76mka adlı kullanıcının mesajları

    Benim 250,300 ve350 metre atislarimi izlediğini biliyorum sunu söyleyeyim 200 sonraki en fazla 6 zoom kullanabiliyor sun 300 de bu da silinti ben 300-350 metre atislarini mecburen 4-5 zoomla yapıyorum bende baraka 10-40 dürbün var ama kesinlikle kullanamiyorum tecrubemle söylüyorum PSP de en ideal optik 4-16 gerisi hikaye

    Güzel insan, benim Bt ile beraber gelen airstripper vardı, 50 metrede tüp bağlı olarak ve aynı peleti kullanarak önce çıplak namlu beş atış, sonra airstripper ile beş atış ve son olarak da moderatör ile beş atış yaptım. Çıplak namlu ile 7-8 cm dağıttı, airstripper ile 9 cm dağıttı, moderatör ile 2,5 cm. Fotoları sana göndermek için aradım, arşivde bulamadım. Ama rakamlar bana o kadar ilginç gelmişti ki unutmuyorum.

    Pellet kaldığını bildiren arkadaş için, sanayide satılan pirinç çubuklar var, onlar yumuşak ve namluya zarar vermiyor, 5 mm olanlardan bir tane 1 metre uzunluğunda satın al, 5 TL. önce şarjörü çıkar, kurma kolu geriye çekili vaziyette olsun, namlunun ön tarafından sokup hafif vuruşlarla peletleri namluya pelet girişi olan kısımdan düşürüver. Not: Tüfeği dik tutma çıkan peletler karşıya geçip hava yatağı içine giriyor ve alabilmek için hava tüpünü falan sökmek zorunda kalıyorsun. Kolay gelsin :thumbup:

    Herkese tşk.ler. Şunu paylaşmak isterim. Arkadaşlar benim tüfeğin hava tüpünü makine mühendisliğinde basınç üzere çalışan bir Yrd. Doç arkadaşa verdim. Üzerinde bazı çalışmalar yaptı, nano teknolojiyle üretilmiş bazı sıvılarla iç yüzeyine bir takım uygulamalar yapmış, uzun uzun neler yaptığını anlattı ya ben pek fazla aklımda tutamadım, o yüzden ahkam kesmek istemem, bilenlerin bulunduğu bir ortamda mahcup olmamak adına. Neyse daha sonra basınç testi uygulamış, tüpü 400 bara kadar yoklamış, o yönde bir test raporu çıktısı da almıştı, sağolsun benim oğlanlar uçak yapmışlar ^^ Şu anda ben tüpümü 250 barı kesinlikle geçmeme tavsiyesine uyarak sürekli 240 barda tutmaya, atış yaparken de tüp tüfeğe bağlı olarak yapmaya özen gösteriyorum. Tüpü arabanın ön koltuğuna koyup, özel yaptırdığın uzun hortum sayesinde arka koltuğa tüfeği yerleştiriyorum, arka camı açıp, camın üzerine yerleştirdiğim minder üzerinden destekli şekilde atışlarımı istediğim yerden yapabiliyorum, hem kimse rahatsız olmuyor, hem de mekan sıkıntısı yaşamadan, basit bir yol kenarında bile istediğim gibi atış yapmam mümkün oluyor.

    Arkadaşlar mrb. Bu gün hava güzeldi, tatilde olmanın da rahatlığıyla atışa gittik, elimizde cihaz yok, mesafe ölçümü klasik usul yapıldı, boyum 1,78, düz ortamda adımlarım maksimum açılacak şekilde saydığımızda 182 adım çıktı. Sport tracker programıyla ölçtük, sonuç aklıma yatmadı, çünkü 190 m gösterdi. Kullananlar bilir bu program her on metrede bir değer yükseltiyor. Tecrübeye dayanarak her adımın 1 metre olduğunu varsayarak 180 metre yazdım. İnsanlar regülatördür, tüp delinmesidir uğraşıp duruyorlar. Allah'a şükür benim tüfek, son aldığım moderatörle beraber regülatörlü gibi iş çıkarıyor. Bu mesafede attığımız mermiler cüz'i bir dağılım gösteriyor. Özellikle benim tüfeğim ince memet 30 grainlerle harikalar yaratıyor. Ancak namluya sürerken sıkıntı yaşadığım için yine ince memet 27 graine döndüm. ondan da çok memnun kaldım. mermi dağılımını videoda görebilirsiniz. İçinden bazıları ani sapmalarla -mesela yağ tenekesindeki alt mermi- kafasına göre biraz uzağa kaçsa da genelde çok iyi. Küçük bir hatırlatma: İnce Memetleri cif bulaşık deterjanıyla ve sıcak suyla yıkayıp kağıt havluyla kurulayınca hem pırıl pırıl oluyorlar, hem de üzerlerinde hiç çapak kalmıyor. Doğrudan satın aldığım şekliyle namluya sürdüklerim daha fazla dağılırken, yıkayıp kuruttuklarım daha az dağılıyor. Bu gün büyük bir keyifle atışları arkadaşlara anlatıcam. Bir de atıcı grupmanları kısmında Levent Beyle arkadaşlarının atışlarına bakmanızı tavsiye ederim. Gerçekten gıpta edilecek atışlar. Çok daha zevkli atışların size nasip olması temennisiyle sağlıcakla kalın. Link burada http://youtu.be/yE8VdC_n2aQ iyi seyirler. ;)

