Kesinlikle alakasız bir forumda ve başlık altında, aşırı detaycı bir tutum ve konu. Türk olmakla, Türk gibi yaşamakla ilgili bir derin yaklaşım varsa Sadece Türçeyi düzgün kullanmak devede kulak kalır. Daha çok şey yazmıycam. Ama uzaması güzel görüntü vermiyor. Tüfek tavsiye konusu açıyoruz Türk dil kurumu çıkıyor karşımıza?
ilkertozluklu tarafından yazılan gönderiler
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
-
-
Yaylı bir tüfek için hiçbir farkları yok. Balistiği düzgün yumuşak peletler. 5.52 çapında olmaları nedeniyle namluya tam olarak oturuyorlar. Kendi tespitlerime göre; Sanırım yumuşak olmaları sebebiyle kendilerinden daha hafif peletler ile aynı hızda namluyu ter ederek daha fazla güç üretiyorlar. Size önereceğim pelet, ithalatçı firmanın değerli forumumuzun sahibi olması nedeniyle http://www.yatagun.com.tr/detay.asp?FX_a…let=&ID=192 adresindeki pelettir. Forum kullanıcı adınız ve şifrenizi değiştirmeden https://www.airgunturk.com/www.yatagun.com.tr ye aynı şifre ve kullanıcı adıyla üye olursanız, https://www.airgunturk.com/www.airgunturk.com üyeliğinizden dolayı ürünleri indirim oranlarıyla satın alırsınız.
-
Tekrar yazıyorum ama pelletleriniz bitince mutlaka FX,AA,JSB arasında tercih yaparak pellet almanızı öneriyorum.
-
Belirtmemişsiniz ama sanırım tüfeğin gücü düştüğü için size bu öneriyi yapmışlar. İlk akla gelen keçedir. Yay gereğindan fazla kısalmışta olabilir. Ne kadar süredir kullanıyorsunuz tüfeğinizi.?
-
Tüfeğinizi güle güle kullanın fakat 100 metre vs. beklentileriniz olmasın. Uzun mesafelere atış yapabilmek, ciddi tecrübe yada doğuştan kabiliyet gerektiren bir iş. İçinden gönlünüzden geldiği gibi keyfini çıkarın. Birçoğunmuzun başlangıç tüfeği olarak satın aldığı markayı kullanıyorsunuz. O kullanıcıların tamamına yakını daha kaliteli modellere geçmiş bulunuyor. Eğer sıkılmaz bu hobiyle ilgilenmeye devam ederseniz, Uzun mesafe atışları yapabilecek tüfeklere de sahip olursunuz inşallah.
-
Hiç mi? En azından vida ile sabitlenmiş birşey demi yok?
-
-
Fotoğrafta altta duran parçanın solundaki siyah parça keçe olmalı.
-
Sayın Brus77 konu dağılmış ama kaliteli pelet kullanmanızı öneririm. Ben memnun kaldığım fx peleti öneriyorum. Airarms peletler de aynı kaliteyle üretilir. Fiyatı çok gelebilir ama kutuların 500 adet pelet içerdiğini hatırlatmak isterim. İsabeti övülen crosman 2100 tüfeğim FX pelet aldıktan sonra isabetli atışlar yapmaya başladı. Hatayı sürekli kendimde aramıştım. Fx pelet alana kadar da denemediğim ucuz pelet kalmamıştı. Evdeki onlarca kutu işe yaramaz pelet öylesine duruyor. Elimi sürmüyorum. Ayrıca tüfeğe alışmak için bir süre atış yapmalısınız. Forumda atış teknikleri ile ilgili konuları bulup okursanız çok işinize yarayacaktır. Çalışmadan okumadan iyi işler elde edilemiyor maalesef. Bu iş için ayırdığınız vakit size artı puan olarak geri dönecektir.
-
Benim imzamda da hatsan yok çünkü yok fiyatına bir arkadaşıma verdim. Harcadığım para için pişmanım. Servisin tüfeğe yaptıklarından sonra ağzıma geleni söyledim ama içimden. İmzamdaki silahları soran arkadaşlarıma kardeşlerime eğrisini doğrusunu söylüyorum. Tecrübe edebildiğim kadarıyla tabiki. Forumumuz konusunda en düzeyli ve nezih insanların oluşturduğu bir ortamdır. Yeni arkadaşlarımız konuya hakim olmadıklarından, bazı tavsiyeleri yanlış anlıyor veya yanlı kişilerin etkisinde kalarak polemiklere yol açıyorlar. Tavsiye almak isteyen arkadaşlara verilen tavsiyelerde, ayırabildikleri bütçeyle optimum fayda elde edebilecekleri tüfekler önerilmektedir. Bütün iyi niyetiyle vakit ayırıp tecrübelerini paylaşan insanlara daha saygılı olmamız gerekir diye düşünüyorum. Sayın Akgül' ün dediği gibi; Kefini çıkaralım

