alone1486 adlı kullanıcının mesajları

    merhaba adım muhammet yas 28 125 vortex var bende kırmallıı pcp almak isitoyum ama mardinde scuba tüpünü doldurabileceğimi sanmadıgım ,çin şimdilik askıda :(

    önerileriniz için teşekkur ederim gidip direk havalı tufeği baştan aşağı incelemek ne yazık kı mumkün olamıyor çunku iş gereği amrdinde çalışıyorum burda av bayyiii yok denecek akdar az ve kısıtlıç.

    alttan kurma sistemler tam aksine namludan kurma sistemlere göre daha randımanlıdır. namludan kırmalarda silahınızın en hassas ve değerli parçasını , namlusunu levye gibi kullanıp amortisör yayı gibi bir yayı yada eş değerde bir pistonu kurmak için zorlarsınız. hemde ucundan tutup.yay kaliteli ise uzun bir dönem oldukça stabil sonuçlar verir. oysaki gas ramlar ortam sıcaklığından etkilenirler. siz kaliteli bir yaylı kullanıyorsabız. bulunduğunuz ortamın ısı değişikliklerinden çok etkilenmeden atışlarınızı yaparsınız. oysaki gasramlar ortam ısısından daha çabuk etkilenebilirler. (özellikle nitrojen kullanan gas ramlar) her atış günü öncesi silahınıza ufak bir ayar vermek zorunda kalabilirsiniz.
    ayrıca yayın kırılma yorulma gibi durumlarda eğer elinizde ufak tefek takım varsa oldukça cuzzi bir fiyata komple bakımını siz dahi yapabilirsiniz. hatta kendi keyfinize göre gücünü ayarlayabilirsiniz. Gasramlarda bunu kendi başınıza yapmanız zor. Kaldı ki eğer yay sistemi daha verimsiz olsaydı weichrauch, air arms, diana gibi belli başlı firmalar gasram a çok daha önceden dönerlerdi. alacağınız yaylı kaliteli ise sorunsuz kullanabilirsiniz. ben sizinde isteğinizi dikkate alarak. diana mod 52, mod 460 yada 54 dü eğer illa namludan kırma diyorsanız diana mod 350 yi tavsiye ederim. yerli olarak hatsan torpedo serisi yada 135 serisi

    hocam pcp turleri de sonuçta sıkışmış havadan dolayı pellet fırlatılıyor.gaz pistonlular da bunların sadece kırmalı turu.hatsan mod 125 sniper vortex alacagım gibi duruyor.sizin anlattıgınıza gore çok farkı yok o zaman.Herkes farklı şeyler soyluyor.yaylı kullanıp pişman olan arkadaşlarım var.

    Tam tersine alltan kurmalilar daha randimanlidir namlu egriliginden tamamen siyrilip kenara cekilmis cok dayanikli uzun yillar kullanim da sorun cikarmayacak turlerdir,ayni sekil gaz pistonu yerine en randimanli sistem yine yayli sistemdir uzun vade dayaniklilik gibi dusunceleriniz varsa bu modellerdeki tufekleri incelemenizi siddetle tavsiye ederim varsin olsun 5000 atista bir yay degistirin yinede en tatli sistemdir yayli sistem aksi takdirde bu hobinin vazgecilmez yani zamanla bir suru badireler atlatip eninde sonunda azimli iseniz guzel bir tufek bulur cekilirsiniz kosenize bakarsiniz keyfinize.Gaz pistonluyu ancak keyfiyetten alacaksaniz merak ediyorsaniz alin derim aksi takdirde iyi bir yayli oneririm zamaniniz varsa iyice arastirmanizi konuyla ilgili takipte beklemenizi tavsiye ederim.Sonucta her ikiside kullanicinin keyfine sunulmus birbirinden farkli tercih unsurlari.Umarim sizi tatmin edecek guzel bir tufek bulursunuz kisa zamanda,bana soracak olursaniz diana mod 52 T06 5.5 mm tavsiye ederim:)kullandim ve memnun kaldim bir zamanlar,kalitesi ve tetigi harika.

    hocam yaylılar belli atışlardan sonra yay dolaysı ile çıkış enerjisinde düşme oluyor fakat gaz pistonlular bu hız ve enerji konusunda daha istikrarlı.alttan kurmalı gaz psitonlularda var tabi.ilk aldıgımda kaliteli uzun omurlu bir şey almak istiyorum.ilk defa alacagım.benim arkadaşım bu konularda uzman kendisi de yaylı kullanmış fakat belli bir vakitten sonra tabi eski performansı vermiyor.ayrıca benim alma amaçlarımdan biri de 100 metreden vurabilmek o yuzden dde çıkış enerjsinin fazla olması ve iki atış arasındaki enerji farkının minimum olması benim için en önemli kriter.gazlı piston bu istediğimi karşılıyor.gamo isteme nedenim çıkış enerjilisi çok fazla.öneriniz için çok teşşekurler.önerdiğiniz tufeğe de bakacagım.

    5.5mm sacma ile 380 mt/sn olarak okudugunuz hiz pba alasim yani cok hafif performans sacmalari ile yapilmis olcum degerleridir yani reelde piyasada en cok yaygin kullanilan jsb 15.89 grain jsb pelleti baz alirsak 1100 fps civarlarinda bir atis degeri olur fakat bu tufegin tetigi vs sert kurmasi zordur bilginiz olsun,bu paralara cok cok iyi diana alttan yada yandan kurmali temiz bir tufek oneririm paranizin onemli bir bolumunu kurtarmis olup zarardan korunmus olursunuz lakin secim yine sizin.

    öneriniz için çok teşekkürler.altan kurmalılar çok fazla randıman vermiyor.ayrıca yaylı sistemli havalı tufek almak istemıyorum.gazlı pistonlar daha istkrarlı ve daha uzun ömurlu sonuçta tek sefer alacagım iyi olsun o diyorum.hatsanın gazlı pistonu mevcut mod 125 vortex diye bunu da alabilirim.Henuz karar vermedim turkiyeye istediğim model gelmezse bunu alacagım.Başka bildiğiniz gazlı pistonlu sistem varsa bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkurler.

    merhaba arkadaşlar bu havalı tüfeği çok beğendim.pellet hızı 5.5 380m/s olabiliyor.özellikle uzun mesafelerde çok başarılı.Fakat türkiyede yok maalesef ya da bu kalitede önerebileceğiniz havalı tüfek var mı kaliteli dürbün cesaile en fazla 1700 liram var.B gamo havalı tüfeği naısl temin edebilirim şimdiden teşekurler.