    Arkadaşın biri BT nin mesafesine itiraz ettiği için gidip kameraya çekmek istedim. Ancak gittiğimde arazi sahibi daha önce açık olan kapıyı kapatmış, arkasına da toprak doldurtmuştu. Biz de gitmişken atışlarımızı mesafenin el verdiği kadarıyla yaptık. Fikir vermesi açısından videoları ekledim. http://youtu.be/4_JGpGV6adQ
    videonun devamı ise şurada http://youtu.be/g1NB95OXm5M. Ayrıca şunu söylemek istiyorum. Bu bir yarış değil. Kimseye ödül falan da verilmiyor. İnsanlara neden potansiyel yalancı gözüyle bakıldığını anlamadım. Bizler gidip atış yapıyor, iyi bir şeyler ortaya koyabildiğimizde sevincimizi bu site aracılığıyla bizim gibi bu işi seven insanlarla paylaşıyoruz. Daha önce aynı tüfekle elli metrede yaptığım fiyasko atışları da paylaşmıştım. Tüfeğin bütün oringlerini değiştirip, içine, hava tüpünün gerisindeki hazineye sıkışan üç peleti çıkarınca ve daha önce kullandığım uyduruk moderatörün yerine daha kaliteli bir moderatör alınca tüfek rayına oturdu. Atışlar çok stabil ve zevk verici hale geldi. Ben sadece tüfeğimin namlusuna zarar vermeyecek, sürekli namlu oringini parçalamayacak bir pelet bulmak, BT kullanan arkadaşlardan tecrübelerini paylaşmalarını rica etmek maksadıyla bu başlığı açtım. Kimseden bir beklentim yok. Kalın sağlıcakla.

    Arkadaşlardan biri 320 m de BT yi merak etmiş dersim bitti. birazdan o arkadaşın merakını gidermek için atışa gideceğim ancak elimde rangefinder yok cep tlf.deki sport tarcker programıyla ölçüm yapmak durumundayım. yalnız ben bt kullanan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.

    Arkadaşlar elimde LW namlu 5,5 mm BT 65 var. Daha önce grupman denemesi yapmış büyük bir fiyaskoyla karşılaşmıştım. Sonra tüfeğin düşük barlarda randıman vermediğini tecrübe ettim. Risk alıp 230 bar bastım, 320 m de 19 litrelik su damacasına 5 te 5 isabet kaydettim. Ancak bunu sadece ince memet 30 grain ile yapıyor. Gamo falan hikaye Hornet -1 ise fiyatı 30 lirada tutmakta ısrarcı. Maliyeti (daha önce arge amaçlı harcanan paralar hariç) 5-6 lirayı geçmeyen pelletler için 30 tl fiyat istiyorlar ve işin doğrusu pek kimse de satın almıyor. halbuki fiyatı 12-15 tl aralığına çekseler şu anda sattıklarının on katı fazla satış yaparak aynı parayı kazanacaklar. hem de hobi severler bu nimetten istifade etmiş olacak.
    Benim asıl sıkıntım şu: İnce memet, benim namluya girmekte zorluk çıkarıyor, kurma kolu zoruyla sokunca da ortalama 5-6 şarjörde bir namlu oringini parçalayıp namludan atıyor. o oringi yerine tekrar takmaksa ciddi anlamda sıkıntı.
    Arkadaşlar BT 65 in sevdiği namluya rahat oturan, oringe zarar vermeyen, isabeti yüksek tecrübe ettiğiniz bir pellet varmı, varsa lütfen adını ve satıldığı adresi yazar mısnız, şimdiden tşkler.
    Not: Sizlerden ricam Hornet-1 ile ilgili beklentinizi sizler de satıcısına ve yapan ustamıza iletin. Sürümden kazanacaklarına eminim, ama fiyatın düşmesi şart.

