balaban44 adlı kullanıcının mesajları

    çok teşekkür ederim.Artık kararımı verdim sadece fuarı bekliyorum.bir bakacağım yeni silahlar nasıl ne yaptılar.daha sonra kral nemesisi alacağım.paylaşımlarınız için çok sağolun.

    Ben 4.5 namluyu hiç kullanmadım, 5.5 ile tüfeğe alışma evresini geçirdim ve son olarak 6.35te aktif kullanmaya devam ediyorum. Öncelikle şunu söyleyeyim sonuçta hobi olduğu için 5.5 ve 6.35 arası tercih tamamen size kalmış eğer pelletleri daha uyguna getireyim derseniz 5.5 ile devam edebilirsiniz sonuçta 6.35ler de biraz pahalı, yani 2 namludan da zevk alırsınız 2side sizi tatmin edecektir. Ben şuan 6.35i değiştirmeyi düşünmüyorum elimde ki pelletler bitince 5.5 pelletleri atmak için takabilirim :) Nemesis'i tercih nedenim 3 farklı namlu olmasıydı ilk pcp tüfeğim olarak aldım çok da memnunum. Sökerken kurma kolunda küçük bir vidasını kaybettim servisini aradım servis bana kurma kolunu komple set olarak ve yanında kaybettiğim vidadan 3 tane yedek olarak göndermişti. Wrangler typhoon moderatörle kullanıyorum ayrıca onu da belirteyim çok da güzel ses kesiyor. Yani 3 farklı tüfek kullanıyormuş gibi de düşünebilirsiniz :) Ateşli tüfeklerden pcpye geçiş yaptığımı da belirteyim profesyonel değilim kendimce hobi yapıyorum, Yine sormak istediğiniz nokta varsa yardımcı olmaya çalışırım.

    Çok teşekkür ederim.hatsan airmax ta karar kılmıştım ama nemesis olacak gibi.sadece regülatör olayını düşünüyorum.acaba nemesiste regülatör olmaması çok problem oluyor mu.

    Aktif olarak kullanıyorum nemes modelini, namlu değişiminden sonra sıfırlama gerekiyor, hatta farklı grainlerde kullanırken bile sıfırlama tutmama şansı yüksek hafif ve ağır pellet seçimleri, namlu değişimi için ben her seferinde dürbünü söküyorum çünkü dürbün konumlandırdığım yere söküm vidası denk geliyor. Çok zor bişe gibi gözünüzde büyütmeyin bu işlem toplasanız 3 dkk sürüyor. 2 vida söküp takıyorsunuz. Güç ayar düğmesi ayarını şimdiye kadar 2 kere kullandım desem yeridir hafif pelletlerde tüfek güçlü geldiği için düşürme ihtiyacı geliyor. Yenilerinde regülatör yok, bence gerek de yok, 80mt'de boş kovanı vurabiliyorum benim için yeterli geliyor(tercih meselesi tabi). ilk başlarda 5.5 ile uzun süre kullandıktan sonra 6.35 namluyu taktım ve değiştirme ihtiyacı duymuyorum. Tam güç 250bar'dan 130 bar'a kadar 12 şarjör atmıştım yanlış hatırlamıyorsam.

    Çok teşekkür ederim tamda kafamdakileri cevaplamışsınız.Nemesis kullanan birinin yazması çok iyi oldu.size bir sorum daha olacak muhtamelen hiç 4.5 namluyu takmadınız buna ihtiyacınız da yok.5.5 namlu mu iyi yoksa 6.35 mi.yani gerek varmı 5.5 namluya.6.35 her türlu yetiyor mu.yani sabit namlu 6.35 olan alınsa daha mantıklı olmaz mı.yada 5.5 alınsa.siz hangi kalibreden memnun kaldınız.

    Ben de breaker var 4.5 ve 6.35 namlu. Aynı sistem işte nemesis ile. Namlu değiştiriyorsun. Namluyu söktüğün anda hangi silah olursa olsun yerine geri taksanda namluyu sıfırlama değişir, tabiki yeniden sıfırlama yapman gerekli biri 18 20 grain atıyor diğeri 25 30 grain en az.dürbünü düzgün montaj yaptığın taktirde fazla uğraşmasın özellikle iyi dürbünleri taretleri numaralıdır.heleki sıfırlama sehpası yada tüfeği sabitleyebileceğin bir yer varsa 2 3 atışta sıfırlarsın geri silahı

    Teşekkür ederim.peki kral monarch, nemesis, ve hatsan airmax sence en mantıklısı hangisi olur.

