eblemis tarafından yazılan gönderiler

Lütfen Resim Paylaşımlarınızı Galeri Üzerinden Yapınız. Ek Dosya Yükleme İptal Edilmiştir..

Bizimle Paylaşmak İstediğiniz Resimlerinizi Galeri Dışında Link Olarak Vermek Yasaktır. Galeriye Nasıl Resim Yükleneceğini Bilmiyorsanız Lütfen Konumuzu İnceleyin Buradan Açtığımız Konuyu Ziyaret Edebilirsiniz.

Herkes anormal paralar verip dışarıdan değil yurdumuzun malını kullansın.

Çok doğru. Ben de hep söylerim; Hatsan doğru düzgün üretim yapsın, onu alalım diye. Tasarıma falan da ihtiyaçları yok. Örneğin yaylı tüfeklerini iki günde dağılmayacak kadar kaliteli, azgın at gibi şahlanmayacak kadar da makul güçte yapsınlar, yeni başlayamlara ikinci el Gamo yerine Hatsan tavsiye edelim. Ya da bir AT44'ü ithal ve belgeli tüp ile, yine belgeli namlular ile, yeterli parça kalitesi ile üretsinler, gidelim Hatsan alalım. Veya kendi tüplerine güveniyorlarsa kapı belge alsınlar, iki kuruş fazladan verip güvenlik onayı alsınlar, kopyasını da tüfeklerle birlikte yollasınlar. güvenmiyorlarsa iyileştirme yepsınlar. Bakın, valf o-ring'lerinde düzeltme yaptılar, ne ala dedik. Namlularının üzerine nal kadar yazı yazacaklarına firmadan "Barrel made by Lothar Walther" şeklinde bandrollü bir belge isteyip paket içine koysunlar.

Ha, bunları ucuza yapsınlar da demiyorum, yanlış anlaşılmasın. 200liralık tüfeklerinde iyileştirme yapsın, 400'e satsınlar. Ya da AT44'de iyileştirme yapsın, 800 yerine 1200'e satsınlar. Adı da AT48 olsun mesela, AT44 de yine piyasada kalsın. Gücü yeten iyisini alsın, ucuz arayan ucuzunu. Bu kadar zor mu bunları yapmak, anlamıyorum. Zorsa da çıksın adam gibi "biz bu kalitede üretim yapamayız, tesisimiz, yatırımımız, tecrübemiz yetmez" desinler, öyle türkiye'nin en iyi üretim tesisi falan diye uçup kaçmasınlar.

Hani ne kadar ekmek o kadar köfte deniyor ya, Hatsan'da köfte hep az. Hatsan'ın güvenli, problemsiz modellerini de inşallah piyasada görürsek artık tavsiyelerde, Hatsan modellerini kendi içinde kıyaslarken deriz işte ne kadar ekmek o kadar köfte diye.

Sabah 9 gibi 1. çamlığa gittim, herhalde 12'ye kadar da oradaydım ama çok rüzgar vardı, pek rahat vermedi hava. Oradan çıkıp Osman abi'nin yanına bir uğradım. Beraber kahve içip benim dürbün ayarlarına falan baktık. Sıradan bir günüm daha bu hobi sayesinde eğlenceli bir güne dönüştü.

Kafa avcısı'nın niyeti Hatsan'ı kötülemek olsaydı dürbününde bir problem olmadığını, kendinin yanıldığını herhalde söylemezdi. Bir problem yaşamış, yaşadığı bu problem ile başka kullanıcıların karşılaşmaması için uyarıda bulunmak istemiş. Bunda kötü bir niyet ya da bir hata göremiyorum ben.

Vallahi bence çok şık bir tüfek bu. Zevk meselesi... Ben hastasıyım, imkanım olsa alırım bir tane long versiyonundan.

Yahu alet zaten tekli, şarjörlü değil ki. Her atışta zaten pelet yüklemek gerekiyor, neyin kaynak noktasından bahsediyoruz? =)

1- Belirli bir mesafede dürbün ayarındaki bir değişimin klik sayısının vuruş noktasına etkisini hesaplamak için

2- Metre/Saniye

3- Feet/Saniye

4- Kliklerin vuruş noktasına etkisi

5- 1MOA değişim için gereken klik sayısı (genellikle "4" olur)

6- Yarda cinsinden mesafe

7- Klik değişim sayısı

8- Vuruş noktasındaki değişim (inç cinsinden)

Tablonun çalışma şeklini görmeden bu kadar yapabildim... =)

Ben tehlikeli olduğunu tecrübelerim sayesinde iyi anladım, bu nedenle de en iyisinden; eldiven, kask, mont vs onları alıp giyiyorum ve motosikletimin lastiklerini de çok uzun süre kullanmadan, kısa süre içinde sürekli değiştiriyorum. Şuana kadar çok düştüm ve çok kaza yaptım, hatta 15 metre sürüklendiğim bile oldu ama hiçbirşey olmadı.

Benim söylemeye çalıştığım da buydu zaten. Gerekli güvenlik tedbirlerini alıp sürüş güvenliğine yeterli derecede uyulduğunda motosiklet sanıldığı kadar korkulacak bir araç değil.

Çin malı Shimano ile sahte Shimano aynı şeyler değil. Çin'de Shimano üretimi günümüzde Kunshan ve yanılmıyorsam Tianjin'de yapılıyor. Önceki mesajımda da söylediğim gibi, sektörden ayrı kaldığım sırada üretimin bir kısmı Çin'e kaymış. Fakat bu üretim yine Shimano'nun kendi tesislerinde yapılıyor.

Öte yandan, Shimano'nun henüz üzerinde yapım yeri yazmayan bir parçasını görmedim. Yani bir Shimano komponent Çin malıysa üzerinde China diye yazıyordur. "büyük ihtimal çin üretimidir" diye yazmışsın, o yüzden söylüyorum. Ayrıca Shimano her ne kadar ben çok sevmesem ve kullanmasam da son derece kaliteli ve dayanıklı parçalar üretir ve kalitesinden taviz vermeyen bir firmadır. Yani öyle "Çin malı olanların şurası ince olsun, Malezyalar daha sağlam olsun." gibi bir yaklaşımı kabul edecek bir firma değildir.

Eğer incelediğiniz parçanın emsallerine göre böyle bir zayıflığı varsa muhtemelen sahte bir parçadır. Ya da başka bir ihtimal olarak aslında size ince görünen o parça aslında gerekli mukavemete sahiptir ve öyle pedala yüklenme vs. ile yamulmaz. Örneğin Shimano'nun en üst düzey serisi olan XTR'ın ya da SRam X0'ın arka attırıcısı korkulacak derece hafiftir ve son derece kolay hasar görecekmiş gibi bir izlenim verir ama kendilerinden alt serilerdeki daha ağır ve hantal parçalardan daha sağlamdırlar.

Dediğim gibi, Shimano hastası olduğum bir firma değil. Kendi bisikletimde de bir çift pedalından başka bir parçasını kullanmıyorum. Fkata yiğidi öldürsek de hakkını teslim etmek gerekir.

Piyasada bunların sahtelerini kullanıp insanları dolandırma alçaklığını gösteren firmalar varsa da günahları boynuna.