    Aparatı deneyince randıman verip vermediğini deneyeceğimi yazmıştım, bugün bir iki atış yapma imkanım oldu iyi seyirler,
    http://youtu.be/JGC7neb3HM4
    Not: Kameram Sony, hikmeti nedir bilmiyorum ama çekimleri hiç hoş değil, ancak günlük güneşlik olursa biraz kalite artıyor, zamanında bu makineye 730 Tl ödemiştim. Vatandaşın 220 Tl ye satıl aldığı Samsung fotoğraf makinesinin çektiği videolar bundan daha kaliteli. Bu elektronik eşya işi biraz şansa bağlı galiba.

    Bullarika kardeşe cevaben,
    Yazdıklarım asla insanda kullanılsın anlamında değil, ancak insanlar ellerindeki PCP leri oyuncak zannediyor ve insana zarar verir mi, öldürür mü türünden konuşan veya yazanlar oluyor. Ben de öküzün bacak kemiğini kıran insanın en sert yeri olan kafatasına neler yapmaz ki anlamında değindiğin yorumu yazmıştım. ki öküzün kemiği ölçtük 7 mm idi, birader doktor, ona sordum insan kafatası bundan daha ince, bazı noktalarda 4-5 mm arası, hatta bazı noktalarda bundan da zayıf.
    Bir de bir arkadaşımız BT ile atış yapılan bir hedefin hemen yanında durmuş, yapılan atışları cep tlf ile çekerek yayınlamıştı. orumculardan biri "Kimse beni BT'nin önünde tutamaz" yazınca da tehlikesi olmadığı gibi bir yorum yapmıştı, onlara bir cevap olması bakımından o cümleyi kurmuştum. Yine de hassasiyetin için tşk.ler :thumbup:

    Arkadaşlar mrb. sitede kamera montajı için aparat bakarken seben dka 2 leri gördüm, arkadaşlarımıza 130 tl civarına mal olan bu aparatlar aslında incelendiğinde çok basit bir yapıları olduğu görülür. Tornacıya gidip kendi kameramıza ve dürbünümüze uygun bir aparat yaptırmamız aslında çok kolay ve çok da ucuz olur. Ekteki videoda göreceğiniz aparatı kendim 2 TL ye mal ettim, sadece 10 dakika da zamanımı aldı. Buyrun http://youtu.be/IwV8kogJ9oY umarım beğenirsiniz. Yorumlarınızı bekliyorum. Henüz biraz önce bitirdim, çekim yaptıktan sonra görüntüleri de ekliycem. Not: Benim kameram Sony, maalesef görüntüsü pek iç açıcı değil. Umarım randıman verir.

    Serhat Bey, elinize sağlık da benim grupmanla asla karşılaştırılamaz. BT 65 grupman şeklindeki başlığa bakarsanız ne kadar haklı olduğu görürsünüz. Tabi moraliniz bozulabilir ^^ Şaka bir yana elinize sağlık, Demek ki Allah göstermesin ülkemize bir saldırı olsa düşman askerlerinin gözüne gözüne mermiyi sokacak kardeşlerimiz var. Onur verici.

    Tüm yorumlara baktım, toptan cevap yazayım:
    Tüfek BT 65, namlu LW namlu, hava rüzgarsız, scuba tüp bağlı şekilde atışları yaptım. Dürbüne asla dokunmadım, sadece kağıt değiştirip yeni atışları yaptım. Ve sabit olarak kağıtların orta noktasındaki siyah yere nişan aldım. Destekli ve titreme olmadan atışlarımdan emin olarak tetiğe bastım. AT 44 ile bundan çok daha iyisini elli defa yapmışımdır. Arkadaşta AR410 var, onunla 80 metreden bunun iki katı iyi grupmanlar çıkıyor. Demek istediğim atıcı olarak kendimden şüphem yok. İki ihtimal var : 1-Tüfekteki hava 120 bardı. Belki bu hava tüfek için yetersiz kaldı 2-Moderatör takılıydı, moderatör namluyu tam karşılamıyorsa ve pelet çıkarken çarpma yapıyorsa bundan kaynaklı olabilir. Çünkü mermilerin bazılarını güneşin açısı nedeniyle görebiliyordum. Mermi sağdan sola, soldan sağa bir yay çiziyordu. Yukarıdan aşağı değil de sağ-sol-sağ şeklinde bir kavisle kağıda değiyordu. Hava yetersizliğinden olduğunu düşünüp bıraktım. Hafta içi tüpü fulleyip gideyim, 170 barda moderatör takılı olmadan yeniden aynı mühimmatlarla aynı mesafeden deneme yapayım, Sonucu sizlerle paylaşırım. Bu tüfeği güç için almıştım. Gücüne diyecek yok. Öküzün 7 mm kalınlıktaki bacak kemiğini bununla kırmıştım. Dediğim sorunlardan değil de tüfekten kaynaklı ise eğer isabet noktasında AT 44 buna on basar.

