabi..İki kıtanın birleştiği yerdeyiz ama silah edinmenin herhalde en zor olduğu ülkedeyiz. Tek savunma silahım av tüfeğim ve şevrotinlerim. Ama olsun güney doğulu kardeşlerimizde keleşler kol geziyor her evde. Onlar bizi savunur diye birşey diyen yok herhalde. Kırklarelinde yivli av tüfeği ruhsatı 1 kişiye verilmiş sadece?

    Hatsan 1000Tl lik tüfek üretemez.! sayın Emporto. Kimsenin almayacağı da doğrudur. Hatta çok doğrudur. Alanlar hatsan yakınlarının gazıyla alır sonra uğraşırlar. Dandik malın savunucusu çok nedense.

    Sizede iyi yıllar :thumbdown:


    Tüp takılı değilken ve şarjör boşken tetik çekerek namlunun hareketini izleyin. Herkes farklı bir tarafa yatırıyor tabancayı. Bu şekilde stil geliştirebilirsiniz.Ben içini söküp incelediğim için boşta tetik düşürmenin zararı olmaz kanısındayım. Malzemeler sağlam. Bİrşey olsada ileriki zamanlara doğru,tornacıda yaptırılmayacak bir malzeme yok içinde.

    Bende C11 kulanıcısıyım. Dışı plastik fena sayılmaz ama iç mekanızması temiz ve işçilik iyi görünüyor. Tetiğin çekme mesafesi uzun olduğundan isabet için biraz idman şart. Tüplerin başına da silikon esaslı gres sürmeni tavsiye ederim. Contayı korur ve hava kaçırma problemi yaşamazsın. En azından uzun süre. Ayrıca kapalı mekanlar için gürültülü ve tehlikeli. Fırlattığı çelik saçmalar etkili ve hızlıdır. Güle güle kullanın.

    Konu açılalı çok olmuş ama gündeme gelebilir diye düşündüm. Nede olsa 77 gündür bir çok yeni üye aramıza katılmıştır. Ben Crosman C11 tabanca kullanıyorum yatagundan sipariş ederken silikon esaslı greste aldım. Silahı tamamen söküp içindeki contayı ve tüpün bastığı yerdeki contayı bu gresle yağladım. Şu an tabancam tüp takılı halde bekliyor. Hiç gaz kaçırma sorunu olmadı. Sızdırmazlık sağlarmı bilmiyorum ama contayı besleyip ömrünü uzatması muhtemel bir durum. Bir de tetik düştüğünde namlunun bastığı gaz çıkışını sağlayan parçanın arkasındaki yayı bir sipir kısalttım. Silahın sesi arttı fakat namlu çıkış hızına etkisi varmı bilmiyorum.

    Kesinlikle bir sorun var. Bu işte yeniyseniz fabrikayla görüşün gönderin bir baksınlar. Forumdaki bazı yazılar abartılmış yada tüfek sökülüp temizlenerek uygun şekilde yağlanmıştır ve daha sonra bu güçlere ulaşmış olabilir. Yinede sağlam bir mod 125 zevk verecek kadar güçlüdür. Çok güçlü :D