Evet Roxy de mükemmel bir insan. =)
Şaka maka Özkan Bey ve tüm Paintsign ekibi çok misafirperver kişiler. Yoksa herkez çekmez bizim çilemizi. Roxy'yi de çok seviyoruz tabii. =)
Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..
Evet Roxy de mükemmel bir insan. =)
Şaka maka Özkan Bey ve tüm Paintsign ekibi çok misafirperver kişiler. Yoksa herkez çekmez bizim çilemizi. Roxy'yi de çok seviyoruz tabii. =)
Türkçeye garezinmi var arkadaşım!!???
Al benden de o kadar.
Çok çekici bir silah olmasına rağmen Evanix uzun mesafelerde bekleneni veremiyor. Aslında bu silah esas olarak avda kullanmak üzere tasarlanmış olduğundan isabet konusunda çok yüksek beklentilere de girmemek lazım.
Öte yenden hem S410, hem de Dominator çok güzel silahlar fakat aynı seçimi ben yapıyor olsaydım hiç düşünmeden S410'u seçerdim.
Adam 10 yıl uğraşmış, sepetli motosikleti buna çevirmiş. Bir de 20bin dolar harcamış. Allah akıl fikir versin ne diyeyim.
20binin 4'te 1'ini bana verse her motora bindiğimde dua ederdim halbuki.. =)
Geçmiş olsun Murat abi. Güzel bir gündü, gittik, eğlendik, döndük. Takrarında görüşürüz artık. =)
Ben de yatayım madem. Sabah görüşürüz.. =)
Yivli bir tüfek zaten baştan bb atmamalı. İsabet vs. gibi konulara gelmeden önce çelik bilyelerin namluya verdiği zarar yüzünden yivli namlularda çelik bilye kullanılmamalı.
Sanırım ben hala photoshop diyorum. =)
Marka model bilgileri var mı?
Zaten bilye şeklen peletlerden çok daha verimsiz olduğu için bir o kadar da isabetsiz. =)
Yivli namlu, atılan mühimmata uçuş ekseni çevresinde devir verir. Falso alan top ise uçuş eksenine dik bir eksen çevresinde döner. Bu fark mühimmatın top gibi falso almamasının sebebidir.
Bunun yanında aslında her atılan mühimmat, kurşun da olsa, pelet de olsa, bb de olsa az miktarda falso alır. Bu etkiye gyroscopic drift ya da spin drift denir ve atılan her mühimmat aynı devirle namludan çıktığı için aynı yön ve miktarda falso alır. Silahın sıfırlanması anında ister istemez bu etki de hesaba katılmış olduğu için biz bu etkiyi farketmeyiz. Zaten bu, havalı silahlarda kolay kolay farkedilecek kadar büyük bir etki de değil.
Ben daha çok "Photoshop sen nelere kadirsin!" desem? =)
240m/s ya da 800fps hiç de azımsanacak bir hız değil. Bence bu tüfeği daha fazla güçlendirmeye çalışmanın götürüsü getirisinden fazla olacaktır.
Evet, orası doğru gümrükten muafiyet limiti 100 Euro, 100 Dolar değil.
Amerika'da ticari olmayan tüm ithalatlar serbest diye biliyorum ama belki VAT(kdv) muafiyet dışında tutuluyor olabilir, emin değilim. Zaten adamların pek de bireysel ithalata ihtiyacı olmuyor ya...
Tamamda pakete $112 yazmayacaklar, $99 yazacaklar, o yüzden gümrüğe takılmayacaktı.
Abi gümrükte kargo ve tüm diğer masraflar dahil fiyat üzerinden işlem yapılıyor.
Estağfrullah, ne kusuru? Zaten bu forumun amacı böyle bilgilerin paylaşılması değil mi?
Açıkçası ben imperial sistem kullanırken eskisi kadar zorlanmıyorum. İnsan alışıyor bir süre sonra. Özellikle MOA değerleri imperial sistemle tam olarak örtüştüğü için pek zorluk olmuyor.
Alperen Bey, bir cisme istediğiniz kadar devir verin, yerden yükseltemezsiniz. İlker Abi doğru açıklamış. Biz yataya paralel atış yapmak için dürbün eksenimizi yataya paralel tutuyoruz ama aslında dürbün ekseni namlu eksenine göre negatif açıya sahip olduğu, yani biraz aşağı baktığı için aslında yatay paralel nişan alırken namluyu yatay eksene göre biraz yukarı doğru çeviriyoruz.
Anladım. Demek ki bunda MOA'ı tercih etmişler. Metrik bir değerle ayarlamak daha kolay olurdu tabii.
Elevation (yukarı-aşağı) ve windage (sağ-sol) ayarları 100 yardada 1/8" (niye parallaks metre , bu yarda anlamadım ? ) :
Abi klikler aslında 1/8MOA ama 1/8MOA 100yardada 1/8inç ettiği için kolay anlaşılması için o şekilde yazmışlardır. Gerçi bu eşitlik senin de bildiğin bir şey ama gözden kaçırdın sanırım. =)
Lazer boresight'lar da lazer ile işaretleyeceği noktayı namlu ekseni ile aynı eksen üzerine koyduğu için sıfırlama için ancak yaklaşık bir hareket noktası verebilir. Pelet namludan çıktığı anda düşüşe başlayacağı için lazer boresight'ın işaretleyeceği nokta da menzil arttıkça gerçek vuruş noktasından uzaklaşacaktır.
En kesin sıfırlama yöntemi pelet atmaktır ki burada tartıştığımız aletlerin hepsinden daha ucuza gelir. Dürbününüzün dikey ve yatay ayarlarını da iyi kavrayabildiyseniz oldukça da kısa sürebilir. Ben bu aralar bu dürbün klikleri konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.