    Rezalet bir grupman tüfek BT 65, mühimmat kağıtlarda belli, tüp bağlı olarak atışlar yapıldı:
    http://m.YollaYap.com/e010/1360423867404.jpg
    http://m.YollaYap.com/e010/1360424076830.jpg
    http://m.YollaYap.com/e010/1360424187398.jpg
    http://m.YollaYap.com/e010/1360424260735.jpg
    Not: Atışlarda hep kağıdın ortasındaki siyah noktaya nişan alındı. Hava standarttı ve 120 bardı, rüzgar yoktu. Atışlar destekli olarak yapıldı. Moderatör takılıydı. Atış esnasında atıcı hatası sıfıra yakındı diyebilirim. Bu denli bir dağılımı açıklamak için söyleyecek söz bulamıyorum. Umarım sizler mantıklı şeyler yazar, tecrübelerinizi paylaşırsınız. :thumbup:

    At 44 ler kampanyadaydı bir tane de ben aldım, ancak bu benim ilk tüfeğim ve ciddi acemiyim. Yazınızı okudum patlayaıcılı ve izli mermi atışlarım demişsiniz, Havalı silahların bu tür mermilerini nereden bulurum ve hangi isim altında görünüyorlar, bir de çok ses çıkarması etrafı rahatsız edecek diye endişeleniyorum, moderatörü nereden ve kaça temin ettiniz, zaman ayırdığınız için tşk.ler. İyi günler

    Yatağa kurşunu yerleştirmiş, sol bek elemanlarının yerlerini almasını bekliyordum. onların konumu müsait olmadığından hayvanların dere yatağından yukarı geçtiğini farkedemediler. ben görünce cep tlf.nunu açmak zorunda kaldım. onlara haber verip arabaya binmiştim ki cep çaldı, açtım cevap verirken kısa namlu tüfeğim sol omuzuma dayalıydı, bir yandan konuşup diğer yandan tüfeğin yatağını sağ elimle boşalttım, ancak tlf.nun da dikkatimi dağıtması sayesinde bi sonraki mermiyi yatağa sürdüğümü farkedemedim, eğilip de tetik düşürünce... Müthiş bir acı, kurşun vücut içerisinde açılı bir şekilde yaklaşık 16 cm ilerleyerek köprücüğü de kırıp yanında götürmek kaydıyla çıkmış. sol elim kurudu, hiç çalışmadı, elimin ve tlf.nun üzerinde sarı-yeşil arası, balgam renginde pelteler gördüm ne olduğunu anlayamadım, meğer meme kısmındaki yağlar basınçla dışarı fışkırmış, 2-3 mm.lik katı pelteler. (insan yağı hayvanların iç yağı gibi beyaz değilmiş, öğrendim) bu arada tlf. kendiliğinden kapanmış, hatta konuştuğum arkadaş silah sesini dahi duymamış, ikinci kez beni aradı noldu şarjın mı bitti diyerek, sağ elimle tlf. çekip aldım cvp verdim, yerimi tarif ettim gelip beni alması için. o ara bayılmışım ağrıdan sanırım 6-7 dk. sonra uyandım, çok kan kaybetmiştim. arkadaşları aradım, yamaç arkasına geçmişler, tlf. çekmiyo. 112 yi aradım adresi bir türlü anlayamadılar, sürekli beni arayıp falan yerden mi filan yerden mi diye sorarak bana ulaşmaya çalışıyorlardı, bu arada nokia tlf. şart, başka tlf olsa şarj dayanmazdı. ayak kısmından yukarı karıncalanma hissi başladı, üşümeye başladım, sol kısmım yanıyordu diğer kısımlar ise donuyordu, iğrenç bir yanmış yağ kokusu, inanın hala burnumda, kaçıp kurtulamıyorsunuz da bu kokudan, beni bulacaklarından ümidi kesince babamı ve annemi aradım, helallik istedim, çocuklarıma iyi bakmalarını söyledim, içimden sürekli Azrail hangi yönden gelecek, iyi bir yüzle mi korkunç bir yüzle mi gelecek diye düşünüyor, etrafa bakıyordum, üç dört kez kalkmaya yeltendim, gözlerim kararıp olduğum yere çöktüm, kanı durdurmak için elimi yaraya kapattım, bu defa üstteki çıkış deliğinden kan sırtıma doğru akmaya başladı, tekrar bayılmışım, birilerinin telaşla yavaş yavaş diye bağırmasıyla kendime geldim, beni ambulansa almaya çalışıyorlardı, sonra ameliyat ve şükürler olsun bugün hayattayım, biraz düzeleyim ibret olsun diye vücudumun son haliyle ilgili foto da ekleyeceğim, Allah kimseye böyle şeyler yaşatmasın, hayır bu olayları vatanım için, dinim imanım için yaşamış olsam gurur duyacaktım, ama bir domuz için, değmez değmez, kalın sağlıcakla