-
Meslektaşınızın eline sağlık. Çok güzeldi.
-
Eline sağlık evren. Düşüncelerini yaptığın çalışmalarla desteklemen ve kanıtlaman bilimsel çalışma niteliği taşıyor. Tamamen metodik ve sonuca yönelik. Raider sayesinde yaptığın deneysel çalışma kafamdaki acabaların netleşmesine vesile oldu. Ben, namlu pelet ilişkisinin isabete etkisinin, sondan bir önceki basamağı oluşturduğunu düşünüyorum. Yivlerinin dönüş oranı ve namlu çıkış hızının optimum bir değerde en iyi isabeti vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bunu test edecek imkanlarım olmadığından şimdilik kafamdaki soru işareti bu konu. Son basamak olarakta; pelet arkasından yüksek basınçla boşalan havanın yönünün değişmesini sağlayan mekanizmayı görüyorum. Yazılarını görmek her zaman keyif veriyor

-
Namlunun gerçek bull barrel olmaması atışları etkiliyormu acaba? Ben tetiği yayı keserek yumuşatmıştım. Bir süre sonra tetik çekici tutmamaya başladı tekra yaya müdahale ettim.
-
Bu sistemde çarpmadan yada geriye hareketten önce pelletin namluyu terketmesi namlu boyuyla ayarlanabilir. Zaten bu sebeple burada yaya gerek yok. Normal yaylılarda tepme; tetiği düşürdüğümüz anda pistonun ileri hareketiyle başlıyor. En gözle görülür etki piston karşıya çarptığında oluyor. Pistonun karşıya çarpmadığı hayali bir sistemde ilk piston hareketinin isabete etkisi nedir onun ölçülmesi yada bilinmesi gerekir diye düşünüyorum.
-
-
Kaç Metre Yükseklikden Attığına Bağlı Örn:100 Metreden Ateş Edersen 30 Metrede Düşer Ama 50 Cmden Ateş Edersen 25 Cm. Ötene Düşer Yani Tamamen Yüksekliğe Bağlı
Ben birşey anlamadım?
Atılan peletin çıkış hızı, BC si, kütlesi değişkenleri var. bu değerleri bilerek hesaplanabiliyor. Bu işlemi yapan programı kullanabilenler bir örnek verebilir ancak. Mesela 16 grain FX pelet 980 fps hızla yere 45 derece eğimle ve yerden 1,2 metre yükseklikten
atılsa ne kadar uzağa düşer gibi. -
Sonunda oldu. İnanki ben bekliyordum bunu senden Erdem abi

-
9x büyütmeyle elde edilen sonuç şaşırtıcı oldu benim için. Atışların hepsi güzel. Paylaşımlar için teşekkür ederim.
-
Harici İçerik www.youtube.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
http://www.youtube.com/watch?v=0Nm2Xy…feature=related
video olarak yüklemeyi beceremedim ama izlemek isteyenler için linki koydum. Adam gibi pump action izleyin görün
-
Rıfat abi güle güle kullan. Allah nazarlardan korusun inşallah