    Arkadaşlar Nemesis kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi.kafama en çok takılan şey şu 5.5 ile 6.35 namlu değiştiği zaman dürbündeki sıfırlama yenilenmesi mi gerekiyor, yada sıfırlama çok zor olur mu.her defasında dürbün sıfırlamaya ihtiyaç var mı.namlu değişiminde her defasında dürbünü de çıkarmak gerekiyor mu.yada güç ayar düğmesinden ayar yaparsak dürbün sıfırlamaya gerek var mı.bir de bu modelin yeni çıkanlarında yada yeni çıkacaklarında regülatör var mı.şimdiden teşekkürler.

    Yaylı silahlarda çift tepme olur.ama igt hava sıkıştırmalılarda tek yönlü tepme oluyor sanırsam.evet hayalimiz ateşli yivli silah ama şartları ağır.ama bu spor sonraları bana daha eğlenceli geldi.

    1500 daha koy yivli tüfek dürbünü al abi
    komprasör yada tüp derdin olmaz ;)

    Yivli tüfeğe takılan dürbünü bile bozar bu yaylılar.yaylıda çift yönlü tepme var ondan dolayı dürbün dayanmıyor.hem türkiyede vergiler falan çok fazla yivli alınmaz ki.hem aldık diyelim ne avlıyacağız.yine bizi kurtarsa kurtarsa pcp kurtarır.Allah tan yerli markalarımız var yoksa öyle anca video izler iç çekeriz.

    Yaylıya 150 liralık dürbün takılması normal.1500 tl lik dürbünü nasıl tskalım yaylıya.pcp en iyisi ama komprasör olayını çözemek gerek.bu hobi özveri istiyor.video için teşekkürler.

    dediklerinize katılıyorum.lw ama nasıl lw.o zaman kralın son namlularını takip etmek gerekiyor.zaten eski namlularda da çok şikayet eden yok.yorumunuz için teşekkürler.

    bt65 5.5 ve 6.35 şuan ikisi birden envanterimde. 5.5mm olanını 2015 senesinden beri kullanıyorum. Yaptığım modifikasyonlarla beraber 5.5 mm olanı 85 joule güçte atışlar yapıyor, standart halinin max 65 jolue civarında olduğunu unutmayalım. Bu haliyle 200-100 bar arası 20 atış yapabiliyorum. Hatsan marka pompa ile 100-200 bar arası yüksek tempoda olmak şartıyla 6-7 dakikada doldurabilirsiniz tabi stilini bilmek şartıyla. Tüp dolduktan sonra pompa aşırı ısınacak ve mecaliniz kalırsa atış yapacaksınız. Muhtemelen evde tüfeği doldurup atış sahasına getireceksiniz, 2 şarjör attıktan sonra pompa ile doldum yapıp 2 şarjör daha atacaksınız. Mecaliniz kalmadığı için tası tarağı toplayıp evin yolunu tutacaksınız. Yani kocaman bir gün içerisinde 40 atış yapabilirsiniz pompa ile, eğer kondisyonu yerinde olan biriyseniz. Yok değilseniz tüp basıncı 150 bara gelince pes edip kalan havayla atış yapıp eve gideceksiniz. Tüfeğin gücünü kısarsanız atış sayısının artacağını hatırlatayım. Pompa ve pcp ikilisinde durum bu şekilde. Gelelim kalibreye. Amacınız ne bilmiyorum ama bt65 alınacaksa kesinlikle 6.35 alınmalı. Resmen bu tüfeğe cuk diye oturmuş bu kalibre. 5.5 de fena değil ama optimum performans bence tartışmasız bt 65 için 6.35 olanında. Gelelim mesafe isabet ve tahribat üçlüsüne. Yerli tüfeklerde bu üçlüyü aynı anda başaran bir tüfek ben daha görmedim. Mesafe ve tahribat konusu hallediliyor ki ben bu işi çözdüm ancak uzun mesafede isabet konusu benim görüşüme göre bu kalibrelerde ve yerli tüfeklerde ne yazık ki olmuyor. Ancak isabet konusunda çok beklentiniz çok yüksek değilse ve gerekli modlamalar yaparak 150 metre civarında tahribat atışları yapabilirsiniz. Zannımca uygun kalibre bu şartlar altında 6.35' tir 5.5' e göre fazla düşme yapmasına rağmen. Son olarak, dürbün için bt65 ile beraber kutu içerisinden çıkan 4-12x44 optima dürbün 100 metreye kadar gayet yeterli en azından bana yetti. Daha ötesi için orta kalite 6-24x50 dürbün kullanabilirsiniz, şayet ben şuan bunu kullanıyorum. Bence daha kalitelisine gerek yok zira bu mesafelerde 40 kat yakınlaştırmalı dürbün bile kullansan tüfeğin isabetli atmadığı için isabet konusu gene hüsran olacak. Durum bundan ibaret. Şu videoya bir göz atsanız belki fikir verir, atış yapan benim. Yaklaşık 140 metre uzaktaki 5lt su bidonuna atış yapıyorum ve her attığım bidonu vuruyor.

    Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

    Harika bir yorum olmuş.üstelik te video da koymuşsunuz.daha ne olsun.bu yorum çok faydalı.iyi bir insansınız.teşekkürler.

    bence pompa işi artık yalan oldu.eğer scuba tüpü dolduracak yer yoksa scuba tüpte yalan olur.bu işte en doğru olanı komprasör.komprasör ve scuba tüp tabiki tadından yenmez.o zaman 6.35 lik kalibre alırsın iyi bir dürbün ve silahın en iyi basıncı bulursun güzel güzel kullanırsın.tabi bunun için sabır gerek.sonra para.2200 lira komprasör en az 1000 tl scuba tüp.iyibir 6.35 kalibre silah 2750 .iyi bir dürbün 1500 tl.toplamda yaklaşık 7400 liraya ihtiyaç var.eğer atışlarımı kaydedeyim dersen kamera ve aparatları ek bir masraf.birde şunu düşünün ya bu işin adamı değilseniz.yani gerçektende hobiniz değilse.onun için ufaktan başlanmalı bence.

    Airmax regülatörlü ve lw namlu.kralda monarch ta rg varmı.kralın namluları lw yok sanırsam.estetik olarak kral daha iyi ama stabil atış önemli.

    Arkadaşlar kral monarch kullanan varmı.hatsan airmax ile kıyaslarsak hangisinin avantajları var.cevaplarsanız sevinirim şimdiden teşekkürler.

    bu teorinin sahibi burdamı acaba.güzel bir paylaşım olmuş ama bence silahın ağırlık merkeziyle alakası yok bu durumun.silahı nerden ve nasıl tuttuğuna bağlı.Yani silahın tutulan yerde tork oluşur bununla alakalı bir durum.geri tepmenin torku ağırlık merkeziyle alakası olmamalı.bu önemli bir konu isterseniz tartışalım ve bununla ilgili bir çalışma yapalım.saygılar..

    Yurtdışında bile almaya kalksan böyle bir tüfeği 3.000 dolar dan başlıyor . Bu özellikler de veya yakın bir tüfeği bizim yerli firmalar gerekli yatırımı yapıp piyasaya sürseler . Kaç kişi alabilecek ? Yapılan yatırıma değecek mi ? Ülke olarak Belli bi ekonomik seviye ulaşmadığımız sürece bu gibi teknolojik seyler bizim için ummaktan ben hayalden öteye gitmeyecek . Yoksa tabiki yaparız . Hatta çok daha iyisini yaparız . Ama maddi imkansızlıklar bunun önüne geçiyor . Birde şunu anlamıyorum . 1500 liralık tüfekten 10.000 liralık ithal tüfek performansı bekliyoruz . Bırakın da ortalama 1500 lira verdiğimiz tüfeklerin herşeyi dört dörtlük olmasın . Tabiki düzgün grupman yapmayacak. Tabiki valfinde yayında vs sorun olacak . Bunların çok düzgün şekli de et fabrikaların üretebilmesi için bizim alım gücümüzün yüksek olması lazım. Sağlıcakla kalın

    Alım gücümüz düzelmiyor ki.haklısın katılıyorum.daha açlık sınırında yaşıyoruz.ömrümüz geçip gidiyor.

    çok güzel silahmış.onların bu spora yaklaşımları çok farklı.yaptıkları işe kıymet veriyolar.biz çok sıradan amatörce yaşıyoruz hep.